За осиновяванията в чужбина Wij willen helpen!!!!
Публикувано: 20 October 2009 - 03:47 PM
Здравейте всички,
Аз също ще voorstellen.Ik ми се обади и Юлия идват от Холандия, Амстердам.
През август получих спешно повикване в пощенската ми кутия, email.De uitgeropen е вик за ужасните условия в Seslavci / Pernik.Ik са сълзи в очите ми, когато видях снимките и веднага решава да помогне.
В други любители на животните тук, в Холандия ние ingezammelt храна и стоки от коя страна те нямаше миналата седмица.
С това аз започнах да плача дълбоко в Bulgarije.En Мисля, че е ужасно това, което се е случило.
Тази ситуация е тук, в приятен разговор Холандия настъпило!
Тогава решава да помогне на други любители на животните.
Нашата страст и цел, на животните и там са и 100% за нас !!!!!
Ние нямаме лоши намерения!
По това време ние се опитваме линия в нея или как да получите най-добрата помощ е по-удобен и може да изглежда така.
Това, което искаме кучета за приемане тук, в Холандия, ние предлагаме специално noodgevallen.Ook на sterilizations, тъй като тази помощ е в крайна сметка най-важното.
За нас е важно да се работи с хора и комуникират добре.
Само тогава възможно ли е нашата цел, животните, възможно най-скоро да помогне!
Има какво да правя без помощ от ваша страна ние не ще!
Аз ви питам какви са вашите очаквания?
Ние бихме искали да знаете, а също и изграждането на доверие.
Ние знаем, че си положението е много сериозно!
Моля, нека вашите коментари!
Можете да пишете на:
julia59@live.nl.
Това може да taal.Ik можете да го преведат на компютъра си в холандски.
Така че не се опитвам probleem.Ik желанието си възможно най-скоро.
Също така, си естествен отговор на този форум.
Ние сме много любопитни и искат преди всичко да спести много животни!
NederlandsBulgaarsEngelsTaal herkennenAfrikaansAlbaneesArabischBulgaarsCatalaansChineesDeensDuitsEngelsEstsF
insFransGallicischGrieksHebreeuwsHindoestaansHongaarsIersIJslandsIndonesischItali
aansJapansJiddischKoreaansKroatischLetsLitouwsMacedonischMaleisMalteesNederlandsN
oorsOekraïensPerzischPoolsPortugeesRoemeensRussischServischSlovaaksSloveensSpaansSwah
iliTagalogThaiTsjechischTurksVietnameesWelsWit-RussischZweeds > BulgaarsNederlandsEngelsAfrikaansAlbaneesArabischBulgaarsCatalaansChinees (traditioneel)Chinees (vereenvoudigd)DeensDuitsEngelsEstsFinsFransGallicischGrieksHebreeuwsHindoestaan
sHongaarsIersIJslandsIndonesischItaliaansJapansJiddischKoreaansKroatischLetsLitou
wsMacedonischMaleisMalteesNederlandsNoorsOekraïensPerzischPoolsPortugeesRoemeensRussischServischSlovaaksSloveensSpaansSwah
iliTagalogThaiTsjechischTurksVietnameesWelsWit-RussischZweeds omwisselen
Een betere vertaling voorstellen
Bedankt dat u een suggestie voor de vertaling heeft verzonden naar Google Vertaling.We zullen uw suggestie gebruiken om de kwaliteit van de vertaling van nieuwe updates in ons systeem te verbeteren. Здравейте всички, <br> <br> Аз също ще voorstellen.Ik ми се обади и Юлия идват от Холандия, Амстердам. <br> През август получих спешно повикване в пощенската ми кутия, email.De uitgeropen е вик за ужасните условия в Seslavci / Pernik.Ik са сълзи в очите ми, когато видях снимките и веднага решава да помогне. <br> В други любители на животните тук, в Холандия ние ingezammelt храна и стоки от коя страна те нямаше миналата седмица. <br> <br> С това аз започнах да плача дълбоко в Bulgarije.En Мисля, че е ужасно това, което се е случило. <br> Тази ситуация е тук, в приятен разговор Холандия настъпило! <br> <br> Тогава решава да помогне на други любители на животните. <br> <br> Нашата страст и цел, на животните и там са и 100% за нас !!!!! <br> <br> Ние нямаме лоши намерения! <br> <br> По това време ние се опитваме линия в нея или как да получите най-добрата помощ е по-удобен и може да изглежда така. <br> <br> Това, което искаме кучета за приемане тук, в Холандия, ние предлагаме специално noodgevallen.Ook на sterilizations, тъй като тази помощ е в крайна сметка най-важното. <br> <br> <br> За нас е важно да се работи с хора и комуникират добре. <br> Само тогава възможно ли е нашата цел, животните, възможно най-скоро да помогне! <br> <br> Има какво да правя без помощ от ваша страна ние не ще! <br> <br> Аз ви питам какви са вашите очаквания? <br> <br> Ние бихме искали да знаете, а също и изграждането на доверие. <br> <br> Ние знаем, че си положението е много сериозно! <br> <br> Моля, нека вашите коментари! <br> <br> Можете да пишете на: <br> <br> julia59@live.nl. <br> <br> Това може да taal.Ik можете да го преведат на компютъра си в холандски. <br> Така че не се опитвам probleem.Ik желанието си възможно най-скоро. <br> <br> Също така, си естествен отговор на този форум. <br> <br> Ние сме много любопитни и искат преди всичко да спести много животни! <br> <br> <br> <br> <br>
Публикувано: 20 October 2009 - 03:58 PM
За по-недоверчивите за това:
Съчинилият това не е направил и елементарно проучване. Холандия е може би най-доброто място за кучетата в Европа. Там работи единствената в света парламентарно представена "Партия за животните" http://www.partijvoo...ontent/view/129,
която се грижи да прокарва в законодателството мерки, свързани с благополучието на животните. Не знам дали си давате сметка какво значи това - че за тази партия са гласували достатъчно хора, че да влезе тя в техния сенат. Помислете си какво би се случило тук с подобна заявка.
При тази обществена настройка и законова ситуация, някой се опитва да внуши, че там е така лесно да се нарушат законите и развъртят приюти-месомелачки, че чрез един прост разговор цялата схема да се разкрие пред детектива luki73.
Как си представяте, че бус, пълен с кучета, пресича 3 пъти цяла Европа, влиза в Холандия, бива проверяван нееднократно от холандските власти (в това число пътна полиция, ветеринарен лекар, записват се номера на паспорти и чипове и т.н.), след което кучетата отиват в приют и от там биват давани за лабораторни или убивани. Не разбрах защо биват убивани и дали става на същия ден или чакат - толкова е абсурдно.

Е, аз ги видях, големи артисти ще да са. Хора, от които струи любов и се отнасят с огромно внимание към животните. Само за да ги унищожат на следващият ден?! Не ставайте смешни.
Голяма конспирация, голямо чудо.
Писаното показва, как някоя бедна душа не може да надскочи българското си мислене - това, че някой го лъже, това, че е минат, това, че някой прави далавера на чужд гръб. Всичко това, ако си вярва на написаното.
Но не мисля, че случая е такъв. Струва ми се, че някой си просто иска да съсипе нещата. Както каза Норт - "защо"...не знам и не разбирам.
Относно обратната информация. Да, не се получава. И е ясно, че всеки би искал да получи. Не са ясни точно мотивите, да се отказва тази информация. Но приемам тяхното решение, колкото и да не ми харесва. За много, много кучета и котки в този форум, заминали за чужбина няма обратно инфо. Как пък за тях не се чу подобна нелепица? Пращат снимки на 2-3, за да успокоят страстите, другите - на салам, на шапки, каквото ви въображението измисли. Винаги може да се измисли подобна простотия.
Илит съм виждала на живо 2 пъти, Норт малко повече. И въпреки това ми стига, за да имам безпрекословното доверие, че те са се постарали да направят нещата както е нужно и че мястото, където отиват животните, наистина им гарантира бъдеще и сигурност.
Това да не са ви осиновяванията от темите, в които се осиновява кучило от 8 парчета за 3 дена, след което никой никога не чува за тях. Дадени в България на първия срещнат. За такива осиновявания трябва да се притеснявате, а не за заминали 100 кучета за Холандия - държава със закони, с документи, на проверено място от хора, на които им пука за животните.
Искате инфо за Гелеен и за приюта? Нима това ще ви успокои? Неееее, няма. Вие давате животните си, не само за Холандия, заминават за много други държава и за голяма част от тях не се чува нищо. Стискате зъби и си мълчите, давайки следващото и следващото. Но когато някой напише подобна простотия сте готови да изисквате, дори обвинявате. 1-2-10 снимки на вече осиновени животни също няма да оправят нещата. Както писах по-горе, интригата, която може да се върже с това е - ето, показват ни няколко, а другите къде са? Каквито и доказателства да ви бъдат показани, нямате ли доверието в хората, ангажирани с това и в това, че има държави, където законите наистина значат нещо - съмнението ще ви гризе, интригите ще се предават от уста на уста.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 October 2009 - 04:07 PM
Thank you for writing here and I just want to say that I am very unhappy about the reason that made you write this.
I want you and anyone in Holland to know what there are many people who fully trust you and would not believe such stupid provocations. We know you are doing your best for our hopeless souls here and WE ARE TRULY GRATEFUL!
We will have to deal with the cruel gossip (probably coming from people who are suspicious when a good deed is involved) somehow, this has nothing to do with you and is not your fault.
Thank you with all my heart for everything that you and your team are doing!!!
Regards,
another Nadia :)
Публикувано: 20 October 2009 - 04:35 PM
(и ако може мод да премести това в Изолатори, приюти, моля)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 20 October 2009 - 04:58 PM
Илит съм виждала на живо 2 пъти, Норт малко повече. И въпреки това ми стига, за да имам безпрекословното доверие, че те са се постарали да направят нещата както е нужно и че мястото, където отиват животните, наистина им гарантира бъдеще и сигурност.
...
Аз пък не съм ги виждала, но им вярвам.

Мил също не съм я виждала, ама й пращам пари.

...
Пращат снимки на 2-3, за да успокоят страстите, другите - на салам, на шапки, каквото ви въображението измисли.
...
И Бушката не съм я виждала, но май е в кулинарния и фешън бизнес с холандците.
Не се впрягайте хора, че без вас тези кучовци ще измрат.
Ние сме с вас!
/аз и още няколко човека /
Публикувано: 20 October 2009 - 05:15 PM
...
Аз пък не съм ги виждала, но им вярвам.

Мил също не съм я виждала, ама й пращам пари.

...
Пращат снимки на 2-3, за да успокоят страстите, другите - на салам, на шапки, каквото ви въображението измисли.
...
И Бушката не съм я виждала, но май е в кулинарния и фешън бизнес с холандците.
Не се впрягайте хора, че без вас тези кучовци ще измрат.
Ние сме с вас!
/аз и още няколко човека /
+ 1

Публикувано: 20 October 2009 - 08:27 PM
Искам да споделя нещо за Холандия. Мои много близки роднини живеят в Амстердам. Преди няколко години ходиха в най-близкия приют да си вземат куче и бяха изумени от факта, че в него нямаше кучета в този момент. Аз също се изумих и много мислих по въпроса. За себе си аз вече имам отговор защо там няма кучета като начало защото те обичат животните и по тази причина се отнасят отговорно, а и държавата има работещ механизъм за следене изпълнението на законите й. В тази държава домашните любимци се кастрират още на 6-7 месеца, ветеринарите го препоръчват, защото развъждането на животни се извършва на определени за целта места. Ако някой си изостави животното, съседите веднага сигнализират съответна институция, не защото искат да навредят на човека, а защото в онзи свят това се нарича социалноотговорно поведение. Следва задължително финансова санкция и дори само заради това, в тази държава такива случаи не са чести. Хора, проявяващи жестокост към животните също има, но и за това има големи санкции, както и последващи действия. И всичко това, не защото има закон, а защото в него категорично е регламентирано кой следи за спазването му и всеки гражданин има право да се обърне за нередности към този орган с увереността, че ще бъдат предприети съответните действия за отстраняването им. Така ли е в България, въобще и по отношение на животните ние също имаме закони и ЗЗЖ, но боя се, че дотук свършва аналогията с Холандия. Ето затова там няма кучета по улицата и хората чакат (със записване, ако са одобрени) да си вземат от приют. И обикновено си вземат мелези, убедени, че са си взели най-хубавото куче-компаньон.
И чисто информативно в тази малка и гъстонаселена държава живеят около 17 милиона хора.
Четейки в този форум от една година, разбирам, че в България, за щастие, има доста хора, които се интересуват от цивилизовано решаване на проблема с бездомните кучета и работят активно и за собствена сметка в тази посока. Струва ми се, че многото природозащитни организации в България не полагат максимални усилия да популяризират кастрирането на домашни любимци и вземането на домашни любимци от изолатори, както и не запознават обществото със случаите на човешка жестокост към животните, например чрез медиите.
В някаква степен всички ние носим отговорност за ничиите животни, та дори и със своето безразличие към проблема.
Та в този ред на мисли, нека, ако не можем да помогнем по някакъв начин, когато се прави нещо добро, поне да се въздържим да пречим. И последно и съвсем хипотетично, защото аз съм убедена, че случаят не е такъв, не мислите ли, че животните, които биха участвали в лабораторни изследвания в Холандия, биха били третирани далеч по-хуманно от животните по улиците и в изолаторите на България.
Публикувано: 20 October 2009 - 08:42 PM
Мисля още, ако ми разрешите разбира се , че този тон е недопустим особено в общуването с деца и като лекар твърдя, че може да е особено травмиращ и не е европейски. И отново се извинявам ако причинявам неудобство с думите си , искам само да подкрепя правото на информираност. И аз скоро платих , за да изпратя коте във Франкфурт и нямам никаква информация. Е смятам чрез познат да потърся информация, не защото се съмнявам в добрите намерения на изпращачите или защото съм дала пари, повярвайте ми отдавна съм разбрала, че парите са само средсво но не и морал, а защото се чуствам отговорна за животинката , нали всички тук сме такива. Затова предлагам да си съдействаме в името на животните, които обичаме и да си прощаваме, защото те ни правят това , което сме - те и отношението към тях. Ако то се промени, по каквито и да е причини, значи че не е било над всичко.
Публикувано: 20 October 2009 - 08:53 PM
Чери далеч не е дете, голяма жена е. И защото знам това, си позволявам да общувам с нея в прав текст.
Публикувано: 20 October 2009 - 08:56 PM
Няма да взема отношение по темата, не защото нямам мнение, а защото на този етап няма смисъл. Но към горното твърдение не мога да остана безразлична. Извън темата за тези конкретни холандски кучета, ако това наистина е така, ако наистина смятате така, ми хайде давайте - кучета и котета колкото искаш. Лаборатории също. Вместо с приюти да се свързваме направо с лаборатории и да пращаме директно там?! ...Силно се надявам това твърдение да не е сериозно мислено, а ако е, то ще помоля автора му да се разрови малко повече в нета и да се убеди колко хуманно е да бъдеш животно за опит.

Публикувано: 20 October 2009 - 09:07 PM
Публикувано: 20 October 2009 - 09:10 PM
Съжалявам, но не намирам това за достатъчно оправдание, защото във форума предполагам присъстват и деца, а как ще изтълкува това един непълнолетен не се знае. А по отношение на информацията предполагам, че осиновителите не желаят да бъдат притеснявани и много съжалявам , но не смятам, че една електронна поща с временен адрес е някакво лично притеснение във века на свободната информация. Като временен попечител се чувствам отговорна да търся информация , в случая за котка, защото както разбрах никой изпратил такава за Мюнхен или Франкфурт няма такава. Мисля, че ако се осигуряваше такава от време на време всички щяхме да сме по-спокойни. И преди да ме обвинят съфорумци в интриганство ще кажа, че това не е присъщо на възпитанието , което съм получила- Докторската градина- в случая чиста фукня , нито на безрезервната любов, която изпитвам към всички животни минали през живота ми. За сетен път се убеждавам, че любовта им си е заслужавала и мисля, че им дължа почтенност да се интересувам от съдбата им. С уважение.............В.
Публикувано: 20 October 2009 - 09:11 PM
Радвам се, че мислите така. Познавам ви от част от постовете ви тук и даренията, които правите. Затова се радвам, че е станало недоразумение. А акцентът е от верен по-верен и мисля, че всички тук мислим така.

Публикувано: 20 October 2009 - 09:27 PM
От темата и нека да не се лъжем този който е неин автор днес ще спи спокойно, защо и за други да не е така , това ще бъде полезно и за набирането на средства и не защото не си вярваме или искаме да се обиждаме ,а защото сме обикновени хора със своите притеснения. Кореспондирам непрекъснато с чужденци и знам, колко е трудно и затова оценявам товау че сте пробили холандската защита, ако може и с немската за котетата да стане така ще се радвам да се получи някаква информация.
Публикувано: 20 October 2009 - 09:42 PM
Този пост е абсолютно създаване на интрига. Нещо се подхвърля, така между другото, не става ясно какво точно, но някой някого за нещо е излъгал. Остава привкуса "ето и там тия също мамят".а
Ще те помоля или да пишеш конкретно с имена, точно за какво става дума, какво е изчезнало или изобщо да не се подмятат подобни реплики. Темата така или иначе се пооцапа, когато започваш да казваш подобно нещо - поне обясни както е нужно, а не само с подмятания.
(отделно начина ти на писане предполага да се полагат усилия, за да се разбере смисъла, та ще се извиня, ако не съм разбрала правилно)

Публикувано: 20 October 2009 - 10:01 PM
ПП. На Дора съм изпратила й номера на чипа на животното. Категорично смятам , че имам право на информация, още повече че тя каза в телефонен разговор, че може да попита и имаше информация за котетата пътували с тази майка, че са се продрискали , т. е. контакт има.
Публикувано: 20 October 2009 - 10:05 PM
Както беше написано първоначално останах с впечатлението, че ти е казано, че коте е пратено, платила си си, а после се оказва, че такова коте не е пътувало и такова коте в Германия няма. А то ставало дума отново за горните неща - липса на обратна информация. По тази тема писах по-горе.

Публикувано: 20 October 2009 - 11:54 PM
Dear Julia,
Thank you so much, you and your team! You made what we never ever dreamed about! You gave us hope, you made us believe that every soul has a chance.
Thank you...
And believe it or not... This is the way people do it here. With gossips, with stupid statements. But we will keep the fight. Becouse we do believe. Sometimes it is hard, sometimes we lose hope, but then a miracle comes and we start again. You and your team, you are our next miracle.
Thank you for everything. Thank you for blessing us with hope.
d-r Mila Bobadova

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 October 2009 - 12:23 AM
Няколко - донякъде забавно-тъжни - мои наблюдения върху последните две страници от темата:
- прекалено остри реакции от всички страни заради един анонимен пост;
- изказвания в стил "след дъжд качулка" (всеки дал "свое" животно трябва да е премислил и поставил изисквания);
- ненужно/безпочвено парадиране с образование (не се знае кой е отсреща, а и има пропуски в стила на писане);
- много енергия похабена, вместо да бъде ползвана за нещо градивно, като в процеса сума ти хора взаимно си създават негативни емоции, че и най-лошото - и на мен ми ги създават, при това вечер, след работа

Моля, никой да не отговаря на моя пост, защото аз няма да отговоря на отговора. Ако някой гори да ми каже нещо - лично съобщение, ако обичате.

Междувременно - това е яко!