Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#81 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 December 2009 - 10:31 AM

Аз мога да ви препоръчам ГАГ ФОРТЕ на Канина,продукта е много добър и е точно за тази цел
(укрепва съединителната тъкан, ставите, хрущяла, костите, зъбите, връзките и сухожилията)

#82 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 01:12 PM

Цитат(kara and cveti @ Dec 24 2009, 10:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз мога да ви препоръчам ГАГ ФОРТЕ на Канина,продукта е много добър и е точно за тази цел
(укрепва съединителната тъкан, ставите, хрущяла, костите, зъбите, връзките и сухожилията)

ae_085.gifи аз много го обичам този препарат.
Фортифлекса е почти сьщото.
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2009 - 01:26 PM

Цитат(Tanchita1 @ Dec 19 2009, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Candle @ Dec 8 2009, 11:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А, де...И аз вече не го знам..на мен ми казаха че след толкова инжекции и третиране най- вероятно има и от трите- алергия,гъбички,демодекоза..а аз виждам че му излизат и пъпчици, и плоски мънички ранички розови, и петна, и козинката му потъмнява..вече сякаш не е едно нещо, или това са му трите стадия, знам ли... zz_020.gif

Хващай кучето и идвайте до пловдив,тук има ветеринарна амбулаторияв която работят велики ветеринари,имах същия проблем с моето куче,водих го на лекар и 3 месеца ми се казваше,че е алергия,или гъбички натровиха го с хапчета,кучето ставаше все по-зле и -по зле,до такава степен ,че се чешеше до кръв,страшно мъчение,тогава реших да ида на друг доктор и намерих тази клиника в която веднага му взеха проба и установиха, че е демодекоза която се лекува доста трудно,също ни казаха, че за малко да испуснем хайвана,така след 2 месеца дълга терапия с инжекции през 10 дена кучето ми се оправи благодарение на Клиника Новет,най-добрите и внимателни ветеринари в Пловдив.Благодаря ем от сърце,че спасиха кучето ми.Ако още имаш проблем с кучо,не отлагай,поинтересувай се за най добрите от там от където си , отивай да му правят изледвания,за да не стане мн късно не е шега работа.Успех

Здравейте, от мен и Фу. Благодаря за съвета..засега ще помисля, защото е в процес на инжекции за краста, и ще трябва да приключим цикъла. Не се чеше и определено не го сърби, но петна продължават да излизат, и мен ако питаш изобщо не мисля че е краста. Има обаче постоянно сърбене в едното ухо и от чесане го разкървавява. Лекаря каза че това било типично за краста..ще видим..егати писна ми вече ... :(

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#84 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 04:29 PM

Чесането изобщо не е типично само за крастата ae_085.gif ех..съжалявам ,че не си спомням диагнозата на Рей и лекарствата,с които го третирахме,но не страдаше от краста,а симптомите бяха същите tb_195.gif dry.gif

#85 Потребителят е офлайн   mojo jojo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2009 - 11:08 PM

zdraveite na vsichki re_037.gif za pruv put pisha vuv foruma. iskah da popitam za edin problem koito zabelqzah dnes. imam frenski buldog- Mojo, na 5 meseca e, i dnes dokato go machkah i si igraehme zabelqzah vav kozinata mu,po tochno varhu samata koja edni mnoogo munichki cherveni petanca. Ne sa poduti kato pupchici i sa naistina mnogo mnogo sitni. kato nqkakvi pesachinki sa. ne se cheshe za sega. namirat se na dve mesta- ednoto e na gardite ,tochno do dqsnata mu lapa a drugoto e na samata lapa. kato cqlo ne kontaktuva s drugi kucheta,no se razhojda mnogo po mesta kadeto hodqt mnogo hora da razhojdat svoite lubimci, a sushto taka ima i nqkolko ulichni koito jiveqt v regiona,samo tova me trevoji. mnogo stranno,nikade ne namerih informaciq tochno za takuv vid kojen problem i za tova se obrushtam kum vsichki vas. samiqt mojo vabshte ne im obrushta vnimanie,ne se cheshe za sega. shte go zaveda oshte utre na vetirinar,no tuk vuv veliko turnovo ne sa ot nai kompetentnite za tova shte sum mnogo blagodarna za vsqkukav vid informaciq re_037.gif

Моля ,пишете на кирилица!
Мод

#86 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 11:14 AM

Във Велико Търново има достатъчно компетентни ветеринарни лекари ,които могат да ви свършат работа.Не очаквайте тук някой да ви постави диагноза или да ви предпише лечение.
Успех
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 12:29 PM

Здравейте!
Искам да попитам някой ако може да ми препоръча ветеринар в София, кв.Редута или кв.Левски, защото имам кученце от няколко дена и сега нали са празници не сме посещавали вет още. Трябва ни за първите ваксини и контролен преглед. smile.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 02:22 PM

Здравейте, съжалявам, че точно в тези дни се налага да пиша в тази тема, но... случват се такива неща...
Нуждая се от съвет от някой, чието кученце е с гастрит. Днес сложиха на Чарли тази диагноза. От няколко дни има разстройство, а и си повръща честичко. В акитата му даже има кръв:( Днес му биха 4 инжекции, направо ми се доплака. Сега не трябва да яде 12 часа и му давам солена глюкоза. Хубавото е, че не се налага да му я давам насила, той сам си я пие.
Последно го хранех с еукануба, но сега лекарите ми казаха да му варя пилешко с ориз и да не му давам гранули. Не знам обаче дали с това меню ще си набавя необходимите вещества. Утре пак сме на вет, казаха, че може да се наложи да пие ренитидин за хора. Струва ли ви се нормално?

User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2009 - 02:39 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Dec 28 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, съжалявам, че точно в тези дни се налага да пиша в тази тема, но... случват се такива неща...
Нуждая се от съвет от някой, чието кученце е с гастрит. Днес сложиха на Чарли тази диагноза. От няколко дни има разстройство, а и си повръща честичко. В акитата му даже има кръв:( Днес му биха 4 инжекции, направо ми се доплака. Сега не трябва да яде 12 часа и му давам солена глюкоза. Хубавото е, че не се налага да му я давам насила, той сам си я пие.
Последно го хранех с еукануба, но сега лекарите ми казаха да му варя пилешко с ориз и да не му давам гранули. Не знам обаче дали с това меню ще си набавя необходимите вещества. Утре пак сме на вет, казаха, че може да се наложи да пие ренитидин за хора. Струва ли ви се нормално?

Споко, ще се оправи, при Фу имаше такъв период като беше бебе.Акаше кръв, и повръщаше. Може и да не е гастрит..При нас казаха че е колит, или гастрит, но при същото лечение се оправи. Давай му от тази вода и после само Интестинал..ще се оправи!

#90 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 02:40 PM

Ако е гастрит ,след като се нормализира положението , постепенно ще започне да се захранва с подходяща храна за неговата възраст.

User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 02:40 PM

Благодаря, Candle и Chiita smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 11:33 PM

Чарли, съжалявам за бебето dh_188.gif
Стискам палци да се оправи бързо! А сигурни ли сте в диагнозата?
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 12:03 AM

Чарли и аз съжалявам за проблемите ,които са ви сполетели dry.gif Надявам се,че скоро ще оздравеете и всичко ще бъде ок.Не мога да дам мнение относно ранитидина защото не съм наясно,но да се надяваме,че лекарите са ae_085.gif

#94 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 12:19 AM

Аз също не зная дали може да се дава на куче ранитидин,но бих те посъветвала
в случая да потърсиш още едно лекарско мнение и за лекарството и за диагнозата.
Бързо оздравяване на малчо smile.gif

#95 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 12:24 AM

Не мога да кажа нещо за състоянието на кученцето, но понеже аз имах хроничен гастрит, който в последствие прерасна в язва и съм пила много лекарства за този проблем.Включително и това.
За ранитидина от личен опит мога да кажа че като лекарство не е нещо особено, смис, то е слабо и действа срещу начален стадий на извите и гастритите също и срещу възпаление на коремната лигавица. Но при него често срещани са обривите така че ако забележиш нещо съмнително веднага отиди при вет.
Според мен щом лекаря ти го е казал го вземи, дай малка доза от него но не й на гладно и трява да е с много течност, за да може организма да го изхвърли по-бурзо, може да предизвика замаяност ако е в повече.
Пожелавам успех и бързо да се възтановите!
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 12:10 PM

Едва ли са имали в предвид човешкия ранитидин (не , че не може и той да се даде).Има хубав препарат -ветеринарен ,който е с фамотидин и много често се представя на стопаните като аналог на хуманния ранитидин ,защото него почти всеки го е чувал.Но вече лекуващия ще си прецени какво точно е нужно и в каква дозировка.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 07:23 PM

Здравейте на всички! Благодаря ви за подкрепата.
Днес пак ходихме на вет, написаха ни дълга рецепта от хуманната аптека. Включва: деган, ренитидин, суаралфат или вентер и от ветеринарна аптека - синулокс. Мразя лекарства, но.... Проучих лекарите в Бургас и уж сме при един от най-добрите сега, засега не знам какво друго бих могла да направя. Миличкия ми Чарли апетит не губи и е постоянно гладен, а като хапне и повръща. Кожата на корема му залепна направо и все търси храна. Давам му само пиле с ориз и малко морков, но по съвсем малко. Това лечение е до понеделник, когато пак ще ходим на преглед и така... дано има успех.

User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 09:06 PM

Бързо оздравяване на Чарли,докторите си знаят работата,за лекарствата не мога да кажа нищо,
защото не се е налагало да ги пият мойте момичета (дано не ни се налага)
с изключение на синолокса,който давах на Кара след кастрацията и мога да кажа,че е наистина е добър smile.gif

#99 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2009 - 01:23 PM

Здрасти, аз и Фу продължаваме да се оплакваме от зачервена кожа и козинка. Продължават да му излизат подутинки и пъпчици, вече сме на 6та/от общо 7/ инжекция за краста,няма ефект. Пръскам го и с Тактик/амитраз, давам му Петнил, както кара и цвети посъветваха. Днес лекаря измънка нещо че май май не е краста, защото кажи речи пробва всичко.
Сега му предписа Егирзин таблетки- това видях че е човешко лекарство, за алергии.Ако е алергия, аз го храня със Хипоалергеник на Ройал Канин, вече 2ри месец няма ефект.
Дотолкова съм се отчаяла, как може нищо да не помага???
Има бити и всички инжекции за гъбички..
Сега лекуваме алергия, но вече не ми се вярва да се повлияе.

п.с. Между другото имам рибки, а един познат ми каза че кучетата често били алергични кум риба! Разни падащи рибешки гранули, дето си хапва от пода, и капеща вода, от аквариума..дали е възможно...хммм..май са глупости, нали?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#100 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 03:40 PM

По принцип мисля,че не е невъзможно,но за алергии пак трябва да направите изследвания.
Ех милия Фу,с Кара имат кажи речи еднакви проблеми и за това те разбирам напълно.

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни