В края на октомври бях в един западен приют. Имаше там едно НОК и още няколко кучета, за които ми казаха, че са неосиновяеми и ще се гледат в приюто до края на живота си. НОК май било агресивно (по техни там мерки).
Просто когато няма опашка, чакаща за този приют по улиците, не е проблем да се гледат там. И когато хората се гордеят с мелеза си или със сакатото си куче - ще се осиновяват и такива и няма да стоят по приюти.
В Москва колко приюти се различават от Сеславци или друг изолатор? Не много. Но дори и да са 50 с по 100 места, за такъв град това не е нищо.
:)
Едно НОК и още няколко кучета... М... но при нас няма как да стане, нали разбирате - положението вече повече от сериозно, и ако изведнъж се появят приютите, какво ще стане с всичките тези животни, които ще се вакцинирати ще се обезпаразитяват там редовно, ще бъдат кастрирани и добре хранени? Как ще ги гледат тези десетки хиляди животни до края на живота им всички, при условие че манталитета на кучкарите по градинките надали ще се промени с появата на приютите? това ми беше мисълта, изречена на глас.
:-))