Ужасните бездомни кучета продължават да нападат
Публикувано: 13 January 2010 - 12:08 PM
Отново има пост за отровено домашно куче - в София!?
За какво си говорим?
Публикувано: 13 January 2010 - 12:13 PM
- Здравейте, господине, идваме да вземеме кучетата.
- Ама те са мои.
- Като са ваши - къде са им паспортите и регистрацията?
- Хлъц!
- Благодаря ви, и ние така си мислихме, прибираме кучета в приюта.
- не давам.
- Глоба тогава за вас, двеста лева на куче (примерно).
(тук следва "хлъц" два пъти)
Само това е начина да се осъзнаят и като толкова искат куче - да се грижат за него, и да не ги множат.
Следващата стъпка - забрана на продажба на кучетата и котки по зоомагазини. Приютите да са извън града и да са направени както трябва - и това пак трябва да се реши на много сериозно ниво. Мисля че чак тогава може нещо да влезе в главите на безотговорните стопани на домашни кучета.
А до тогава обикновените граждани ще са отчаяни, уплашени и хвърлят отрова. В Зеленоград има случаи на няколко натровили се кучета-водачи на слепи, само да не дойдем и ние на същото.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 13 January 2010 - 12:53 PM
По темата няма какво да кажа,без да повторя останалите.Освен може би...И аз съм на мнение,че да подхвърляш остатъци от трапезата или шепа гранулки пред блока е абсолютно безсмислено.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 13 January 2010 - 01:22 PM
Евала на момчето!
За това говоря за действия,не за оправдания.
Публикувано: 13 January 2010 - 01:50 PM
Относно спонсорирането-много големи вносители или производители на храни даряват например 0,50 сентима или 1 евро от всяка продадена опаковка.В България има ли нещо такова?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 20 January 2010 - 09:13 AM
Преди да стигна до мятото на моят любим куч, хора от квартала ме качиха, за да ме свалят надолу с кола и какво мислите се оказа? Детенцето на мъжа е хапано лятото от същото куче - има 7 шева на крака , но те изобщо не са подали жалба никъде. Е, как да бъде решен проблема питам като хората, които са пострадали си мълчат и не подават жалби никъде? Въпросът ми е реторичен- не ми отговоряйте.
Публикувано: 20 January 2010 - 09:27 AM
Кучето я ръфа за крака, разкъсва ботуша ... нараняванията са доста сериозни. Аз разбрах за нея от общата ни позната. Ходих да я видя в болницата, умолявах я да пусне жалба (защото в болницата са й казали, че тя е четвърта, пострадала от същото добиче). Докато беше в болницата - да, ще пусна жалба! Пенеше се, повтаряше..... Казах, че ще платя всички разноски по жалбата, ако се взимат някакви такива. И какво?
Нищичко, абсолютно нищо. Мина много време, все още има проблеми с крака си, но не направи нищо.
Публикувано: 20 January 2010 - 09:38 AM
Не мога да си обясня друго обаче - въпросните хора живеят там, детето им играе там и как те могат да са спокойни за него след този случай за да не подават жалби?
Спирам коментарите, защото вече имам чувството , че водя непрекъсната борба с Вятърните мелници като Дон Кихот.
Къде е гражданското общество?
Защо мърморим и се жалваме само по форумите, а не правим нищо реално?
Вече имаме интернет и жалби се приемат и по мейлите. Колко хора го правят като видят някаква нередност? И като продължение по темата за безрасъдното развъждане и продаване на животни по пазарите, където според потребителите нямало нижда от жалби - да няма от 1 жалба почти няма смисъл ,но ако на ден се пишат по 100-200 жалби за един и същи проблем дали пък няма да се намери решение за него? Без да уведомяваме за даден проблем , няма как да чакаме някой да го реши и вечно да са ни виновни управници, кмет , община, институции и т.н.
Приканвам всички, пишете жалби за всяка една нередност , с която се сблъсквате, само така ще има решение на проблемите.
Публикувано: 20 January 2010 - 10:30 AM
Вие отказахте да проверите това куче дали е бездомно или дворно дори, в същото време призовавате някого да върши нещо. На този човек взехте ли някакви координати и попитахте ли го дали ще съдейства за жалба?
Публикувано: 20 January 2010 - 10:32 AM
И призовавам да се върши нещо по принцип, не за това конкретно куче. Изобщо не говорим за КОНКРЕТНО куче, а за всички подобни на това.
Четете добре, моля.
Публикувано: 20 January 2010 - 10:36 AM
А иначе като цяло подавам жалби за вяка нередност и обокновено има разелтата от подаването им. Мисля ,че в доста институции ще сложат Игнор на мейла ми точно заради това. Аз обаче имам и резервни и ще продължавам да пиша.
Публикувано: 21 January 2010 - 01:10 PM
Публикувано: 21 January 2010 - 01:51 PM
Вчера получих отговор на такава подадена до Центъра за градска мобилност. С Чез електо всички проблеми решавам по мейла. За разхвърляни сметки във входа и непоставени в пощенските кутии също, за несъбрани отпадъци и за всичко, което за мен е нередност процедирам по мейла. От къде време за обикаляне по всички институции? Все пак и на работа трябва да се ходи. И още нещо вече са дават входящи номера и на тези по мейла.