Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#101 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2009 - 06:17 PM

Цитат(kara and cveti @ Dec 30 2009, 01:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип мисля,че не е невъзможно,но за алергии пак трябва да направите изследвания.
Ех милия Фу,с Кара имат кажи речи еднакви проблеми и за това те разбирам напълно.

Абе лошото е че никой не му прави изследвания,ами само го пробват.Но то и да се направят,вече не остана какво да се инжектира или пие..за всякакви алергии,красти,гъбички сме погълнали всичко :)
п.с. Весело посрещане на 2010 на всички, целувки!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 11:14 AM

За ставния проблем.
Питах колежката ми за ставния проблем на кучето й. На снимката се показали маалко по светли краищата на ставите на крака с който куцала. Но това и го е казал чак третия доктор при който е ходила. Първите двама са казали че нищо не се вижда на снимката. Пила е антибиотик ( не си спомня какъв) и някакво лекарство с екстракт от рибени кости ( може и да бърка точно, не е сигурна) струвало 60лв. опаковката. Доктора обяснил, че това е от бързото развитие на кучето, че ставите не били достатъчно заякнали да понесат тежестта. Дори имало и случай, в който се отчупвало парче от ставата.За щастие тя я е хванала навреме. Но по принцип това било присъщо за едрите породи, защото те изведнъж израствали.
Когато кучето било в покой, спяло или лежала и като станело, тогава най много куцало и се чувало пукането. Като се пораздвижело на разходка примерно и нищо не се усещало. Докторът и обяснил, че това било заради циркулацията на кръвта. Сега вече е напълно добре след цялото лечение. Тича и прави бели също като нашите калпазани smile.gif

Дано съм била полезна с информацията и се оправят бързо бандитковците ae_085.gif

#103 Потребителят е офлайн   uBO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 05:21 PM

И при нас това пукане се появи след като израсна кучето много бързо и качи многи килограми за 1 месец. Според ветовете които направиха снимката на кучето то имало начална фаза на дисплазия но аз се консултирах и с друг вет неговото мнение беше че това е нормална снимка на нормално куче и все пак я изпрати на някакъв ортопед в Варна който също отрече да е дисплазия но кучето си пука още макар и по малко.При нас няма куцане или болки така че незнам вече кво да мисла и каде да го заведа.Така изглежда кучето сега

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 12:13 PM

Candle как е Фу? Има ли промяна. Направихте ли изследване?
Ние като ходихме на вет последния път и ни казха за някакви инжекции, руски, който не били регистрирани като лекарства. Давали много добри резултати и нямали странични ефекти. Вета ни обясни, че не са регистрирани, защото на Руснаците не им се правило толкова много изследвания за да задоволят изискванията по стандарти ( извинете ако говоря глупости, но така ми обясниха) Та тези препарати влияели на имунната система и били специално за проблеми със козината и кожата. Вета каза, че ако проявяваме интерес може да ни намери.
Някой чувал ли е за подобно нещо. Какъв е курса на лечение, и др. неща.Някакви отзиви? Доктора не можа да ни обясни много подробно, защото не е работил с тях, но може да се поинтересува.
Иначе демодекозата ни е много добре, но сега имаме някакви кафеникави оттенъци на места по козината. Изследването нищо не показа. Нито капе козината, нито се чеше... Дадоха ни пак антибиотик, вече повече от седмица пием, но абсолютно никаква промяна.

#105 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 12:26 PM

А лекарството дали не се казва "Имунопаразитан"

#106 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 12:59 PM

Незнам. Той и доктора не беше много запознат. Доколкото разбрах май са няколко вида за различни проблеми. Сигурна съм само, че са Руски, нерегистрирани и се намират трудно. Може и това да е. Но ме притеснява ако му подсилим имунната система с препарати да не си навлечем пък някакви алергии. Малко нож с две остриета ми се струва. После ще му снимам петната да ги покажа. Основно са под устата и на врата отдоло целия му е кафеникав и покрай слабините малко.

#107 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 01:36 PM

Цитат(Sparky_TabY @ Feb 1 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Незнам. Той и доктора не беше много запознат. Доколкото разбрах май са няколко вида за различни проблеми. Сигурна съм само, че са Руски, нерегистрирани и се намират трудно. Може и това да е. Но ме притеснява ако му подсилим имунната система с препарати да не си навлечем пък някакви алергии. Малко нож с две остриета ми се струва. После ще му снимам петната да ги покажа. Основно са под устата и на врата отдоло целия му е кафеникав и покрай слабините малко.

Питай го,ако става въпрос за този препарат с него излекувахме Кара преди време,преди него
й слагха какво ли не и не се повлияваше.Хубавото е,че трепе гадините и повишава имунитета,
а демодекозата "вилнее" основно при кучета със слаба имунна система.По Руските сайтове този
препарат се препоръчва в комбинация с друг имуностимулант "Имунофор",който аз за съжаление
така и не успях да набавя,защото в БГ не се внася.

#108 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 05:41 PM

Цитат(kara and cveti @ Feb 1 2010, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Sparky_TabY @ Feb 1 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Питай го,ако става въпрос за този препарат с него излекувахме Кара преди време,преди него
й слагха какво ли не и не се повлияваше.Хубавото е,че трепе гадините и повишава имунитета,
а демодекозата "вилнее" основно при кучета със слаба имунна система.По Руските сайтове този
препарат се препоръчва в комбинация с друг имуностимулант "Имунофор",който аз за съжаление
така и не успях да набавя,защото в БГ не се внася.

Олеле, хора като ви слушам и като гледам Фу направо лошо ми става вече от проблеми с кожа и козина. При нас проблема си седи, някой петна минават, но се появяват други. лекарството за алергия които пи 2 седмици свърши, но не се оправи. Храня го с онази хипоалергична храна която 7кг е 138лв и скоро ще фалирам, и аз ще спра да ям за да има пари за него. Скоро мъжа ми му даде едно парче салам и чипс и на следващия ден имаше на главата 3 подутини ама доста големи като цицинки. Намазах ги с антибиотик и сега спаднаха но сълзят и вече съм почти сигурна че е АЛЕРГИЯ...Пръскам го отвреме навреме с този тактик-амитраз дето е за краста..ама незнам какво да го правя вече..МОГА ДА ГО СКАЛПИРАМ ХАХА ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#109 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 07:11 PM

Candle защо не отидете при доктора на който ви дадох кординатите?Направете тестове за алергии,
дайте отново проба за гъбички и демодекоза.Не знам каква с каква го храните,но във вашия случай
не е толкова важна тя колкото да откриете причината за тези обриви и рани.Трябва ви добър лекар,точна диагноза,
правилно предписани лекарства и много постоянство в лечението.Кожните болести за съжаление са много
упорити и без всичко това резултат няма да има и ще се мъчите взаимно.Междувременно наблегнете на
повече разходки.

#110 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 07:17 PM

...аз бих пробвала да му спра гранулите и да го храня с натурална храна: варен ориз и месце първо време.
Без претенции за професионално мнение. wb_052.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2010 - 08:46 PM

Цитат(kara and cveti @ Feb 1 2010, 05:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Candle защо не отидете при доктора на който ви дадох кординатите?Направете тестове за алергии,
дайте отново проба за гъбички и демодекоза.Не знам каква с каква го храните,но във вашия случай
не е толкова важна тя колкото да откриете причината за тези обриви и рани.Трябва ви добър лекар,точна диагноза,
правилно предписани лекарства и много постоянство в лечението.Кожните болести за съжаление са много
упорити и без всичко това резултат няма да има и ще се мъчите взаимно.Междувременно наблегнете на
повече разходки.

Наистина трябва да предприема нещо, защото все сме в процес на медикаментно лечение или инжекции и чакам ефекта, но няма. Препоръчаха ми още 1 вет- Динко Господинов, /чували ли сте нещо?/ Освен това някаква жена завеждащ регионална вет служба Варна, отдел паразитно болести- Петя Василева, която няма кабинет но може да направи изследванията с мн добър резултат..но се чудя как би го лекувала ако няма кабинет..Твоя познат който е препоръчал Венцислав Тодоров правил ли е такива изследвания и лечение за кожни болети/
В крайна сметка наистина трябва да спра да чакам резултат и да го замъкна някъде.

#112 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2010 - 09:36 PM

Кумата ми ми препоръча този доктор (тя е от Варна) води си кучето при него и е доволна,
а кучето миналата година имаше демодекоза,но след правилно лечение се оправи бързо smile.gif

#113 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 11:14 AM

И аз ти препоръчвам Венци или някой от титулярите в ОВК.За толкова време все трябваше да се пуснат някакви изследвания(то до един момент е с пробването) -ако щеш за да си спестиш даването и мазането на излишни лекарства.
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 11:42 AM

За съжаление в този случай ми се струва,че има едно непостоянство и очакване кучето да се
оправи от самосебе си.Извинявай Candle не искам да те обидя,но го казвам от опит smile.gif
Не познавам доктор Венцислав Тодоров,но факта че лекува малката чихуа на кумата ми и
резултата беше чудесен за кратко време.... rc_036.gif

#115 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 12:55 PM

Цитат(kara and cveti @ Feb 2 2010, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление в този случай ми се струва,че има едно непостоянство и очакване кучето да се
оправи от самосебе си.Извинявай Candle не искам да те обидя,но го казвам от опит smile.gif
Не познавам доктор Венцислав Тодоров,но факта че лекува малката чихуа на кумата ми и
резултата беше чудесен за кратко време.... rc_036.gif

Няма непостоянство, от както разбрах го водя редовно и на седмица на инжекции за демодекоза/ които все пак бяха 2 месеца/ и за гъбички..и до преди 4-5 дни беше на хапчета за алергия. Просто се доверявам на лекуващия лекар, а ефект няма, затова си говорим сега за други..При първа възможност го водя. /И аз трябва да отида на лекар, а за себе си не намирам време :( /

#116 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 01:16 PM

Именно, защото ти казах,че не е нормално да лекувате нещо без да е изследвано и да е доказана диагнозата.
Вие го тъпчете с лекарства и инжекции без да сте сигурни какво му е.Повярвай ми така само му вредите,
увреждате го с ненужните за случая му препарати dry.gif

#117 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 12:27 PM

От известно време си имаме една брадавица на долната устна и сме като вещичка. Представлява топче с много връхчета. До едно време стана доста голямо, но изсъхна и половината падна. Сега пак расте и пак почва да изъхва, Докторите ни казаха, че е папилом и е доста често срещано при по-малки кученца и само ще си падне. Даде ни само витамини за засилване на имунната система. Трябва ли още нещо да му правя или да си чаках. (а вече почти месец го имаме). Четох, че някъде се махали и изрязвали, но не знам. Заразно ли е?
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 12:33 PM

И с лечение и без лечение ,ще мине!Вирусно е.Организма трябва да може сам да се справи с него.Моя сьвет е да не го махате оперативно.Има един мехлем който има известен ефект върху тези папиломи , за твое успокоение може да го потърсиш при ветеринаря си-Пана Вейксал.Хомеопатията сьщо е с чудесни резултати при папиломи.Но както казах, рядко се случва да не минат сами , трябва да са много или кучето да е с доста компрометиран имунитет.
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 12:36 PM

infetka, ако не те затруднявам, може ли да пуснеш една снимка на това нещо, защото и Чарли има подобно, каквото описваш. Питала съм ветовете, но казаха да не се притеснявам. Но все пак, ако може да се махне, ще се радвам smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 01:24 PM

Мерси Чийта, доста ме успокои. А относно разходките с други кучета? Да не взема да лепне и на други тва гадно нещо.

Ето Чарли, направих туко що снимка на тая гад.

User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема