храната се слага вътре и до го подмята докато излезе и я изяде

Публикувано: 09 March 2010 - 03:17 PM

Публикувано: 09 March 2010 - 03:36 PM

Публикувано: 09 March 2010 - 03:39 PM

Публикувано: 09 March 2010 - 03:44 PM

Публикувано: 09 March 2010 - 04:11 PM

Публикувано: 18 May 2010 - 02:50 PM

Публикувано: 06 June 2010 - 05:34 PM

Публикувано: 07 June 2010 - 07:44 AM
 , но постоянното и продължително наличие на обилни газове, къркорене и т.н. е признак за смущение на храносмилането. Може да е проблем на диетата, може да е проблем в самия процес на храносмилане... може и кучето да яде неща, които не следва да яде (найлончета, мокет, дървении и прочие). Може и да е просто резултат от преяждане, разбира се. Интересен въпрос в случая е как е дъхът на въпросното голдънче - смърди ли на лошо, на ферментирало или пък не. Тъй или иначе - нужен е съвет с ветеринар. Особено ако проблемът не отшуми след като кучето свикне с промяната на гранулите, новия ред на хранене и даването на фермактив, еспумизан или нещо от този род. Може би е разумно да се добавят и пробиотици? Аз лично, като върл привърженик на пчелните продукти, в подобен случай бих давала и пчелен прашец например - полезен е за 101 неща, а освен всичко друго и за храносмилането...
 , но постоянното и продължително наличие на обилни газове, къркорене и т.н. е признак за смущение на храносмилането. Може да е проблем на диетата, може да е проблем в самия процес на храносмилане... може и кучето да яде неща, които не следва да яде (найлончета, мокет, дървении и прочие). Може и да е просто резултат от преяждане, разбира се. Интересен въпрос в случая е как е дъхът на въпросното голдънче - смърди ли на лошо, на ферментирало или пък не. Тъй или иначе - нужен е съвет с ветеринар. Особено ако проблемът не отшуми след като кучето свикне с промяната на гранулите, новия ред на хранене и даването на фермактив, еспумизан или нещо от този род. Може би е разумно да се добавят и пробиотици? Аз лично, като върл привърженик на пчелните продукти, в подобен случай бих давала и пчелен прашец например - полезен е за 101 неща, а освен всичко друго и за храносмилането... 

Публикувано: 08 June 2010 - 02:51 AM

Публикувано: 10 September 2012 - 02:31 AM

Публикувано: 10 September 2012 - 09:55 AM

Публикувано: 27 November 2012 - 06:39 PM
 mi6eto_i_ashley, в 19 September 2012 - 08:25 PM, написа:
mi6eto_i_ashley, в 19 September 2012 - 08:25 PM, написа:

Публикувано: 27 November 2012 - 06:41 PM

Публикувано: 10 December 2012 - 06:53 PM

Публикувано: 07 August 2013 - 03:46 PM

Но се опитвам да се поправя.Така до тук няма проблеми.
 Но се опитвам да се поправя.Така до тук няма проблеми.  Но ето , че когато го нахраним понякога коремчето му започва да се подува МНОГО , мисля , че от ляво , но не съм сигурна може и от дясно да се е подувал.Но знам , че от едната страна беше много подуто
 Но ето , че когато го нахраним понякога коремчето му започва да се подува МНОГО , мисля , че от ляво , но не съм сигурна може и от дясно да се е подувал.Но знам , че от едната страна беше много подуто  И не е спокоен , не може спокойно да се изходи..
 И не е спокоен , не може спокойно да се изходи..   МНОГО МЕ ПРИТЕСНЯВА , като чета това за превъртането винаги си мисля , че не го гледам добре , че нещо аз греша
 МНОГО МЕ ПРИТЕСНЯВА , като чета това за превъртането винаги си мисля , че не го гледам добре , че нещо аз греша   Коремчето му става опънато като барабан - както в симптомите. Не иска да ляга , пие много вода , макар , че аз избягвам това след хранене , подут е от към ребрата в началото.Изобщо има почти всички симптоми.Но минава час-два и се опитва да легне , ляга и заспива.Като се събуди коремчето му е наред.Но докато това се случва минават няколко безсънни часа за мен с много притеснения и сълзи.Прибирам му всички играчки и всичко с  което , може да се заиграе тъй като много обича да скача и играе, а нали не трябва да правят резки движения след хранене.И така просто полудявам.На 11 съм живея с семейството си както е нормално , но тате пътува извън България и съм само с мама.Чета много по форумите и набирам информация , но когато кажа това на мама , тя ми се кара , че много съм се вманиачавала..
 Коремчето му става опънато като барабан - както в симптомите. Не иска да ляга , пие много вода , макар , че аз избягвам това след хранене , подут е от към ребрата в началото.Изобщо има почти всички симптоми.Но минава час-два и се опитва да легне , ляга и заспива.Като се събуди коремчето му е наред.Но докато това се случва минават няколко безсънни часа за мен с много притеснения и сълзи.Прибирам му всички играчки и всичко с  което , може да се заиграе тъй като много обича да скача и играе, а нали не трябва да правят резки движения след хранене.И така просто полудявам.На 11 съм живея с семейството си както е нормално , но тате пътува извън България и съм само с мама.Чета много по форумите и набирам информация , но когато кажа това на мама , тя ми се кара , че много съм се вманиачавала..   Аз не мисля така , защото искам всичко да е наред с животинчето.Много ви моля приятели някой отново да започне тази тема , мисля , че трябва да се държи винаги активна.Много ви моля приятели
 Аз не мисля така , защото искам всичко да е наред с животинчето.Много ви моля приятели някой отново да започне тази тема , мисля , че трябва да се държи винаги активна.Много ви моля приятели   А забравих да спомена , че съм от малък град и лечебницата е до нас , но там няма апаратура.Тук в града няма клиника за животни. Ако това превъртане недай си боже се случи. Нямам си представа какво ще правим.
 А забравих да спомена , че съм от малък град и лечебницата е до нас , но там няма апаратура.Тук в града няма клиника за животни. Ако това превъртане недай си боже се случи. Нямам си представа какво ще правим.  
   Притеснявам се много за кученцето си , дано това превъртане на стомахчето да не се случва на никой. МОИТЕ САБОЛЕЗНОВАНИЯ , НА СТОПАНИТЕ , ЧИЙТО КУЧЕНЦА СА ПОЧИНАЛИ ОТ ТОВА ..
 Притеснявам се много за кученцето си , дано това превъртане на стомахчето да не се случва на никой. МОИТЕ САБОЛЕЗНОВАНИЯ , НА СТОПАНИТЕ , ЧИЙТО КУЧЕНЦА СА ПОЧИНАЛИ ОТ ТОВА ..    Извинявам се , ако имаше правописни грешки. Поздрави и очаквам активност в тази тема..
  Извинявам се , ако имаше правописни грешки. Поздрави и очаквам активност в тази тема..   

Публикувано: 12 August 2013 - 02:34 PM
 fnqkhhhzzz, в 12 August 2013 - 12:08 AM, написа:
fnqkhhhzzz, в 12 August 2013 - 12:08 AM, написа: