Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 25 February 2011 - 02:53 AM
Публикувано: 02 March 2011 - 10:29 PM

Приемам всякакви други предложения. :)
Публикувано: 02 March 2011 - 11:29 PM
no_brain, в 24 February 2011 - 11:58 PM, написа:
Правите основна грешка като му давате да яде от масата по време на вашето хранене. Би трябвало да си има свое място за хранене и да не стои до масата когато вие ядете, и още по малко да му подавате храна от която ядете. Дори е добре да яде по време различно от вашето и да не го интересува когато сте на масата, но това се постига с продължително възпитание. Когато си краде храната вероятно се проявява ловеца в него. Все едно сам си е хванал храната и вече я приема само за своя. Друго е когато му я давате, тогава споделяте с него вашата храна и той го разбира и затова не се противи ако си я вземете обратно. Затова не допускайте да си иска храна от масата или да си я краде сам.
Успех
Публикувано: 04 March 2011 - 06:20 PM
Другият ми проблем е моя грешка,но дребосъка веднага попи.Оставих го на леглото за да почистя стаята(иначе само ми се върти из краката).От тогава немога да си легна на леглото.Когато легна скимти,опитва се да се качи,а ако не му обърна внимание само джавка.Толкова е упорито,че не ме оставя да спя,а ако го изкарам в коридора никой няма да може да спи.От няколко вечери успявам да дремна максимум до 3 часа и ставам изключително нервна,а това няма да се отрази добре нито на мен,нито на дребното терористче.
Куч има само първа ваксина дали ще може да го извеждам на място,където не ходят други животни за малко,за да изразходва енергия? Защото предусещам ,че ще се специализира за промяна на вътрешният ми интериор,а клетката май не е решение.
Публикувано: 04 March 2011 - 07:10 PM
Публикувано: 10 March 2011 - 09:46 PM
Публикувано: 14 March 2011 - 02:13 PM
благодаря предварително,също ако някои знае книжка която да ми е от полза при превъзпитанието,моля за автор и заглавие.

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон
Нека бъдем добри ,добрината лекува,добрината отваря врати:)
Публикувано: 15 March 2011 - 04:09 PM
Публикувано: 15 March 2011 - 05:18 PM
Jan3, в 15 March 2011 - 04:09 PM, написа:
Има тема-възпитание и обучение на малкото куче.Там ще намерите отговорите на запитванията и проблемите си.Кученцето,ако е още бебе,ще разбере рано или късно къде му е мястото в йерархията-винаги след човека.А как става това-казах Ви къде да погледнете.То изразява или териториални претенции,което ми се струва малко раничко,или проявление на страх-пасивна агресивност.Все пак има тепърва да се осъзнава къде е и какво е-не е човек и го третирайте като куче,за да не го разглезите и като порасне да стане неконтролируемо.
Към кучето бандит-ха ха,бабичкат явно не му мирише на хубаво.Все пак не казахте той какъв пол е и съответно какъв пол са кучетата,които иска да нападне.Ако то е мъжко и не подбира пол...нещата не са съвсем наред.Ако само мъжки-това са съперници и усеща кои са потенциалните.Пробвайте го с кастрирано повече от 4 месеца мъжко домашно куче да го съберете.И изобщо опитайте се да изясните къде се корени проблема-после неговото отстраняване е втората половина от свършената работа.
Относно двете кучета и котки под един покрив-разделяй и владей!Всяко едно от кучетата си има собствени трески за дялкане.Мъжкия определено не си дава територията,но...мисля,че с времето ще се примири.Оставете ги да се разберат помежду си,като винаги сте около тях,за да отреагирате,ако стане напечено.Не би трябвало да има поражения между разнополови кучета,но човек никога не знае.Не ги дръжте разделени-това е мъка за вас,а се изправете пред проблема и го "изяжте".Наблюдавайте и коригирайте този,който търси бой и правокация.Доминантния.Отделно разглезения трябва да бъде вкаран в релси,а с котките....пак е еъпрос на време да се разберат.Имайте впредвид,че тези мини лъвове никак не са беззащитни и при самоотбрана сериозно могат да наранят едно куче,най-вече в очите.Успех на всички!

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 15 March 2011 - 05:53 PM
Благодаря за отговора ,ще направим това което предложихте ,в интерес на истината не бях се замисляла че повечето, кучета-бездомници са кастрирани

А за бабата

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш Бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.Джек Лондон
Публикувано: 15 March 2011 - 09:36 PM

Публикувано: 16 March 2011 - 10:00 PM
А кой е по умният?-честно ли за разлика от нас те все още се уважават, а това е двигателя на всяко общество -уви:)
поздрави от мен
п.с.
Вероятно детето е Ви е малко,ще съм щастлива да си "побъбрим"като стане на 11г.бога ми не речник а наука ви трябва тогава:)
и машинка дето рови в малките им "всичко знаещи главици"

Публикувано: 17 March 2011 - 08:58 AM

Публикувано: 20 March 2011 - 08:35 PM

Моето куче го кастрирах преди 2 месеца на възраст почти 4 години,след 2 дни беше като чисто нова,никакви следи от тъга или депресия че съм я лишила от бъдещо поколение.Сега като я наблюдавам ми се струва и някак по-весела и спокойна,поне в къщи :-).За породата Пит Бул животът в наши дни е все по-тежък,да не говорим почти невъзможен извън татковината,тъй като тази прекрасна порода е забранена почти навсякъде в Европа.Допуска се само Стаф и то с Педигре-демек родословие,което отново ме навежда на мисълта,че е глупаво да не се кастрират кучета от тия породи без родословие...
Отностно нашия проблем с 2те кучета и 2те котки.Бяхме на почивка една седмица заедно с двете кучета.Там играта се промени,в новата къща,която в случая беше ничия територия,наперената мъжка хрътка се сви и стана послушен като котенце а добрата питбулка показа зъбите си.Явно реши че това сега е нейна територия,та постоянно се опитваше да се докопа до горкия слабичък мъжкар и да го ръфне - взех се в чудо,не си починах никак а само се занимавах с контрола над тях .Разходките им пак си бяха заедно,навън всичко супер,в къщата питбулката не сваляше поглед от мъжкаря та я връзвахме за един радиатор за да не може да го докопа и там си изкара почти цялата почивка горката.Обяснявам си я и тая нейна агресия с факта,че на тази почивка,на самото място беше забранено да се пускат кучета без повод /аз така или иначе не я пускам никъде на открито без повод освен в градината ни/ та милата неможеше да изразходва цялата си енергия само с разходки.Как и да е,прибрахме се след почивката и нещата ми се струват някак по-добре,поне за сега.Питбулката пак е добронамерена а мъжкаря спря да я ръмжи и да се опитва да я хапе.Мисля,че ще се получи приятелство между тях,поне един ден :-).Относно котките - отказах се да ги сприятелявам,имахме поражения след среща между питбулката и мъжкия котарак,резултата-котарака напикан а питбулката с изподран нос...хубавото поне е,че едната котка е на 17 години и спи по цял ден в един шкаф а котаракът е на 3,но се пребира през ден-два само за да яде и пак изчезва :-)
Публикувано: 21 March 2011 - 01:40 PM

Публикувано: 22 March 2011 - 04:21 PM

Публикувано: 22 March 2011 - 09:42 PM

Публикувано: 23 March 2011 - 10:31 PM
Но като цяло всичко с времето си :)

Публикувано: 26 March 2011 - 08:58 AM
поздрави от мен

Публикувано: 26 March 2011 - 09:25 AM