- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
За осиновяванията в чужбина Wij willen helpen!!!!
Публикувано: 20 October 2009 - 07:44 AM
Тази тема е отделена от темата за холандските кучета.Към нея е добавен и отговорът от холандска страна.
мод
Здравейте,
До този момент единствено четях във форума. Днес се регистрирах за да пусна информацията, която получих. Предварително искам да подчертая, че със следващата информация не искам да обвинявам никой, както и че нямам доказателство за нея. Просто искам да споделя това, което разбрах. От там нататък всеки може да си прави изводите сам или най-малкото да се поинтересува дали зад тази информация има истина.
Когато заминаха първите 25 кученца и само 10-на дни след това се изнесе информация във форума, че всичките са осиновени изпитах силната радост, която предполагам всички тук са изпитали. Когато месец и половина по-късно заминаха 47 кучета отново се зарадвах, но връщайки се сега назад имаше нещо, което ми изглеждаше странно и което ме тревожеше. Нещо неосъзнато, което вгорчаваше приятното усещане от поредните спасени кучета. Не поисках да му обърна внимание сякаш се престорих, че го няма. Но когато след по-малко 20 дни заминаха още 35 кучета ... усъмних се. Не в хората, които ги изпращат от тук, а в хората, които ги приемат. За всички ни е повече или по-малко ясно как се намира дом за куче. Чета и другите теми и там когато се изпратят кучета в приюти понякога минават месеци преди да ги осиновят. Наистина има и такива, които ги взимат почти веднага, но близо 100 кучета да намерят дом толкова светкавично стори ми се невероятно. Препрочетох темата за холандчетата и никъде не намерих инфо за приюта, снимки на кучетата със семействата им, дори инфо дали са осиновени в същия град или някъде другаде. Пълна тъмнина. Единственото, което успях да разбера е че са в град Гелеен. Започнах да търся в гугъл информация за приют в този град да намеря сайт или каквато и да била информация отново нищо. Накрая се сетих, че мой познат имаше състудент, който от години живееше в Холандия. Разказах му притесненията си и го помолих да се свърже с човека. Този човек няма отношение към кучетата, но като услуга на моя познат се разровил и се свързал с местни хора, занимаващи се със спасяване на кучета. И така попаднал на следното:
Първо в Холандия имало 80 организации, които се занимавали с внасянето на кучета от други страни т.е. дефицит на кучета в Холандия явно няма. Другият очевиден факт е, че Холандия не е голяма страна.
Второ тези хора, с които се свързал човекът му казали, че за всеки нормален човек, който поне малко се е занимавал със задомяване на животни е ясно, че толкова много кучета не могат да намерят дом за толкова кратко време. И му казали, че вероятно не подбират осиновителите много-много. Явно се заинтересували от случая и се разтърсили за приют в Гелеен, който да няма сайт и да предлага животни. Казали му, че тези хора имали изнесен в интернет само един тел номер, което е странно. И му дали един общ сайт за всички приюти в Холандия, на който кучета от приют в Гелеен са показани за осиновяване и му казали да прегледа сайта и да види дали познава някои от животните за да е сигурен, че това е приютът.
Това е линкът с адреса и телефона на приюта: http://translate.goo...siels%26hl%3Dbg
А това са кучетата, предлагани от тях. Моля хората, които познават някое от заминалите животинчета да го потърсят на сайта така ще сме сигурни, че точно в този приют сме изпращали нашите кучета. http://translate.goo...siels%26hl%3Dbg
Няколко дни след като му дали първоначалната информация хората се свързали с човекът и му казали, че са разбрали, че този приют работел съвместно с един друг приют, в който животните се убивали и/или продавали на лаборатории. Помолили го да не замесва имената им, защото станало ясно, че за това се знаело в Холандия, но тъй като хора от доста високо ниво в Холандия са замесени в този бизнес всичко се покрива.
Линк към въпросният приют, с който си сътрудничи приютът в Гелеен: http://www.dierenasi...rlen.nl/dieren/
Ако има истина в това значи не само ние в България сме идиоти. Пак казвам не я изнасям тази информация с цел да обвинявам някой. Изнасям я защото я получих и реших, че хората трябва да знаят за нея отделно дали ще я приемат или не и дали ще си направят труда да я проучат. Казвам я, защото и аз се чудя дали в крайна сметка тези животинки са намерили хубавия живот, които всички ние им пожелахме.
Моля хората, които изпращат кучетата да дадат повече информация разбира се, ако имат такава. Да кажат те как са се свързали с този приют, който няма нито сайт нито мейл. Имат ли обратна връзка адреси, снимки, имена на осиновители за да могат да се проверят поне част от кучетата. Ние тук гледаме снимки и клипове от пристигането на кучетата. Но снимки от семействата им няма. И последно искам да ги попитам дали ще вземат под внимание тази информация и да се постараят да разберат дали наистина няма нещо гнило в цялата тази история преди да решат да изпратят нова група кучета.
Отново искам да кажа, че дори и да се потвърди някога тази информация аз лично дори и за момент не бих ги обвинила ясно е, че те явно са били подведени както всички ние впрочем. Но ако си затворим очите без да проверим и да разберем какво наистина става там и продължим да пращаме животни, защото не ни се иска да повярваме, защото ни е по-удобно да разчитаме без доказателства, че всичко е ок ... тогава и ние ставаме част от тази гадост.
Искрено се надявам всичко да се провери и да се докаже, че е просто клюка. Надявам се най-вече заради животинките, които заминаха.
Публикувано: 20 October 2009 - 08:50 AM
баба ми на шурата на учанайката чула
досега само четях ама сега да ви кажа какво чух
АМАН ОТ ИНТРИГИ И ТЪПИ КРАТУНИ
неща червени звездички
тях и аз мога да си ги сложа
като е толко загрижен потребителя luki73
да беще проверил лично и да изнесе доказателства , а не само да
бълва кой, какво на кого защо
и не може имена...
явно някой хора не могат да преглътнат, че някой друг
успява да сапсява и са способни на какви ли не интриги
е за това вчно ще си гниеме в лайната
и а се покаже някой все ще се намери кой да го дръпне
Публикувано: 20 October 2009 - 09:03 AM
Публикувано: 20 October 2009 - 09:25 AM
Скъпа Чери, следващия път, когато решиш да "спасяваш" бебета, моля те, не се нареждайте на "опашката" за чужбина.Отглеждай си кученцата под прозорците - така ще знаеш точно кога и по какъв начин са напуснали този свят - сгазени, застреляни, отровени. Всичко ще е ясно, няма да има никакви "въпроси и съмнения".
На luki73 нямам какво да кажа - всичко е било казано и обяснено на съвещанието, тя знае. Но явно злобата няма почивка. Защо така, бе, хора, нали независимо кой го прави, се спасяват бълг. кучета, в крайна сметка?
Но в тази каша съм вече 7-8 години и никой с нищо не може да ме изненада. Само не мога да си отговоря на този въпрос - ЗАЩО? То вече и не искам май, все ми е едно.
Публикувано: 20 October 2009 - 09:29 AM
Познавам кучета от снимките, да!!!
За да има 80 организации, които вкарват от чужбина...значи има дефицит, иначе щяха ли да са толкова много?
Аман от завист и злоба!
П.П. luki73, явно и с търсенето на инфо в интернет не сте много в час...

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 20 October 2009 - 09:32 AM
Същите слухове (навярно и със същия подател) вече бяха разисквани на прословутите четвъртъчни заседания на Екото. Само че, там, очи в очи, не се яви човек, който да каже:"Имам такава и такава информация, обвинявам ви в това и това". Защото информация за подобно нещо няма. Има я само злобата на изкуфели лелки, които не допускат, че някой прави нещо за животните без интереси и без полза, очевидно, сравнявайки със себе си.
luki73, по-лесно е в нета, нали? Ако отстоявате позицията си, напишете трите си имена (може и на лични), а аз ще Ви съдя за клевета. Вие ще покажете информацията, която имате за съдбата на животните, аз ще направя същото.
Омръзна ми да се занимавам с вашата клика, вместо да работя на спокойствие.
Публикувано: 20 October 2009 - 10:00 AM
От една страна разбирам Илит, Норт, Мамиха в емоционалната им рекация на възмущение. Да вложиш толкова много енергия, време, пари и чувства в такова значимо постижение като изпращането на толкова много кученца в Холандско - и после някой да хвърля слухове, клюки, кал и мръсотия....
Има и обикновени хора обаче, които стават свидетели на тези дискусии и заради тях трябва някак си да се прояви търпение, да се обясни кратко и ясно къде отиват кученца и как всъщност това им дава уникален шанс за живот в сравнение с почти сигурната смърт в Сеславци. Все пак много уважавани потребители на този форум бяха на място в приюта в Холандия, видяха условията там, подходът при грижата към животните.
Има и някакъв политкоректен елемент на цялата тази история. Колкото и нищо добро да не прави Софийска община за Сеславци, може да направи зло. В смисъл ако се раздухат съмнения, може да започнат спънки пред извеждането на кученца от приюта. Така че в интерес на животните е на обвиненията да се отговаря пределно спокойно и категорично.
Така че нека да има коректност. Потребителят Luki73 трябва да застане с името си и с конкретни доказателства. Иначе да не спами, това да се хвърля съмнение върху такова начинание с прясна регистрация във форума и един пост е просто много недостойно и крайно несериозно. И аз мога да кажа, че съм чула, че еди кои си кучета се карат в лаборатории и се превръщат в генномодифицирани роботи, мога да кажа, че имам и сестра вампир и така.
Публикувано: 20 October 2009 - 10:16 AM
Само едно уточнение... аз нямам и най-най-малък пръст в това постижение, организацията и изпращането на кученцата, и всичко съпътстващо

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 20 October 2009 - 10:24 AM
Който не им вярва да не им дава кучето си или да не им праща пари за акциите. До момента аз не съм срещал някой е да изразим съмнения под какъвто и да е начин за тяхната човечност.
Въпроси и неясноти винаги ще има, но затова организатори си носят отговорността. Те са видяли на място приюта, срещнали са се с хората, преценили са. Кастрационния център в Перник също не знам дали има страница, но това не значи, че не съществува. Аз лично не съм го виждал и него с очите си, но мисля, че функционира добре .
Дори и без снимки на последващите осиновявания и хубави моменти с тях, можем да вярваме, че кучетата в Холандия ще са много по-добре от тук. Аз като човек живял там мога да Ви уверя, че нещата, за които хората се опясяват, че може да се случат на животните, не са възможни. Хората и манталитета им е коренно различен от нашия.
Успех и за в бъдеще.
Публикувано: 20 October 2009 - 10:45 AM
След като 80 организации вкарват кучета в Холандия и "нашите хора" са успели да се преборят за своето място сред тях, значи, че са достатъчно способни и кадърни.
Не се карайте, така сигурно ще отблъснете някой от каузата.
4а0
Публикувано: 20 October 2009 - 10:49 AM
Заедно с тях изпратих по едно малко опознавателно писмо, в което бях описала характера им и бях дала свой имейл, на който бъдещите стопани да ми пишат, ако желаят.
И на двете пощи получих един и същ отговор от човека, с който Илит си кореспондира в Холандия - ето какво ми писа:
Hello, You have sent a message together with the dog that you have fostered.
The dog has arrived in Holland and stays now for the moment in a shelter where it will be taken care off until a good new home has been found. This will be a matter of 1 or 2 weeks.
Unfortunately the shelter can not make pictures etc.because there is no time and a lot of work to do.Be assurred of the utmost care for your dog and the fact that it will have a better life with loving family.
Yours truly,......
Аз направих свое проучване и по мейла на човека разбрах, че той е член на ПЕТА за Холандия, а също така ми излезе и този сайт, на който има информация за получените от България 35 кученца - на 10 октомври: www.straydogs.be Но всичко е на холандски и аз нищо не разбирам.
Публикувано: 20 October 2009 - 11:08 AM
сайта на БГ език
линкче
Публикувано: 20 October 2009 - 11:12 AM
Нищо лошо не съм искала да кажа,има много "чужбини" и от някои се получават снимки с осиновителите,защо да не може да стане така и с холандците.Поне за тези кучета които имат "попечител" който да се тревожи за тях И не е нужно да ме нападате така,в крайна сметка е нормално човек да иска да знае повече,особено като е вложил много чувства.
аз съм от тия обикновени хора,не съм присъствала на никакви съвещания,не ме интересуват никакви интриги,вярвам ви,затова със зъби и нокти драпах да включа "мои" кученца.И още ви вярвам,на скептични въпроси от рода на "ама ти откъде знаеш какво е станало с кученцата ти вадя снимките на Софка и Славка със техните семейства ,затова ми се иска да можех да имам такива снимки и за "холандчетата" Толкова ли е невъзможно това да стане,голямо облекчение ще бъде и ще се затворят устите на много хора.Извинявам се ако съм подразнила някой.
Публикувано: 20 October 2009 - 11:26 AM
Публикувано: 20 October 2009 - 11:30 AM
Публикувано: 20 October 2009 - 11:38 AM
Съчинилият това не е направил и елементарно проучване. Холандия е може би най-доброто място за кучетата в Европа. Там работи единствената в света парламентарно представена "Партия за животните" http://www.partijvoo...ontent/view/129,
която се грижи да прокарва в законодателството мерки, свързани с благополучието на животните. Не знам дали си давате сметка какво значи това - че за тази партия са гласували достатъчно хора, че да влезе тя в техния сенат. Помислете си какво би се случило тук с подобна заявка.
При тази обществена настройка и законова ситуация, някой се опитва да внуши, че там е така лесно да се нарушат законите и развъртят приюти-месомелачки, че чрез един прост разговор цялата схема да се разкрие пред детектива luki73.
Публикувано: 20 October 2009 - 01:19 PM
Публикувано: 20 October 2009 - 01:29 PM
Напълно покрепям изказванията, че който има и най-малките съмнения е съвсем свободен да не се "бута" измежду заминаващите. Човек, който се е свързал с хората, отговорни за изпращането на кучетата там, трябва да е наясно, какви са те и какво правят, за да се осъществи всичко това.
А на тях, искам да кажа "БРАВО" и да им пожелая да не се отказват, въпреки всичката помия, която ги залива.
Публикувано: 20 October 2009 - 03:10 PM
Холандия не е България. Там не можеш да вземеш 1-5-100 кучета, да ги обявиш в общодържавния сайт на приютите (именно сайтът, който г-жа анонимната е пуснала) и после да ги убиеш, пратиш за експерименти или да ги изядеш. Или поне, не и без да влезеш в затвора след това. Толкова по тази тема.
Благодаря на всички останали за доверието и помоща. Кучетата, приятели, които измъкнахме от улицата, от дупки и калища, от хорската злоба, сега са добре и живеят втори живот. Ако имах и най-малкото съмнение за това, първа щях да вдигна гюрултия.
Моля модератора да премести темата в "Разкази с чуден край".
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »