Dog.bg Форуми : Завързано и изоставено младо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Завързано и изоставено младо куче Още една жертва на човешкото безумие

#61 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 15 November 2009 - 10:50 PM

Maй доста хора ходят при сладурите.Уайкики, ти специално за Неро ли отиде( ако това на снимката си ти де)?
Душиците имат доста фенове ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2009 - 09:11 AM

Благодаря ти Waikikii за снимките!!!! Много благодаря, Валенце! smile.gif
dora7511, Waikikii дойде специално да види душинката ( и другите) и да го наснима. Също така помогна и с това Нерко да има още няколко топли и сухи нощувки, а да не е на улицата сам... Благодаря и за разказа по картинки!!!! А иначе виждам, че Валето е снимала и мен... bm_008.gif
Благодаря на Емилия или Ели (Митко не си спомни името на жената, която е ходила там и е оставила за още няколко дни престой по сметката на Неро!!!! Благодарим ти двамата!!!
Благодаря на Alb за паричките за няколко дни престой на Неро и за чувала с храна за Роско! Благодаря ти Албенче!!!!
И много ти благодарим, neoflay за моралната и финансова помощ, която ни оказваш с Нерко!!!! И огромни благодарности на Пламен(дано не греша името) Много ти благодарим! Нерко ти праща няколко подкока и нежни целувчици по ръката! smile.gif
Много е сладка и Лоти, съквартирантката на Неро. smile.gif Радвам се, че се запознах с Pursy!

#63 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 10:54 AM

Цитат(greeneyed @ Nov 12 2009, 01:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В говорилня на чужди приюти ставаше въпрос , че има някаква "дискриминация" по отношение на черни животни: по-малко ги осиновяват. Tеориите са различни. Но една от препоръките е , когато се предлага за осиновяване черно животинче, да му се правят снимки с нещо ярко на врата: червено , оранжаво, жълто, синьо, нашийник, кърпа , панделка... Изобщо нещо, дето дава фон за да му изпъкне лицето на животинчето.

Май има нещо такова. Поне в България. На мен ми се случи следното:
При разходка срещам детенце, което веднага се затичва да се радва на кучето ми. Спира го жена с думите: "Черно куче - значи мръсно куче". След което се обръща към мен: "В моя край така казват "черно куче-мръсно куче!".
В тази връзка теориите за българина се свеждат само до една. Манталитет!

#64 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 02:11 PM

ssiberia, сигурно и ти си права, но ако сне се лъжа някой скоро беше казала, че ако не го харесат така, как ще го харесат с шалче? И като се замисля си е така. за това решихме да не го гласим повече от необходимото.
С моите руси кукли-букли се оказа, че имам само тъмни поводи и нашийници. Само този белия с рекламния червен надпис ми е най- светъл. bm_008.gif

Изумена съм само от лаенето. За двете ни седмици познанство, изобщо не му чух гласчето. А сега с Лоти или без Лоти голямо лаене пада. Какво ли му се върти в главицата. Надявам се да се чувства по- добре. Със сигурност е на по- добро място! Голям глезанко. Чудеше как да го погалим - ту коремче дава, ту се тъпчеше. Толкова е смешен уж бебе, а голям и тромав смешко. Както казва Wаikiki, като че ли още не знае кое как се ползва. Мята крачета в различни посоки в изблик на радост, тича, подскача. Снимките са супер и по още една причина. Те са миговете, в които можеше да се види на едно място. ab_041.gif

Приятели, благодаря още веднъж на всички развълнувани от нещастието на Неро за моралната и финансова помощ!!! Пак ще се повторя. Човек е нищо сам! Радвам се, че ви има! Не знам как да ви се отблагодаря. Надявам се Неро стори това с послушание на едно по- добро място!

#65 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 16 November 2009 - 06:10 PM

Неро ме олая много подобаващо, после ми се радва, целува.....после пак полая...май и той не знае защо лае, милия!
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2009 - 06:32 PM

Цитат(greeneyed @ Nov 12 2009, 01:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И последно - сигурно си го знаете , но малко "маркетинг".
В говорилня на чужди приюти ставаше въпрос , че има някаква "дискриминация" по отношение на черни животни: по-малко ги осиновяват. Tеориите са различни. Но една от препоръките е , когато се предлага за осиновяване черно животинче, да му се правят снимки с нещо ярко на врата: червено , оранжаво, жълто, синьо, нашийник, кърпа , панделка... Изобщо нещо, дето дава фон за да му изпъкне лицето на животинчето.

Успех му пожелавам на това хубаво момче!

Охх, за 8 години в Германия прекалено често го чувам това, за черните животни, но все още ми е непонятно. Няма да разпъвам локуми, това е тъпо суеверие, но ако случайно някой от чуждите приюти прояви интерес и запита дали случайно няма бели петна, му дайте за пример мене: Откакто осинових черно куче (виж аватар и галерия в профил) се омъжих (фантастична сватба), купихме кола, апартамент и двамата бяхме повишени- ха сега ab_041.gif Казвам го, защото все още често съм в страната и от както се давам за пример май суеверните ми немски приятели почват да си променят мнението ab_041.gif

#67 Потребителят е офлайн   littlezorro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 09:52 PM

Имам приятелка на която в селото и гледат много животни и винаги им трябват големи кучета, които да лаят. Виждала съм снимки на телефона на техните 2 кучета, наистина са огромни и гледани. Знам, че дядо й ходи да взима патешки изрески и глави от кланици. Когато е студено и вали ги прибират при добитъка. Ако искате мога да питам дали някой иска да го вземе. Знам, че ще го гледат и ще е много охранено.
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   huskeylover4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 11:46 PM

С удоволствие бих го взела даже и без ушички е много красив, но с трето куче няма да мога да се справя dh_188.gif Пробвах като прибрах една булонка на 4 годинки, но беше много трудно да се грижа за 3 кучета (Немска овчарка, хъски и булонка) и я дадох на 1 съсед понеже той приютява такива кучета и има вече 4 smile.gif Макс (булонката) много често идва във нас и ми се радва много smile.gif Ще се опитам да потърся дом и за Неро ще направя всичко по силите си :) Пожелавам успех и на вас smile.gif

#69 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 09:35 AM

littlezorro, huskeylover4e, благодаря ви за подкрепата и добронамереността ви!

vesi792007, смятам, че си човека, сложил край на подобно суеверие! ae_085.gif Ще разкажем на всеки, изпитал и най- малките съмнение относно цвета на козинката на Неро и, че не знаят какъв късмет може да донесе!!! Желая много здраве на прекраснотото ти семейство!!!

dora7511, и аз не знам защо лае, милия, но съм сигурна, че ти е страшно благодарен за вниманието! А аз стократно повече!!!! smile.gif

#70 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 November 2009 - 09:56 AM

Днес пак ще си общуваме, а може би и утре!! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 01:20 PM

Цитат(littlezorro @ Nov 16 2009, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
винаги им трябват големи кучета, които да лаят.

Моето куче много напомня Неро, особено главата, очите и погледа. Затова ще ти опиша какъв ще стане Неро след време /може би/: Хубав лай и чудесен пазач. Улицата се оказа добър учител и не се нахвърля на всеки, а само на добре подбрани. Напълно се доверявам на преценката му. С неговите хора е гальовен котарак. Нахранен и гледан изглежда повече от добре. Не е огромен, по-скоро среден на ръст, но с хъс и бързина наваксва.
Ако и твоите хора са толкова добри стопани, както ги описваш, може би нещата ще станат. Аз залагам на Неро!
Единствено ме притеснява техните кучета как ще го приемат.

#72 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 01:33 PM

Цитат(Hela @ Nov 16 2009, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ssiberia, сигурно и ти си права, но ако сне се лъжа някой скоро беше казала, че ако не го харесат така, как ще го харесат с шалче?

Не е точно така. Аз се старая моите да са винаги чисти, сресани, с изпрани нашийници, нагръдници и повод /ползвам платнени/, с почистени ушни миди и гурелчета и т.н.. Правя го за себе си и за тях. Приятно ми е. За околните не съм се и замисляла.
Ето какво се случи още с първото ми куче. Спира ме жена, която явно много, много не харесва кучета и казва: "Вашият е винаги толкова чист и хубав... За разлика от другите!" И след това ми се е случвало да сравняват по подобен начин мое с други домашни кучета.
Значи външният вид има значение!
Мога да ти предложа съвсем нови нашийници: платнен в светло и тъмно синьо и май някъде имах съвсем нов ярко червен кожен. Вършат работа и ярките, памучни, четириъгълни кърпи за деца, вързани като каубойско шалче.
Неро е още в Суходол, нали?
Ако е там може да намина в събота или неделя.

#73 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2009 - 01:50 PM

Дамм, и аз съм на това мнение, все пак като се замислим как си съставяме първо впечатление, като срещнем напълно непознат? Не става въпрос, че някой ще го осинови заради едно шалче, но да му обърне внимание/ хване окото, за да може куч въобще да има шанс да покаже какво представлява и колко е готин, мисля че такива малки аксесоари имат значение wub.gif

#74 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 November 2009 - 01:54 PM

Ей тук писах малко как се снима животно за обява.
Точно за това става дума - да ти хване окото първоначално, в цялото море от обяви. Другото идва после.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#75 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 02:24 PM

Почувствах се виновна заради казаното за панделките и шалчетата. mellow.gif Не го написах , защото Неро няма да бъде харесан без панделка. Панделките и шалчетата са заради нашето , човешко, несъвършено зрение. Хората трудно различаваме детайли на черно. Нa снимка на черно животно хората трудно виждат къде му свършва главата, къде започва вратът , къде са раменете. Нещо цветно на врата помага на нас да го видим.
А Неро всякак си е много хубав и сигурно не съм единствената, която си мечте да може да си го вземе.

ПП
лично за мен снимките с беля повод 'работят" по-добре от предишните.

#76 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 11:14 AM

ssiberia, не става въпрос за хигиена. По въпроса с нашийниците и шалчетата, мисля, че намерих решение. И аз ще гледам да съм там поне един от двата дни. За съжаление нямам възножност да съм по- често.
Благодаря на Дора, Пърси и др. мили дами, че наглеждат момчето! Вашето внимание е безценно за Нерко! Душичка добродушкова!

#77 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 11:32 AM

В неделя ще ги посетя и двамата с Лота-пипилота, ще се разходим и ще се почерпим, а на Лоти ще й надупчим дупето с една ваксинка. smile.gif

#78 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 November 2009 - 11:43 AM

Дано успея и този уикенда да отида да видя щурчо. Ако ли не, в неделя да му предадеш много целувки от онази досадната с фотоапарата! И на Лоти! ga_082.gif

#79 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 02:03 PM

Благодарим ти, Доника за помощта за Нерко!

С Неро благодарим отново на всички, чиито сърца разтупка малката нещастна душица!

#80 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 November 2009 - 05:24 PM

Другарчета, Митко утре ще липсва доста от Суходол.Обаждайте се още таз вечер или сутринта по на време, че тпй не обича като го няма народ да вършее из базата!
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема