Dog.bg Форуми : Бебенца в гробищата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бебенца в гробищата

#1 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Икона за мнението  Публикувано: 28 October 2009 - 05:42 PM

Дали са родени , за да живеят ?

Малки бебешки кучешки душички, родени на неподходящото място и в неподходящото време. Дали за тях това е участ жестока или път към нов живот. Кученца преплели съдбата си с нас хората, без да знаят самите те, но някак наивно протягат лапички като малки деца , някой само да ги "гушне" и даде храничка, друго едва ли подозират, че същесвува.Извън техният свят остава думчиката "дом", нещо което може да имат благодарение на нас . Това решаваме ние, които все още мислим, дишаме , чувстваме. Да им дадем шанс, да оцелеят въпреки "преопределената" им съдба, да останат завинаги там , където са.

Клипчета : 1 ; 2

Снимки:

User's Signature

"В цялата история на света има едно нещо, което с пари не може да се купи...
А именно - размахването на кучешката опашка."
- Джош Билингс.

#2 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2009 - 06:41 PM

Днес пак си бяха там и спинкаха, когато отидох.

Влязох в един зоомагазин да питам къде има обезпаризитяващи хапчета и чичкото каза че продава. Понеже не разбирам му казах, че става дума за бебета на около 2-3 месеца. Той ми каза че едно хапче е за 10 кг куче. Казах му да ми даде 3, да имам. Biheldon се казват хапчетата. Когато разбра, че става дума за бездомни кученца ми ги даде безплатно, иначе едно хапче е 0,40ст. Не знам колко е ефикасно, но на този етап това. Начупих хапчето на 4, и им дадох по четвърт... По-малко нямаше как да го чупя...

Това е Тара и е обезпаризитена.

Това сладурче само бягаше и не можах да разбера дали е момиче и момче. Също така не съм сигурна дали си глътна хапчето...

Това пък е Гала. Глътна си послушно хапченцето.

Този също с малко водичка глътна хапченцето. Кръстих го Сами.

Това е Сара. Обезпаризитена.

Кученцата вече въртяха опашки щом ме видяха, но все още не ми се доверяват напълно и хващането понякога си беше трудно. Особено с Тара. Завря се под едно дърво и трябваше да пълзя за да я хвана.
За щастие този път майка им се вясна, но е още по-уплашена и съвсем от далече минаваше и не беше спокойна.

Ето я и нея:

Докато бяхме там се появиха още една майка и 2 кученца, но по-големи от тези. Изсипах им половин килограм храна, защото черната майка гледаше толкова жалко... И е толкова добричка... Вижте и тях:

Това сладурче е много стреснато и почти не спира на едно място. Едва го снимах.

А това е другата майка. Страшно добра и мила.

И бебенцата се появиха щом сипах храна...

Ето ги всички в един кадър.

Нужно ли е да казвам, че идва зима и кученцата се нуждаят от закрито място... За сега нищо не мога да измисля. Също така ме притеснява, че в близост покрай реката работят цигани, а да не казвам колко хора минават. Може на някой да му хрумне да им направи нещо... А тя миличките както се сприятеляват с мен, ще си помислят, че всички хора им мислят доброто... На този етап обаче нищо друго не мога да направя. Мога да им занеса следващият път някакъв съд с одеалце или нещо подобно, за да им е по-добре... Ако се сещате за нещо друго пишете. Всяко мнение е от значение.
User's Signature

- Джош Билингс.

#3 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 08:54 PM

Ох, милите - прекрасни са! Trixie, чудесно е, че им помагаш с храна и с това, че свикват с хора. Това е много важно. Уви, не мога да се сетя какво друго да ти препоръчам, освен усилено пускане на много обяви във всички възможни сайтове, които са сложени в статичната тема как да търсим стопани. С обяви кученцата имат голям шанс да бъдат задомени. Само не пиши в обявите къде се намират малките и подбирай внимателно осиновителите.
Аз и за друго се чудих - тези майки дали могат да се хванат за кастрация, че като гледам толкова много кученца, направо настръхвам.
Поздрави и успех!!! smile.gif

#4 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2009 - 09:02 PM

horserider, благодаря за подкрепата!

От форума на bezdom.info ме посъветваха да се обадя на Екоравновесие, та да се кастрират поне майките. За мъниците ще се погрижа като пораснат още малко.

Иначе ще е хубаво всички кучета там да се кастират за да няма повече такива нещастничета. Но поне да се започне от някъде.

Утре ще сипя повечко храна и на бебетата, че днес нямаха възможност да хапнат по-обилно. :)
User's Signature

- Джош Билингс.

#5 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2009 - 08:07 PM

Днес много валеше и си помислих, че няма да ги намеря. Но явно майката ме е усетила и хукна на другата страна и ги видях под едно дърво да си лежат. Щом ме видяха започнаха да скимтят. Бяха обезомяли от глад. Започнаха да ръфат найлона ab_041.gif
Въпреки че бяха на закрито трепереха милинките... Тези дни трябва да им занеса някакво одеалце или нещо подобно. Дайте идеи.

Оказа се че тази сладурана е момиче. Ще се казва Мики.

Тъй като майката няма как да я доближа се колебаех как да я накарам да поеме хапче за обезпаризитяване. Реших да го сложа в една консерва пастет... Не е сигурно обаче кой го е изял. Сложих го далеч от бебетата, пък и те бая си хапнаха. Ако не валеше толкова щях да изчакам отдалече и да видя кой ще го хапне, но днес нямах тази възможност.

Тези дни ще се разбере кога ще идват от екоравновесие за кастриране на майките и по-големите бебета. Малко се притеснявам, че ще ми е за първи път да "ловя кучета". Пожелайте ми успех dog.gif
User's Signature

- Джош Билингс.

#6 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 08:21 PM

Здравей trixie. Разбира се , че всеки от този форум ти желае късмет, аз също искам да ти пожеля огромна доза в това начинание, също да те подрепя и поздравя за това което правиш за тези малчугани !

Мога да помогна с някоя трогателна история съчинена от мен/в това ме бива/ ,за да може повече хора да се трогнат и да се намерят осиновители за малките сладурковци. За съжалание по друг начин в момета ми е трудно да помагам.

Успех !

п.п. Ако искаш да им съчиним нещичко, пиши ми на лс.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 November 2009 - 01:22 PM

Вече се отчайвам. Всеки път, когато ходя виждам нови майки. Днес видях и една, която мисля, че има тумор. Когато сипах храната за бебетата тя се намърда и не им даде да ядат. А бях сипала бая. Имах още храна и сипах отделно на бебетата. Вече са много игриви като ме видят, а Тара направо вече ме посреща и идва да я гушна. Майка им днес също хапна и то в мое присъствие, което е хубаво. Вярно, че беше нащрек и ми хвърляше погледи, но пак си е напредък... Черната майка я видях чак когато си тръгвах, но храна остана, така че сигурно и тя си е хапнала после.

Ето снимки и видео от днес:

Майката

Предполагам, че тук спят кученцата, защото тревата е отъпкана.

User's Signature

- Джош Билингс.

#8 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 01:44 PM

Става ми много жал за всичките тези сладки дребосъчета tb_108.gif ...те са толкова мънички... trixie,браво на теб, че се грижиш и им помагаш с каквото можеш ba_025.gif
Ако имаш възможност (или някой друг) защо не им занесеш нещо като щайга и одеалце..поне малко се стоплят малките душички ..и да им се направи някаква "къщичка" dh_188.gif
Кога ще дойдат от екоравновесие?
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#9 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 November 2009 - 06:44 PM

Цитат(snezhinka @ Nov 1 2009, 11:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаш възможност (или някой друг) защо не им занесеш нещо като щайга и одеалце..поне малко се стоплят малките душички ..и да им се направи някаква "къщичка" dh_188.gif
Кога ще дойдат от екоравновесие?

Утре или другиден ще се погрижа за постелята им.

От Еко-то очаквам да ми се обадят за да оговорим ден.
User's Signature

- Джош Билингс.

#10 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 11:40 PM

Здравей !

Какво става с кученцета ?
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2009 - 01:14 PM

Ето ги и новините около нас.

Първо - на тази мама и на двете по-големи бебета (черното и бялото) дадох празимек, на мъниците пак ще дам в понеделник.

Второ - обзаведоха се с къщичка.

Не е най-доброто, но каквото можах да скалъпя с най-малко средства. Залепила съм на дъното и страните какво ли не - 2ри кашон, ругоска, дунапрен, дървени трици и отвън облепен с найлон.

Трето - днес от Екоравновесие дойдоха и успяхме да заловим маминка - и тези двечките по-големите бебенца, за които споменах по-рано, че им дадох хапченце - . Майка им както винаги, закъснява. Появи се малко след като буса тръгна...

Иначе кученцата са добре. Другата седмица евентуално ще ги обезпаризитя пак и ще ги ваксинирам... Още не съм намерила вет и не знам колко ще ми струва, но си имам спестявания.

Ето още няколко снимки като за финал.

- тази сладурана тича бързо... Стреляха по нея, но не можах да я догоня... беше като стрела dh_188.gif

User's Signature

- Джош Билингс.

#12 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 06 November 2009 - 03:06 PM

Бая любимци си имаш вече ab_041.gif Успех!

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 03:26 PM

trixie не е споменала ,че сама се бори с тези кученца и е студенка, доста са май за сам човек, контактувам с нея на лс по различни въпроси и моля някой ако може да помогне с каквото може, поне със съвет, например когато дойде време за ваксина, дали има начин някой да я упъти къде най-евтино може да ги сложи и вероятно за някаква отстъпка на толкова бройки.

Благодаря !
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 06 November 2009 - 03:31 PM

Писах вече ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2009 - 03:49 PM

Да, благодаря на всички, които пишат и се интересуват и проявяват желание да помогнат! Кученцата също ви благодарят. dog.gif
User's Signature

- Джош Билингс.

#16 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 11:06 PM

Здравей trixie .
Кученцата са много готини и се радвам на човек като теб!

Кажи как стоят нещата с обявите,ако не си пуснала ще напускам колкото се може повече,тъй като в момента имам малко свободно време и ще напускам.

Пиши ми на лс да се разберем smile.gif

Поздрави от мен smile.gif
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#17 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 November 2009 - 09:26 PM

Новини от петте мъника.

Днес, с помощта на dora7511, кученцата вече са ваксинирани. Ура! ba_025.gif Благодарим й от сърце!

Имам една лоша вест обаче. Сами, единственото ни момченце от три дни под ред не иска дори да помирише храна. Опитах и с апетитен пастет - никакво внимание не му обърна. Само си лежи и гледа от далече... Ето го сниман в понеделник на обяд -

А днес, деня за ваксините, Сами го нямаше. Все още не мисля най-лошото. Може просто да се шляе в околностите...

Иначе кученцата яко се чешкат и кожата им вече е започнала да се разранява. Купих пудра и утре ще се заема и с това. Иначе в понеделник направих една много хубава фотосесия на четирите девойки. Вече ме мислят за една от тях и може да се каже, че съм в центъра на всяка игра, когато съм около тях. ab_041.gif

Не искам да си го призная, но към Тара изпитвам по-особени чувства wub.gif И как няма, вижте я само каква е хубавица:

Гала пък е страшно игрива за сметка на това. Само да й подадеш пръст цял го лапва

Истински красавици:

User's Signature

- Джош Билингс.

#18 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 November 2009 - 09:57 PM

Teз бебенца много сладки, но и миниатюрни.На живо направо лилипутчета мисе видяха.Май няма да станат едри.
И аз се моля да е жив момъка.Така малко на риск ги ваксинирахме....дано не са носители вече на парво или гана и ваксината да ги доумори!
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 11:08 AM

Дано мъника се появи от някъде, дано всичко е наред с ваксините, ще стискам палци и дано си намерят дом. Много са красиви бебоците.

Успех!
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   trixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 November 2009 - 06:08 PM

Днес едва ги намерих... Прогизнала им къщичката и се скрили под едно дърво. Момъка също беше с тях! Жив е, засега. Току що се връщам от вет. Хоспиталиран е и ще му се правят изследвания. Едва му намериха вена, трябваше вътрешна система да слагат. По пътя много скимтене падна, но на лекарската маса се успокои и заспа даже. Стискайте му палци! Както и на сестричките. Най-вероятно е някаква болест, дано не са се заразили.
User's Signature

- Джош Билингс.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни