Идея за гласност. Търсят се сподвижници от форума на bezdom.info
Публикувано: 23 November 2009 - 09:28 PM
Ако някой от София иска да си подели малко от неговите брошурки с мен, нека да ми пише! Аз почти всеки ден вървя пеша за работа по канала (бул. Евлоги Георгиев), където разхождат доста кучовци. Също така, близо до офиса ми са и две училища (долната част на Лозенец). Ако няма кой да разпространява в тази част - чакам!
И още веднъж - моите адмирации за организаторите!

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 23 November 2009 - 09:30 PM
Писах в бездом, но понеже никой не ми отговори реших и тук да предложа, ако някой иска да се комбинираме и да раздаваме из центъра (за София) според мен ще е много добре, тъй като доста труд и желание е отишъл за брошурите :))

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 24 November 2009 - 12:28 PM
днес към дата 24.11.2009год. бихме могли да направим следните сметки по кампанията, в която НИЕ участваме:

Оказа се, че брошурите са били 6135бр./+- 70 бр. / или оне така излиза от сметките.
Та както следва по градове, илица и организации:
СОФИЯ:
1. ФЛ-275бр.
2. ФЛ-275бр.
3. ФЛ-275бр.
4. ФЛ-275бр.
5. ФЛ-275бр.
6. ФЛ-275бр.
7. ФЛ-275бр.
8. ФЛ-550бр
9. Организация-700бр.
Общо за София: 3175 бр./ от 6135бр. /
ВАРНА
1.ФЛ- 300бр.
2.ФЛ- 140бр.
Общо за Варна: 440 бр. / от 6135бр. /
РУСЕ
1. Организация- 800бр.
Общо за Русе: 800 бр. / от 6135бр. /
БЛАГОЕВГРАД
1. ФЛ-200бр.
Общо за Благоевград: 200 бр. / от 6135бр. /
ШУМЕН
1.ФЛ- 150 бр
Общо за Шумен: 150 бр. / от 6135бр. /
ПЛОВДИВ
1. ФЛ-200бр
Общо за Пловдив: 200 бр. / от 6135бр. /
БУРГАС
1. Организация- 500бр.
2. ФЛ- 70 бр.
3. ФЛ- 300 бр/в процес/
Общо за Бургас: 870 бр. / от 6135бр. /
ПЕТРИЧ
1. ФЛ- 200бр.
Общо за Петрич: 200 бр. / от 6135бр. /
ТЪРГОВИЩЕ
1. ФЛ- 100бр. /в процес/
Общо за Търговище: 100 бр. / от 6135бр. /

Публикувано: 24 November 2009 - 04:37 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 24 November 2009 - 05:03 PM

Мисля да отнеса във фризьорските салони(там винаги има списания и брошури за четене),по кафетата ,в аптеки при листовките с лекарствата.Дъщерята също ще помага за разпространение сред младежта.Мойте бройки са малко и искам да ги оползотворя максимално ефективно,давайте идеи.
Публикувано: 24 November 2009 - 06:57 PM
Също така според мен е хубаво и да се дават лично на някой.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 24 November 2009 - 06:59 PM
Бяха пратени 1000 бр.,
но след това се разбрахме да пратите 200 на чери, та...затова писах 800/тези които са при вас

А сега видам, че сте пратили 100, значи 900 са останали при вас...

Публикувано: 24 November 2009 - 07:09 PM

Благодарим отново, наистина са много хубави и полезни.

Публикувано: 27 November 2009 - 08:55 PM
Това е една идея,която би могла да стане реалност.
Здравейте,имам идея, която бих желал да обсъдим в този форум.
Накратко, нека обясна как се роди идеята ми. Станах свидетел на крайно жестока гледка. Някой идиот или по-точно съдистичен изрод беше ихвърлил в един кашон 4-ри котенца на 20-на дни до един казан. Личеше си, че са от домана котка/бяха чисти и на дъното на кашона имаше някаква домашна постелка/. С думи няма как да се обясни мъчнотията им. Поне да ги бяха изгледали 50-60 дни, та да бяха поотраснали. То беше някаква ужасия. Мяукне, търсене на майката, коли минават, направо някакъв ад/това бяха беззащитни животни/. Направо ми се скъса сърцето за малките душички. Поради една или друга причина НЕ успях да помогна.
Иска ми се страданията и болката на тези котенца да не са били напразни.
Здравейте на всички.
Бих желала да изкажа БЛАГОДАРНОСТТА СИ към всички, които помогнаха да стане реалност една идея, родила се спонтанно.
От първата дата на поста ми във форума до изпращането и на последните брошури мина точно един месец! Всички от брошурите са получени и се разпространяват.
Смятам, че успяхме да реализираме замисъла и искрено се надявам да има някакъв резултат.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички, които се включиха. Пожелавам ви всичко хубаво от сърце!

п.п: засега изчезвам както се и появих, НО при първа възможност ще се включа отново!
Публикувано: 28 November 2009 - 12:44 PM
Успех на всички..., а на anonimno400, благодаря, че не се повлия от апатията на мнозинството от българите и не си каза "нека друг се погрижи, една птица пролет не прави"!

Публикувано: 07 December 2009 - 01:28 PM
В клиника Бествет видях ламинирана брошура за разни общи важни неща за кучето - хранене, топлинен удар и т.н. Отгоре имаше дупка, през която е прокарано синджирче, така се закача някъде, вижда се добре, човек взима, чете и после пак закача на мястото му.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 December 2009 - 09:45 PM

Публикувано: 11 January 2010 - 09:49 PM
надявам се това да не остане еднократна акция на територията на България.
Аз споделям, че брошурки ще бъдат раздадени до края на този месец и следващия също в Стара Загора, Велико Търново и Пловдив.
Ако някой има интерес да финансира печатането на още, и за други градове, нека да го сподели тук.
Ето пак линк към самите брошурки:
http://forum.dog.bg/...t...st&p=719914
Предлагам също така темата да се преименува на "Информационна кампания - Пътеводител на добрия стопанин-от форума на bezdom.info"
Публикувано: 11 January 2010 - 10:27 PM
Струва ми се, че тази акция трябва да бъде действана приоритетно и по-мащабно, без да спират да се печатат партиди от нови и нови брошури. Да се информира цивилизовано и внимателно обществото означава всички градове да бъдат бувално заляти от брошурки, а не да се пестят. За това наистина, трябват финанси. Но ще бъде много ползотворна работа! Моля, нека всеки се присъедини с по 5-6 лева: Сговорна дружина планина повдига!!!
Също съм ЗА темата да се преименува по-подходящо и, ако е възможно, да се изнесат отгоре по-важните неща: дизайн на брошурите, банкова сметка, координати. Признавам, че на няколко пъти подхващам да чета темата, но все нещо става и в бързината не я дочитам, чак днес от друг линк я изчетох докрай.
Да добавя и друго: мога да потърся също изгодна оферта за печат на брошурките. Ако имате вече конкретно предложение отнякъде, напишете за каква цена и количества става въпрос. Разбрах, че хартията е гланц, А4, която сгъват в печатницата. Бихме могли да спестим от сгъването - едва ли ще представлява трудност всеки,който ги разпространява да сгъне 100-ина бройки... Какво мислите?
И още нещо: Дали не е късно да се добави в текста за кастрациите, че кастрираните кучета се освобождават от данък? Това е също мощен стимул за стопаните им, било и финансов. (Не знам, как стои въпросът с котките...

Публикувано: 11 January 2010 - 11:14 PM
Тези, които ние напечатахме в Ст. Загора струват 220 лв. за 2000 бройки - А4 формат, гланцирана хартия. 1000 бройки излизат 150 лв., така че в зависимост от количеството средната цена на 1 бр. намалява.
Мисля, че предните от anonimno400 бяха също такива. Тя ги изпрати чрез http://www.econt.com...php?page=office и всеки заплащаше при получаване разходите по изпращането на доставката.
Визията на брошурката е донаправена от sinioku4e, след идеята и предоставения текст от anonimno400, ако не се лъжа и те съгласуваха с всички информацията, която да се сложи, така че може да се помоли за допълнителна корекция, ако имат време да се заемат.
Иначе аз лично мисля, че допълнението си струва.
Аз искам също да вметна, че идеята на Бушката за мен е много добра и смятаме да я реализираме в Пловдив и В.Търново:
...
Може да се ламинират няколко бройки от брошурите, в разгънат вид и да се оставят на места, където минават много хора - кабинети, чакални, магазини - така ще може да се четат от много хора, дълго време.
В клиника Бествет видях ламинирана брошура за разни общи важни неща за кучето - хранене, топлинен удар и т.н. Отгоре имаше дупка, през която е прокарано синджирче, така се закача някъде, вижда се добре, човек взима, чете и после пак закача на мястото му.
...
Публикувано: 11 January 2010 - 11:30 PM

Дано има възможност да се добави, нали затова е направено така, да се стимулира и финансово кастрацията на дом. кучета. Въпреки че, щом така или иначе никой не го плаща този данък, за какъв стимул говорим, но трябва да се включи, най-малкото, защото звучи добре.
За котките няма данък, независимо дали са кастрирани или не.