Е, тези са най-проблемните! Не може да ходи. И куче води. Не едно, ами две! Пък ги и пусне /щото не може да ходи/. И бастун размахва.
Да продължа ли историята?
Първи вариант: Те двечките ветеринар не са виждали. Щото не може да ходи. Пък се и разгонят. След 2 месеца в кашонче слепички до кофите за боклук. Пак щото жената по-далеч не може да отиде. Съжали се и едното го вземе съсед. През кашончето мине кола. Непремазаните попищят, попищят и умрат от студ и глад. Я оцелее, я не ... едно ... вече бездомно куче. Майка на безброй кучила бездомници с лоша съдба.
Втори вариант: Пак тези, нейните двечките ме срещнат мен /или друг/ на разходка с моето куче на повод. И се хвърлят в краката му да джафкат. И се размахва бастун. А уцели моето куче, а уцелих нея. А се хлъзна и падна и ако успея да се изправя ... После бездомните й били виновни ...
Трети вариант: Пусне жалба срещу бездомните до общината или Екоравновесие. А разбрах, а пуснах жалба срещу нея - за данък чувала ли е, за регистрации, за ваксини, за закони, за повод ... Не едно, а две. И ги притежава не от тази година.
Четвърти вариант: Тя, жената се влоши и вече не може да излиза. Роднините ги няма никакви. Пусне кучетата навън /или роднините все пак са се появили и са ги пуснали/. Сега четете първи вариант.
Досетихте ли се, че разказах истински истории? Въпросната жена може да не е от тях. Но ми омръзна да срещам гореописаните или подобни женици и техните кучета - домашни и поколения бездомни.
А иначе жените са добри /ако можеше и глупостта да се нарече доброта/ и обичат животни. По едно време дори бях тръгнала да помагам. Кастрации, плащам на ветеринари за посещение в дома им, че разнасят зарази. Обяснявах, защо трябва кучетата да са на повод. Абсолютно безмислено. Едното умре и веднага вземат друго. Пак кастрации, пак губене на времето ми и разходи, разходи ... Сега ги заобикалям и избягвам всякакъв контакт.
А обществото ги защитава?

Има ли поне малък шанс да разберете, че едва след като се справим с подобно поведение у хората, популацията бездомни животни ще намалее. Всичко друго е чесане на езиците.