Здравейте! Да се представим и ний... Аз по принцип съм фен на немски дог, но изненадващо ни се предостави възможност да вземем НОК, което ни е друга любима порода. И без това в момента нямаме място за дог :) Та... От една седмица имаме 5-месечна женска. Казва се Нора и вече сме влюбени в нея. Хората, които ми я дадоха, казаха, че е с родословие и споменаха нещо за развъдник v.d. Alexander или нещо такова, както го срещнах тук във форума. Още чакам да ми дадат информация за родителите, снимки и пр., но не знам дали ще ми ги пратят и в крайна сметка явно пак ще им звъня, та ако може да се издаде въпросното родословие на малката. Понеже доскоро зубрех за стандарта на съвсем различна порода и не мислех, че така изведнъж ще вземем друго куче, нямам много познания за НОК. Тепърва ще чета форума, а засега само ви моля за мнение за Нора. Малко е трудно да й направя читави снимки, но по-натам ще пробвам пак. Не познавам добре стандарта. Все си мисля, че задницата й трябва да е по-ниска, но не знам дали това се постига впоследствие или... Абе, просто кажете дали ви харесва и вписва ли се в стандарта :) Не сме я взели да развъждаме кученца и може и да я кастрирам, но ако е хубава кучка, ще й запазя правото на поколение :)