Dog.bg Форуми : За осиновяванията в чужбина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За осиновяванията в чужбина Wij willen helpen!!!!

#41 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 21 October 2009 - 09:43 AM

Tака, налага се да отговоря на Винету.
Не само на теб, но и на нас ни се иска да знаем повече детайли за заминалите котета.Дамата която ги задомява не говори Английски, ако говореше щях да кореспондирам с нея .Така както кореспондирам с Юлия в Бон и за всяко кученце получавам снимки и информация.Така че ползваме посредник-Йохана.Тази жена е с мислене на човек от бяла страна, където свръхпопулация няма, няма толкова мъка и страдащи животни по улиците.Тук тя е в шок, много често ми плаче по телефона....опитва се да помага, колкото и както може.С намиране на приюти, приемни домове и т.н.И тук търчи и кастрира котки, лкува, приютява.Но психиката й е слаба, не е свикнала на това.Понякога е адски трудно да се говори с нея разумно.Обаждам й се с хиляди въпроси или неща които трябва да се обсъдят...но тя се разстройва и нищо не става.Тя е затрупана и с работа към посолството.ТА всички тези фактори усложняват нещата,силите, акъла, душата не й стигат.Аз се опитвам, но не мога да я тормозя прекалено.
Приела съм ,че хората ,с които работим са надеждни..когато има някакво инфо съм благодарна.
В този случай липсата на новини са добри новини.До нас достигат детайли когато има проблем, болни, несоциални и проблемни за осиновяване котки, когато искат съвет и иформация за животното от нас.ЗА това писах за болните котета, това стигна до мен.Когато всичко е наред и се осиновяват без проблем няма инфо.
И на мен не ми харесва, но това е.
Отделно ,че не можем вместо да мислим за 20-те котки който сега са ни на ръцете, трябва храна, тоалетна, ваксини, лекарства, операции, чипове, дом.....аз да седна и за над 100 котета които заминават на година , да си водя кореспонденция.
Хубаво би било, но времето не стига.Ние не мислим за една или две котки прибрани от вън, а за десетки.Голяма част от тял потърсили помощ от нас именно чрез този форум.
Пиша всичко това не за да се заяждам с когото и да било.Обяснявам каква е реалността.Трима души на кръст не могат да поемат всичко.
АКо все пак получа някакво инфо за Сивка на Винету ще пиша.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 10:48 AM

Hello, dear Julia.
I want you to know that receiving your and other dutch people's help is the most significant event in our animal-caring community in the latest years.
Therefore it is not a surprise that some sick people want to stop it.
But they do NOT deserve your and our attention at all.
Thank you.

With kind regards: Milena
---------
Здравейте, скъпа Юлия.
Искам да знаете, че да получим помощ от вас и други холандци е най-значимото събитие в нашата общност от загрижени за животните през последните години.
Затова не е чудно, че някои болни хора искат да го спрат.
Но те ни най-малко не заслужават вашето и нашето внимание.
Благодаря ви.

Поздрави: Милена

#43 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 October 2009 - 11:17 AM

Не става въпрос да се получава информация за всички заминаващи котки, а от време на време да има за някоя , за да знаем къде отиват животните и на какво могат да разчитат. Не искам да съм неблагодарна , нито да парадирам с образование, но то ми дава възможнодт да установявам контакти , които надявам се да ми позволят да намеря информация, която ще е полезна за всички, които изпращат котета. Мога да установя контакт с ветеринарните власти в Германия, с представители на пресата , които ще ни помогнат да научим нещо. Не се съмнявам ,че в тази подредена страна всичко се записва и регистрира, на някои от нас също се е случвало да общуват с граждани от Германия и мисля, че никой не би ни отказал информация, още повече предвид системата нито един въпрос към официални власти в страната не остава без отговор. Това е което мога да се опитам да направя и ще се радвам ако ми съдействате с някаква информация за мястото където отиват котетата, не за да изземвам контактите ви, почтенността не ми позволява, а за да уточня в официалното запитване. Не разбрах последно къде отиват котетата в приемен дом или в приют, защото ти ме попита как ще се държи Сивка в приют, а после прочетох че е приемен дом. Вярвам, че това е някаква неволна грешка, но да знам къде да я търся в приемен дом или приют. Доколкото знам в Германия тези неща имат различен статут.

#44 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 October 2009 - 11:24 AM

Цитат(vinetu @ Oct 21 2009, 12:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мога да установя контакт с ветеринарните власти в Германия, с представители на пресата , които ще ни помогнат да научим нещо. Не се съмнявам ,че в тази подредена страна всичко се записва и регистрира, на някои от нас също се е случвало да общуват с граждани от Германия и мисля, че никой не би ни отказал информация, още повече предвид системата нито един въпрос към официални власти в страната не остава без отговор. Това е което мога да се опитам да направя и ще се радвам ако ми съдействате с някаква информация за мястото където отиват котетата, не за да изземвам контактите ви, почтенността не ми позволява, а за да уточня в официалното запитване.

Vinetu, такива запитвания само ще размътят водата. Нека не се разваля нещо вече постигнато! ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 11:35 AM

Ти лично изпращала ли си котета там?

#46 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 October 2009 - 11:47 AM

Цитат(vinetu @ Oct 21 2009, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Лично аз не съм качвала коте на самолета, но временно при мен е пребивавало едно инвалидче, заминало за Германия. Говорила съм с Йохана, имам достатъчно доверие и на нея, и на момичетата от форума, че котките отиват на добри места.
Допълнителни проучвания, ровичкане и запитвания ще създадат проблеми според мен. Ти си знаеш, само изказвам мнение.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 October 2009 - 11:53 AM

vinetu, присъединявам се към мнението на gamina.
Представи си, че информацията за твоето проучване достигне до германците, с които работят Приятели на котката. За тях това ще означава, че им нямаме доверие, и ще компрометира сдружението.
Би ли поела риска заради твоето проучване да се прекрати това сътрудничество и много котета да загубят шанса си за един по-добър живот?

#48 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 12:01 PM

Тези постове май са вече за друга тема. Аз съм пращала котета там. Знам, че са осиновени. Познавайки манталитета на германците, както и това, че при проблем уведомяват тук, съм спокойна, че моите са добре и са обичани. За съжаление не достига времето за постоянна кореспонденция за спасените душички, а чакащите да чакат някой да им обърне внимание. Мисля, на всички тук им е ясно, че пращането в чужбина носи своите рискове да няма обратна информация, това че повече животното няма да бъде видяно (хората там също са заети). За разлика от тук се изисква да има човешко присъствие в дома по определен брой часове в денонощието, за да не са сами животните. При промяна, животното се взема и се търсят по-свободни хора. Заради тези условия, хората работят като луди от дома си. Когато заработи единната система за регистрацията на животните и тя се върже към европейската, може би там ще може да се види кой се води собственик на животното. Но дотолкова. Ако стопаните искат да поддържат връзка, ще го направят. Ако не искат какво? Ще отидете да си вземете животното ли? От бялата страна с действащи закони, за да го доведете в мизерията тук?? Мисля, че вече прекалявате и се опитвате да опорочите още едно добро дело, още повече че е помогнато на вас и на коте, спасено от вас.

И аз повече мрънках в началото, когато за първи път не получих информация за пратено в чужбина животинче, което аз съм спасила и мислила, но животът не може само на мен да угажда.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 12:16 PM

Милена, много точно си го написала. По-вярно от това няма накъде.

#50 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 01:16 PM

Нещо не разбирам.

Жената от Xоландия пише , че снимкито от Сеславци и Перник са я разплакали. Напълно я разбирам. Разбирам и благородното и желание да помогне.
Следва коментар на Илит, които изразява благодарност.
Постовете на форумците след Илит, обаче са необясними:

"I want you and anyone in Holland to know what there are many people who fully trust you and would not believe such stupid provocations"

"This is the way people do it here. With gossips, with stupid statements."

"Therefore it is not a surprise that some sick people want to stop it."

За състоянието на приютите ли се отнася, за живота на животните в България , или за коментара на Илит? Условията в приютите май са си истина, а и Илит казва само хубави неща wa_048.gif

#51 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 01:25 PM

greeneyed

явно не знаеш защо се наложи холандците да пишат
и за какво говорят съфорумците

#52 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2009 - 01:26 PM

greeneyed,
Дискусията е породена от този коментар: http://forum.dog.bg/...t...st&p=705284

Холандците пишат тук, развълнувани и възмутени след като са разбрали за него.
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 01:44 PM

Dear Julia,

We also would like to say one big "thank you" to you and everybody involved in this cause.
Thank you for your efforts, for your good will, for your compassion! We greatly appreciate it, It means a lot to us!
Your help give us strength and hope...

Best regards,
Mila and Martin

User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 October 2009 - 03:57 PM

Сега, когато има отделна тема за това, искам да попитам. Уважаема Винету, както и всички останали, които са пращали животни за осиновяване в чужбина, а след това изразяват съмнения. Дори твърдят, че ще търсят чрез властите в съответната страна информация за животните. Как и защо се доверявате на някого, който никога не ви е обещавал обратна връзка с осиновителите, след което започвате да държите сметка и да изисквате? Когато точно решихте, че има нещо нередно, за да търсите информация чрез властите? Или се доверяваш на някого, съгласяваш се с неговите условия, или не напираш да даваш животно на трети човек, а се занимаваш с тази дейност сам.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#55 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 21 October 2009 - 04:22 PM

Аз се включвам със закъснение в темата и макар че вече много хора са изразили мнение, сходно с моето, ще се изкажа и аз.
Когато човек е вложил чувства, време и средства за някоя животинка, естествнено е да желае най-хубавото бъдеще за тази животинка. Да иска обратна информация, да се притеснява.

От неголемия ми опит със задомяване в Бг мога да кажа следното: иска ми се непрекъснато да ми пишат за животинчетата, старая се да не досаждам прекалено често и винаги информацията, която получавам, ми изглежда оскъдна. Но какво мога да направя? Радвам се на малкото, което получавам и се надявам, че всичко е наред.

За чужбина. Имам две кучета, изпратени благодарение на Nort2005. Притеснения имах, не мога да кажа, че не съм се притеснявала. Но въпреки, че не познавам лично Nort2005, аз й се доверих, а нейното отношение и ангажираност по-късно ми доказаха, че е безупречна. Имам информация къде и кога са задомени кучетата и въпреки че е само това, точно за тези кучета се чувствам много по-спокойна, отколкото за онези, задомени тук в България, въпреки че имам пряк контакт със задомителите тук.

На Илит имам същото доверие и по същия начин най-малко бих се притеснявала за съдбата на животинче, което е изпратено благодарение на нея, отколкото за животинките, задомени от мен тук. Всеки би се радвал на обратна информация, но понякога причините за липса на такава са чисто обективни (примерно физическа невъзможност да се посредничи по цялата верига между осиновителите и спасилия животинката).

Та най-важното за мен е доверието - че човекът, на когото съм се доверила, е направил и прави всичко по силите си в името на идея, която е идентична с моята идея. Доверието не е и не бива да е сляпо - то се заслужава с думи (в случая постове), с действия. И съм сигурна, че хората, които са заслужили моето доверие, не биха се доверили на сляпо и всяко тяхно действие е добре обмислено.

Но за съжаление хора има всякакви и винаги ще се намери някой, който да спъва добрите намерения. Защо - подбуди най-различни, една от най-мътните и неразбираеми за мен е завистта.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#56 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 21 October 2009 - 04:56 PM

Извинете ме, но не мога да се сдържа да не изкоментирам eg_033.gif
Не разбирам защо, когато в тази държава някой (със собствени усилия) направи нещо, което е добро и полезно и за останалите, веднага се намира кой да се хвърли да го хули и плюе. Плюещият обикновено е от тези, които само стоят отстрани и мърморят колко ни е тъпа държавата, колко трудно се живее в нея, колко са ни криви всички и т.н.
Аз вярвам на хората, които спасиха толкова кученца от Сеславци. Знам, че са проучили внимателно всичко, още преди да обявят, че могат да пращат кученца там. Знам, че холандците, приели тези кученца, са хора, които обичат животните.
И искам да помоля тези, които правят интриги и се опитват да умаловажат усилията на хората, спасяващи животинки от сигурна смърт - хайде направете вие поне половината от това, което са направили Илит, bushkata, nort2005, Nickey и още доста други от форума, пък тогава се съмнявайте, обвинявайте, плюйте и т.н.

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#57 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 October 2009 - 05:00 PM

Цитат(vinetu @ Oct 21 2009, 09:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Така, да отговоря и аз на vinetu.Има котки за които получаваме обратна връзка, за съжаление се случва много рядко.Минала година и аз и Дора ходихме до Германия и видяхме къде и при какви хора отиват котките ни.Хората са много добри и мили и им имам пълно доверие.Хората там имат съвсем друго мислене и аз лично съм спокойна за всички котки изпратени там.Изпращала съм коте, което съм отгледала от новородено до 2-3 месечно и от тогава незнам нищо за него и ми е мъчно, но в същото време знам , че е в нормална държава и съм сигурна, че е добре.Понякога имаме и връзка с осиновителите, но много, много рядко.Например аз редовно си пиша със стопанката на котарака Уиски, който живя близо година вкъщи,а преди това се грижихме за него още толкова.Йохана е ходила на всички места, на които изпращаме котки, ние сме видяли няколко, доверили сме се на хората, видяли сме условията там и това ни стига.
Ако тръгнете да ровичкате, да пишете по преси и така нататък само ще ни създадете проблеми и току виж не ни искат вече котките.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 21 October 2009 - 06:50 PM

Мисля,че вече се каза достатъчно по въпроса за котките(пък и кучетата) в чужбина.
На мен също това с полицията, ветеринарите и пресат ми се струва прекалено и неадекватно.И само ще доведе до гнусна история подобна на тази с Холандия.Който няма доверие, да работи сам .
Специално за Сивка днес разбрах,че е осиновена от възрастна двойка.Наистина и ма изискване хората да са определена част от деня в къщи.Прави се изключение , ако се осиновят две котки например.Тогава те ще са си компания докато стопаните са на работа.Особено за апартаментски котки.
Та, въпросните пенсионери са в околностите на Франкфурт,провинция, живеят в къща с двор и имат много време за котките си(осиновили са и друга котка преди време).Не ползват интернет и не говорят Английски.Невероятно , но факт.

User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   vinetu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 10:51 AM

Цитат(dora7511 @ Oct 21 2009, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля,че вече се каза достатъчно по въпроса за котките(пък и кучетата) в чужбина.
На мен също това с полицията, ветеринарите и пресат ми се струва прекалено и неадекватно.И само ще доведе до гнусна история подобна на тази с Холандия.Който няма доверие, да работи сам .
Специално за Сивка днес разбрах,че е осиновена от възрастна двойка.Наистина и ма изискване хората да са определена част от деня в къщи.Прави се изключение , ако се осиновят две котки например.Тогава те ще са си компания докато стопаните са на работа.Особено за апартаментски котки.
Та, въпросните пенсионери са в околностите на Франкфурт,провинция, живеят в къща с двор и имат много време за котките си(осиновили са и друга котка преди време).Не ползват интернет и не говорят Английски.Невероятно , но факт.

Съжалявам , но тази изпросена информация идва твърде късно и мисля, че мой дълг е да си я проверя. Не разбирам , защо така бързо в този форум изчезва добрия тон и ако може да конкретизирете дали съм от лудите, болните , интригантите или и трите наведнъж. Съжалявам , но именно това ще ме мотивира да постъпя по правилния за мен начин.
Не разбирам има ли някой, който ви е заплашвал с полиция и както казва моят ветеринарен лекар ,защо трябва да се смущавате, ако вдичко е ОК. По негови сведения германците не са толкова чувствителни.

#60 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 October 2009 - 11:38 AM

Писах, писах и изтривах, затова ще съм кратка.

Не оценявате това което се прави, нито колко време, нерви, средства и усилия са нужни за да се изгради някаква връзка с чужбина, камо ли да се запази.

Още повече, не схващате, че всяко едно подхвърлено обвинение, особенно ако е изтискано от левия пръст на десния крак - тоест неоснователно, може да доведе до последици необратими и разрушаване на връзката.

Никой не иска да работи и да се занимава в условията на заплахи, недоверие или излишни, подчертавам необосновани обвинения. При равни други условия - тоест приюта може да си намери кучета от къде ли не, може да прекрати взаимоотношения.

Още повече замислете се - каква обида е за приют изградил уважение и признание в Холандия, да се обяснява на някакви хорица тука, какво прави с животните си.

Взете се кротнете и пребройте поне до 10 преди да напишете поредната помийна глупост.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни