Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1101 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2011 - 02:53 AM

Значи кучето ми когато открадне нещо от масата отива веднага под леглото или под масата и когато се опитам да му го взема налита да ме хапе. По време на хранене т.е. когато ние го нахраним няма проблем можеш да го буташ, да му взимаш храната.Но когато е взел храна без нашето позволение при опит за взимане следва ръмжане и нападение.Пробвахме с пръчка да го бутаме докато отстъпи но той продължава да ръмжи и да хапе.

#1102 Потребителят е офлайн   Kateto_87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 10:29 PM

Не знам дали питането ми е в правилната тема, но проявите на моя дзвер ми приличат на опит за доминация...Става въпрос за това, че той лае, когато някой не му обръща внимание - седнал си на компютъра, ядеш, или както преди малко - майка ми се опитва да спи, той застава пред леглото и започва да я лае, а когато се опитах да го изкарам от стаята се опита да ме яде.... :ea_103: Почти винаги се успокоява, когато го игнорираш, но не мисля, че това е винаги подходящо за всякакви ситуации... :dry: Или при всеки лай да скочиш да играеш с него, трябва да знае, че няма да е неговата...но засега не успяваме да се справим май много добре.

Приемам всякакви други предложения. :)

#1103 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 11:29 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 24 February 2011 - 11:58 PM, написа:

Значи кучето ми когато открадне нещо от масата отива веднага под леглото или под масата и когато се опитам да му го взема налита да ме хапе. По време на хранене т.е. когато ние го нахраним няма проблем можеш да го буташ, да му взимаш храната.Но когато е взел храна без нашето позволение при опит за взимане следва ръмжане и нападение.Пробвахме с пръчка да го бутаме докато отстъпи но той продължава да ръмжи и да хапе.

Правите основна грешка като му давате да яде от масата по време на вашето хранене. Би трябвало да си има свое място за хранене и да не стои до масата когато вие ядете, и още по малко да му подавате храна от която ядете. Дори е добре да яде по време различно от вашето и да не го интересува когато сте на масата, но това се постига с продължително възпитание. Когато си краде храната вероятно се проявява ловеца в него. Все едно сам си е хванал храната и вече я приема само за своя. Друго е когато му я давате, тогава споделяте с него вашата храна и той го разбира и затова не се противи ако си я вземете обратно. Затова не допускайте да си иска храна от масата или да си я краде сам.
Успех
User's Signature

Качена снимка

#1104 Потребителят е офлайн   Cocktail Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 06:20 PM

Здравейте! Имам кутре питбулче,на 45 дена е.Живея в къща и за първи път отглеждам куче вътре в къщата. Естествено първият поблем,с който се сблъсках са хигиенните навици,но с тях се примиих. Но кутрето расте и всеки ден се променя,иска все повече игра и по-малко сън.Буквално прелива от енергия и вършее навсякъде. Иска да си играем и го правим,но интереса към десетките играчки е никакъв. Налита са крака,ръце,крачоли понякога играта става груба,когато го бутна се настървява още повече,ефект оказа обръщането по гръб съчетано със строг тон,но след това се държеше надменно(все едно е обидена).Имам малък брат,и когато хлапетата се съберат в къщи кучето драска и скимти по вратата,иска да отиде при тях. Буквално го правят на лудо,едни игри с бягане,скачане въргаляне,но никога не захапва така силно децата(което всъщност е добре).Но нас ,който се занимаваме само с него направо ни взема за закуска.
Другият ми проблем е моя грешка,но дребосъка веднага попи.Оставих го на леглото за да почистя стаята(иначе само ми се върти из краката).От тогава немога да си легна на леглото.Когато легна скимти,опитва се да се качи,а ако не му обърна внимание само джавка.Толкова е упорито,че не ме оставя да спя,а ако го изкарам в коридора никой няма да може да спи.От няколко вечери успявам да дремна максимум до 3 часа и ставам изключително нервна,а това няма да се отрази добре нито на мен,нито на дребното терористче.
Куч има само първа ваксина дали ще може да го извеждам на място,където не ходят други животни за малко,за да изразходва енергия? Защото предусещам ,че ще се специализира за промяна на вътрешният ми интериор,а клетката май не е решение.

#1105 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 March 2011 - 07:10 PM

Никакво извеждане 10 дни след 3тата ваксина чак може.Относно хапането на крака,ръце,крачоли всички кученца го правят ще го израсте.Когато почне да ви хапе му бутате играчка в устата и го заигравате с нея.Ако продулжи да ви хапе кажете със строг тон НЕ и игнорирайте кученцето за малко след което пак подновете играта с играчка.За качването на леглото е същото просто тук е въпрос на инатлък,като види ,че е игнорирано и не му се обръща внимание и няма да бъде качено на леглото ще млъкне.Но колкото по често ви е писвало и сте го качвали толкова по дълго ще реве да го качите,подходете по същия начин строго не и игнор.Не става веднага трябва изключително търпение,но все пак кучето ви е все още бебе и сега се учи кое е позволено и кое не.Започвайте да го приучавате да носи нашийник и постепенно и повод да сурка в играта след него,лек кожен или текстилен за да не го усеща кучето и да ще трябва да го прежалите,защото най вероятно ще бъде нагризан.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1106 Потребителят е офлайн   Safe the planet Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:природа,спорт и животни

Публикувано: 10 March 2011 - 09:46 PM

Здравейте,отскоро се нанесохме с моето куче-прекрасен женски "Пит Бул" на 4 години при приятеля ми който има мъжка английска хрътка "Грейхаунд" и две котки.Ситуацията е доста неприятна,понеже хрътката е доминиращо куче.Има много лош характер,винаги когато успее да се докопа до питбулката я хапе,ръмжи я.Незнам как да постъпя за да ги сприятеля.Хрътката е на 11 години,възраст в която незнам дали може поведението му да бъде променено.От страна на питбулката нещата са добре-души го,върти опашка,иска да си играе с него,но е момента в който той я изръмжи тя започва да лае,дори веднъж го захапа за ухото /за щастие поражения нямаше/.Другия проблем са котките,мъжкаря е израстнал с тях,свикнал е, а питбулката е крайно агресивна към тях.Винаги когато ги види иска да ги хване,лае ги при което хрътката тръгва да ги защитава и пак става бой.За щастие разполагаме с доста място и ги гледам в отделни помещения,но много ми се иска да свикнат поне двете кучета заедно.Когато питбулката е на повод,мъжкия се държи добре,навън винаги се душат,тичат заедно,но тя е винаги с повод заради него,при което като тичат ме тътрят и мен.Знам,че ако я пусна и той хукне да тича,тя инстинктивно ще тръгне след него и нещата ще завършат зле.Питбулката като цяло е много послушна,изповядва команди,но види ли тичащо куче или котка не ме признава за нищо,не ме чува /или поне се прави на разсеяна/.Мъжкаря е ужасно разглезен,не слуша и не признава никой и прави каквото си иска.Вече близо месец ги гледам разделени,разхождам ги винаги заедно-навън нещата са доста добре,мъжкия позволява на женската да го подуши,и той проявява интерес към нея,но влезем ли в къщата той автоматично показва зъбите.Възможно ли е в такава ситуация двете кучета да свикнат някога заедно?

#1107 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 02:13 PM

И аз да се запиша,имам куче,куче-бандит 2години и 5 месеца,така да се каже в разцвета на силите си,нямам проблем удома с него, инкасатора за водата влиза той дори глас не надава,момчето дето санира идва ,куч пак -без проблем,обаче бабата до нас е скъсва се, да е лае когато минава,за тея две години и три месеца от както е удома така и не разбрах кой е водача на нашата глуптица,играта си ме е грубичка но е разбираемо ,никога не ни е ръмжал или хапал сериозно(имам предвид с агресия),никога не е голил зъбки срещу нас,раните са ни били винаги в следствие на игра и винаги играта е прекъсвал за да разбере че без да иска е наранил(дори той е прексъсвал игра знае какво е "ОХ"), имам син на 10години смятах че много трудно ще се спогодят но не напротив имам чувство че са в комбина,прави ми впечатление че когато детето и кучето играят куч е по внимателен и по съобразителен,но когато повода за игра е борба господина хич не се съобразяава ,почти като жертви на домашно насилие сме аз и мъжът ми,има си място когато сме на работа той си е на него когато обаче се приберем след погалването целувките,след "браво бил си добър"(нямам никакви поражения във вкъщи никакви,кърпи сапуни ,гъби всичко си е на мястото знае че те не са за игра ) ,куч се паркира пред вратата на спалнята и докато не му се отвори не помръдва (правила съм си експеримент без да го пусна-няма проблем ,отива си на мястото си си заспива),след това следва едночасова дрямка и часовникът му си затиктаква,обаче излезем ли навън,непоносимост към някой мъжки домашни любимци подчертавам домашни е направо ужасяваща,с уличните кучета проблем няма,и на някои хора се ерчи, избирателен е, не към всеки точно когато сме спокойни точно тогава реагира ,не с ръмжене а с лай ,понякога си мисля че усеща хората срещу него и понеже е голям те се плашат ,а него това май го забавлява(след подобна случка от нас следва "седни""мирно"място"в повечето случей изпълнява,сяда окротява се и отново тръгваме ,но има 2%когато е неодържим-не разбирам кое го провокира в тези моменти)-,много четох но никъде не открих обяснение за поведението му,някои от разходките са ни направо ад,за да сме спокойни ,се движи с намордник и строг нашиник,но и те не го спират когато реши че ще лае,не прие намордника за наказание а за част на облеклото за разходка,и по добре може би,бих помолила ако някои знае добър трениьор,които да работи освен с кучето и с нас,да ми даде някави кординати,имаме много ситуаций за корекция,приели сме го като част от семейството,дали сме му равно място в йерархията (той до сега не е злоупотрбило)сигурна съм че сме допуснали много грешки в обучението му и бих желала поне малко да го променя и нас защото ние сме вероятната прични за поведението му.
благодаря предварително,също ако някои знае книжка която да ми е от полза при превъзпитанието,моля за автор и заглавие.
User's Signature

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон
Нека бъдем добри ,добрината лекува,добрината отваря врати:)

#1108 Потребителят е офлайн   Jan3 Икона

Публикувано: 15 March 2011 - 04:09 PM

Имам малък пробем с кученцето ми. От няколко дни сме заедно, но започна да ръмжи и лае родителите ми, което ме притеснява леко. Освен това, когато играем започна доста силно да стиска зъбки като хапе. Знам че трябва да му покажа, че аз съм шефа ии да не си позволява това, но не знам как. За първи път имам кученце. Ако може някой да ми помогне със съвет ще съм много благодарна :) ... Бях чела в една книга, че ако си намажа ръцете с масло няма да ме хапе, това възможно ли е?

#1109 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 05:18 PM

Показване на мнениетоJan3, в 15 March 2011 - 04:09 PM, написа:

Имам малък пробем с кученцето ми. От няколко дни сме заедно, но започна да ръмжи и лае родителите ми, което ме притеснява леко. Освен това, когато играем започна доста силно да стиска зъбки като хапе. Знам че трябва да му покажа, че аз съм шефа ии да не си позволява това, но не знам как. За първи път имам кученце. Ако може някой да ми помогне със съвет ще съм много благодарна :) ... Бях чела в една книга, че ако си намажа ръцете с масло няма да ме хапе, това възможно ли е?

Има тема-възпитание и обучение на малкото куче.Там ще намерите отговорите на запитванията и проблемите си.Кученцето,ако е още бебе,ще разбере рано или късно къде му е мястото в йерархията-винаги след човека.А как става това-казах Ви къде да погледнете.То изразява или териториални претенции,което ми се струва малко раничко,или проявление на страх-пасивна агресивност.Все пак има тепърва да се осъзнава къде е и какво е-не е човек и го третирайте като куче,за да не го разглезите и като порасне да стане неконтролируемо.
Към кучето бандит-ха ха,бабичкат явно не му мирише на хубаво.Все пак не казахте той какъв пол е и съответно какъв пол са кучетата,които иска да нападне.Ако то е мъжко и не подбира пол...нещата не са съвсем наред.Ако само мъжки-това са съперници и усеща кои са потенциалните.Пробвайте го с кастрирано повече от 4 месеца мъжко домашно куче да го съберете.И изобщо опитайте се да изясните къде се корени проблема-после неговото отстраняване е втората половина от свършената работа.
Относно двете кучета и котки под един покрив-разделяй и владей!Всяко едно от кучетата си има собствени трески за дялкане.Мъжкия определено не си дава територията,но...мисля,че с времето ще се примири.Оставете ги да се разберат помежду си,като винаги сте около тях,за да отреагирате,ако стане напечено.Не би трябвало да има поражения между разнополови кучета,но човек никога не знае.Не ги дръжте разделени-това е мъка за вас,а се изправете пред проблема и го "изяжте".Наблюдавайте и коригирайте този,който търси бой и правокация.Доминантния.Отделно разглезения трябва да бъде вкаран в релси,а с котките....пак е еъпрос на време да се разберат.Имайте впредвид,че тези мини лъвове никак не са беззащитни и при самоотбрана сериозно могат да наранят едно куче,най-вече в очите.Успех на всички!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1110 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2011 - 05:53 PM

Към кучето бандит-ха ха,бабичкат явно не му мирише на хубаво.Все пак не казахте той какъв пол е и съответно какъв пол са кучетата,които иска да нападне.Ако то е мъжко и не подбира пол...нещата не са съвсем наред.Ако само мъжки-това са съперници и усеща кои са потенциалните.Пробвайте го с кастрирано повече от 4 месеца мъжко домашно куче да го съберете.И изобщо опитайте се да изясните къде се корени проблема-после неговото отстраняване е втората половина от свършената работа.

Благодаря за отговора ,ще направим това което предложихте ,в интерес на истината не бях се замисляла че повечето, кучета-бездомници са кастрирани :smile: .(мъжки пол сме и имаме непоносимост към домашни мъжки кучета)
А за бабата :ab_041: :ab_041: :ab_041: дано причината да не е в миризмата че лошо,горките възрастни хора,и там има основателна причина но за съжеление все още ми е трудно с разгадаването на неговият език,справям се донякъде но има думички дето в нито един речник ги няма преведени :smile:
User's Signature

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон

#1111 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 09:36 PM

Не е до възраст на човека,а до химията на неговата пот.Е,с времето и тя също се променя,ако човекът пие повече лекарства и боледува.Кучетата се раждат и първо възприемат света с носа си,после с ушите и накрая с очите си.Обонянието е техния ориентир най-вече.Не случайно,като се срещнат две кучета,вместо да си подадат лапа за здравей и да си полаят,за да си разменят имена и координати,те се стремят да се подушат,особено под опашката,където миризмата е най-концентрирана.Дето се вика-разчитат си ЕГН-то и после-"ахм,дам,харесваш ми" или...."не ме кефиш".Мой съвет-ако не смятате да го държите с цел поколение на род (съответно кучето Ви е с родословие),или цял живот ще е на пост и молитви,без да качва женска,кастрирайте го.Ще видите как ще стане безразличен към останалите мъжкари,излъчващи правокиращ терстостерон.Най-вероятно,но мога и да греша,проблемът е,че не търпи конкуренция.Не съм специалист,но имам възможност да наблюдавам с часове всеки ден как се оправят (или не се търпят и се сбиват) кучетата около мен,докато сме в клетката за разхождане на кучета.Също така постоянно чета и гледам филми с образователна цел и знам колко още имам да научавам за света на животните и техните езици.Имам куче,имам и дете.С детето се научихме в общи линии да се разбираме,аз от самото му раждане се вслушвам и се старая да разкодирам сигналите на детето,което още не може да се изразява.С кучето ми не е по-различно-наблюдавам го,опитвам се да гледам през неговите очи и да си обяснявам кога какво и защо.А на тях им е лесно-усещат ни дори без да им говорим.Кой е по-умния?!Простете ми офф-размишленията.
User's Signature

#1112 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 10:00 PM

Благодаря за отговора,въпрос да не става за разплод(въпреки че и двамата родители са породисти ,но са от различни породи,ние сме НЕ -селектирана "ТОСА'смешничко звучи,от опит знам колко трудно се намират отговорни стопани, с една намерена пикла доста зор видях) ,но не ми се иска и кастрация ,искам да мога да го контролирам дотолкова че да съм почти 99%сигурна в него,а сме изпуснали нишката одавна май,ако знаете книжка която би ми помогнала в превъзпитанието,ще съм благодарна да споделите заглавие и име.
А кой е по умният?-честно ли за разлика от нас те все още се уважават, а това е двигателя на всяко общество -уви:)
поздрави от мен
п.с.
Вероятно детето е Ви е малко,ще съм щастлива да си "побъбрим"като стане на 11г.бога ми не речник а наука ви трябва тогава:)
и машинка дето рови в малките им "всичко знаещи главици"
User's Signature

#1113 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 08:58 AM

Ще си поговорим,когато Вашето дете стане на 16 год.(колкото е моето всъщност :af_089: ).Те тогава хептен нямат връзка с кораба майка,а от нас,родителите,се изисква априори да ги разбираме.Книжки при пораснало и изтървано куче едва ли ще Ви помогнат.Ще трябва да зарежете временно доста от ежедневните си задължения и да хвърлите цялата си енергия за реабилитирането му,което всъщност трябва да се направи от специалист-това е и моят съвет.Разбирам кучето Ви да е било дисциплинирано и после да сте сигурна,че можете да се справите и с нагона му,но...при положение,че е неродословен,независимо,че е кръстоска от различни родословни породи,да сдържате излишно нагона му е противоестествено.Мъчите хайвана излишно.
User's Signature

#1114 Потребителят е офлайн   Safe the planet Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:природа,спорт и животни

Публикувано: 20 March 2011 - 08:35 PM

Подкрепям кастрацията с две ръце, откакто кастрирах моята кучка животът ми стана рай :-) Кучета без родословие за жалост имат все по-трудна съдба,тъй че...кастрация. За мъжките знам,че след като ги кастрират стават много спокойни,неагресивни и послушни.Знам също така,че повечето изгубени кучета или по-скоро избягали бягат точно в тоя период на разгонване-да си търсят женски :zz_232:
Моето куче го кастрирах преди 2 месеца на възраст почти 4 години,след 2 дни беше като чисто нова,никакви следи от тъга или депресия че съм я лишила от бъдещо поколение.Сега като я наблюдавам ми се струва и някак по-весела и спокойна,поне в къщи :-).За породата Пит Бул животът в наши дни е все по-тежък,да не говорим почти невъзможен извън татковината,тъй като тази прекрасна порода е забранена почти навсякъде в Европа.Допуска се само Стаф и то с Педигре-демек родословие,което отново ме навежда на мисълта,че е глупаво да не се кастрират кучета от тия породи без родословие...
Отностно нашия проблем с 2те кучета и 2те котки.Бяхме на почивка една седмица заедно с двете кучета.Там играта се промени,в новата къща,която в случая беше ничия територия,наперената мъжка хрътка се сви и стана послушен като котенце а добрата питбулка показа зъбите си.Явно реши че това сега е нейна територия,та постоянно се опитваше да се докопа до горкия слабичък мъжкар и да го ръфне - взех се в чудо,не си починах никак а само се занимавах с контрола над тях .Разходките им пак си бяха заедно,навън всичко супер,в къщата питбулката не сваляше поглед от мъжкаря та я връзвахме за един радиатор за да не може да го докопа и там си изкара почти цялата почивка горката.Обяснявам си я и тая нейна агресия с факта,че на тази почивка,на самото място беше забранено да се пускат кучета без повод /аз така или иначе не я пускам никъде на открито без повод освен в градината ни/ та милата неможеше да изразходва цялата си енергия само с разходки.Как и да е,прибрахме се след почивката и нещата ми се струват някак по-добре,поне за сега.Питбулката пак е добронамерена а мъжкаря спря да я ръмжи и да се опитва да я хапе.Мисля,че ще се получи приятелство между тях,поне един ден :-).Относно котките - отказах се да ги сприятелявам,имахме поражения след среща между питбулката и мъжкия котарак,резултата-котарака напикан а питбулката с изподран нос...хубавото поне е,че едната котка е на 17 години и спи по цял ден в един шкаф а котаракът е на 3,но се пребира през ден-два само за да яде и пак изчезва :-)

#1115 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 01:40 PM

Малко ще се отклоня от конкретната тема,като потвърдя ползите от кастрацията,касаещи поведението на кучето.Идва пролет,то да ви е честита астрономическата днес,и с нея се почва обичайното разгонване на женските.Аз си водя кучето да тича с други в клетка-площадка за разхождане на домашни любимци.Случва се вътре да се събират до 20 разнопородни и разно калибрени кучета.Не писано правило е,че вътре разгонени женски не влизат,за да не дразнят мъжкарите,но...така или иначе тяхното обоняние вече ги е усетило по улиците,докато са им душили следите.Дотолкова са натопорчени,че вече не подбират дали ще си го изкарат на кастрирана женска или дори на друг мъжки куч.И се стига до въргал или защото този,който е нарочен,не е съгласен,или защото се включва в калабалъка още някой и се почва спор между двамата мераклии.Стига се и да наранявания,които не винаги можем да предотвратим.Лично моя вече отнесе една рана само защото се бе приближил до едногодишен кангал,който си ухажваше кстрирана дружка.Ами ако и моя бе некастриран и разпенен?Иди го отърви от 50 килограмово теле с необуздан нагон.
User's Signature

#1116 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 22 March 2011 - 04:21 PM

Искам да ви дам за пример нашия опит с голямо куче на 3 години и 7 месеца. Когато го взехме преди 7 месеца разходките с него бяха истински кошмар, както по-горе linenlach споделя. И тъй като той е маламут, 40 килограмово животно, мнг трудно се удържаше с/у други кучета. Аз специално ( аз съм 45 кила) 1 път шях да го изпусна. През цялото време избягвахме контакт с други кучета, поне когато аз го разхождам. Ние го кастрирахаме. Първите към 5 месеца нямаше особен ефект. На моменти пак беше така агресивен и то към домашни кучета, не към бездомни! Но след 5-тия месец забелязахме промяната. Първо, че започнахме обучение, както се обучава малко куче, второ взехме душач. Ефект има и то голям. В момента аз го разхождам из квартала, пак избягваме кучета, но когато ги видим и сме близо реакцията е коренно различна. Разбира се все още не сме стигнали до момент да го пуснем без повод и това не вярвам, че някога ще стане, но това вече е строго индивидуално! Само последно ще добавя, че БЕЗ кастрация, нямаше да имаме този ефект.
User's Signature

Качена снимка

#1117 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 09:42 PM

А аз ще добавя,че скоро може и душачът да ни Ви е нужен при разходка.Но ще има моменти,може би,когато кучето просто няма да хареса друго,независимо,че е кастрирао.И може да му го покаже по доста експанзивно нападателен начин.Кастрацията не прави едно мъжко куче мекушаво,а само елиминира някои от причините за дърпане и нападение.Не всички,обаче.
User's Signature

#1118 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 23 March 2011 - 10:31 PM

в близките 6 месеца не мисля, че ще се разделим с душача, но моята цел не е да се разделя с него. Все пак с маламут винаги трябва да имаш едно наум и душача ме прави по-спокойна. Като начало се борим за това да можем спокойно да се разминем с друго куче по улицата. Засега успяваме само с някои бездомни, като не ги отразява.
Но като цяло всичко с времето си :)
User's Signature

Качена снимка

#1119 Потребителят е офлайн   lunenlach Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2011 - 08:58 AM

Да споделя и аз от седмица Кано е с душач-разлика никаква,като гризли е в даден момент,започвам семейни преговори за кастрация,така поне ще елиминирам единият фактор които според мен го провокира .Любовта на сезона ни бе с габарити на котарак(Палечка) ,адски смешно от страни от тук я побутне от там я побутне ,сяда, мазни и се,а тя уличната принцеса отговаря на чувствата му(не кастрирана ),слава на бога че той е голям и е невъзможна заварка,но тя май оплете кошницата,което е лошо ама много лошо,сега ще следя за промяна в поведението и ,и ако е бремена ,ще моля за помощ за намиране на дом на малките паяци,ако не е,предполгам до две седмици ще се разбере ,ще я натоваря и хайде да я маркират .
поздрави от мен
User's Signature

#1120 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 09:25 AM

Тя е разгонена,ще оплете кошницата този сезон без или с ваша помощ.Трябва ли да чакате,за да я кастрират?Или да прекъсват нежеланата бременност?Замислете се,ако таз мома свърти някой друг уличен или изтърван-некастрирани и двамата,съберат се в тройка и се започне меле за приза?И щом душачът не помага,или не го поставяте където хваща дикиш,или пробвате със строг.А най-добре работете "Редом" и общо послушание в разсейваща го обстановка.
User's Signature

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема