То и така има по едно куче в клас, пък ако ги разделят и по цветове...
Международни изложби в София - 14 и 15 Ноември 2009
Публикувано: 17 November 2009 - 04:43 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2009 - 06:08 PM
Няма да има сърдити
Публикувано: 17 November 2009 - 09:12 PM
Публикувано: 17 November 2009 - 09:16 PM
Няма да има сърдити
Това са правилата на FCI, ние не можем да ги променим...
Тези правила важат за всички страни-членки на FCI. В другите страни често има по много кучета за всеки клас, пол и цвят.
Публикувано: 17 November 2009 - 09:17 PM
Публикувано: 17 November 2009 - 10:03 PM
Малиии, вие сте били почти колкото голдъните на бройка!
Честитки най-големи за големите и малки пуделяци! УРА!
Че те са си голдъни, бе Waikikii! Малко по-височки, два пъти по-леки и нещо козината малко по-различна, ма кой ти гледа - симпатични като наш'те :) :) :)
Честито Стелче! Голяма работа е тази Пени!
Честито и на всички останали победители!
Свалям шапка на всички усмихнати хора, които през месец, през два кибичат по цял ден в тези мръсни зали!
Много благодаря! Специални поздрави на Ерик тиквата за новата му титла - Шампион на България! Много се радвам, че се сдоби с нея преди да се родят първите му бебенца, че да може да пише на родословията им:
баща: BIS SBIS JCH CH Non-Stop Isaak Newton
Относно сравнението на царствените ми пуделяшки със смрадливите ви голдънища - ще премълча
МУА ХА ХА ХА ХАААААААААААААААааааа
Деси, забележително наблюдение
Кучето наистина беше прекрасно - щом на мен ми се прииска да си имам едно такова препарирано у нас
Публикувано: 17 November 2009 - 11:07 PM
А ВОВ не е ли един?
Това в сферата на шегата
Публикувано: 17 November 2009 - 11:13 PM
В поста по горе ми заостриха вниманието. Точно така е. Права си. Да се чуди човек, защо така приемате нещата. В крайна сметка тези кучета като порода са селектирани за да помагат на човека, а не да ходят само манекени. Както и да е. Просто се почуствах длъжен да отговоря. Спорът не е задължителен и освен това не би се разбрал както винаги и е безмислен. Жалко е да се похабяват добри кучета.
Публикувано: 18 November 2009 - 01:45 AM
А ВОВ не е ли един?
Това в сферата на шегата
Това в сферата на истината

Geenie Goldfire Liberte
Публикувано: 18 November 2009 - 11:30 AM
Освен, че имаме 4 размера - голям, среден, миниатюрен и той, всички от които се водят по един стандарт, ние имаме и 6 цвята. (Да не говорим, че в Германия, Русия, САЩ, Австралия има още признати цветове на местно ниво, които се съдят и те отделно - това са двуцветните, арлекините, фантомите, кремът, сините и т.н. мазало)
МФК цветовете се делят на две групи - класически /черен, бял, кафяв/ и модерни /сив, априко, червен/.
На САС изложби и специалки всеки един от цветовете във всеки от размерите се бори за ВОВ.
На CACIB обаче се дават 2х BOB във всеки от размерите - отделен ВОВ за кучетата от класическите и модерните цветове. Въпреко това всеки цвят се състезава в отделни класове в повечето от страните, макар и да не е задължително правило. НО! По незнайна причина това правило не важи за той-пуделите. Там всички цветове се състезават само за един ВОВ и CACIB...
Е, как да не мрази после човек френския пудел клуб. Не стига, че се гаврят с позволените прически и забранените цветове, но и са абсолютно немотивирани в решенията, които взимат от дъжд на вятър. Шантава работа.
Конак -
Публикувано: 18 November 2009 - 11:58 AM
баща: BIS SBIS JCH CH Non-Stop Isaak Newton
Относно сравнението на царствените ми пуделяшки със смрадливите ви голдънища - ще премълча
Смрадливи?! Не е вярно, само малко се калят! Къш голдънообиждачка!
Стасиии, чеситки за момчето любимо! Фук, фук за гордия татко!
Публикувано: 18 November 2009 - 01:48 PM
Освен, че имаме 4 размера - голям, среден, миниатюрен и той, всички от които се водят по един стандарт, ние имаме и 6 цвята. (Да не говорим, че в Германия, Русия, САЩ, Австралия има още признати цветове на местно ниво, които се съдят и те отделно - това са двуцветните, арлекините, фантомите, кремът, сините и т.н. мазало)
МФК цветовете се делят на две групи - класически /черен, бял, кафяв/ и модерни /сив, априко, червен/.
На САС изложби и специалки всеки един от цветовете във всеки от размерите се бори за ВОВ.
На CACIB обаче се дават 2х BOB във всеки от размерите - отделен ВОВ за кучетата от класическите и модерните цветове. Въпреко това всеки цвят се състезава в отделни класове в повечето от страните, макар и да не е задължително правило. НО! По незнайна причина това правило не важи за той-пуделите. Там всички цветове се състезават само за един ВОВ и CACIB...
Е, как да не мрази после човек френския пудел клуб. Не стига, че се гаврят с позволените прически и забранените цветове, но и са абсолютно немотивирани в решенията, които взимат от дъжд на вятър. Шантава работа.
Конак -
Аз не съм запозната със съденето и цветовете при пуделите, но при немски дог ситуацията с цветовете и трите БОБ-а е оправдана и необходима от гледна точка на развъждането. И съдиите, с много малки изключения, го знаят. След като договете се развъждат в рамките на 3 цветови разновидности...:
1. Черни помежду си и с арлекини
2. Жълти и тигрови помежду си
3. Сини помежду си и с черни от сини...
и не се допуска развъждане между трите групи...това означава, че и трябва да се съдят отделно и следователно да получават 3 БОБ-а. Догове на български изложби има от 15 години, и винаги са били съдени по този начин, пак подчертавам - според правилника на FCI. Така че, ще бъде добре българската общественост да приеме и да свикне с този факт. Последното беше и в рамките на шегата и в рамките на истината....
Славина Иванова
Секретар на БНК Немски дог
Публикувано: 18 November 2009 - 10:02 PM
Да така е
Сини могат да се развъждат с черни
Само , че черния/ черната / трябва да е синьо-черна линия.
Пример за черен , който е синьо-черна линия е Esteban Margaejro- V - 4 - junior class - WDS BRATISLAVA при черните. При това куче няма ограничения за синьо разъвждане.
Това е положението . И когато не е спазва се получават аномалии.
Тези аномалии са вредни за развитието на породата.
Иван Гушков
Публикувано: 18 November 2009 - 10:26 PM
Да така е
Пример за черен , който е синьо-черна линия е Esteban Margaejro- V - 4 - junior class - WDS BRATISLAVA при черните. При това куче няма ограничения за синьо разъвждане.
Иван Гушков
Това май и Славина Иванова го обясни по-горе .... или бъркам някъде...
insult, аз в Монако видях "цялата ви пуделска прелест" и след като се омотах съвсем, реших, че ще ви уча последни в 9-та група. Трябва ми време да наместя файловете.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 November 2009 - 03:42 AM
Станах свидетел на сравнение за ВОВ между тигрова и синя / не беше Атена/ женски на CACIB изложба в БГ
Това е положението!!!!
Иван Гушков
Това е риска при all-round съдията...почти всеки път на изложба чувам коментари и колебания....хубавото е, че повечето правят справка преди да правят глупости и да се изложат
Наистина това е положението!!!!

Geenie Goldfire Liberte
Публикувано: 20 November 2009 - 01:26 AM
Публикувано: 21 November 2009 - 12:22 AM
Всеки може да сгреши
Но все пак е редно да погледнеш каталога преди да ....- там е нарисувано!
Иначе като с замисиля и ол-раундерите и тесните специалисти имат своите плюсове и своите минуси.
Иван Гушков
Публикувано: 22 November 2009 - 08:29 AM
Да така е
Иван Гушков
Здравейте,незнам дали съм разбрала добре,но защо черните линии не могат да се развъждат със сините,при положение,че черния цвят е доминантен,а синия е рецесивен и се явява като отслабен цвят на черния цвят,т.е. цвят със слаба интензивност.Нали точно така се създават черно-сините линии? Имам в предвид чено куче носител на син рецесивен ген,което се получава от един черен и един син родител или от един или двама черни родителя носители на син рецесивен ген.

www.streletz.eu

Вход

Горе
Цитиране +