НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...
Публикувано: 11 May 2012 - 11:33 AM
Казваш си за какво ми е това родословие.На мен ми трябва да ми пази къщата и да му се радвам .Аз няма да ходя на изложби!И взимаш кученце за 200лв.
Следващите 2 месеца решаваш да го храниш и отглеждаш както трябва.Водиш го при вет и правиш ваксините , обезпаразитяваш ,чипираш, плащаш на вета за прегледите и теглиш чертата и излизат едни около 100 до 150лв , за двата месеца.Приемам че даваш 100лв.
Храниш с качествена храна.На месец разходите ти за изхранване са около 100лв.За два месеца 200лв.
За съжаление малките кученца понякога боледуват.Никои не е застрахован от това.Отново ходиш при вет и там докат се усетиш са ти излязли едни 100лв. от джоба.И така за двата месеца разходите ти за вета стават около 200 лв.
И така на края на третия месец теглим чертата:
- цена на кученцето 200лв.
- качествено хранене 200лв.
- ветеринарни грижи 200лв.
Обща стойност около 600лв.
Така , че избирай 3 месечно куче без родословие и без да знаеш дали ще прилича на ротвайлер за 600лв. Или 3 месечно куче с родословие и което със сигурност ще е ротвайлер , и с минимален шанс за някой наследствени заболявания също за 600лв.
Всеки сам си решава и преценява ситуацията.Аз не се занимавам с развъждане на кучета.А също съм голям почитател на породата.И съм си направил съответните изводи на базата на скромния ми опит в отглеждането на куче от между съседско развъждане и на куче от развъдник.
П.П. Кутре от развъдник може да се намери и на по-ниска цена от 600лв.

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"
Публикувано: 11 May 2012 - 12:02 PM

Публикувано: 11 May 2012 - 12:32 PM
KOKO_ko, в 10 May 2012 - 09:32 PM, написа:

Ако темата и коментарите на todor_nenovv не са партенка , продавачът трябва да бъде не бит ...ами е@ан
То са си го казали хората, че "докато има будали , ще има и тарикати " ...ама чак такива има идват в повече
Миналата седмица в Стара Загора ....видях един чичак с много хубаво хъски и едно "ротвайлерче" , което повече ми приличаше на източно-европейска овчарка ...но господина ми каза че видял майката , но таткото не показвали защото бил много свиреп и да не станело некоя беля
Та с хубава храна и грижи щел да го направи като Буда (моето коте

Пожелах му успех...защото определено ще има нужда ...а една магическа пръчица ще е добре дошла
Публикувано: 08 August 2012 - 10:50 AM
blindpuma, в 07 August 2012 - 12:36 AM, написа:
Еми ако беше прочел, че не трябва да си взема човек псевдопороди от случайни развъждачи и търговци ПРЕДИ да я вземеш, сега едва ли щеше да ни разказваш такива ужасни истории...
Публикувано: 09 August 2012 - 12:02 PM
KOKO_ko, в 08 August 2012 - 10:50 AM, написа:
blindpuma, в 07 August 2012 - 12:36 AM, написа:
Еми ако беше прочел, че не трябва да си взема човек псевдопороди от случайни развъждачи и търговци ПРЕДИ да я вземеш, сега едва ли щеше да ни разказваш такива ужасни истории...
момче съм :Д
Публикувано: 27 September 2012 - 12:37 PM
Ние ще си го обичаме така или иначе.питах защото няма родословие
Аз съм в италиа и тея дето са със родословие струват по 1300 евро и нагоре та затова питам
Публикувано: 27 September 2012 - 01:21 PM
Kadiev, в 27 September 2012 - 01:16 PM, написа:
Irenkadepp, в 27 September 2012 - 12:37 PM, написа:
А родителите имат ли родословия ?
Щом ви харесват родителите и кутрето , какъв проблема да си вземете. До колкото разбирам ви трябва за домашен любимец, а не за развъдна дейност или явяване на изложби и състезания.
Кутрето изглежда доста симпатично , но какво ще стане като порастне ....никой не може да каже
Има само бащата а майката не и затова немогат да ми дадат.а аз питах защото по напред в темата видях че някой като ги види от снимка казва дали е рот или гонче.благодаря за отговора
Публикувано: 27 September 2012 - 11:26 PM
KOKO_ko, в 27 September 2012 - 08:47 PM, написа:
Благодаря за мнението когато го взема вкъщи ще му направим фотосесиа за да го оцените подобаващо аз така или иначе ще си мисля че имам рот

Това е нашето със синята връзка,днес правим 1 месец
Публикувано: 09 October 2012 - 10:01 PM
ivaap, в 08 October 2012 - 10:48 PM, написа:
Много ми харесва, поне на мен. Имам си същата сладурана, само кадето е Айра, на 4,5 месеца теглото и е около 20кг...............Гонче или Доберман.............................................................

Ето ги двете ми хубавици, едната на 4 месеца другата малко по-голяма :* :):)
МОД.
Молим те да си спестиш празните коментари по адрес на форума. Също така най-добронамерено те съветваме да си пазиш нервите и по възможност да не си го изкарваш на нас, ако имаш някакви несполуки в живота.