Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#141 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 January 2010 - 03:55 PM

Цитат(rodegunda @ Jan 12 2010, 03:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 03:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Е те на запад по приютите не ги ли приспиват след определен период, ако няма осиновител???

В края на октомври бях в един западен приют. Имаше там едно НОК и още няколко кучета, за които ми казаха, че са неосиновяеми и ще се гледат в приюто до края на живота си. НОК май било агресивно (по техни там мерки).
Просто когато няма опашка, чакаща за този приют по улиците, не е проблем да се гледат там. И когато хората се гордеят с мелеза си или със сакатото си куче - ще се осиновяват и такива и няма да стоят по приюти.
В Москва колко приюти се различават от Сеславци или друг изолатор? Не много. Но дори и да са 50 с по 100 места, за такъв град това не е нищо.
:)

Едно НОК и още няколко кучета... М... но при нас няма как да стане, нали разбирате - положението вече повече от сериозно, и ако изведнъж се появят приютите, какво ще стане с всичките тези животни, които ще се вакцинирати ще се обезпаразитяват там редовно, ще бъдат кастрирани и добре хранени? Как ще ги гледат тези десетки хиляди животни до края на живота им всички, при условие че манталитета на кучкарите по градинките надали ще се промени с появата на приютите? това ми беше мисълта, изречена на глас.

:-))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#142 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2010 - 03:57 PM

Моля, прочети горния ми пост.
Няма такъв метод гледане доживотно в приюти в условия на свръхпопулация.

#143 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 January 2010 - 04:01 PM

Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Е те на запад по приютите не ги ли приспиват след определен период, ако няма осиновител???

Тук като говорим за нашия проблем някак си не чувам какво ще стане с кучето в приюта (представете си че вече имаме такива), след като го приберат там?

Беше отговорено и е отговаряно хиляди пъти - към момента методът е кастрирай и върни. В условия на свръхпопулация не може да се приберат всички кучета в приюти, защото моментално ще се удвои популацията.
Средната продължителност на живота на едно улично куче е 4 години. Големият проблемът не е в тези, които сега са на улицата, както не е бил в тези, които са били на улицата преди 4 години, защото тях вече ги няма. Проблемът е в тези, които ще дойдат на улицата през следващите 4 години.
А в държавите, където няма свръхпопулация, има достатъчно частни и държавни ноу-кил приюти, които ги гледат до живот.

не работи тази схема - кастрирай и върни, кучето дето плаши Рошко може да е кастрирано, е и?

Средната продължителност на живота на улично куче е много повече, кой и как ги прави тези измислени статистики ми е чудно, всичките бездомни които познавам ако не са загинали като малки изхитряват и живеят живи-здрави дълго време, особено ако има хранителна база като паркинг-строеж-сервиз-друга площ за облайване, което толкова обичат нощните пазачи дето ги подхранват. И дори мъжкия да е кастриран си оправя женските като стой та гледай и има при нужната доминатност агресивно поведение по времето на разгонването на женската, знаем как се държат уличните мъжкари в присътствието на разгонена женска. Да, не дава поколение. Но този проблем не отпада - кастрирано куче пак може да уплаши обикновен минувач.
User's Signature

#144 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 04:04 PM

Схемата работи, ако се прилага заедно с другите части от схемата, и е единствената възможна. Всичко останало е самозаблуда. Разбирам, че хората искат да се самозаблуждават, че има моментално решение, но няма. Не съществува метод, при който утре да осъмнем без кучета и да останем без кучета за повече от месец, след като не си вършим комплекса от необходими мерки.
Тези статистики за средната продължителност на живота ги прави СЗО (Световна Здравна Организация).

#145 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 04:04 PM

О, не, не казвам сега да се прибират и да се гледат. Това е приложимо, когато намалеят достатъчно.
Което се постига само с кастрирай и върни. И контролирай, разбира се.

#146 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 04:11 PM

Цитат
Схемата работи, ако се прилага заедно с другите части от схемата,

Само тогава да. с това никой не спори.
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 January 2010 - 04:30 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Тук като говорим за нашия проблем някак си не чувам какво ще стане с кучето в приюта (представете си че вече имаме такива), след като го приберат там?

Беше отговорено и е отговаряно хиляди пъти - към момента методът е кастрирай и върни. В условия на свръхпопулация не може да се приберат всички кучета в приюти, защото моментално ще се удвои популацията.
Средната продължителност на живота на едно улично куче е 4 години. Големият проблемът не е в тези, които сега са на улицата, както не е бил в тези, които са били на улицата преди 4 години, защото тях вече ги няма. Проблемът е в тези, които ще дойдат на улицата през следващите 4 години.
А в държавите, където няма свръхпопулация, има достатъчно частни и държавни ноу-кил приюти, които ги гледат до живот.

не работи тази схема - кастрирай и върни, кучето дето плаши Рошко може да е кастрирано, е и?

Средната продължителност на живота на улично куче е много повече, кой и как ги прави тези измислени статистики ми е чудно, всичките бездомни които познавам ако не са загинали като малки изхитряват и живеят живи-здрави дълго време, особено ако има хранителна база като паркинг-строеж-сервиз-друга площ за облайване, което толкова обичат нощните пазачи дето ги подхранват. И дори мъжкия да е кастриран си оправя женските като стой та гледай и има при нужната доминатност агресивно поведение по времето на разгонването на женската, знаем как се държат уличните мъжкари в присътствието на разгонена женска. Да, не дава поколение. Но този проблем не отпада - кастрирано куче пак може да уплаши обикновен минувач.

Кастрацията не решава проблема с агресията към себеподобни или хора. А агресивни кучета, независимо дали са улични или имат стопани, мястото им не е свободно пуснати навън.

Рошко, кучегон, поне да имаш самочубствие, че има нещо в джоба.

#148 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 04:36 PM

Пак благодаря.
Днес няма как да го купя, утре ще мисля как ще дойда на работа.
Някой да иска зло куче пазач, за да му кажа къде да отиде да си го вземе? ab_041.gif

#149 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 05:18 PM

Дог, опиши по-подробно какво представлява този кучегон, може на някой друг също да му свърши работа? Тези ултразвукови кучегони които са купували моите приятели в Москва не са им свършили никаква работа, барем на някой мой приятел-НЕкучкар да препоръчам нещо подобно, ако изпадне в същата ситуация като Рошко. Размери и цени също са от значение.
User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 05:20 PM

Проблемът е там,че спред мен всяко неконтролирано куче може да прояви агресия в дадена ситуация(особено кучетата,които живеят по правилата на улицата).
Измежду нас понятието "хуманност" много се е изродило,нагласило според ужасното положение с тези нещастни кучета,и отдалечило от смисъла си.
Хуманността,поради която всеки се страхува да каже,че ще трябва да бъдат умъртвени десетки кучета.Аз смятам,че като разумни същества,които могат да преценят кое е добре за тях,ние хората трябва да бъдем хуманни преди всичко към себе си,към близките си,към дом.ни любимец,към приятелите ни,към обществото ни,към природата ни.В България положението с тези животинки излиза от рамките не нормалното - хора биват плашени и хапани,кучета биват отравяни мъчително,стреляни и какво ли още не-в тази битка пострадалите най-често нямат вина.И защо се случва всичко това-според мен защото всичко тук е излязло от рамките на нормалното.Уличните кучета не могат да продължават да живеят по този начин защото това е проблем както за тях така и за нас.Аз обичам много животните, от дете съм така, но ако трябва да направя избор дали моето куче да бъде отровено,да ходя със торба със сол когато го разхождам или проблема с бездомните да се реши(дори с цената на умъртвени кучета)-честно да ви кажа ще предпочета моето,защото то ме събужда сутрин,то е с мен когато ми е криво,с него играят децата ми и пак него обичаме всички у дома,то е член на моето семейство.Сигурна съм,че тези думи ще ми тежат много,но аз си давам сметка че това е цена,която трябва да се плати за да може да живеем нормално.
Онзи ден ходих на оглед на един апартамент в центъра - брокерката ме предопреди,че има нужда от ремонт,и че там живеели доста котки и кучета.Не се изплаших-нали много ги обичам! Още с доближаването на входа се усети кофти миризма,постепенно докато се качвахме по стълбите започна да става почти непоносимо.Когато влязох се отвратих - животните живееха затворени,пикаеха навсякъде,всичко беше напоено - толкова много,че ми стана лошо(съвсем не преовеличавам,опитвах се но не издържах).Излязох като призрак-колко пъти съм гледала подобни неща по Анимал,но да го усетиш така....това те кара да си дадеш сметка колко егоистични сме хората понякога и ....Тази жена си ги е гледала,обичала ги е,но не е можела да им осигури нормален живот защото те просто са прекалено много.Не зная как е живеела там,не зная как живеят съседите-просто ад!Замислих се за бездомните и по някакъв начин тази картинка ми заприлича на положението с тях,само в по-голям мащаб.Повече хора,които обичат бедните животинки и се грижат по някакъв начин за тях и повече страдащи от това.

#151 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 05:21 PM

Има различни видове и цени и не действат на всяко куче.
На домашни и глухи на 100% не действат.
И аз незнам как да се избера кучегон, още повече ,че ми трябва само за това куче .
Продават се в оръжейните магазини.

#152 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 05:28 PM

Цитат(deneva @ Jan 12 2010, 05:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз обичам много животните, от дете съм така, но ако трябва да направя избор дали моето куче да бъде отровено,да ходя със торба със сол когато го разхождам или проблема с бездомните да се реши(дори с цената на умъртвени кучета)-честно да ви кажа ще предпочета моето,защото то ме събужда сутрин,то е с мен когато ми е криво,с него играят децата ми и пак него обичаме всички у дома,то е член на моето семейство.Сигурна съм,че тези думи ще ми тежат много,но аз си давам сметка че това е цена,която трябва да се плати за да може да живеем нормално.

А ако то се изгуби и попадне в Сеславци? И ако е двортериер? И ще го приспят като другите?

#153 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 05:48 PM

Цитат
Хуманността, поради която всеки се страхува да каже,че ще трябва да бъдат умъртвени десетки кучета

Колкото и да ги обичам и да ми е мъчно, бих се съгласила с това, ако вярвах в утопии - ето ще се реши проблема веднъж за винаги. Ама не е толкова просто. Нали точно след 2 дни, ще стане същото (или да продължаваме да убиваме до безкрай, докато поумнеем). Кучката на някой родила, на друг любимеца пускал много косми, на 3ти вдига шум, пикае навсякъде и т.н. - всички отиват на улицата.
Тъпотото е, че тук всички знаем от къде идва проблема и за пореден път и поредна тема се обсъждат едни и същи неща. Проблема го има и, за да се реши трябва някак да се научат на отговорност всички минали, нстоящи и бъдещи стопани. И всички ние знаем, че това ще стане със строг контрол и големи глоби. Ние го знаем, обаче освен да си го повтаряме друго май не можем да направим. Може би трябва да насочим дискусиите си към тази точка - Как да започне да действа съществуващият закон и да се прокарат нови опции, като строг контрол при развъждане и големи такси. Друго не смятам. че ще помогне.
Преди темата на ro6ko да стане част от тази, съм споделила мнението си. Лошото куче няма да изчезне с вълшебна пръчица, а и да изчезне ще дойде ново. "Сприятеляването" ми се струва много по-ефективна и възможна мисия от решаването на цялостния проблем за 1 ден.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#154 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 05:55 PM

Цитат(rodegunda @ Jan 12 2010, 05:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз обичам много животните, от дете съм така, но ако трябва да направя избор дали моето куче да бъде отровено,да ходя със торба със сол когато го разхождам или проблема с бездомните да се реши(дори с цената на умъртвени кучета)-честно да ви кажа ще предпочета моето,защото то ме събужда сутрин,то е с мен когато ми е криво,с него играят децата ми и пак него обичаме всички у дома,то е член на моето семейство.Сигурна съм,че тези думи ще ми тежат много,но аз си давам сметка че това е цена,която трябва да се плати за да може да живеем нормално.

А ако то се изгуби и попадне в Сеславци? И ако е двортериер? И ще го приспят като другите?

Далеч не всички изгубените попадат в Сеславци. То пък и Сеславци изобщо не е това, което трябва да представлява място с подобна цел: надали имат четящи устройства за чип, дори да си чипирам двор-териера ако се изгуби (всичко се случва) и ако има чип с данни за името и адреса на стопанина няма как да ми го върнат. А пък точно моя крокодил ако се изгуби - да не дава Господ - този, който го намери може да не го върне и срещу възнаграждение, ще обикалям като луда да лепя обяви и ще си гледам чипа, залепен в паспорта му.

В такава ситуация, която описва Рошко, просто се чувстваш безсилен да помогнеш на един човек, защото не можеш такива хора да ги патрулираш всеки ден, всеки един от тях.

И Денева е права - тази ситуация с бездомните, които имаме, е трагична, защо з Бога да не можем спокойно да вървим с кучето си, а все да въртим с главата на 360 градуса?

Пак казвам - самите животни, разбира се, нямат вина.

Цитат
"Сприятеляването" ми се струва много по-ефективна и възможна мисия от решаването на цялостния проблем за 1 ден.

Това е много разпостранена и вредна заблуда. Сума ти народ се "сприятеляват" така за да опазят себе си и за това сме на това деридже. Вижте до къде стигнахме - някой някъде се сприятелява и другите са ухапани.

Плюс - нищо не му пречи на уличното куче, което усеща страха на човека, който му предлага кренвирш, да я ухапе. Случва се къде по-често отколкото си мислим. А кой може да гарантира кога е било ваксинирано за бяс и други гадости - дори да оставим на страна болката и шока от ухапването.
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 January 2010 - 06:04 PM

Този работи или поне е пробван от познати. Иначе - не купувайте от зоомагазините, търсете в оръжейните магазини.

#156 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2010 - 06:16 PM

на мен ми е непонятно как ще иска някой избиване на нещо живо.
по същия начин ще реагирам ако някой каже да избием циганите, защото крадат и изнасилват. не разбирам от къде е това желание за сеч, наистина...
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 06:18 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 12 2010, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Този работи или поне е пробван от познати. Иначе - не купувайте от зоомагазините, търсете в оръжейните магазини.

точно Дайзер взеха въпросните ми познати, бил е изпробван върху много бездомници - нула внимание и никакъв ефект. Не са били нито глухи нито домашни.

User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 06:27 PM

Цитат
Това е много разпостранена и вредна заблуда. Сума ти народ се "сприятеляват" така за да опазят себе си и за това сме на това деридже. Вижте до къде стигнахме - някой някъде се сприятелява и другите са ухапани.

Добре, аз съдя само от собствения си опит: Като излезе съседа, който мята камъни рита и бие, кучетата около блока се събират заедно веднага и започват с облайването и зъбенето. Като мине леля ти Пенка и не им обръща внимание и те не й обръщат внимяние, а като мине бай Ангел, който ги храни - те въртят опашки. Аз нямам проблеми с тях, нито моето куче - минавам съвсем спокойно, понякога ги оставям да се подушат.
Куче, което вече се зъби, едва ли ще се кротне и ще спре ти обръща внимание, като усети още по-голяма заплаха.
Нека си останат мои разсъждения и дори за вас да е заблуда - според мен работи. Това че е хранено от някого не е непременна и единствена прична да е агресивно към всички останали. По-скоро има очаквания под формата на страхове или надежди и реагира според тях.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#159 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 06:34 PM

Цитат(sinioku4e @ Jan 12 2010, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат

Добре, аз съдя само от собствения си опит: Като излезе съседа, който мята камъни рита и бие, кучетата около блока се събират заедно веднага и започват с облайването и зъбенето. Като мине леля ти Пенка и не им обръща внимание и те не й обръщат внимяние, а като мине бай Ангел, който ги храни - те въртят опашки. Аз нямам проблеми с тях, нито моето куче - минавам съвсем спокойно, понякога ги оставям да се подушат.
Куче, което вече се зъби, едва ли ще се кротне и ще спре ти обръща внимание, като усети още по-голяма заплаха.
Нека си останат мои разсъждения и дори за вас да е заблуда - според мен работи. Това че е хранено от някого не е непременна и единствена прична да е агресивно към всички останали. По-скоро има очаквания под формата на страхове или надежди и реагира според тях.

Това нещо върши работа на ВАС лично. На никой друг.
На кучета, подхранвани в едно определено място, им се създава хранителната база. Женските почват да раждат два пъти годишно, глутницата веднага расте и се разраства и обикаля точно този обект щото има манджа: като има стабилна база такава то са стабилно осигурени проявите на териториалната агресия. Дайте да помислим за другите в града - вие подхранвате кучета да не ви нападат, те стават все по-нагли и в резултата на това го отнася Рошко или майка с малкото дете.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 06:37 PM

Хуманността,поради която всеки се страхува да каже,че ще трябва да бъдат умъртвени десетки кучета.

deneva, обяснете ми как умъртвяването на десетки кучета ще премахне проблема, моля.
Не десетки, стотици хиляди са умъртвени.
Наистина ми се плаче, че трябва да пиша едно и също през ден на уж разсъждаващи хора. Умъртвяването не решава проблема, защото размножаваме кучетата с по-голяма скорост, отколкото можем да ги умъртвяваме. Само 2-3 страници по-назад е обяснението защо така, подкрепено с цифри: http://forum.dog.bg/...t...st&p=732768
Аз също съм на мнение, че ако смъртта на 10 000 ще е цената за нормалния живот на другите, на всички в бъдеще, нека платят те. Но всъщност това ще бъде началото на нова и нова и безкрайна жестокост, кучета винаги ще има и винаги ще ги умъртвяваме. Просто не разбирам от Луната ли падат всички, не знаят ли, че умъртвяването по закон се прекрати само преди две години, дотогава беше действаща законна практика. Сега на много места е все още действаща, но незаконна.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни