Публикувано: 05 April 2012 - 03:44 PM
desitaaa това е киноложки форум и е абсолютно забранено търсенето или предлагането на кучета без родословия (и с извън клубът, в който членуват) за разплод.
6. Недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами. Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите. За недопустими се считат:
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;
д) реклами на зооборси и ферми за кученца;
Никой не може да Ви забрани да развъждате кучето си, но аз мога да ви препоръчам да не го правите. Селекционерската и развъдна дейност не става за всеки и дори много хора които притежават легални развъдници за развъдчици не стават. Ако наистина обичате породата трябва да знаете, че с такава дейност само я разваляте и унищожавате на границите на нашата страна. Също така много често биват пренебрегвани нужните ветеринарни изследвания преди самия акт (заплождането) и съответно резултата не рядко е в болни кученца, а тези болести, които се предават генетично са от най-страшните. До колкото си спомням вашето куче е на възрастта на моето. А до колкото съм запозната развъдчиците ползват за минимална възраст за разплод 15 месеца, но тъй като от биологична гледна точка много от мъжките животни се развиват до към 2-рата си година аз мисля че му е още много рано и би било еквивалент на това едно 16 годишно момче да тръгне да прави деца. Виждали сте моето куче.... то прилича ли Ви на шпиц? Той е плод на такова съседско развъждане и визията на майката беше перфектна (уж и на бащата), а той като цяло има допирни точки с породата. Нямате гаранция, че това няма да се случи и с бебетата на вашето куче, а моя изкара късмет че попадна при мен, а аз не бих го сменила за нищо на света! За съжаление обаче в България е бъкано с хора, които държат любимеца им да изглежда по определен начин и ако той не отговаря на изискванията им (което най-често се случва когато кученцето порасне) бива заменен, изхвърлян ... че и по-лошо... Така че преди да правите каквото и да е било - замислете се и то много добре - искате ли това да се случи с бебетата на ВАШЕТО куче?
Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...