Здравейте Жени !
Вие от София ли сте и кой е докторът при който сте ходили ?
Думите, които включват "микро" и "макро" вероятно са били микроконидии и макроконидии, и според образуването им при посявка се разграничават отделните видове гъбички.
Но наистина, моля, кажете ми, ако не искате тук - с лично съобщение, кой е лекарят, при когото сте ходили, ако е от София. Винаги е добре човек да има под ръка ветеринарен специалист, който държи на точната диагноза по отношение на кожните заболявания.
Здравейте пак!
Аз съм от София, да. Но тогава бяхме на работа в Бургас. След като разбрахме, че котьо е хванал нещо, прибрахме го при нас в Бургас (гледаха го наши роднини в София). Хазяйката в Бургас беше така мила и човечна да ни позволи да държим Джинко вътре в квартирата и нито веднъж, ама нито веднъж не направи муцуна за 3 месеца - а гледахме болно коте, и то с гъбички!!!! Много й благодаря, страшно човечна жена!
Та, епопеята ни беше ужасяваща. Преди да попаднем на нужния доктор, лекувахме се при 3 други, и всеки ни успокояваше, че нямало нищо страшно, а в резултат котето се влошаваше. Съдех основно по това, че Джинко започна да яде все по-малко. А НЯМА друг такъв лакомник като него, ядеше постоянно и ВСИ-ЧКО! Аз, за да не затлъстее, го хранех строго по 2 пъти на ден, той си омиташе моменталически паницата, като куче, и през останалата част от деня семейното му задължение се състоеше в това да проси

И след като постепенно губеше интерес към храната, за мен беше сигурен знак, че нещо не е наред. А докторите предписваха и сменяха спиртчета,мазила, хапчета и ми казваха: "Само внимавайте да не го облизва" Е! Просто няма как да предпазиш котка от облизване, това им е един от най-силните инстинкти! Големи мъки бяха с яката, която приспособявахме по най-различни изобретателни начини, но Джинко също проявяваше изобретателност... Но факт е, че никой, никой от тези доктори не загатна дори, че за тази работа има лаборатории и нещата трябва да се изследват. Аз, за съжаление, дотогава също бях лаик. Разтърсих се в интернет, започнах да чета всичко и от там разбрах, че трябва поне под микроскоп да се гледа гъбичката, защото имало мноооого видове гъбички по котките. Е, тогава влязох в първия кабинет с лаборатория, който открих (а в Бургас тогава те бяха само 3!!!!) и направихме и други изследвания по предложение на докторите... е, от тях излезе, че бъбречната недостатъчност, която се е проявила при котьо е с много лоши показатели... Дадоха му малко време животец докторите, сами предложиха евтаназия... и докрай ни убеждаваха,че няма шансове котето, нямало лечение. Разбрахме се да я направим само в случай, че котето прояви признаци на болки... аз не мога така лесно да се откажа обикновено. Разрових се по приятели, имам такива и в Русия и от там дойдоха случки на самите ми приятели на продължаване на живота на котка с НЯКОЛКО години - става въпрос за бъбречната недостатъчност вече - с някакъв руски препарат - вливания всекидневно,понякога и по 2 пъти. Аз изтичах веднага, развяла байряк в клиниката, за да ги попитам дали ще се съгласят да извършват манипулациите, ако ми изпратят този препарат от Русия. Оказа се, че едната докторка е имала дълъг стаж в Москва и дори ИМАТ този препарат, специално получен от там! Но жената направо си ми каза, че са го поръчали именно с цел и те да изследват тази методика, която хич не била благонадежна, та затова не ми била предложила такова лечение, те спрели да я прилагат, а и нашите показатели били безнадежни за лечение. Все пак настоях да опитаме (надеждата умира последна!), те се съгласиха, естествено, къде да ходят, хората. Но през цялото време се стараеха да свалят илюзиите ми... Много коректни бяха хората и не само това - повечето от манипулациите извършваха без да ми вземат пари (те не бяха скъпи де, но трудът, все пак беше сериозен), казваха: за нас случая е безнадежден и не искаме да печелим от него... Котето ми вдигна страхотно резултатите си за малко време, после ги смъкна обратно и почина... дано да яде постоянно в котешкия Рай!
Описах подробно случката не за друго, а за да покажа, че наистина има компетентни ветеринари и такива,които са немърливи. Бъбречната ни недостатъчност със сигурност е "пламнала" (защото тя била вродена при повечето котки и можело въобще да не направи проблем през целия живот) заради занижения имунитет и затова ми се струва безотговорно да се предписват лекарства със силни странични ефекти, при положение, че има такава вероятност за изход... в немалко от случаите.
Накрая, ето линк към клиниката, от която ни помогнаха с голяма компететнтност, казва се Вивавет, в Бургас:
http://www.vivavet.net/ Погледнах сега и не видях доктора, който ни лекува заедно с д-р Даниела Василева, но той е собственик на клиниката и най-верочтно е заминал за някой пореден стаж или обучение, защото той имаше и тогава тесни връзки с Холандия в това отношение. И нещо друго, на сайта си клиниката има раздел за безплатни въпроси-отговори, мисля, че ако milenayk опише там симптомите и предписаното й лечение на котето, ще получи не само безплатен, но и компетентен отговор.
За София не бих могла да дам някакви сериозни отзиви за ветеринари, но. Едно емоционално мнение. Нашият доктор тук беше един сладур близо до нас, всъщност в една къща до Медицинска Академия, на ъгъла на Прага и Гешев. Смешно е, но не си спомням името му, докато емоционалните ми впечатления са ужасно добри! Това е, защото ние в семейството ни го наричаме Доктор ОхБоли, и си има причина за това.Едно, че кабинетчето му постоянно е пълно с обикалящи и живущи наоколо кучовци и котараци, които той храни - при това всички се разбират мн. иделистично, точно както в приказките

На щандчето в магазинчето често поради липса на персонал продава Огромния пухкав котарак, който те посреща седнал върху сергията с мъркане, но следи и ако посегнеш да попнеш нещо, вдига лапа и хъска. След като те е изплашил,отново най-хладнокръвно започва да мърка. Хех, трябва да опитам някой път да му дам пари, да видим какво ще направи

Но друг такъв котарак просто ня-ма! Ужасно е умен и общува с посетителите точно в рамките на добрите търговски взаимоотношения. А доктора... той е просто Доктор ОхБоли. Винаги,когато сме ходили, виждаме оперирани улични песове, той просто ги прибира, ремонтира (както казва той) и ги пуска след стационара навън обратно. Не си жали труда този доктор, не иска отплата, а просто има огромно сърце и прави, човекът, каквото е по силите му. Живее там, където и работи, в малката къщичка на булеварда, останала единак между новопостроените лъскави сгради. Като островче на човещината ми изглежда понякога. За неговата компетентност не мога да се изразя, тъй като все сме ходили при него за дреболии - я за ваксинка, я за раничка. Но като добрина - това е най-милия и всеотдаен доктор, който познавам! И точно поради факта, че така безрезервно обича животните, бих му се доверила за всякакво лечение. Наистина, срамота е да не знам името му (като че ли беше Георгиев...), но непременно ще го науча тези дни и ще ви го пиша, той заслужава много повече! Ако някой живее наблизо, съвсем си струва просто да ходи да купува от там храна за любимеца си (вместо в близката Била) - така ще знае, че неговата паричка отива за благородните каузи на Д-р Ох Боли.