Ужасните бездомни кучета продължават да нападат
Публикувано: 12 January 2010 - 06:58 PM
е???
защо продължаваеше да има кучета по улиците, а този акт не се оказа панацея и улиците завинаги да осътанат празни
Защо?
Защото това е наливане на пусто в празно
народа да си развъжда прекрасните безпородни само защото приличат на дадена порода
и
безпородните дето са микс от Н броя породи - защото са вързани на 1м синджир и два пъти годишно съседския пес си облекчавал нагона да разбере и той какво е да топне чушлето
проблема е в Ужасните Стопани заради които има бездомни кучета
Публикувано: 12 January 2010 - 07:02 PM
А ако то се изгуби и попадне в Сеславци? И ако е двортериер? И ще го приспят като другите?
:)
С това исках да кажа, че зад всяко бездомно се старая да си представя бившо домашно като цяло и конкретно мое собствено куче, ако ми се случи да го изгубя. И се отнасям така, както искам някой да се отнесе с моето в подобна ситуация. Защото лично на мен ми се налага по-често да се спасявам от бездомни коне, които са много по-опасни.
Ако се изтрепят всички наведнъж ще бъдат умъртвени страшно много домашни, и пак няма да помогне.
Не говоря за случая на Рошко конкретно. Много страшно ми се вижда това масово изтребване.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:04 PM
Защо не мога не само с него, но и с дъщеря ми да изляза спокойно? Защото някой някъде обича да рони сълзи и не чете нужните учебници по кинология?
На мен също. За това тук разсъждаваме на глас КАК да спре това.
Приют - вакцини+кастрация+обезпаразитяване - някакъв период в очакване на осиновяване - хуманно приспиване. Никакви отрови и убийства с лопати, аз това също не го приемам.
като същевременно да се въведе сериозен закон за развъждане, който да задължи стопаните на кучета пет-класа (неработни и не шоу-такива) кастрация. Зоомагазините да се забранят със закон. Животински пазар също. Глобите даса солени.
Не виждам просто друг изход.
За това първо трябва да си променим в главите си.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 12 January 2010 - 07:08 PM
Защото сме в състояние на бедствие, което сами сме създали. Убиването на плодовете на нашето безхаберие няма да помогнат животът ти да бъде щастлив, защото ние продължаваме да създаваме бедствието. Той ще стане щастлив когато разберем наистина какво трябва да се прави и започнем да го правим.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:11 PM
Колко жалби сте подали срещу това, че не се изпълнява ЗЗЖ?
Аз имам три кучета и все са така - чипирани, ваксинирани ....
На мен ми отне една година постоянно висене на еколожката на главата за да извикат "Четири лапи" за кастрации. Почти всяка седмица я тормозех, Много пъти ми се искаше да забравя, да се откажа, но всяка закръглена женска, ми разваляше деня.
И се получи най-накрая. Не се хваля с това, просто в това виждам начина - ние, дето не можем да излезем спокойно на разходка да натискаме тези, които са длъжни да изпълняват законите.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:15 PM
Защото сме в състояние на бедствие, което сами сме създали. Убиването на плодовете на нашето безхаберие няма да помогнат животът ти да бъде щастлив, защото ние продължаваме да създаваме бедствието. Той ще стане щастлив когато разберем наистина какво трябва да се прави и започнем да го правим.
Ти какво предлагаш? Сериозно питам?
Хващам женските и ги кастрирам за моята сметка. Защо да подавам жалби? Общината ли ще я съдят? Голяяяяяяяяяям праз, няма що. Инак отивам с душач и кренвирш, хващам и карам в клиниката, чиста работа. И е по-ефикасна:-)))

Публикувано: 12 January 2010 - 07:16 PM
Как защо да подаваш жалби? Кой трябва да накара НВМС да си върши работата по контрола върху размножаването и ЗЗЖ? Ето този начин на разсъждение - аз няма да подавам, щото нищо няма да стане - отблъсква западняците от нас и дори ги изпълва с гняв към нас, те това не могат изобщо да го възприемат.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:18 PM
Ахахахахахахах!!!))))))))))))))))
И не подхранвам никого с цел да се "сприятеля". защото съм малко по-наясно с последствията.
Да-да, очаквам нападки, желаещите да заповядат)))))))))))))
нали тук говорим че трябва да започнем от себе си, а да не чакаме държавата да ни свърши работа? М?)))

Публикувано: 12 January 2010 - 07:20 PM
Част от нещата, които лично аз смятам, че трябва да се правят, е да се говори, говори, говори, обяснява, апелира, призовава, затова пиша в тази тема едно и също като някоя луда. Може би следващият път ще решиш, че и от жалба има смисъл. Нещата са комплексни. Един ще кастрира, друг ще фърля нови и службите ще си редят пасианси.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:25 PM
на мен ми е непонятно как ще иска някой избиване на нещо живо.
по същия начин ще реагирам ако някой каже да избием циганите, защото крадат и изнасилват. не разбирам от къде е това желание за сеч, наистина...
[/quote
Не става въпрос за сеч (въпреки,че това се случва в някои градове и то по доста нехуманен начин), това за което аз говоря е,че ще има кучета,на които това ще се случи поради различни причини-разбира се,ако бъдат прибрани някога.
Няма съмнение,че проблема трябва да се реши комплексно и иманно ветеринарите трябва да играят главна роля в контрола на развъждането-като от самото начало обясняват на стопаните какво е кастрацията,защо.Когато човек има време и инфрмация,върху която да мисли вероятноста да се реши да го направи е голяма.Това поне докато не се приемат закони.
В цял свят има проблем с изхвърлени кучета,но съгласете се общия брой на бездомни и изхвърлени съвсем не е като при нас.
Ако моето куче се изгуби наред с нещата,за които говорите ще се безпокоя да не бъде нахапано и от бездомници,иначе тя има чип-направила съм каквото мога-това е божа работа.
Не бих искала да се изопъчава това,което казвам-Не искам да се избият 10 000 кучета.
Започнах с това,че трябва да се реши радикално проблема и,че хората вече не издържат да се съобразяват с кучетата,които ги притесняват и взимат нещата в свои ръце.
Докато хората,които обичаме кучета се чудим как по хуманно да решим огромен проблем-на вън животинките умират от отрови,по доста мъчителен начин.Аз съм изплашена от този факт и докато се опитвах да се съобразявам с помиярчетата,сега трябва да треперя и от хората!??Вече ми писна
Искам да помоля,ако тук има някой,който представлява природозащитна организация, да ми даде знак за да се свържа с него.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:28 PM
Част от нещата, които лично аз смятам, че трябва да се правят, е да се говори, говори, говори, обяснява, апелира, призовава, затова пиша в тази тема едно и също като някоя луда.Може би следващият път ще решиш, че и от жалба има смисъл. Нещата са комплексни.
Мил, аз от 2003-та го правя: не работи. Нека говорим когато го разбереш. И аз вярвах че наивните хора са малко, пък те взеха че се оказаха повече. И в следствие на урбанизация на големия град получихме това, което получихме.
Абстрахирай се от Сеславци. Помисли върху това което пиша аз.
какво ти заяждане, на мен ми е странно че отново минавам през ада на "обичащи кучета", който вече докара Москва до бяс и на където сме тръгнали ние в името на "природозащитниците".

Публикувано: 12 January 2010 - 07:34 PM
Furia_S, пак повтарям - в Москва НЕ СЕ ПРАКТИКУВА контрол върху размножаване на строежно, гаражно и въобще кучета. Както казва Мил, те се размножават по-бързо отколкото ги трепят или кастрират.
До преди няколко години живеех много близо до тази същата Москва, пътувах до нея по работа по три пъти седмично и никой не ме е изял. В моя си град (двойно по-голям от Пловдив) за над 20 години бях ухапана само веднъж от строежно куче.
Публикувано: 12 January 2010 - 07:37 PM
Furia_S, пак повтарям - в Москва НЕ СЕ ПРАКТИКУВА контрол върху размножаване на строежно, гаражно и въобще кучета. Както казва Мил, те се размножават по-бързо отколкото ги трепят или кастрират.
Ако наистина върнете лентата назад и попрочетете постингите ми, ще видите че не съм казала нещо по-различно.

Публикувано: 12 January 2010 - 07:39 PM
не знам за денева, но аз друг изход не виждам освен:

Публикувано: 12 January 2010 - 07:40 PM
Нали така? Че, ето там кастрират и нищо.
Аз казвам, че само с кастрациите както там, така и тук нищо няма да се постигне.
Аз казвам същото))))))))))

Публикувано: 12 January 2010 - 07:45 PM
Да искам евтаназии? моля? Напълно сериозно ли вярвате че нямам друга работа да искам евтаназии, аборти и световните кризи?
Върнете лентата назад, моля ви, питах и с мил бяхме солидарни че в условията на нашата свръхпопуляция контрола е мечта за нас, ние с ме в бедствено положение, както се изрази събеседничката ми. То не се контролира.
Питах ясно - дори затворите в приютите всичките десетки хиляди кучета които никак не живеят по 4 години средно как ще ги гледате до края на живота им? Четете назад, там е писано описано.
:-)))