Днес пак си бяха там и спинкаха, когато отидох.

Влязох в един зоомагазин да питам къде има обезпаризитяващи хапчета и чичкото каза че продава. Понеже не разбирам му казах, че става дума за бебета на около 2-3 месеца. Той ми каза че едно хапче е за 10 кг куче. Казах му да ми даде 3, да имам. Biheldon се казват хапчетата. Когато разбра, че става дума за бездомни кученца ми ги даде безплатно, иначе едно хапче е 0,40ст. Не знам колко е ефикасно, но на този етап това. Начупих хапчето на 4, и им дадох по четвърт... По-малко нямаше как да го чупя...
Това е Тара и е обезпаризитена.

Това сладурче само бягаше и не можах да разбера дали е момиче и момче. Също така не съм сигурна дали си глътна хапчето...

Това пък е Гала. Глътна си послушно хапченцето.

Този също с малко водичка глътна хапченцето. Кръстих го Сами.

Това е Сара. Обезпаризитена.

Кученцата вече въртяха опашки щом ме видяха, но все още не ми се доверяват напълно и хващането понякога си беше трудно. Особено с Тара. Завря се под едно дърво и трябваше да пълзя за да я хвана.
За щастие този път майка им се вясна, но е още по-уплашена и съвсем от далече минаваше и не беше спокойна.
Ето я и нея:

Докато бяхме там се появиха още една майка и 2 кученца, но по-големи от тези. Изсипах им половин килограм храна, защото черната майка гледаше толкова жалко... И е толкова добричка... Вижте и тях:
Това сладурче е много стреснато и почти не спира на едно място. Едва го снимах.

А това е другата майка. Страшно добра и мила.

И бебенцата се появиха щом сипах храна...

Ето ги всички в един кадър.

Нужно ли е да казвам, че идва зима и кученцата се нуждаят от закрито място... За сега нищо не мога да измисля. Също така ме притеснява, че в близост покрай реката работят цигани, а да не казвам колко хора минават. Може на някой да му хрумне да им направи нещо... А тя миличките както се сприятеляват с мен, ще си помислят, че всички хора им мислят доброто... На този етап обаче нищо друго не мога да направя. Мога да им занеса следващият път някакъв съд с одеалце или нещо подобно, за да им е по-добре... Ако се сещате за нещо друго пишете. Всяко мнение е от значение.