Dog.bg Форуми : Хранене на бездомни кучета и котки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на бездомни кучета и котки

#41 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2009 - 04:05 PM

Значи това е твоето предложение - спираме да ги храним, те отиват в полето, там ги застрелват с кеф ловните дружинки. Чиста работа. Евала. Само че отново грешиш. Те са изтласкани извън населените места, защото вътре е пренаселено. Не идват от полето, а от строежите и домовете ни. В момента, в който в града се освободи място, ще навлязат.
Затова в разумните програми за справяне със свръхпопулация неизменна стъпка е кастрация в радиус от 30 км около населените места или на колкото километра е изчислена миграцията, не помня точно цифрата.
Четенето на тази тема е вредно за моето здраве. Що ли не послушах бушката навреме.

#42 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2009 - 04:25 PM

Аз едно не разбирам... Хора, които са в този форум от години да нямат елементарна представа от етология и екология. Що за безхаберие, бе хора?
Защо дъвчем едно и също толкова време?! Кое точно не е ясно от:
Цитат
в разумните програми за справяне със свръхпопулация неизменна стъпка е кастрация в радиус от 30 км около населените места или на колкото километра е изчислена миграцията, не помня точно цифрата.

User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 November 2009 - 04:42 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Nov 18 2009, 04:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз едно не разбирам... Хора, които са в този форум от години да нямат елементарна представа от етология и екология. Що за безхаберие, бе хора?
Защо дъвчем едно и също толкова време?! Кое точно не е ясно от:
Цитат
в разумните програми за справяне със свръхпопулация неизменна стъпка е кастрация в радиус от 30 км около населените места или на колкото километра е изчислена миграцията, не помня точно цифрата.

Ами значи до сега нямаме разумни програми, защото в радиус от 30 километра от София НЕ СА И ЧУВАЛИ ЗА КАСТРАЦИЯ.

Но иначе кастрираме от години в София !

И какво правим тогава ?

Внос - безконтролен. Размножаване - безконтролно. Хранене - безконтролно. Държавни, общински служби - безконтролни.

Не искам да съм лош пророк, но си мисля, че всичко това ще доведе до промени в наредби и закони, които няма да са за добро, а напротив.
Дано да не се случва !

#44 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 November 2009 - 04:47 PM

Цитат(dog.bg @ Nov 18 2009, 04:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Внос - безконтролен. Размножаване - безконтролно. Хранене - безконтролно. Държавни, общински служби - безконтролни.

В тая подредба кое е на първо място и кое на последно, според теб? Щото ако се подхванат нещата от краката, няма да има ефект със сигурност.
Щото да се чепкаме с бабичките с торбите пред блока е последното в списъка.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#45 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 04:48 PM

Ами значи до сега нямаме разумни програми, защото в радиус от 30 километра от София НЕ СА И ЧУВАЛИ ЗА КАСТРАЦИЯ.

Ето и начин да научат:
http://forum.dog.bg/-t29539.html

Включи се и ти, дай на приятели и познати да разпространят дипляните. Само с мрънкане не става.

#46 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 04:48 PM

Естествено, че това се прави когато в града започне да се освобождава място.
Иначе от къф зор шъ одиш по полето да кастрираш и да харчиш парите на народа!?
Абе, има си научен подход за тази работа. Нещата са измислени отдавна, само трябва да се правят.
А тук някакви ще обясняват, че като спрем да ги храним, всичко ще цъфне.

#47 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2009 - 04:51 PM

dog.bg същност е доста прав. Хората, които живеят в някои псевдо софийски квартали, бивши села въобще не познават думата кастрация, нито изобщо им пука за това, че кучетата се размножават. Имам хубави наблюдния върху горублянските селяни, които по никай начин освен с бой и яки глоби не можеш изобщо да убедиш да кастрират кучетата си, дори и безплатно!!!

Те, повярвайте, както и останалите селяни от софийското поле изобще не разбират, защо трябва някой да полага такъв безсмислен труд и да се харчат някакви си там пари - като ти пречи някое куче застреляй го или го убий с брадвата и готово. Малките се оставят да се петляркат наколо, а ако му пречат /на съответния селянин/ той просто ги убива, но трябва наистина много да са го ядосали за да си хаби времето и за това.

Та накратко искам да кажа, тъй като виждам разни "чувствителни" лица наоколо, дето се опитват с разни милозливи възклицания да призовават съвестта на тоя или оня, да зарежат изобщо тая инициатива. Хората, които причиняват това положение не старадат от никакви скруполи по въпроса, считат кучетата за добитък, живота на който нищо не струва /не дава ни млеко, ни месо, ни вълна- пълен боклук!/ и изобщо не им дреме за стоте поста рев в някъв си форум. Тук се иска бой и бъркание в джоба. Точка.

Затова, ако искате да помогнем на кучетата, дайте да се направи някаква реална инициатива и да се започне реална кампания за искане за промяна. Иначе си остава същото - рев, сополи и кокалчета за поредния Рошко.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 04:53 PM

Цитат(Грахче @ Nov 18 2009, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
дайте да се направи някаква реална инициатива и да се започне реална кампания за искане за промяна.

Любимата ми реплика. Дайте някой да направи, ама да не съм аз.

#49 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 05:04 PM

съгласна съм и аз да я направя. Технически мисля, че мога да се справя без проблем. Работата ми е такава. Но за целта:

- трябва да се формулират ясно предложенията и идеите за промяна, които ще се отстояват
- трябва да има единодушие сред, хората, които ще ги остояват
- и най-вече трябва да има ХОРА които да застанат с лице, конткректно в тази инициатива
иначе тя е напълно безсмислена

или ... някой да се захване да прави нещо и да се окаже, че мрънкащите и критиците всъщност са повече, от хората, които имат воля за действие. Което доста често става в България. И тъй като съм била свидетел не един път на такова развитие на нещата, мога да кажа - ако има сериозни работещи хора в това - участвам, да. Ако ще се лигавим и ще се правим на най-компетентни, благодаря. Аз си имам достатъчно работа и без това.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 05:14 PM

Четейки тази тема става пределно ясно каква е компетентността и има ли съгласие. Винаги по такива теми е пълно с нелепици. Тази попара вече съм я яла и инициативи не организирам. А за да разбера дали бих подкрепила твоя инциатива, трябва да съм наясно с твоите виждания. Относно това какво да се прави с наличните бездомници по време на немалкия необходим период от време, те останаха загадка за мен.

#51 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 06:45 PM

Цитат(bushkata @ Nov 18 2009, 04:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>

В тая подредба кое е на първо място и кое на последно, според теб? Щото ако се подхванат нещата от краката, няма да има ефект със сигурност.
Щото да се чепкаме с бабичките с торбите пред блока е последното в списъка.

В тази подредба по мое мнение всичко е важно и няма по маловажно, няма първо, второ и трето. Или се прави всичко заедно, с единна стратегия или не - работа на парче не помага.

#52 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 November 2009 - 06:49 PM

А ако нищо друго не се прави? Спираме да ги храним и какво? Те се стопяват във въздуха? Или отиват в полетата?
Спирам, наистина.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#53 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 07:01 PM

Цитат(Waikikii @ Nov 18 2009, 04:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ето и начин да научат:
http://forum.dog.bg/-t29539.html

Включи се и ти, дай на приятели и познати да разпространят дипляните. Само с мрънкане не става.

Това звучи като да дойдат еколозите да учат хората на село как се садят домати.

Не става с диплянки, а и проблема не е в селата, а около тях. На село .. ако се родят и няма на кой да се дадат, заминават си ... не ги пускат до оградата, пък което оцелее, оцелее, не ги носят в кашончета в гората - оцелелите подивяват и после нападат домашни животни и хора.

Проблемни са селски сметища, места, където се изхвърлят остатъци от умрял добитък - всяко село има такова, покрайнини, запуснати и порутени сгради, напуснати овчарници и ... виладжиите, които не стига че ги няма по цяла седмица, ами имат и по няколко вързани, а и като дойдат от града, специално за кучетата носят и им го дават последния ден, преди да си тръгнат - да се събирали там, да пазели и да лаели.

Няма как да стане с диплянки, за съжаление. Друг подход трябва, не толкова ... "доброволен".

#54 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2009 - 07:54 PM

всяко нещо си има таргет група. не смятам, че въпросните дипляни са за дедо ми Щерю у Макоцево. То някак и им личи... Смятам....
А за тва, че в радиус от 30 км не са чували за кастрация... Хайде не така категорично... Миналата седмица кастрирах 3 кучета от Ихтиман. И 3 от Лозен.
Та дипляните са чудесни и ще свършат работа.
За всеки по нещо.
Просто изказвания от типа с изнасянето към полетата и ала бала е пълна идиотия.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2009 - 10:08 PM

Цитат(Грахче @ Nov 18 2009, 04:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
- трябва да се формулират ясно предложенията и идеите за промяна, които ще се отстояват
- трябва да има единодушие сред, хората, които ще ги остояват
- и най-вече трябва да има ХОРА които да застанат с лице, конткректно в тази инициатива
иначе тя е напълно безсмислена

Аз си имам достатъчно работа и без това.

Аз също :)
А на теб -добре дошла в клуба :)
По твоите точки:
- формулирано е всичко ,издържано е теоретически и практически, даже успяхме да го вкараме в Закон, иначе казано топлата вода е открита,
- имало е има и ще има ,верно не са огромна цифра, но пък са ефективни ,
- пак горното .

Mалко идеи (ако наистина някой се нуждае от такива, за да свърши нещо полезно):
- натиск върху отговорните институции според закона за контрола и изпълнението му-трябва да започнат да работят най-накрая ,крайно време е ,даже беше "за вчера" .Жокер-НВМС и нейните РВМС-та ,както и общините ,МВР, инспектората
-кампании за запознаване на обществото -образоване ,образоване ,образоване
-кампании за набиране на средства и доброволци
-кампания за промяна на НК . ПАК.
И т.н. и т.н. Има робота бол.

п.п."Кучетата мигрират, не стоят на едно място. И като няма храна или са изтласкани по един или друг начин от територията на града - отиват там." Няма такова нещо.Градските бездомни кучета, обгрижвани и социализирани ,НИКОГА няма да тръгнат да мигрират.Те ще умират от глад, ако им се случи ,но няма да им мине през главите да идат в крайградската зона и да се препитават с полски мишки примерно.Напротив-миграцията е откъм крайградските зони към града.Защото в града винаги може да се намери за ядене .И оцеляване. Това си е проблем.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#56 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 09:43 AM

Хора, спрете се бе!
Такива нелепици пишете, че ... чак ме е страх да си представя какво се говори на събрание на общински съвет. То решениенията им дават ясна представа.
Поне се вслушайте в д-р Бобарова и Бушката. Неоспоримо хора с опит, по-голям от вашия.

#57 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 10:17 AM

Цитат(ssiberia @ Nov 19 2009, 08:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, спрете се бе!

хъх, кой го казва...
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +