Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#241 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2010 - 12:08 PM

Не търся паспорта на кучето пред моя блок, именно защото не подкрепям отглеждането му по този начин-защото това не е поемане на отговорност в смисъла,в който то има нужда.Защото това няма да реши проблема на хората,които минават покрай нас и тя лае.
Отново има пост за отровено домашно куче - в София!?
За какво си говорим?

#242 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 January 2010 - 12:13 PM

Значииии с тези кварталните и и по паркинги е жива мъка. Докато не се въведе някакъв закон с кихане на солени глоби не виждам как да се получи. Ти му говориш-говориш, той ги плоди и размножава. На единия от строителните лично купувах пудра за бълхи и препарат за вътрешно обезпаразитяване - той май имаше нужда и от двете покрай кучетата си. Да не би да ги е обработил? Познайте от веднъж. За сметка на това много се гордееше колко го обичат кучетата му (нищо че като се махна повечето от тях останаха). Но ако има начин да се обадя на някого и да протече приблизително следния диалог:
- Здравейте, господине, идваме да вземеме кучетата.
- Ама те са мои.
- Като са ваши - къде са им паспортите и регистрацията?
- Хлъц!
- Благодаря ви, и ние така си мислихме, прибираме кучета в приюта.
- не давам.
- Глоба тогава за вас, двеста лева на куче (примерно).

(тук следва "хлъц" два пъти)
Само това е начина да се осъзнаят и като толкова искат куче - да се грижат за него, и да не ги множат.

Следващата стъпка - забрана на продажба на кучетата и котки по зоомагазини. Приютите да са извън града и да са направени както трябва - и това пак трябва да се реши на много сериозно ниво. Мисля че чак тогава може нещо да влезе в главите на безотговорните стопани на домашни кучета.

А до тогава обикновените граждани ще са отчаяни, уплашени и хвърлят отрова. В Зеленоград има случаи на няколко натровили се кучета-водачи на слепи, само да не дойдем и ние на същото.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#243 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2010 - 12:27 PM

Интересно.

#244 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 12:53 PM

Rodegunda,това,което пише студента е наистина интересно.И не само интересно...Защо не се сформира и тук такава група?Без да допуска да бъде политически оцветявана,естествено!
По темата няма какво да кажа,без да повторя останалите.Освен може би...И аз съм на мнение,че да подхвърляш остатъци от трапезата или шепа гранулки пред блока е абсолютно безсмислено.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#245 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2010 - 01:14 PM

Всеки иска да се създадял еди какъв си закон.
Той законът си е създаден. Почти всичко, което искате, е в закона. Искането трябва да е много по-конкретно - НВМС да си изпълнява задълженията по него.

#246 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 01:22 PM

Цитат(rodegunda @ Jan 13 2010, 11:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Евала на момчето!
За това говоря за действия,не за оправдания.

#247 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2010 - 01:28 PM

А кой говори за оправдания, а не за действия?

#248 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2010 - 01:50 PM

Няма ли начин цялата тази информация която се обменя тук,опита на хората в Румъния,данни за това как една група хора,събират не малки суми за подобряване на ситуацията,защото намирайки дом,кастрирайки и ваксинирайки не се помага само на животните,а и на гражданите които само стоят и се оплакват-всичко това да стане медийно достояние на национално ниво-вестник или предаване с висок рейтинг.
Относно спонсорирането-много големи вносители или производители на храни даряват например 0,50 сентима или 1 евро от всяка продадена опаковка.В България има ли нещо такова?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#249 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 09:13 AM

Подновявам темата, защото днес са 100-тен път се убедих ,ч е за всичко сме си виновни ние хората.
Преди да стигна до мятото на моят любим куч, хора от квартала ме качиха, за да ме свалят надолу с кола и какво мислите се оказа? Детенцето на мъжа е хапано лятото от същото куче - има 7 шева на крака , но те изобщо не са подали жалба никъде. Е, как да бъде решен проблема питам като хората, които са пострадали си мълчат и не подават жалби никъде? Въпросът ми е реторичен- не ми отговоряйте.

#250 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 20 January 2010 - 09:27 AM

Същия случай - миналата година една жена е нахапана от манастирското куче. Огромен куч се е хвърлил на гърба й, когато тя се навежда да пие от една чешма пред вратите на същия манастир.
Кучето я ръфа за крака, разкъсва ботуша ... нараняванията са доста сериозни. Аз разбрах за нея от общата ни позната. Ходих да я видя в болницата, умолявах я да пусне жалба (защото в болницата са й казали, че тя е четвърта, пострадала от същото добиче). Докато беше в болницата - да, ще пусна жалба! Пенеше се, повтаряше..... Казах, че ще платя всички разноски по жалбата, ако се взимат някакви такива. И какво?
Нищичко, абсолютно нищо. Мина много време, все още има проблеми с крака си, но не направи нищо.

#251 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 09:38 AM

Да, убедена съм ,че има много подобни случаи и затова казах ,че ние сме си виновни за всичко.
Не мога да си обясня друго обаче - въпросните хора живеят там, детето им играе там и как те могат да са спокойни за него след този случай за да не подават жалби?

Спирам коментарите, защото вече имам чувството , че водя непрекъсната борба с Вятърните мелници като Дон Кихот.

Къде е гражданското общество?
Защо мърморим и се жалваме само по форумите, а не правим нищо реално?
Вече имаме интернет и жалби се приемат и по мейлите. Колко хора го правят като видят някаква нередност? И като продължение по темата за безрасъдното развъждане и продаване на животни по пазарите, където според потребителите нямало нижда от жалби - да няма от 1 жалба почти няма смисъл ,но ако на ден се пишат по 100-200 жалби за един и същи проблем дали пък няма да се намери решение за него? Без да уведомяваме за даден проблем , няма как да чакаме някой да го реши и вечно да са ни виновни управници, кмет , община, институции и т.н.

Приканвам всички, пишете жалби за всяка една нередност , с която се сблъсквате, само така ще има решение на проблемите.

#252 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 10:30 AM

ro6ko, това е много интересен казус.
Вие отказахте да проверите това куче дали е бездомно или дворно дори, в същото време призовавате някого да върши нещо. На този човек взехте ли някакви координати и попитахте ли го дали ще съдейства за жалба?

#253 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 10:32 AM

Уточних го с хората от квартала - улично е.
И призовавам да се върши нещо по принцип, не за това конкретно куче. Изобщо не говорим за КОНКРЕТНО куче, а за всички подобни на това.
Четете добре, моля.

#254 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 10:34 AM

Много добре чета. Призовавате по принцип, но в случай, който касае вас, не желаете нищо да предприемете.

#255 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 10:36 AM

Не четете, още онзи ден написах , че съм подала жалба към Екоравновесие и към общинският кмет - обаче няма отговор от никъде.

А иначе като цяло подавам жалби за вяка нередност и обокновено има разелтата от подаването им. Мисля ,че в доста институции ще сложат Игнор на мейла ми точно заради това. Аз обаче имам и резервни и ще продължавам да пиша.

#256 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 10:40 AM

Факт, не съм прочела, че сте подала жалба.
В такъв случай - моите извинения.

#257 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 10:42 AM

Няма проблем. smile.gif Приети са.

#258 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 01:10 PM

Екоравновиесие така и не отговориха на мейла и затова сега звъннах по телефона, жената взе адреса и описанието на кучето и каза ,че ще изпратят проверка на място. Сега пак остава да чакам, но аз съм търпелива.

#259 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 01:25 PM

За да има отговор от сигнали към инстанции, те се подават лично в писмен вид в деловодството на съотв. инстанция срещу входящ номер. Екоравновесие - по телефона.

#260 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 01:51 PM

ААА не, бъркаш . Вече съм се спициализирала в подаване на жалби по мейла.
Вчера получих отговор на такава подадена до Центъра за градска мобилност. С Чез електо всички проблеми решавам по мейла. За разхвърляни сметки във входа и непоставени в пощенските кутии също, за несъбрани отпадъци и за всичко, което за мен е нередност процедирам по мейла. От къде време за обикаляне по всички институции? Все пак и на работа трябва да се ходи. И още нещо вече са дават входящи номера и на тези по мейла.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни