- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Идея за гласност. Търсят се сподвижници от форума на bezdom.info
Публикувано: 24 October 2009 - 11:57 PM

Публикувано: 25 October 2009 - 05:10 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 25 October 2009 - 05:55 PM
Публикувано: 25 October 2009 - 06:53 PM
http://bezdom.info/f...opic.php?t=8250
Който няма регистрация там, ето я:
Идеята ми за Първата страничка- A .
Тя е най-видимата, до момента на разгръщане на дипляната и искам да изглежда по-официално. За тази цел разгледах сайтовете на няколко Министерства/не че съм им фен/ и си откраднах няколко идеи. Та накратко идеята е следната:
1. Най-отгоре/обозначено с A1/ да пише следниат надпис:
ИНФОРМАЦИОННА
КАМПАНИЯ
За фон, цветове на буквите и надписи като цяло художествено оформление на тази част/А1/ прилагам следн линк към картинка взета от МОНТ:
http://www.minedu.go...eader_right.jpg
2. Отстрани вдясно/обозначено с A2/, фонът да бъде картинката с двете знамена, само че поставени вертикално/взети от МЗ/. Линка на зкартинката със знамената е:
http://www.mh.govern.../head_image.jpg
И върху тях с някакъв ефект да се изпишат годините една под друга от 2010 до 2020/накакъв полупрозрачен ефект, ненатрапчив, но видим/. Изписването на годините да е от горе-надолу с начало 2010, тъй като хората първо движим и спираме погледа си от ляво надясно и след това отгоре на долу /ако 2020 е горе, някой може да реши, че става въпрос за някакво далечно бъдеще.../
Това би следвало да покаже на хората, че тази дипляна може да им бъде полезна в дългосрочен период... И съответно някой да си я прибере.
3. Отстрани вляво в рамки/обозначено с А3, А4 и А5/ да бъдат изписани съответно логотата и отдолу в самата рамката уеб адресите на:
-бездом.инфо-лого : http://www.bezdom.in...s/headerimg.jpg
И отдолу в рамката уеб адрес
- приятели на котката/ http://www.catfriends-bg.org / Имам впредвид надписа Сдружение приятели на котката и черното коте. И отдолу в рамката уеб адрес
- Закон за Защита на Животните
Фонът и цветовете под тях не знам какви да са. Дизайнера ще каже. Според мен би следвало да са от синята,зелената и оранжевата гама. И като цяло за дипляната бих желал да са по-ярки и наситени. Да няма много тъмни и сиви фонове. Това е ПОЛОЖИТЕЛНА кампания и трябва да направи такова впечатление в хората
4. Най-отдолу/обозначено с А6/ да има надпис :
ЗАПАЗИ с удвителна.
Целта е някой от адресатите на дипляната да я запязят за по-късен етап. Може в момента да нямат възможност да си вземат животинче, но по-принцип да имат желание.
5. Обозначението с А7 съм поставил за фон под А3, А4 и А5. Може и фона да е двуцветен.
Идеята ми за Втората страничка- Б .
Легенда:
Б1- Основен Надпис: ОРГАНИЗАЦИИ И АДРЕСИ
Б2- Надпс: Откъде можем да осиновим и помогнем на животно е беда
Б3- самите уеб адреси, форуми и др. Поне 15 позиции
Б4- Надпис: Организации за защита на животните
Б5- уеб адреси и телефони на организациите
Б6- Надпис: Общински служби по ЗЗЖ
Б7- адресите и телефоните на службите в няколко по-големи града. И забележка отдолу: Ако не виждате адрес и телефон на службата във вашата Община, позвънете на общинска администрация и попитайте
Б8- Снимка на малко кученце/от сайта/ и до снимката надпис
Б9- Надпис: То би ти казало:
Б10- Надписа : Аз ще те обичам завинаги и ти ще бъдеш всичко за мен....
Това според мен трябва да го има. Не вярвам някой да не се трогне от снимката с въображаемият диалог.
Забележка: Фонове и цветове от Дизайнера.Важно е да излъчват позитивност
Идеята ми за Третата страничка- В .
Легенда:
В1- Основен Надпис: ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ
В2- Надпс: Надпис свързан с Положителни страниНе съм го измислил.:(
В3- самите текстове
В4- Надпис: Надпис свързан с Отговорността, която се поема.И това все още не съм измислил
В5- самите текстове
В6- Снимка на малко котенце/от сайта/ и до снимката надпис
В7- Надпис: Искам да знаеш:
В8- Надписа : Освен, че мъркам, Аз мога да бъда истински приятел и винаги ще те радвам
Идеята ми за Четвъртата страничка- Г.
Г1- ОСНОВЕН ТЕКСТ: НОРМАТИВНА УРЕДБА
Г2- Надпис: Закон за Защита на Животните
Г3- част 1/какво урежда/
Г4- част 2/какво представляват противоправните действия и кои са те/
Г5- част 3/санкции и контрол/
п.п условно ще раделя по-важните текстове на закона в горепосочените част 1,2,3
Г6- Надпис: Други нормативни актове имащи отношения към материята
Г7- Изброявам ги.
Г8- Надпис: Контролни органи по места:
Г9- Тук ще опиша до кой би следвало да се подават оплаквания, въпроси, жалби и т.н
За тук ще има и препратка от Е3.
Идеята ми за Петата страничка- Д
Тъй като тази страничка и текстовете ще се прави от доброволец, не знам какво точно ще е включени, но ще бъде посветена на кастрацията.
Д1- ОСНОВЕН ТЕКСТ:
Д2- самите текстове
Д3- снимка на котило до казан или на улицата. В пълната му жетокост и реалност.
Д4- Телефони и адреси на Органи и Организации, които извършват безплатна кастрация. Ако има такива.
Идеята ми за Шестата страничка- Е
Е1- ОСНОВЕН ТЕКСТ: ОБРАЗЕЦ НА ЖАЛБА
Е2- самата Жалба
Е3- текст: Горепосочената Жалба може да подадете, ако станете свидетел на Нехуманно или Жестоко отношение към безпризорни или домашни животни.
Справка за компетентните органи направете в НОРМАТИВНА УРЕДБА
Е4- текст: ако имате върможност уведомете ни полезна ли беше настоящата дипляна за вас на следните е-мейли: ..... написани съответните ел.пощи.
П.П: Качих двата гайла с начертаното от мен... дано да се виждат, защото горенаписаното е към тях...

Публикувано: 25 October 2009 - 09:52 PM
Ние вече изготвихме такава, която беше отпечатана в 10 000 екземпляра.
Може да видите нашата брошура ТУК и съответно можем да я предоставим на всеки, който пожелае.
Вече е готова за разпространение първата брошура "Митове и факти".
Брошурата е отпечана в 10 000 екземпляра и ще се разпространява безплатно.
Благодарим на всички, които се включиха в нейното изготвяне.
Благодарим на тези , които осигуриха нейното отпечатване.
Готови сме да предоставим екземпляри от брошурата на всяка организация в страната, която има за цел защита и хуманно отношение към животните.
СНЦ "Грижа и подслон за всеки"
e-mail: grijaipodslon@gmail.com

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 07 November 2009 - 01:09 AM

Некастрираните котки заболяват по-често от рак. Котки, кастрирани след няколко разгонвания, са по-рискови от тези кастрирани преди първото разгонване. 85 % от туморите са злокачествени. Повечето котки умират след по-малко от година от поставянето на диагнозата. Могат да се вземат няколко предпазни мерки от страна на стопаните, за да се намали рискът от това заболяване. Първата и най-важна е да кастрират котката си преди първото разгонване, това намалява риска от рак до 80%!
Поздрави и успех!!!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 08 November 2009 - 09:42 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 10 November 2009 - 08:36 AM

ок и аз имам готовност за разпространението им
Публикувано: 10 November 2009 - 11:38 AM
Факт, че когато се говори за проблема с бездомните животни по тв, например, никой не го споменава.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 November 2009 - 01:42 PM
Искам обаче да споделя някои свои виждания. Надявам се да бъда разбрана правилно (просто добронамерен съвет) и извинявам се, ако избързвам с поста си, знам че не е готово още. В момента, обаче изглежда така сякаш е направено за 10 мин в Word. Няма никакъв дизайн. Само наслагана информация и снимки. Може би просто е на такъв етап и работата още не е стигнала до там. Няма как да знам това (пише "ПОЧТИ ГОТОВ"), но понеже взе да се говори за печат и бройки... Например чисто естетически шрифта никак не ми допада. Твърде объл, обемист, на места сгъчкан, другаде разчекнат... Висок и изчистен би стоял много по-добре. Снимките (с изключение на 2те под "защо да го правим") имат нужда от мааалко обработка, за да не стоят като изрезки от вестник. Може да се сложат по-приятни бледи изображения за фон. Да се остави пространство около колонките, да не стои тежко и тромаво... Сигурно има и още нещица, може би ще се окаже че висичко това вече е направено или се прави в момента. Знам, че това не е най-важното, но със сигурност красиво направените неща грабват окото и задържат вниманието.
Предполагам, че все пак когато е напълно готова, ще я видим пак преди печата.
П.С. За да не празнословя, ето какво имам предвид, набързо намерено в интернет. Тематиката не е съвсем същатата, но нищо не пречи нещата да се направят също толкова добре:
http://www.beyondind.../brochures.html
http://vetnetwork.co...o_brochures.php
http://browse.devian...t...&q=brochure
Публикувано: 10 November 2009 - 05:54 PM
В момента, обаче изглежда така сякаш е направено за 10 мин в Word.
Няма никакъв дизайн
Само наслагана информация и снимки
чисто естетически шрифта никак не ми допада
снимките........да не стоят като изрезки от вестник
стои тежко и тромаво
Бих могла да кажа
За съжаление или не дипляните са обработени в този вариант...
За мен лично също е важно че диплянките ще се случат, защото:
1. Темата е активна от доста време в този форум
2. Първоначално имаше няколко души, които предложиха помощ за дизайна, НО после ни вест, ни кост..., въпрос на личен избор. По всичко това/хубаво или не/сме работили точно 3-ма души.
3. Имаше и предложения за комисии, кой за какво да отговаря и т.н... БЕЗ да действам по това предложение, вече се бавим близо 20 дни от първият ми пост /това не е малко време за едно бездомно животинче/. А ако бяхме и ги създали тези колективни органи, изобщо се съмнявам, че до януари, февруари догодина щахме да имаме резултат. Нормално е 100 души, 100 мнения.
4. Да може да не е най-издържаният естетически вариант, НО е по-добре от нищо.
Съгласявам се с предложенията/линковете/. Добри са, НО това са авторски работи на дизайнерски студия, които струват пари, които аз не мога да отделя. Все пак нека не забравяме, че не правим реклама на фирма/или продукт/, А просто даваме една лесно смилаема информация. Шрифта е нещо субективно, така че не мога да коментирам. Отстоянията и разстоянията са леко коригирани.
Неприятно ми е, че реагирам малко остро, но лично аз останах разочарована от факта, че тук таме се даваха някакви идеи, когато обаче дойде времето за работа по дипляната всико/дизайн, текстове, снимки/ трябваше да бъде свършено от мен, още едно момиче и познат, който работи с Корел Дроу. Не ми тежи изобщо това което направихме, не ме разбирайте погрешно, но аз исках и решения не само предложения.
И тъй като решенията не дойдоха, взехме нещата в свои ръце, за което аз лично не съжалявам.
Във връзка със снимките-това са реални сникми на животни взети от секцията търя дом или други подобни. Има и други по-хубави, не съм сляпа

Аз съм просто един гражданин на тази наша държава, който иска да направи нещо полезно тук и сега.
Иначе, напълно съм съгласна, че не 10, а 110 кусура би могла да има тази дипляна, но Лошият закон е по-добър от липсата на закон!
- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »