Много котета търсят дом!
Публикувано: 19 February 2010 - 03:51 PM
Публикувано: 19 February 2010 - 09:37 PM
Здравей Milenichkа,
да, това е котаракът, който онзи Петър 'осинови', изчезна и не предостави никаква информация за котето...

Публикувано: 03 March 2010 - 07:27 PM
- Кастрации няма. Женските котки са все или разгонени, или бременни, или кърмещи. Юлия се опита на 2 пъти да занесе котка, веднъж я върнали, защото били заети, вторият път им била спряла водата.
- Оказа се, че е имало 5 бременни котки - тази, на която котетата умряха, 3 котки, всяка родила между 25 фев и 1 март по три котета и една, все още бременна.
- Иначе всички малки от декемврийските котила са раздадени, само бежовият красавец още не е взет, но е 'резервиран'.
- Има осиновител за големият черен котак, който ще пътува за Германия на 13 март. Става дума за българин, който живее в Германия, ще си го вземе със себе си, но ще пътуват към 20 чАса в кола, та ни е малко притеснено. Иначе човекът е страхотен, купил е голяма клетка за котака и от 1 седмица я е дал на Юлето, за да го слага там да свиква, ходи да си го гали, наснимал го е и е пратил снимки на семейството. Имали са същият черен котак, който си е отишъл от старост. Дано не се обърка нещо. Осиновен е и един мъжки тигров котарак.
Надявам се следващия път като пиша, да е с повече добри резултати...

Публикувано: 03 March 2010 - 11:55 PM
Публикувано: 04 March 2010 - 12:01 AM

Публикувано: 04 March 2010 - 08:59 AM
Продължавайте да упорствате за кастрация на женските, направо срамота е, че са я върнали, айде нямането на вода е причина, ама ....
Публикувано: 04 March 2010 - 10:27 AM
Публикувано: 04 March 2010 - 01:50 PM
А че вет я е върнал - кабинетът е стая, преградена на две: чакалня отпред и операционна отзад. Нямат стационар, трудно е да седи животното неясно колко време в малка клетка, пък и според мен, тя не е искала да я остави, дори и да са й предложили. Работното време на Юлия е от 13 до 23ч. абсолютно всеки ден, с 2 часа почивка м/у 15 и 17, през които чисти, храни, и т.н. Т.е може да ходи само сутрин м/у 9 и 12. Преди малко каза, че управителят на фитнеса, който чисти, я бил заплашил с дисциплинарно уволнение. Няколко пъти предложих помощ за возене на котки наведнъж с кола и клетки. Продължава да отказва.
Преди малко пак говорихме по телефона с Юлия - каза да сме си били взели парите за кастрацията, не искала помощ. Това ме ядоса, не знам как запазих самообладание. В крайна сметка приключихме в добър тон, извини ми се и каза, че ще занесе котки скоро. Т.е. нищо определено, но все пак се надявам да се стресне, както предния път, когато отново забави кастрацията на мъжките.
janny, знам, че те е яд, и мен много ме е яд и съм за пореден път разочарована от Юлия, пак я заплаших, че ще спрем да помагаме. Казах й, че твоите пари за кастрация стоят вече три седмици неизползвани (тя спореше, че били две седмици, не че има голямо значение. Поправка: сега си видях предния пост - на 6 февруари са платени, това прави почти месец!) - та да я ангажирам още повече. И за розовия котак сигурно си права - последно Юлия ми говореше 'дай да намерим някой 'наш' човек за тоя хубавец' - не й се дава. Но от друга страна тя съзнава, че не може повече да ги множи котките, съзнава, че идва пролет и ще има много нови малки котета. Знаеш как тече с нея комуникацията - противоречи си, уж се съгласява, но като е притисната става агресивна и не иска да сътрудничи, после се извинява, че е прекалила и благодари - бог ни бил пратил при нея...

Публикувано: 04 March 2010 - 02:08 PM
Публикувано: 04 March 2010 - 02:27 PM
Като цяло, Юлия си има проблеми със съседите вече цяла година. Та нещата като нищо могат да ескалират от само себе си, без да се стига до осъществяване на тази идея.
Досега поведението ни беше точно това: по съвет на Valo, с която говорих в началото и много ми помогна, защото има опит с подобни ситуации. Изтъквахме пред съседите, че на Юлия й се помага, тя постоянно повтаря, че съм от някакво Дружество (напоследък спрях да я поправям, няма смисъл), запознава ме с всеки съсед, който сме засичали около тях. Даже съм обещала на Юлия, ако пак я емнат на някое събрание на входа, да ми звънне и да обясня какви мерки взимаме.

Публикувано: 04 March 2010 - 03:19 PM
Публикувано: 04 March 2010 - 03:21 PM

Публикувано: 05 March 2010 - 01:08 AM
Публикувано: 09 March 2010 - 11:03 AM
Благодарение на Дора имаме прекрасни осиновители на последния малък котак за даване (розовия хубавец). Взеха го в неделя, като им обясних, че не е обезпаразитен качествено и все още не е ваксиниран. Питах наемат ли се сами с тази задача, обясних какви са процедурите. Съгласиха се, казаха, че имат познат вет и си искат котьо веднага (по романтичен повод). В крайна сметка и Юлето, и аз се съгласихме, защото хората са много свестни. Днес се чухме, кот е изкарал глисти и те малко са се постреснали. Сега са на вет за изследвания да няма нещо сериозно и чакаме новини довечера, стискайте палци да не е нещо сериозно и да не го върнат.
Черният котарак на година и малко е заминал в събота преждевременно за Германия, пътували са нормално и вчера са стигнали благополучно. Продължаваме да стискаме палци. С него и още един голям, който беше осиновен по-рано, мъжкарите намаляха на 10.
След сериозен натиск от моя страна, в петък Юлия заведе женска котка на кастрация, имаше едно недоразумение в комуникацията с вета, но го изчистихме, оказа се развален телефон. По-големият проблем е, че котката до скоро е била разгонена и операцията минала тежко и със сериозни усложнения. Чест му прави на вета, че не ни поиска допълнителна сума, защото реално това, което сме предплатили е на изключително добри цени и не покрива подобни процедури. Макар и изнервен, остава ангажиран към случая. Иначе котката чак вчера вечерта се е поосаферила малко. Юлия е уплашена и все по-негативна към кастрациите на женски, вета е ядосан, заради по-сложната, дълга и рискова процедура, аз съм много притеснена, защото нейните 20тина женски са все или разгонени, или бременни, или кърмят. А идва пролет и ще става още по-зле. В крайна сметка не се отказвам, но приемам това за моя грешка и ще се поуча от нея. Не искам да подлудя Юлия с натиск и да убия някое животно. Поставила съм си за цел в следващите 3 месеца, лека-полека да действаме, но ще избягвам подобни истерични ситуации. По-добре по-дълго време да отнеме, но повече котки да минат през процедурата, отколкото да кастрираме 1-2 и да се приключи със загуба на доверие и смъртта на някое коте.
Всичките бременни котки са родили. Има около 11-12 котенца. Още е рано за обяви, само 3 са прогледнали. Юлия е обнадеждена, че пак бързо ще ги раздаде, аз съм песимистична - иде пролетният бебешки бум. Почти всички котета са с типичната котешка сиво-кафява раирана разцветка, къс косъм. Прекрасни са, но знам, че повече хора ги намират за 'обикновени'.
Може би се повтарям, но искам да подчертая колко са гальовни, спокойни и любвеобилни големите котки. Имала съм котка 16 години и сега Фили - е, аз ли нещо ги озлобявам, няма такива хапли като моите :) Но тези на Юлия са уникални гушли и невероятен контраст в сравнение с моята представа за котка. Особено женската от снимката, тя беше първата кастрирана, още миналата година:

Публикувано: 09 March 2010 - 04:16 PM
Нещо не разбрах - имало е усложнения, защото котката още е била леко разгонена или вече бременна? Защото е най-добре да не се допускат нови бебета и ако трябва, бременни да се кастрират. Знам че тя е против, но ето че тук не е забелязала разгонването, може и при други да е така. Да се дебне момента, че иначе....
Справяш се страхотно

Публикувано: 09 March 2010 - 04:31 PM

Elizd,

if it's not okay, it's not the end.
Публикувано: 09 March 2010 - 04:47 PM
Не е ясно. Матката е била обилно кръвоснабдена и много уголемена. Била е разгонена съвсем скоро преди операцията. Питах вета дали може и да е била бременна, но той не потвърди - нямало как да знае, ако е станало до преди седмица. Така или иначе се разбрахме хипотезата за евентуална бременност да не я споделяме с Юлето. Така че приех, че е била още разгонена. Изрично помоли да му се носят 'спокойни' котки, т.е. не разгонени. Като имам предвид, че последните мъжкари бяха кастрирани преди точно месец, не би следвало да има повече бременни и не би следвало тази да е бременна. Естествено, има сценарии, при които може и това да стане (изпусната навън и т.н.), затова няма да казвам 'няма как'.
А относто доколко добре се справям - ето пример как нещо съвсем елементарно е проспано от мен - качественото обезпаразитяване.
Излезнаха резултатите на котьо (кръстиха го Стивън, междудругото). Няма глисти, а тения, която се предава от бълхи. Хората бяха притеснени и за кот, и за себе си. Изрових една стара тема за същия вид тения, която са показали изследванията - Дипилидиум Канинум. Питаха ме как да се предпазят и какво да вземат превантивно, техният си вет ги успокоил, че много рядко се предава на хора и то ако глътнат бълха (ох, евала на вета, че не ги е наплашил). С помощта на Дора ги насочих към фармацевт/лекар, за да питат професионалист. Ще задържат Стивън, но ме предупредиха, че другите котки най-вероятно също са заразени. Довечера ще говоря с Юлия и ще предприема офанзива по сериозно обезпаразитяване. Със сигурност имаха бълхи като малки, но им взехме пудра, от по-скъпата, уж всичко беше наред. И хапчета е давала Юлето, но не зная какви. Знам, обаче, че ги е дала еднократно - не били изкарали. Ами то всъщност тя няма как да знае, то нали майките си ги чистят. А и наистина е трудно да се каже кое коте какво е произвело (извинете за цветистата тема).
ln_none, не е спам, а подкрепа - дано има и късмета на Чергите и попадне на страхотни хора като вас! Иначе, още janny забеляза приликата и й пожела точно това :)
Добре че за щастие не съм се заела сама - просто съм най-драскащата тук :)
bushkata, благодаря! Ще взема фронтлайн спрей, поне за големите. Бяха ми казали ветове, че не бил подходящ за бебета, но ще проверя пак. И дори и да е така, поне няма да се мъчим да пудрим големите, а ще ги третираме със спрея. Пък малките ще пудрим, колкото често трябва.

Публикувано: 09 March 2010 - 04:58 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com