Душиците имат доста фенове
Завързано и изоставено младо куче Още една жертва на човешкото безумие
Публикувано: 16 November 2009 - 09:11 AM
dora7511, Waikikii дойде специално да види душинката ( и другите) и да го наснима. Също така помогна и с това Нерко да има още няколко топли и сухи нощувки, а да не е на улицата сам... Благодаря и за разказа по картинки!!!! А иначе виждам, че Валето е снимала и мен...
Благодаря на Емилия или Ели (Митко не си спомни името на жената, която е ходила там и е оставила за още няколко дни престой по сметката на Неро!!!! Благодарим ти двамата!!!
Благодаря на Alb за паричките за няколко дни престой на Неро и за чувала с храна за Роско! Благодаря ти Албенче!!!!
И много ти благодарим, neoflay за моралната и финансова помощ, която ни оказваш с Нерко!!!! И огромни благодарности на Пламен(дано не греша името) Много ти благодарим! Нерко ти праща няколко подкока и нежни целувчици по ръката!
Много е сладка и Лоти, съквартирантката на Неро.
Публикувано: 16 November 2009 - 10:54 AM
Май има нещо такова. Поне в България. На мен ми се случи следното:
При разходка срещам детенце, което веднага се затичва да се радва на кучето ми. Спира го жена с думите: "Черно куче - значи мръсно куче". След което се обръща към мен: "В моя край така казват "черно куче-мръсно куче!".
В тази връзка теориите за българина се свеждат само до една. Манталитет!
Публикувано: 16 November 2009 - 02:11 PM
С моите руси кукли-букли се оказа, че имам само тъмни поводи и нашийници. Само този белия с рекламния червен надпис ми е най- светъл.
Изумена съм само от лаенето. За двете ни седмици познанство, изобщо не му чух гласчето. А сега с Лоти или без Лоти голямо лаене пада. Какво ли му се върти в главицата. Надявам се да се чувства по- добре. Със сигурност е на по- добро място! Голям глезанко. Чудеше как да го погалим - ту коремче дава, ту се тъпчеше. Толкова е смешен уж бебе, а голям и тромав смешко. Както казва Wаikiki, като че ли още не знае кое как се ползва. Мята крачета в различни посоки в изблик на радост, тича, подскача. Снимките са супер и по още една причина. Те са миговете, в които можеше да се види на едно място.
Приятели, благодаря още веднъж на всички развълнувани от нещастието на Неро за моралната и финансова помощ!!! Пак ще се повторя. Човек е нищо сам! Радвам се, че ви има! Не знам как да ви се отблагодаря. Надявам се Неро стори това с послушание на едно по- добро място!
Публикувано: 16 November 2009 - 06:32 PM
В говорилня на чужди приюти ставаше въпрос , че има някаква "дискриминация" по отношение на черни животни: по-малко ги осиновяват. Tеориите са различни. Но една от препоръките е , когато се предлага за осиновяване черно животинче, да му се правят снимки с нещо ярко на врата: червено , оранжаво, жълто, синьо, нашийник, кърпа , панделка... Изобщо нещо, дето дава фон за да му изпъкне лицето на животинчето.
Успех му пожелавам на това хубаво момче!
Охх, за 8 години в Германия прекалено често го чувам това, за черните животни, но все още ми е непонятно. Няма да разпъвам локуми, това е тъпо суеверие, но ако случайно някой от чуждите приюти прояви интерес и запита дали случайно няма бели петна, му дайте за пример мене: Откакто осинових черно куче (виж аватар и галерия в профил) се омъжих (фантастична сватба), купихме кола, апартамент и двамата бяхме повишени- ха сега
Публикувано: 16 November 2009 - 09:52 PM
Публикувано: 16 November 2009 - 11:46 PM
Публикувано: 17 November 2009 - 09:35 AM
vesi792007, смятам, че си човека, сложил край на подобно суеверие!
dora7511, и аз не знам защо лае, милия, но съм сигурна, че ти е страшно благодарен за вниманието! А аз стократно повече!!!!
Публикувано: 17 November 2009 - 01:20 PM
Моето куче много напомня Неро, особено главата, очите и погледа. Затова ще ти опиша какъв ще стане Неро след време /може би/: Хубав лай и чудесен пазач. Улицата се оказа добър учител и не се нахвърля на всеки, а само на добре подбрани. Напълно се доверявам на преценката му. С неговите хора е гальовен котарак. Нахранен и гледан изглежда повече от добре. Не е огромен, по-скоро среден на ръст, но с хъс и бързина наваксва.
Ако и твоите хора са толкова добри стопани, както ги описваш, може би нещата ще станат. Аз залагам на Неро!
Единствено ме притеснява техните кучета как ще го приемат.
Публикувано: 17 November 2009 - 01:33 PM
Не е точно така. Аз се старая моите да са винаги чисти, сресани, с изпрани нашийници, нагръдници и повод /ползвам платнени/, с почистени ушни миди и гурелчета и т.н.. Правя го за себе си и за тях. Приятно ми е. За околните не съм се и замисляла.
Ето какво се случи още с първото ми куче. Спира ме жена, която явно много, много не харесва кучета и казва: "Вашият е винаги толкова чист и хубав... За разлика от другите!" И след това ми се е случвало да сравняват по подобен начин мое с други домашни кучета.
Значи външният вид има значение!
Мога да ти предложа съвсем нови нашийници: платнен в светло и тъмно синьо и май някъде имах съвсем нов ярко червен кожен. Вършат работа и ярките, памучни, четириъгълни кърпи за деца, вързани като каубойско шалче.
Неро е още в Суходол, нали?
Ако е там може да намина в събота или неделя.
Публикувано: 17 November 2009 - 01:50 PM
Публикувано: 17 November 2009 - 01:54 PM
Точно за това става дума - да ти хване окото първоначално, в цялото море от обяви. Другото идва после.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 November 2009 - 02:24 PM
А Неро всякак си е много хубав и сигурно не съм единствената, която си мечте да може да си го вземе.
ПП
лично за мен снимките с беля повод 'работят" по-добре от предишните.
Публикувано: 19 November 2009 - 11:14 AM
Благодаря на Дора, Пърси и др. мили дами, че наглеждат момчето! Вашето внимание е безценно за Нерко! Душичка добродушкова!
Публикувано: 19 November 2009 - 11:43 AM
Публикувано: 20 November 2009 - 02:03 PM
С Неро благодарим отново на всички, чиито сърца разтупка малката нещастна душица!

Вход

Горе
Цитиране +