Dog.bg Форуми : Кучето ми има проблем с черния дроб!!!!!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми има проблем с черния дроб!!!!!!!

#1 Потребителят е офлайн   Nadia777 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2009 - 10:41 AM

Направиха кръвни изследвания и биохимия на кучето ми. То е на 3г. - женско, няма порода - 10кг.оказа се,че единия от чернодробните ензими е много завишен, повишена UREA и фосфор. Ветеринаря каза, че черния дроб и бъбреците не функционират добре. Не знаят каква е причината. Предписаха Legaphyton 50mg, по 2 таблетки на ден, Ipaktine и диета -по 150гр. Cardio Renal на ден. Иначе Люси не е толкова енергична, колкото е обикновено, но е жизнена, има много голям апетит. Тича, лае. Пие много вода и уринира често. Няма жълтеница. Имаше и възпалени анални жлези.

Някой може ли да ми помогне????!!

Благодаря ви предварително!

#2 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 31 October 2009 - 12:15 PM

Описаните признаци се наблюдават при много различни заболявания.Трябва да се направят допълнителни изследвания например да се изследва и урината.Желателно е да се направи ехография на черен дроб,бъбреци,матка.Описаните лекарства няма да навредят,но без изясняване на точната диагноза/това във вашия случай може да бъде доста трудно/,не може да се разчита,че ще помогнат съществено за излекуването на вашето куче.

#3 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2009 - 03:07 PM

Напълно съгласна! И при нас проблемите с черния дроб са следствие от друго заболяване. Правихме и ехография, за да изключим и други причини и сега сме на строга диета: ядем само диетична храна за черния дроб, като Док ни отряза и наградките даже. Ще се наложи да се храним така дълго време още. Така че и аз мисля, че трябва да се търси причината и да се доверите на Док за лечението.

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Nadia777 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 October 2009 - 07:19 PM

Цитат(Skipper @ Oct 31 2009, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Напълно съгласна! И при нас проблемите с черния дроб са следствие от друго заболяване. Правихме и ехография, за да изключим и други причини и сега сме на строга диета: ядем само диетична храна за черния дроб, като Док ни отряза и наградките даже. Ще се наложи да се храним така дълго време още. Така че и аз мисля, че трябва да се търси причината и да се доверите на Док за лечението.

Още преди дни я видяха на ехограф. На ехографа не видяха нищо нередно. Сега остава само да изследваме урината.

Вследстве на какво забпляване се появиха проблемите с черния дроб при вас?

#5 Потребителят е офлайн   Dakel Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 04:43 PM

[left] dog.gif
Днес направиха изследвания на дакела ми 11 годишен.На ехографа се видя, че има кистозни образувания на черния дроб. Показателите при кръвните изследвания бяха доста завишени.
Дадоха ми Legaphyton 50mg,което се оказа хранителна добавка а не лекарство и храна за кучета HEPATIK на ROYAL CANIN.
КОГАТО ПОИСКАХ ДА РАЗБЕРА КАКВО ДА МУ ДАВАМ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, защото немога да си позволя купуването на тази храна ,ми беше заявено: Нищо друго!!!
Моля, ако някой е със същия проблем,, нека каже какво бих могла да му приготвям в къщи.

#6 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 10:35 PM

Надя777. Публикувай изследванията!

#7 Потребителят е офлайн   DyHkaH Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 09:16 AM

Zdraveite az imam kuche Jack Russel i ot 4 meseca e mn zle.Otnachalo zapo4na da povrushta,mnogo otpadna zavedoh go na doktor napraviha mu isledvaniq i se okaza 4e 4ernodrobnite pokazateli sa mnogo zavisheni.Pochnaha da lekuvat 4erniq drob i se poopravi za okolo 10 dni.Ispisaha mu i dieta koqto striktno spazvam.Sled 10 dena pak po4na da povru6ta i da otpada da ne e jiznen.Po4na da pojultqva a urinata po4na da stava portokalova.Zavedoh go otnovo na doktor,napraviha mu isledvaniq i pak se okaza 4e 4ernodrobnite pokazateli sa oshte po visoki.Ne mojeshe da se ishojda kakto trqbva i da urinira.Doktora kaza 4e Jlu4kata e mn naduta i moje bi ottam idvat vsi4kite problemi,zashtoto kanal4etata mojelo da sa i zapusheni.PO4naha da lekuvat jlu4kata i pak se poopravi za nqkolko dena.Po4na da si se izhojda i urinira kakto trqbva.No sled 5,6 dena pak po4na da se sviva ot bolki v korema po4na da izdava zvuci kato kashlica,no ne e nastinal kazaha mi 4e ot bolkite moje da pravi tova neshto.Napraviha mu pak isledvaniq i jlu4kata izleze 4e sa i sa ponijili zna4itelno pokazatelite no na 4erniq drob pak se povishavat.I oshte edni pokazateli se okaza 4e sa mnogo niski,zabravih kak se kazvat no kato sa niski mojelo da se dulji ot uhapvane ot kurlej,napraviha mu takuv test i izleze otricatelen i ve4e prosto ne znam kakvo da pravq.4 meseca vidqhago sigurno nad 10 veterinarni doktori i nikoi ne moje da go opravi za tova vreme.Nqkoi ako e imal podoben sluchai i ako moje da mi pomogne molq vi pishete.Blagodarq.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни