Свински кокали и повръщане
Публикувано: 09 November 2007 - 02:18 AM
Цитат
Но класическата картинка на куче с кокал е основателна, защото кучето има неистова нужда от СУРОВИЯ КОСТЕН МОЗЪК, а не от материята на костта !!!! Там се съдържа вещество, без което не се образува т.н. антианемичен фактор в стомаха !!!
Та, давайте кости на кучетата си редовно (над 4-6 мес. възраст), но СУРОВИ !!!...иначе е безсмислено !
Д-ре, ако някой ден стана министър на образованието ще анулирам дипломата ти. По-некомпетентно мнение не съм чувал до сега. Кое е точно това вещество??????
Цитат
Колкото и да ти е странно -ДА!!
Цитат
И то само един вид лешояд.
Публикувано: 09 November 2007 - 11:09 AM
Публикувано: 09 November 2007 - 12:36 PM
Същото се отнася и за дивоживеещите вълци. Обзалагам се, че не се кефят на кокалите на възрастне елен - но примерно малко еленче - кокалите са му почти хрущял. Няма да простят.
Домашно, хранено със суха храна куче няма преценка за кокала. То и по принцип яде твърди неща без да ги дъвче прекомерно, за него това е поредната хапка която би трябвало сама да се разгради. Същото се отнася и за котките. За това и се нахвърлят на неподходящите кокали - какви са тия свински кокали? И от опит да ви кажа суровите кокали са дори по твърди от готвените такива - просто защото често се занимавам с сурово месо с кокали за да приготванм храна за коктите и кучето ми и знам. Купете си някакви кокали и проверете, стига говорихте на изуст.
Ако ще давате кокали - кокалите трябва да не са от възрастно животно - и да не са дебели. Ако животното има преценка дори да може да здъвче един кокал, не би изял тръбест кокал от птица. Аз давам вареното пиле само накъсано - за всеки да има парче - от там на там те решават какво ще изядът. После минавам да почистя поразиите и да събера кокалите - всички дебели и големи кокали са оставени. Но всички малки и меки + всички хрущяли се изяждат.
Кучето ми е глупаво, с него не си правя експеримент, аз му подбирам какво да яде. Ама то просто е глупаво. Виждала съм и умни кучета. ;D
Алетернативата е кокал готвен в тенджера под налягане - с пръсти можеш да го сплескаш. Но не знам каква му е хранителната стойност на това.
Във всеки случай ако храните със суха храна е глупаво да давате кокали - в сухата храна има достатъчно калции и пепел от изгоряли животни(костно брашно?). По добре давайте пържоли, пък вие гризете кокалите. :rolleyes:
Публикувано: 09 November 2007 - 05:45 PM
- От какво е умрял? попитах аз.
- От какво ли? Ами ние като разправяме на хората да не им дават кокали, те пак си правят каквото си знаят. Някакъв кокал е пробил червата му, умрял е от перитонит.
- Ами че аз гледам кучета от 1991 г., давам им кокали и досега нито едно мое куче не е умряло от ядене на кокали.
- Кучетата ти са имали късмет, но щом мислиш, че не сме прави, продължавай да им даваш.
- Но в природата има ли куче или вълк, умрял от кокали?
- В природата виждаш това, което е оцеляло. А кокалите можеш да ги заместиш със суха храна и изкуствените кокали от пресована кожа.
Крайно озадачен от разговора и потресен от красивия, но вече безжизнен ротвайлер, излязох от кабинета. За мен това беше крайно изненадващо да лиша кучетата си от любимата им част от менюто кокалите, та това е техният десерт.
Реших все пак да се допитам и до друг ветеринарен лекар. След няколко дни влязох в друг кабинет и разказах на ветеринаря случката при неговия колега. Той ми отговори:
- За кучетата много опасни са тръбестите кости от птици. Другите също може да се окажат опасни, но само ако им се дават на гладно. Ако се използват като десерт страшно няма. За котките костите не са опасни, дори и тръбестите, защото те ги дъвчат много внимателно, а кучетата ги счупят на две на три и ги гълтат като гларуси.
Аз продължавам да давам на кучетата си кокали, но след основната храна, като десер. И те все още са живи и здрави, да чукна на дърво. А за котките не мисля, те имат поне по 9 живота. Малко разнообразие в спора, тове е от един форум.
Публикувано: 09 November 2007 - 05:57 PM
Публикувано: 09 November 2007 - 06:52 PM
п.п. Сега видях. Може да ползвате опцията за
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 November 2007 - 07:12 PM
Отдавна не разбирам хората които дават кокали на кучетата си. Не само кокали, ами пилешки крака, глави... рога и копита... това храна ли е? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Много по успешно хората бихме яли кокали,, само че нямаме тези зъби. Храносмилателния тракт на кучетата е къс и кокалите нямат време "да омекнат" в стомаха и червата... такива поразии знам, че стават, направо не ми се говори.

JulyVell Siberians
Публикувано: 09 November 2007 - 11:14 PM
Само една от тях: http://www.woodhaven.../barf-myth.html
И още една: http://www.worldwide...p;categoryID=42
Нека е ясно - не споря с никой, казвам си мнението като собственик и като лекар.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 09 November 2007 - 11:37 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 November 2007 - 12:04 AM
Цитат
Нека е ясно - не споря с никой, казвам си мнението като собственик и като лекар.
Има ,нормално е ! B)
Сьщо така има огромна индустрия стояща зад комерсиалните храни и лекари ,които ги продават !
Спор не видях , но и не виждам мнение за БАРФ нито като собственик, нито като лекар!?
Публикувано: 10 November 2007 - 05:55 AM
:blink:

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 10 November 2007 - 10:21 AM
Цитат
Всъщност , никой уважаващ себе си барфист ,няма да храни кучето си с кости!Има разлика от това да храниш с кости и BARF-храненето.
Дьржа да се направи разлика , защото не се явявам подрьжник на "смешните" мнения на определен потребител наричаш себе си "D-ra".