Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#61 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2009 - 04:56 PM

Цитат(koniarska @ Nov 19 2009, 01:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето това" Бездомните кучета са ми последният дерт с които да се съобразявам в кавички". съм го разбрала погрешно сигурно, може би. eg_033.gif

Какво смущаващо виждаш в думите ми?Това си е МОЕТО мнение.Или всички ние,на които ни е по-мил живота на децата ни и нашият,трябва да поемем отговорност за всички домашни в последствие бездомни кучета...??Искате ли да ви поканя на моят балкон да се полюбувате на гледката как безценните бездомни кучета гонят и нападат децата от училището до нас?Или да ви запиша поне да чуете писъците им?Или може би те не трябва да ходят на училище за да не нарушават територията им?
За ваша информация :чета доста внимателно всички теми и всеки ден,защото не мога да разхождам моето НЕ изхвърлено домашно куче ,заради милите ни бездомни такива и трябва да си водя и вземам детето от училище за да не го накажат(кучетата) че си е позволило да отиде там!

#62 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2009 - 05:18 PM

Ама стига с тези едни и същи изтъркани плочи, бре. И на нас са ни мили децата, и моят племенник ходи с кучегон на училище и дядо му виси на балкона да сигнализира за опасност и ще вземе да се гътне, че е с болно сърце ... Ми много са ми мили и племенникът, и бащата.
Ама нали за това се говори - какво е правилно да се направи, за да не е така. Точно колкото са ми мили децата, точно толкова ми е присърце проблемът, защото искам да живеят нормално. А с тази песен не ме интересуват бездомните кучета и те са нечия чужда грижа се вижда докъде сме я докарали.

#63 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 November 2009 - 05:19 PM

Цитат(durka @ Nov 19 2009, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво смущаващо виждаш в думите ми?

Смущаващо е, че не четеш темата, за да разбереш, че за всички това е проблем. Но имаме различни представи за това, как той да се реши и как той да стане поне малко поносим, в ситуацията, в която сме сега. Всъщност от теб предложение за решаване не видях, само оплакване. Сякаш ние живеем на друга планета или нямаме деца.
(Смущава ме и снимката ти в профила, но и много ми говори. Сори, ма тая тема ме изкарва извън нерви.)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#64 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 05:32 PM

Цитат(bushkata @ Nov 19 2009, 03:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
(Смущава ме и снимката ти в профила, но и много ми говори. .)

За да не те ядосвам и аз,изтрих снимката.,в която така и не разбрах какво смущаващо има.За сведение на другите това беше лична снимка,каквато много други слагат в профила си.Не съм я натрапила на никого,но щом теб толкова те дразни,няма как да не ти угодя и да не я махна.
Направих редакция:
Аз наистина държа да ми обясниш с какво те подразни снимката ми,защото сега излезе,че е било нещо кой знае какво.Хората си правят странни асоциации и би следвало да бъдеш по-конкретна.

#65 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 November 2009 - 06:30 PM

Върни я ab_041.gif Няма да има странни асоциации.
С какво ме дразни няма да обясня, защото правилата не го позволяват подобен тон.
Очевидно се заяждам прекомерно, за което се извинявам, извинявам се и че спамя с това темата (но това не променя мнението ми за снимката). Тази тема настина ме вади от релси. Уж спирам да пиша, щото няма смисъл и после пак.
Ще опитам да се поправя.

п.п. Към долния пост: не съм споменавала "неприлична", казах "смущаваща".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#66 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 06:45 PM

Върнах я! За да видят хората с какво е толкова - п.п смущаваща.
И моля някой да изтрие последните ми мнения в който се разглеждаше моята особа,която явно е по-интересна от темата.

#67 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2009 - 07:14 PM

Д а в и кажа и при нас имаше бездомници и то 10 тина 3 пъти звънях на екоравновесие защото една сутрин се озовах с всички лице в лице и просто ме спаси, че бях близо до входа едно се разлая и другите се спуснаха в неделя в 8.00 трудно някой да помогне , а и аз съм с две и нямам свободна ръка и така от Екоравновесие на 3 то позвъняване през 5-6 дни ми отговориха че се идвали, но не са ги видяли така се смях, точно в този момент виждах 3 в парка, а и те се с размери на овчарки просто няма как да не видят вчера пак се натъкнах на въпросните 3 другите не ги виждам досокоро ги чувах да лаят рано сутрин дори се събуждах от това най гадното е че имаме съседи, които редовно правят чиска на бездомници дори стрелят от терасите, но Екоравновесие сигурно са доволни че някои им върши работата по наи гадния начин!

#68 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2009 - 07:40 PM

Само да спомена, че "имитация на разгонване" е пълна глупост!
Така... като лекар го казвам...Пардон...
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 19 November 2009 - 08:05 PM

Цитат(julianas @ Nov 19 2009, 07:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Д а в и кажа и при нас имаше бездомници и то 10 тина 3 пъти звънях на екоравновесие защото една сутрин се озовах с всички лице в лице и просто ме спаси, че бях близо до входа едно се разлая и другите се спуснаха в неделя в 8.00 трудно някой да помогне , а и аз съм с две и нямам свободна ръка и така от Екоравновесие на 3 то позвъняване през 5-6 дни ми отговориха че се идвали, но не са ги видяли така се смях, точно в този момент виждах 3 в парка, а и те се с размери на овчарки просто няма как да не видят вчера пак се натъкнах на въпросните 3 другите не ги виждам досокоро ги чувах да лаят рано сутрин дори се събуждах от това най гадното е че имаме съседи, които редовно правят чиска на бездомници дори стрелят от терасите, но Екоравновесие сигурно са доволни че някои им върши работата по наи гадния начин!

Екото в Пловдив?

#70 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2009 - 08:19 PM

Да на тях звънях защато колкото и да ме притеснява тяхното присъствие не искам да ги убиват по този начин!И ако може изобщо, не ми изглеждат агресивни, като мина сама само ме гледат, но като съм с моите озвиряха ,но това няма значение важното е да се приберат и да се погрижат за тях преди друг добросъвестен съсед да го направи

#71 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 19 November 2009 - 08:40 PM

Екоравновесие не е ли само в София? Това питам.

#72 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 November 2009 - 11:16 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Nov 19 2009, 07:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само да спомена, че "имитация на разгонване" е пълна глупост!
Така... като лекар го казвам...Пардон...

Пиометра на 11 години и едва я спасиха, продължава да се прави на разгонена - мяука, търка се, въргаля се като луда на балкона и си "говори" с котката на съседката отдолу. Вярно, не е като преди, няма го протяжното високо мъркане, сега по скоро мърка, отколкото мяучи, по тихо и е по спокойна, но продължава да го прави.

Ще питам при котките как се нарича.

п.с - питах приятел, запознат с кастратите. Каза - останал е яйчник или зрънце.

10 х rc_036.gif

#73 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 November 2009 - 11:41 PM

Цитат(julianas @ Nov 19 2009, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да на тях звънях защато колкото и да ме притеснява тяхното присъствие не искам да ги убиват по този начин!И ако може изобщо, не ми изглеждат агресивни, като мина сама само ме гледат, но като съм с моите озвиряха ,но това няма значение важното е да се приберат и да се погрижат за тях преди друг добросъвестен съсед да го направи

Моля Ви, изгледайте тези филми. Гледайте ги, не ги преглеждайте само ... ако можете.

Там сте ги пратили да се погрижат за тях. Там единствените им приятели са много хора, които пишат тук. Които им търсят дом и стопани. Много от тях умират, то това не е хотел, ... а изолатор, кучешки Освинцим в този век. Там няма храна, човек ... Само комина не пуши, но ... търсят повод да го запалят.

Това е истината.

Бъди кучкар - раздели ги !

Ако имаш кола, качи едното и го закарай другаде. Дай храна на едното в единия край на блока, а на другото в другия край. Ако имаш село, закарай някое там, колкото се може по далеч. Само куче има шанс - да се присламчи, да се социализира, да се научи да контактува, да оцелее дори и навън, но тук, в града, на глутница няма как да стане.

А идва зима.

#74 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 08:34 AM

Тази нощ станах неволен свидетел на нещо ужасно и не мога да не го споделя,защото още настръхвам,като си помисля!Към 1ч Чоки се разлая страшно,даже минаваше на вой,скочих от леглото и отидох да видя през прозореца какво става-глутница от 5-6 средно големи помиари ръфаше настървено нещо и лаеше и ръмжеше насред улицата,посегнах към първото ми поподнало под ръка нещо-един инхалатор-и го хвърлих по тях,те се отдръпнаха за секунди и тогава видях безжизнено телце на едра котка или дребно кученце,в тъмното не можах да видя добре отдалеч,а глутницата отново се хвърли и го задърпа надолу по улицата.Прибрах се ужасена,успокоявайки кучето да не лае и вие и цяла нощ сънувах кошмари!Ето това са вашите любими "кротки" и "безвредни" улични кучета,а това,което разкъсваха настървено можеше да бъде всичко и пинчерката на дъщеря ми и котарака ни и всяко едно беззащитно животнинче,попаднало на пътя на глутницата!Това нещо просто трябва да спре,тези животни било то кастрирани или не просто трябва да изчезнат от улицата,който си ги храни да си ги прибере или да ги избият съответните служби,няма място за диви и кръвожадни зверове по улиците на града!Може да си плюете ,колкото искате и да си пускате сълзливи темички,но това истината е,че навън има много озверели от глед и студ подивели животни,чието място не е там,да си кажа честно силно съжалих,че нямам оръжие под ръка,в този момент щях да убия поне едно-две от тези ужасни същества,защото те са опасност,те са бомба със закъснител и трябва да се отстранят и обезвредят!

#75 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 08:49 AM

Ей сега само гледай,как и тук ще те заръфат...ама не кучета ами хора,който приличат на тях по характер.
Или ще ти пратят ей на този адрес:
http://forum.bg-mamma.com/

#76 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 01:46 PM

Напълно съм съгласна с dmst ..за съжаление(колкото и да съм жалостива)... има много озверели и освирепели глутници,на които мястото им не е на улицата!...но така ще е докато има собственици на кучета,които продължават да казват"Всяка женска трябва да роди поне веднъж,за да е 'здрава'-затова няма да я кастрирам" ...(и още по-лошото е че го мислят наистина и го правят) ... tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#77 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 09:22 PM

Цитат(durka @ Dec 14 2009, 06:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ей сега само гледай,как и тук ще те заръфат...ама не кучета ами хора,който приличат на тях по характер.
Или ще ти пратят ей на този адрес:
http://forum.bg-mamma.com/

Де да приличаха на кучета по характер щеше да е добре,ама...В бгмамата са тотално изкрейзили,няма нужда да ме пращат там,виждам ги всекидневно в парка-90% от жените като родят изперкват на тема дете и вече всичко им пречи,ама това е тема на друг разговор.А на някой като му се ръфа да ръфа,аз пък ще си я сложа напреки по случая-писна ми от глупости-оплаче се някой,че си е загубил кучето,нападат го колко е несериозен и т.н.,каже някой ,че дава кученца-леле ще го изядат,има хора,които се чувстват велики,че хранят няколко помиара или лекуват такива,е сори ама не са,всеки си има свое мнение и живот и никой не може да му се налага.Обичам си кучетата,подчертавам своите,за който нося отговорност и съм отгледала от мръвки,не тия дето ме лаят и нападат!Никога няма да си осакатя животните с кастрация-лично и твърдо мнение-достатъчно отговорна съм за да не съм допуснала до сега за 20 години издънка и без свещената им кастрация!Никога няма да допусна някой да навреди на семейството ми,вкл. и на животните,защото те са неразделна част от него,пък дори и да се наложи сама да отстранявам проблема-това е естествен подбор,оцелява най-силния-в случая аз!И наистина мисля,че евтаназията е най-доброто решение на проблема с бездомните кучета,просто трябва да се даде срок до който каквото се осиновява да се осиновява и то не само за момента.После всичко да приключи бързо и безболезнено,като същевременно след това продължава да се следи какво става на улицата,а не баба еди коя си ,която храни 10 мивки да ги скрие за деня и после пак да ги пусне-изненадващи проверки,изискване за регистрация,данък и маркиране и което не попада в списъка на законните-към кучкарника,ако не влезе в ред до две седмици-инжекция,да видите как ще се почисти града,а и една инжекция е доста по-евтина от издръжката,та най-накрая данъка който ни събират ще може да се използва за построяване на градинки само за кучета,кошчета за почистване и прочие нужни нам неща,които сега можем само да мечтаем,за да се храни ,кастрира и гледа лаещата гнус,която утре пак ще е на улицата!Да,крайна съм но се видя,че за толкова години решение няма и за да не ме обвините,че не обичам кучетата-почти същите мерки ми се въртят в главата и за циганите,ама нали ги направихме европейци...шегичка.

#78 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 09:31 PM

Ами пълно е такива като теб, които "отстраняват" проблема.
Защо не са го отстранили, питам се аз.
Отговорът е простичък: защото така е невъзможно да се отстрани. Колкото и да изкарваш другите луди, това е факт, чийто резултат е пред очите ти. Проблемът се "отстранява" по този брутален начин от десетки години. И все си седи този проблем.
А ако твърдиш, че някой е заявил, че мястото на кучетата е на улицата, това си е чиста лъжа. Истинският въпрос е: как се прави така, че да няма кучета на улицата? Ти, виждам, отговор нямаш. Стройната ти схема с инжекцийката нещо никога не е работила. Е, те го правеха с лопатка, но да не издребняваме.

#79 Потребителят е офлайн   -Rocky- Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 09:35 PM

Добър вечер на всички, нов съм във форума и реших да се регистрирам понеже ме заинтригува, та да продължа по темата имам НОК на година и 3 месеца и съм си на село повечето, но е пълно с бездомни кучета, особено покрай моята улица и съседните даже някои хора ги хранят и те не изпитват страх от минувачи даже по-зле, имал съм произшествия но без последствия за щастие, затова купих на Роки (така се казва кучето ми) строг нашийник, но го обърнах с бодлите навън, нещо като защита за него, ако стане нещо недай си боже с някои помияри, а някои хора ми казаха да му слагам намордник като го разхождам, абсурд да му слагам, той не е въобще агресивен даже обича да си играе , а и така излагам на риск и него и мен, като махнат всички бездомни песове по улиците тогава ще му сложа.

#80 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 09:42 PM

Кой да ги махне, драги Rocky, някоя неведома сила?
Ние всички трябва да ги махнем. Вкл. ти лично. Като не допуснеш твоето куче да създава ненужни кучета, като си платиш данъка и спазваш всички правила. Като изкореним причините да има кучета по улиците, чак тогава ще ги махнем. Преди това колкото и да стреляме, тровим и инжектираме, само ще садим насилие, а проблемът ще се вихри.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни