Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#321 Потребителят е офлайн   dELpI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2010 - 07:21 PM

Някога ми прави впечатление,че му се зачервеняват очичките от едната страна,дали е възможно да е от спането или може да има друга причина ?

http://kachi-snimka....1284308808i.jpg
User's Signature

Levski Sofia 1914

#322 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 12:29 PM

Здравейте :smile: Пиша в тази тема, но за щастие няма сериозни проблеми при Чарли в момента, поне се надявам. Имам един въпрос към по-запознатите със спецификата на породата, който ме гложди от седмица-две. Докато кашляше моя бандит, бях споменала, че му направиха рентгенова снимка, която не показа нищо страшно свързано с кашлянето, но ветът спомена между другото, че сърцето му било по-голямо от нормалното, но нямало за какво да се притеснявам. Тогава бях доста притеснена, а и Чарли недоволстваше и не успях да попитам има ли някакви препоръки в този смисъл към отглеждането - храна, разходки...
Ветеринарят каза, че това се среща често при тази порода. Вече започвам да разбирам какво означава генетично обременен. Обожавам сплесканите муцунки, но... няма да се спускам в разсъждения. Ще се радвам, ако някой сподели нещо :smile:
User's Signature

Качена снимка

#323 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2010 - 02:48 PM

Здравейте и привет от нас!Имам нужда от помощ и вашата подкрепа.
Снощи в 2,00 след полунощ ,Джестърчето направи гърч .Уплаших се и страшно се притесних.Започна да се удря в стените и да не може да пази равновесие .Никаква ориентация.Изпусна се по малка нужда .Успях да го задържа на едно място като го галех постоянно и тихичко му говорих.Зениците бяха разширени и мляскаше постоянно ,като че ли му се събираше слюнка в устата.Това всичко около 20 минути.Взех го при мене и спахме двамата /по принцип го свикнах ,по метода на Чита, да спи в коридора в леглото си/.
Изчетох всичко което пиша по въпроса .Днес ще ходя при доктора .Страшно съм притеснена и уплашена .
Дано на никой от вас не се случва това .
Молбата ми е за повече информация по въпроса?Имал ли е някой от вас познати с такива кучета?Какво да правя в критични моменти?
Повярвайте ми страшно съм объркана и натъжена ,

#324 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 08:17 PM

Дари какво става с Джестър,ходихте ли на лекар и какво каза той?

#325 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 09:43 PM

Показване на мнениетоdarito_71, в 15 September 2010 - 02:53 PM, написа:

Снощи в 2,00 след полунощ ,Джестърчето направи гърч .

Дано да откриете някаква причина за тези гърчове, а не да се окаже накрая епилепсия.Доколкото си спомням той и като мальк беше получил няколко пъти гърчове.Успех.
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 10:00 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 15 September 2010 - 12:34 PM, написа:

Ветеринарят каза, че това се среща често при тази порода. Вече започвам да разбирам какво означава генетично обременен. Обожавам сплесканите муцунки, но... няма да се спускам в разсъждения. Ще се радвам, ако някой сподели нещо :smile:

Връзка може да има между "сплеснати муцуни"(въпреки, че не е много точно казано) и уголемено сърце ,ако кучето има брахиоцефален синдром.Но, ако е такава ситуацията в случая ,на една година да сте с уголемено сърце(обикновенно по късно се забелязват промени в сърцето към 5-6 год) тогава трябва да има сериозни симптоми свързани със брахиоцефалния синдром(давене, кашлица,хъркане, бърза умора ,посиняване на лигавици и т.н.)Ако става въпрос за такава генетична обремененост ,за която споменаваш....Иначе не е нормално да се откриват сърдечни проблеми при всички булдоци и подобните им породи(пази боже) :dh_188: .
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 10:30 PM

Леле, това ме притесни... :dh_188: Ветеринарят ми каза това - да не се притеснявам, че било нормално за тези породи... Казвал ми го е вече няколко пъти по различни поводи и затова съм си направила това заключение.

Дари, стискам ти палци Джестър да се оправи в най-скоро време!
User's Signature

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2010 - 03:54 PM

Благодаря ви че сте с нас!
Чита страхотна памет.Наистина като малък се вдървяваше но това беше от предозиране на калции и от тогава не съм му давала и нямаме проблем.Това което оная вечер направи беше различно .Или се прояви по различен начин.
Кара и Цвети ,страхотни снимки и страхотни успехи сте постигнали ,за което честито .Сигурна съм ,че ще имате още много такива.Двете сладурани са наистина красавици .
Чарли и аз за това се моля .
Вчера ходих при нашия вет. лекар.Разказах му за проблема.В крайна сметка той каза че тия проблеми много трудно се диагностират както при хората така и при животните.Причината е абсолютно неизвистна и той твърди че няма апарат който да даде 100 % диагноза.При животните било трудно да се дозират правилно лекарствата при такива случаи и въобще да се пият ,защото в последствие се отразявали на някоя друга система в организма.Предписвал се Фенобарбитал/липсващ вече по аптеките/,Диазепам ,който се бие по време на гърч и други .Но ми даде да разбера че всичко е до време.Каза също че това може да е еднократен гър предизвикан от емоция ,от възраста на подрастващ т.е един вид както при хората пубертет и други.
Разбрахме се да се чуваме ако има проблем и да следя ако пристъпите зачестят .Тогава ще започна да му давам Конвулекс хром - един от най безобидните препарати.

На мене ми се къса сърцето .Гадно ми е и страшно ми е мъчно.Очите ми са пълни със сълзи докато ви пиша.Мои приятели имаха кокер който беше със епилептични гърчове .От няколко на година станаха по няколко на ден и се наложи да го приспят.

Не мога да си представя ,че това може да се случи и при нас.Тъпо ми е ,гадно ми е ,тъжно ми е нямам думи.Страшно го обичам това дяволче.

#329 Потребителят е офлайн   violetka3 Икона

Публикувано: 30 September 2010 - 04:37 AM

Здравейте,наскоро си купих френско булдоче и малко съм притеснена.Моля ви помогнете ми със съвети,защото не знам какво да правя.Кученцето изглежда добре,на два месеца е и има две от ваксините,жизнено е...но след като се нахрани ,след няколко часа започва да се дави,повръща някакви стомашни сокове,примесени с гранули и си ги изяжда после.Друго което ме притеснява е че както си стои и изведнъж започва да диша тежко,да хълца ,да се дави..знам че имат проблеми с дишането но дали е в рамките на нормалното.Има и зеленикави сополи,които се появяват и изчезват..от какво нямам наблюдения за сега.Купих го уж за здраво и не знам какво да правя,предстои му ваксина след няколко дена и може би там ще ми кажат какво да правя.Ако знаете нещо с което да ми помогнете,моля пишете,ще се радвам да науча повече за тази порода. Благодаря ви.

#330 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 08:23 AM

Имах куче от тази порода. И като голямо се е случвало да повръща от лакомия ( големи късове храна, погълнати цели).
Лично аз бих го завел на лекар, особено ако кучето е купено от магазин или борса. Симптомите които описваш не са нормални.

#331 Потребителят е офлайн   andgy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Рико

Публикувано: 01 October 2010 - 10:18 AM

Здравейте, снощи имахме голям проблем с Рико. Повръщане, яко разстройство и като че ли беше много червено,, дори си помислих че е кръв. Беше много отпаднал. Веднага отидохме на ветеринар в Овча купел до автогарата. Направиха снимка на стомаха, но нямаше нищо. Взеха му кръв, левкоцитите са малко увеличени, сложиха му абокад и му вкараха "Деган" и "Задак". А през деня нашия лекар му е сложил антибиотик. Днес ще ходи на снимка с каша. Снощи като се прибрахме от лекаря ака още веднъж рядко и червено, едва се държеше на краката си. През ноща спа спокойно. Тази сутрин е по-добре. Ще видим каква ще бъде снимката. Някой да каже нещо по въпроса. Интересува ме и дали сте доволни от кабинета в "Овча купел"!!!
Поздрави на всички френчита

#332 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 01:32 PM

Здравейте и от нас. Ние вече от доста време се борим с ушна краста и се надяваме това да е причината с глухотата на Ера. Аз искам да питам друго на 5 месеца и е и тежка 7,5 кг, не мога да намеря таблицата с килограмите. Моля да ми кажете колко килограма трябва да е горе долу, че ми изглежда малко дебеличка. Иначе борбата с ушите продължава и съм сигурна, че рано или късно ще започне да ни чува. Тези дни ще кача и малко снимки на бонбона.... благодаря предварително.... :ba_025:

#333 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 02:06 PM

Ето я таблицата,за която питаш,ами добре сте си с килцата :md_064:
Хайде бързо оздравяване и чакаме снимки :smile:

1 Month-0,8-1,3 kg
2 Month-2,0-3,3 kg
3 Month-3,2-5,2 kg
4 Month-4,0-6,5 kg
5 Month-4,8-7,8 kg
6 Month-5,6-9,1 kg
7 Month-6,4-10,4 kg
8 Month-7,2-11,7 kg
Adult-8,0-13,0 kg

#334 Потребителят е офлайн   violetka3 Икона

Публикувано: 12 October 2010 - 05:56 PM

Здравейте отново,преди 12 дена ви писах и благодаря за отговора който получих,но за съжаление нещата не вървят на добре.Моето френчи го заведох на лекар и му изписаха без много обстоен преглед антибиотик,който не му понесе добре след третият ден и го сменихме с друг.Вече 10 дена пие другият и кой знае какво подобрение няма,продължава да кашля,вече отхрачва..но няма апетит и не е жизнено.Казаха ми че има бронхит и си мисля че за толкова време трябвало да има подобрение,ако правилно е лекувано,но няма .Направиха му р.снимка и не можаха да ми дадат конкретен отговор или да му поставят диагноза.Препоръчайте ми добър доктор във Варна,защото сега сме в ОВК и чувам различни мнения за докторите там. а не искам да рискувам здравето на кучето.Да не говорим че е много скъпо и не мога да издържа финансово,Моля ви спешно е,ще чакам мнения по запитването ми.Благодаря ви.

#335 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2010 - 06:40 PM

violetka3 писах Ви на лични :ae_085:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2010 - 07:57 PM

Показване на мнениетоvioletka3, в 12 October 2010 - 06:01 PM, написа:

Здравейте отново,преди 12 дена ви писах и благодаря за отговора който получих,но за съжаление нещата не вървят на добре.Моето френчи го заведох на лекар и му изписаха без много обстоен преглед антибиотик,който не му понесе добре след третият ден и го сменихме с друг.Вече 10 дена пие другият и кой знае какво подобрение няма,продължава да кашля,вече отхрачва..но няма апетит и не е жизнено.Казаха ми че има бронхит и си мисля че за толкова време трябвало да има подобрение,ако правилно е лекувано,но няма .Направиха му р.снимка и не можаха да ми дадат конкретен отговор или да му поставят диагноза.Препоръчайте ми добър доктор във Варна,защото сега сме в ОВК и чувам различни мнения за докторите там. а не искам да рискувам здравето на кучето.Да не говорим че е много скъпо и не мога да издържа финансово,Моля ви спешно е,ще чакам мнения по запитването ми.Благодаря ви.

Наскоро преживях същото - на моя Чарли му биха инжекции поне 2 седмици, но все не му мионаваше. Правеха му снимка и т. н., писала съм по този въпрос. Накрая му преписаха сиропа Проспан. Мина му от него за няколко дни. съчувствам ти, ужасно е да слушаш как се мъчи животното, а не можеш да му помогнеш. Съжалявам, че не мога да ти препоръчам лекар във Варна.

ПС: Диагнозата на Чарли беше трахетит.
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 10:56 AM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 12 October 2010 - 01:11 PM, написа:

Ето я таблицата,за която питаш,ами добре сте си с килцата :md_064:
Хайде бързо оздравяване и чакаме снимки :smile:

1 Month-0,8-1,3 kg
2 Month-2,0-3,3 kg
3 Month-3,2-5,2 kg
4 Month-4,0-6,5 kg
5 Month-4,8-7,8 kg
6 Month-5,6-9,1 kg
7 Month-6,4-10,4 kg
8 Month-7,2-11,7 kg
Adult-8,0-13,0 kg

:ba_025: Много благодаря, знам, че виждах тази таблица поне десет пъти, но когато ми трябва не мога да я намеря. Снимки ще кача утре, че пак забравих да ги сваля. А иначе с ушетата има подобрение, явно лекарствата ни са ефективни.

#338 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 21 October 2010 - 08:34 PM

Показване на мнениетоdarito_71, в 15 September 2010 - 02:53 PM, написа:

Здравейте и привет от нас!Имам нужда от помощ и вашата подкрепа.
Снощи в 2,00 след полунощ ,Джестърчето направи гърч .Уплаших се и страшно се притесних.Започна да се удря в стените и да не може да пази равновесие .Никаква ориентация.Изпусна се по малка нужда .Успях да го задържа на едно място като го галех постоянно и тихичко му говорих.Зениците бяха разширени и мляскаше постоянно ,като че ли му се събираше слюнка в устата.Това всичко около 20 минути.Взех го при мене и спахме двамата /по принцип го свикнах ,по метода на Чита, да спи в коридора в леглото си/.
Изчетох всичко което пиша по въпроса .Днес ще ходя при доктора .Страшно съм притеснена и уплашена .
Дано на никой от вас не се случва това .
Молбата ми е за повече информация по въпроса?Имал ли е някой от вас познати с такива кучета?Какво да правя в критични моменти?
Повярвайте ми страшно съм объркана и натъжена ,

Миличкото :dh_188: наистина е много тежко да гледаш животинчето си в такива състояния.....пожелавам ви да се оправите и да намерят причината за всички тези неща......
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 21 October 2010 - 08:35 PM

Да има някой с гастрит....освен нас ???? вече втори път ни се случва...повръщане,разтройство,не яде...получава колики.....казаха,че е гастрит-остър или хроничен.
User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 08:46 PM

Повечето малки кучета имат гастрит, но при правилни грижи го израстват. Говоря от личен опит. Много е важно каква храна ще му изберете, трябва да е за чувствителен стомах. В критични моменти му варете пилешко месце с малко ориз и после постепенно го свикнете пак на гранули.
И разбира се, най-добре се съветвайте с вашия ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема