Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#281 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2010 - 12:32 PM

Специална храна за чувствителен стомах, но въпреки това лошата миризма при Чарли си я има. Досега не съм намерила решение. Давала съм му разни неща за дъвчене за почистване на устата и свеж дъх, но без резултат. Ако намериш решение, ще съм ти благодарна да го споделиш.
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 09 July 2010 - 01:19 PM

Здравейте ! Малко след като взехме кучето видях,че има нещо като лишейчета на гънките на врътлето. Доктора каза да ги мажем с йод,мазахме ги и станаха на курички,взеха да се лющят ...след няколко дена (вече не го мажехме с йод) взе да се бели целият и да се чеше още повече....вчера пак бяхме на доктор и пак ни каза да го мажем с йод и глицерин смесено-вече почти навсякаде трябва да го мажа,защото и опашката му се бели....1-я път съм мазала само около вратлето по самите лишеи,никаде другаде. Малко се притеснявам...не трябва ли да му направят нещо друго...някакви натривки от кожата и да го изследват ??? Лющи се целият и стои като пърхут ???? Някой може ли да ми даде съвет ? Благодаря предварително
User's Signature

Качена снимка

#283 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2010 - 03:33 PM

Да ,ще трябва да му се направи изледване ,за да се види точно какъв е проблема.
Факта ,че се е разпространило по цялото тяло е достатъчен да посетите отново лекар.
User's Signature

Качена снимка

#284 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 July 2010 - 03:43 PM

Показване на мнениетоChiita, в 09 July 2010 - 03:38 PM, написа:

Факта ,че се е разпространило по цялото тяло е достатъчен да посетите отново лекар.

Да,точно там е проблема,че вчера го водих за това вече 2-ри път,а те ми казват пак да си го мажа с йод и глицерин...при положение,че се лющи все повече и,че 1-я път беше само на врата ,а сега по цялото тяло. Явно трябва да опитам още веднъж и ако пак не му обърнат внимание да го водя другаде за изследване... Благодаря за отговора
User's Signature

Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 July 2010 - 11:01 PM

Моля за съвет ..
Джако го лазят бълхи .. обезпаразитен е с Фронтлайн пипета .. но пак са го нападнали .. така се чеше, че чак се разранява .. има ли нещо по- ефикасно от Фронтлайн .. ?
User's Signature

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2010 - 11:32 AM

Пробвай със Stronghold или Advocate-отл.за алергичен дерматит от бълхи.(и фронтлайн комбо би трябвало да е ефективен)
има и други коментирани многократно...
Малко е трудно да се сравняват , защото имат различни прицелни точки и действие.
Интересно кога му е слаган Фронтлайна ,че вече не му действа?
User's Signature

Качена снимка

#287 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2010 - 10:36 PM

Слаган му е Фронтлайн комбо пипета. След 10 дни започна да се чеше, да се дръгли ..
Днес отидохме на вет и го напръска с Фронтлайн ..
Интересно, че каза че Фронтлайна пази да не го хапят бълхите и кърлежите, а не да не се качват ..

User's Signature

Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2010 - 11:08 PM

Показване на мнениетоValka, в 09 July 2010 - 03:48 PM, написа:

Да,точно там е проблема,че вчера го водих за това вече 2-ри път,а те ми казват пак да си го мажа с йод и глицерин...при положение,че се лющи все повече и,че 1-я път беше само на врата ,а сега по цялото тяло. Явно трябва да опитам още веднъж и ако пак не му обърнат внимание да го водя другаде за изследване... Благодаря за отговора

Според мен смени лекаря, не може да вижда, че няма ефект от това мазане и да те кара да продължаваш с него....
User's Signature

Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2010 - 12:07 PM

Показване на мнениетоRS6, в 10 July 2010 - 11:13 PM, написа:

Показване на мнениетоValka, в 09 July 2010 - 03:48 PM, написа:

Според мен смени лекаря, не може да вижда, че няма ефект от това мазане и да те кара да продължаваш с него....

Да, това направих-смених доктора. Новата д-ка ни изписа шампоан на Вирбак -противоалергичен и там за всякакви кожни раздразнения...вече е мнооого по добре. Почти нищо не остана от лющенето. Каза,че дори е възможно и от йода да се е влошил толкова ...абе много накадърни доктори има....
User's Signature

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 10:07 AM

Здравейте! Искам да ви помоля отново за съвет по неприятен повод. Чарли от 2 седмици кашля ужасно, тъпчем го с най-силните антибиотици, но не му минава тази кащлица, а става по-зле. Правиха му рентгенова снимка и няма пневмнония, а също и изледване на кръвта, което показа завишени бели кръвни телца, но с малко, което не било опасно. По средата на лечението всъщност имаше значително подобрение. Тогава обаче му сложих каишка килтикс за обезпаразитяване и се влоши до вечерта. Казах на лекаря и той ми каза да я махна. Дали е възможно да е алергична реакция от каишката или нещо такова? Вече две седмици не можем да спим от неговата кашлица и сме доста изнервени. Не знаем какво да предприемем...
User's Signature

Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 11:09 AM

ACC100-за кашлицата(след.консултация.с.вет)
User's Signature

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 01:34 PM

А какво е това? И също да ви питам, като се оправи, да пробвам ли пак да му сложа каишката килтикс?

ПП: Сега видях в гугъл, че е някакъв разтвор. Нещо подобно ли е на сиропа бонхиксин, защото ние сега му даваме от него от снощи и ми се струва, че има подобрение.
Благодаря, Чийта, винаги за всички имаш полезен съвет.
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 01:39 PM

Здравейте и от нас.И при нас се появи кожен проблем поне така мисля.На муцуната и в едната гънка се появиха бели точици като чертани кръгчета с пергел.Първоначално бяха като гнойни пъпки но в последствие са само бели петънца.Зад ушите и по коремчето почти не е окосмен Ходихме на лекар и той каза че гънките на главата трябва да се мажат със специален р-р който той ни даде.Аз винаги след разходка го измивам и мажа с вазелин м/у гънките,но той отрече мазнината . Даде ми една пипета подобна на пипетата на Фронтлайна ,която се капе на врата Казва се Dermoscent Essential 6,френски препарат,който трябва да поставяме всяка седмица в продължение на 2 месеца.Гарантира ми страхотен резултат.Помолих за някакъв кожен тест ,но той отрече.
Моля ви кажете ми имате ли някакви отзиви за препарата?Не е за пренебрегване и цената на продукта - 12,00 лв. пипетата.
Не ме интересуват парите ,дано Джестърчето да се оправи ,но вече си мисля ,че докторите си правят експерименти на нашия гръб.А по принцип съм доволна от Вета.

#294 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 11:10 PM

А защо ,мислите , че си правят експерименти?Препарата си е много хубав и най-важното е натурален продукт. :ba_025: За лекаря няма нищо по добро от т ова бързо и успешно да реши даден проблем,не си мислете че лекарите имат някакви други подбуди.
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 September 2010 - 12:42 AM

аз знам че не съм точно за тук с моята американска булдочка , но видях че тук има хора със същия проблем като нашия ...
моето момиче е бяло и има доста алергии за 1-та разбрах че е към метални неща ....сама я тествах с един метален кайш ,които и го поставиих съвсем за малко за да видя как и седи , e след като го свалих изведнъж цялата беше като издрана от котка и зачервенa...
също така ветеринаря каза че има съмнение, че моята има алергия към трева и слънце ....
като цяло и излизат много пъпки ...и отделно на ръка на определени места винаги и излизат червени петна....

та знам че най доброто решение вместо да yмyвам е по-добре да пожелая кожен тест .... за да видя в крайна сметка от какво са всичките тези нещ ...но ще е възможно ли да ме орентирате каква е цената на такава процедyра ?

лекаря ми даде 1 мазило ВЕТЕYЗАН 25лв (100мл) върви адски бързо а не е евтино , на него пише че е за гUбички , краста , охапвания от комари и бълхи ....и кожни алергии , хронични екземи........
User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 11:02 AM

"...но ще е възможно ли да ме орентирате каква е цената на такава процедyра ? "

Теста стува 30 лв, понеже и моята красавица има кожен проблем -чеше се до само нараняване :dh_188:
с какво ли не сме я мазали ,специални гранули ,ефекта е почти нулев. Ветеринарите казват ,че има неустановена алергия към какво -мистерия- :we_070: Предписаха ни преднизолон и тавижил ,за може да се успkои тя и ние ....Това е само за нашия случай,един кожен тест няма да навреди на булдочето ,а и ще знаете какво му има .
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 11:57 AM

Chiita ,искрено се надявам да си права.Но понякога явно не е така.Зависи от специалиста и още повече от практиката му.Не можеш 15 дена да мажеш една животинка с йод/представям си каква болка и мъка е изпитало горкото животно/при открита рана.Накрая вдигат ръце и те оставят да се спасяваш както можеш.Естествено "всяко стадо си има мършата".Не слагам всички под общ знаменател.А относно нашия доктор- аз съм доволна .Имах в предвид че това е нов препарат и като всичко ново положителния отзив е добре дошъл ,както за нас така и за докторите.В такъв смисъл експеримент.
В крайна сметка нас ни интересува да са ни живи и здрави кучетата за да им се радваме.

#298 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 12:13 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 01 September 2010 - 12:47 AM, написа:

аз знам че не съм точно за тук с моята американска булдочка , но видях че тук има хора със същия проблем като нашия ...
моето момиче е бяло и има доста алергии за 1-та разбрах че е към метални неща ....сама я тествах с един метален кайш ,които и го поставиих съвсем за малко за да видя как и седи , e след като го свалих изведнъж цялата беше като издрана от котка и зачервенa...
също така ветеринаря каза че има съмнение, че моята има алергия към трева и слънце ....
като цяло и излизат много пъпки ...и отделно на ръка на определени места винаги и излизат червени петна....

та знам че най доброто решение вместо да yмyвам е по-добре да пожелая кожен тест .... за да видя в крайна сметка от какво са всичките тези нещ ...но ще е възможно ли да ме орентирате каква е цената на такава процедyра ?

лекаря ми даде 1 мазило ВЕТЕYЗАН 25лв (100мл) върви адски бързо а не е евтино , на него пише че е за гUбички , краста , охапвания от комари и бълхи ....и кожни алергии , хронични екземи........

Тестовете, доколкото знам от моя вет, струват около 250 лева и са само за най-често срещаните видове алергии. Няма гаранция, че ще открият на 100% от какво е алергично именно твоето куче. Също така не се произвеждали в България и трябва да се поръчват от чужбина, което също вероятно ги оскъпява. Когато аз исках такъв тест, ветеринарят ми ме убеди, че няма смисъл по тези причини и че кучето трябва да си преодолее алергията. Биха му някакви инжекции и му купих хубава храна и се оправи.
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   petiivanova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2010 - 03:11 PM

Показване на мнениетоChiita, в 26 August 2010 - 11:14 AM, написа:

ACC100-за кашлицата(след.консултация.с.вет)

zdraveite
pri men imashe sashtiq problem s kashlizata i polzvax siropi koito polzvame nie ili po to4no otxra4vashti bromheksin i ni pomognaha

#300 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 06:01 PM

И Чарли се оправи вече, остана му само нещо като хрипове, сякаш не може да си вземе въздух. Надявам се и това да премине скоро. Каишката "килтикс" не смея да му я сложа обаче...
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема