Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#601 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2009 - 08:29 AM

Цитат

няколко пъти вече Ръфо е правил опити да ме ухапе от които 1-2 бяха сполучливи. :-  веднъж се опитах да му извадя един боклук от устата които беше налапал след което се обърна изръмжа и се опита да ме захапе.

най-обикновена ситуация свързана с неправилно изградената йерархия между човека и кучето. имате нужда от спешна помощ от човек който разбира от подобни проблеми и който ще ви даде акъл как да промените нещата. в противен случай очаквайте и по-сериозни случки...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#602 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 01:28 PM

казаха ми при още един опит да го удрям с вестника. е снощи пак ми се озъби /по точно на брат ми/ взех един вестник,ударих го по муцуната и му викам''НЕ'' след което той още повече започва да ръмжи и се опитва да захапи вестника. така се случва предимно когато брат ми бяга  :-

#603 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 01:50 PM

Цитат

казаха ми при още един опит да го удрям с вестника. е снощи пак ми се озъби /по точно на брат ми/ взех един вестник,ударих го по муцуната и му викам''НЕ'' след което той още повече започва да ръмжи и се опитва да захапи вестника. така се случва предимно когато брат ми бяга  :-

а този умник твоя познат защо е пропуснал да ти каже да завиеш арматура десятка във вестника? ;D ;D ;D ;D ;D ;D...и само за протокола: КОГА брат ти бяга...и НАКЪДЕ бяга...и какво общо има бягството на брат ти с цялата случка?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#604 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 01:56 PM

ето преди 5 мин Ръфи беше зад масата и аз исках да го вдигна  и той почна да ме ръмжи  :'( викам си я да пробвам тоя метод дето кучето се ''тръшва'' по гръб  обаче почна още повече да ръмжи и пак му се извиках ''НЕ" запнах го с вестника поне се укроти .Искам да го науча дори някои да го удари бездаиска или не той да не отвръща. ето например представете си някое дете иска да го погали и го скуби бездаиска и тоя  да го заръфа  :'( ами брат ми беше на компа и тама да гледа някакво детско и се затича за хола. кучето беше под леглото и тръгна след него започна да го лае и да му ръмжи и след като брат ми се качи на дивана това диване го хвана за крачола и започна да го дърпа  :( аз разбирам на игра да го гони ама той така ръмжеше и хапеше все едно се опитва да му откъсне месо  :huh:

#605 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 January 2009 - 02:18 PM

Не трябва да казваш "Не!" и да го цапваш с вестник и изобщо да го биеш... Според Мен!!!
Използвай "Тръшването". Толко ли е трудно да се пребориш с едно куче??? Ако те е страх, че ще те ухапе навиваш нещо на ръката за да не те боли ако те ухапе, хващаш го и го тръшваш...
Не трябва да показваш страх, защото той/тя усеща това и знае, че има превъзходство над теб. И кажи на брат ти да не бяга всеки път, а да се изправи срещу куч. Когато брат ти бяга от него/нея затвърдява позицията му на лидер, водач...

#606 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 02:51 PM

имаме напредък след това ''тръшване'' вече го е страх да изръмжи.еи ся му слагах нагръдника да вида дали му става че растем мн бързо преди все се дърпаше,ръмжеше а сега като започна да се дърпа се извиках  ''НЕ" и стоя мирен докато му го сложа  :yahoo:

#607 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 January 2009 - 02:56 PM

Не е нужно да КрещиШ това "НЕ!". Казвай го спокойно, без да се нервиш толко!
Ако ти си спокоен и уравновесен и кучето ти ще е такова!!!!!!!

#608 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 03:05 PM

аз му казвам не с по строг тон. по извиках имам предвид с по строг тон от обичаиното.  ;)

#609 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 05:01 PM

Цитат

Здравейте !Ние имаме един проблем с кучето ни което не живее в къщата при нас.Той спи в гаража и условията му там са много добри.На 1, г е.Има постоянен достъп до двора.Откакто другото ни куче почина той си пази територията очевадно.Той не е вързан .Когато си играе с другите кучета навън е спокоен,но когато някое тръгне да влиза в двора откача.Когато е сам вкъщи не лае никой който минава по улицата или колите,има ли накой от нас на вън -полудява.Ухапал ама тихомълком без да ръмжи проверяващият за водата.Иначе слуша ,когато го извикам идва ,любвеобвилен е .А и другото ,когато го е страх бяга от нас/обикновенно за ваксина или нещо свързано със здравето му/.Бих искала съвет какво да направя,че да не се питесняваме  ,че може да ухапе някой ,който влиза вкъщи!

Пази си територията... Може да сложиш на входната врата от онези табелки на които пише нещо от сорта на: "Зло куче" "Тук охранявам аз"...
User's Signature

#610 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 08:36 PM

метода с ''тръшването'' не става докато се радвах че имаме напредък. захапа една пръчка която е за щората и аз му е взех от устата ама не е вдигнах на високо а си я държах в ръката и пак почна да ръмжи  :'( от събота започна да прочвява мн агресия преди това си беше един кротък. и викам на брат ми кучето като ти се изръмжи обръщаш се към него и му казваш ''НЕ" тъи като го е страх да го пипне за да не го ухапе и аз го хванах обърнах го по гръб както е писано в предните страници и той почна още повече да ръмжи и хапе.  някаква друга тактика?  :(

#611 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 January 2009 - 08:43 PM

Това с тръшването май не трябваше изощо да се споменава. Само си представям как всеки го прави както и колкото е разбрал, когато реши и колкото може. И каква боза става.
Това е само едно от хилядите неща, които трябва да правите, при общуването си с кучето. И определено не е едно от първите неща. Има много по-важни работи, знаци в ежеминутното общуване с кучето, които са с много по-голямо значение и които ако се правят както трябва, няма да се стига до тръшване на 2 и половина месечни пекинезчета.
А тези неща са описани и споменавани нееднократно в тази тема, от 40 и кусур страници.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#612 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 08:50 PM

всичко пребвах с ''НЕ'', с ''тръшване'', с удряне с вестник, с игнориране. остава само да седи само в някое помешение :huh:  то е ясно че с бой става още по лошо  :-  кажете какво да правя? да го заведя в някое училище за обучение?  :'(

#613 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 January 2009 - 08:53 PM

Цитат

да го заведя в някое училище за обучение?  :'(
Ако намериш - най-добре. И кучето и ти ще научите полезни неща.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#614 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 09:40 PM

Ноу_брейн, нещата тряба да се степенуват. Тръшването трябва да се практикува само в най - краен случай. В началото, когато взех малкото куче и нещата загрубееха по време на игра директно го вдигах във въздуха и го разтърсвах. В един момент всеки мой опит за да го вдигна, дори и когато искам да го гушна, се възприемаше като наказание и стигнахме до това, твоето, положение. Наистина трябва да човек да е спокоен. Няколко пъти ми се е случвало да ме сръфа кучето и то винаги е било в момент, когато съм се поколебала и уплашила от него. Може да се стори смешно на четящите, но започнахме корекциите отначало и то по възможно най - разбираемия за кученцето начин. Приехме съвсем буквално един пост на мил_ и при беля показвахме недоволство с... ръмжене. С времето си свикнахме на номерата и осъвършенствахме корекциите и наказанията. Естествено, училището е идеалният вариант.
User's Signature

Качена снимка

#615 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 01:04 AM

Цитат

метода с ''тръшването'' не става докато се радвах че имаме напредък. захапа една пръчка която е за щората и аз му е взех от устата ама не е вдигнах на високо а си я държах в ръката и пак почна да ръмжи  :'( от събота започна да прочвява мн агресия преди това си беше един кротък. и викам на брат ми кучето като ти се изръмжи обръщаш се към него и му казваш ''НЕ" тъи като го е страх да го пипне за да не го ухапе и аз го хванах обърнах го по гръб както е писано в предните страници и той почна още повече да ръмжи и хапе.  някаква друга тактика?  :(
И аз си мисля същото като Бушката. No_brain, ти прочете ли началото на тази тема? Там са всичките съвети, които, взети заедно, обясняват какво трябва да бъде поведението на един собственик на куче, за да го слуша то и да не го хапе. Няма да стане нищо само с една "тактика" или само с една "техника". Цялото поведение на човека трябва да "показва" на кучето, и то по кучешки, кой е водачът на глутницата. Прочети началото, прецени дали се държите като водачи на глутницата и тогава питай, ако нещо не е ясно. Успех!
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#616 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2009 - 08:40 AM

Абе стига с това тръшкане, като не го правите както трябва, то само вреди още повече. Или "тръшкате" докато кучето лежи мирно по гръб, без да се съпротивлява, или оставяте тази глупост. Много по-ефективен от "тръшкането" е кремвиршът.  :P
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#617 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2009 - 09:31 AM

Цитат

Използвай "Тръшването"

:huh: Това да не е кеч ?!! Какво тръшкане, какво задушаване, какво хвърляне?!! Обади се на някой разбирач, който да дойде (ако не можеш ти да заведеш животното) и  да се справи с кучето, а и да ти покаже как трябва да действаш от тук нататък. Но на своя глава да правиш нещо след като вече положението одавна е изпуснато е напълно безрасъдно. А и различните мнения във форума могат само да те объркат (и теб и кучето). За това си има специалисти! Успех!
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#618 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 10:47 AM

Цитат

Цитат

Използвай "Тръшването"

:huh: Това да не е кеч ?!! Какво тръшкане, какво задушаване, какво хвърляне?!! Обади се на някой разбирач, който да дойде (ако не можеш ти да заведеш животното) и  да се справи с кучето, а и да ти покаже как трябва да действаш от тук нататък. Но на своя глава да правиш нещо след като вече положението одавна е изпуснато е напълно безрасъдно. А и различните мнения във форума могат само да те объркат (и теб и кучето). За това си има специалисти! Успех!

:palec: :palec: :palec:
Добре е ,че никой не е дал все още съвет за наказание да им се вадят зъбите мога да си представя какво щеше вече да се случва....... :rolleyes: Какво ви става бе хора има си специалисти на които може да вярвате и да ви помогнат ;)

#619 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 12:59 PM

кучето се тържи така агресивно от събота  :rolleyes: възможно ли е да е заради някоя женска?  :- ще се консолтирам с някои които има опит. както забелязах кучо го е страх от мен на брат ми повече си позволява да ръмжи и като му се каже НЕ с по висок тон и почва да ръмжи. и както беше написано в един пост по нагоре наистина трябва да му говоря нормално за да избегна ръмжене,хапене и т.н. би трябвало да подеиства  :- 

#620 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 01:10 PM

Цитат

Много по-ефективен от "тръшкането" е кремвиршът.  :P
извинявам се но това немога да го  разбера /да му давам наградка когато е послушен или..../  :-

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни