Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#161 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2010 - 01:56 PM

ud_009.gif Ох като ви чета и направо настръхвам. Ужас и за вас и за душичките, че трябва да се тъпчат с толкова много лекарства. Дано да го израстнат найстина, чеее...
Аз постоянно се оплаквам от една демодекоза, ама май е нищо в сравнение с вашите перипети. Дано си останем само с това.
ae_085.gif Успех на всички.

#162 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 03:42 PM

Ако знаеш колко се молих,като ни правеха посявки за гъбички и краста ,да е поне едно от двете,а не това което е сега......... dry.gif

#163 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 10:13 PM

Здравейте на всички smile.gif Днеска бяхме при друг лекар,направиха ни две кожни проби-НИЩО не излезна,а пък се чешим до кръв dry.gif Сложиха ни 2 инжекции и преполагаема диагноза - демодекоза dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   JACK I Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 07:43 AM

Тези алергии са ужасни,дано да се оправят кученцата.Джак има атопичен дерматит+контактна алергия!Всичко се върти,една седмица се чеше в ушите,другата са му добре,отива под мишниците,ужассс!Но при нас е в поносими стойности.Мегадерм му даваме,храната е хипо и го пръскаме с кортаванс ако е много зле и гоооре долу го контролираме!Чарли,очичките ги оправихме с храната.Никакво пилешко за нашето семейство!!!Успех на всички!!! smile.gif

#165 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 09:50 AM

minkmink-странно защо предполагат -демодекоза,защото по пробите би следвало да я очете,а ти казваш,че пробите са-ок.......
JACK I-До колкото зная и съм питала ,Мегадерм има добро действие за демодекоза,но не и за алергии.Питах нашият вет.защото и аз имах в къщи от тези витамини и ми отговореха,че по-добре да не не го блъскам допълнително с тях.

#166 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 10:18 AM

Цитат(durka @ Feb 19 2010, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...Мегадерм има добро действие за демодекоза,но не и за алергии.Питах нашият вет.защото и аз имах в къщи от тези витамини и ми отговореха,че по-добре да не не го блъскам допълнително с тях.

Tова не е точно така.Лекаря може да прецени за даден пациент кое е добре и кое не е.Освен това има достатъчно много индикации и изследвания , че незаминимите мастни киселини много добре се отразяват при атопични дерматити,алергии,екземи и др. кожни заболявания .
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 10:19 AM

Цитат(Chiita @ Feb 19 2010, 08:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(durka @ Feb 19 2010, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...Мегадерм има добро действие за демодекоза,но не и за алергии.Питах нашият вет.защото и аз имах в къщи от тези витамини и ми отговореха,че по-добре да не не го блъскам допълнително с тях.

Tова не е точно така.Лекаря може да прецени за даден пациент кое е добре и кое не е.Освен това има достатъчно много индикации и изследвания , че незаминимите мастни киселини много добре се отразяват при атопични дерматити,алергии,дерматити и т.н. .

Аха,така де.На мен лекарката ми каза,че за нас,не е добро в случая.

#168 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 10:23 AM

Цитат(JACK I @ Feb 19 2010, 07:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чарли,очичките ги оправихме с храната.Никакво пилешко за нашето семейство!!!Успех на всички!!! smile.gif

Чарли ,обърни внимание на това!!!Явно и тримата братя са проявили или провявяват някакви алергични симптоми.Добре е все пак да се ориентирате от какво е.
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 11:42 AM

minkminkстранно защо предполагат -демодекоза,защото по пробите би следвало да я очете,а ти казваш,че пробите са-ок.......

Повечето симптоми наподобявали за демодекоза dry.gif След вчерашните инжекции се поспряда да се чеши,след седмица кожния тест ще се повтори( за да сме по сигорни).В неделя сме пак на боц-боц ab_041.gif Дано да се оправят скоро мъничетата smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 07:16 PM

Цитат(Chiita @ Feb 19 2010, 10:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(JACK I @ Feb 19 2010, 07:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чарли,очичките ги оправихме с храната.Никакво пилешко за нашето семейство!!!Успех на всички!!! smile.gif

Чарли ,обърни внимание на това!!!Явно и тримата братя са проявили или провявяват някакви алергични симптоми.Добре е все пак да се ориентирате от какво е.

Ох, да ви кажа лекарят ни каза да не сменяме нищо, а да разчитаме на инжекциите, които във вторник ще питам как се казват. Иначе вече сме доста добре, няма сърбеж, няма секреция от очите, което много ме радва. Вече избрах друга храна въпреки съветите на лекаря - Хепи дог Ирланд. Имам големи надежди за нея, тя е хипоалрегенна, със заешко. Ако някой храни с нея, моля да пише smile.gif Явно цялото семейство си имат алергия.
Джак I, надявам се да овладеем положението с общи усилия smile.gif
Chiita, опитвам всичко, което мога. Просто не знам какво повече към момента бих могла да направя.
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   shine on ♥♥ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 11:35 PM

охх милите wb_052.gif
стискам палци и най-искренно ви пожелавам бързо оздравяване ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2010 - 09:46 PM

Здравейте на всички. Нашият франзузин е на 2,5 месеца. Преди няколко дни го обезпаразитиха за 2-ри път, и забелязах, че в акото му има глисти zd_120.gif Даже днес "акаше" само кръв и глисти ud_009.gif Много се притесняваме, водихме го на лекар, но казаха , че е нормално и се изчиствал така. А за нас дали е опасно? От няколко места ми казват, че и ние можем да се заразим от него, ако е така как да се предпазим?
Благодаря предварително! wd_043.gif
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 07:50 AM

Мале,как да е нормално да ака кръв....... ud_009.gif На мен ми се струва че СПЕШНО се нуждаете от смяна на док.

#174 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 10:10 AM

Това, което знам от нашия вет е, че когато има разстройство кучето по-дълго (ден-два) му се разранява забравих точно кое и прокървява. Важното е да му се спре разстройството. Ако кръвта е светла значи е следствие от това, ако е тъмна - може би е по-сериозно. Това ми казаха, когато Чарли имаше такъв проблем. Разбира се, най-добре е да се посъветвате отново с вет. Иначе ние преодоляхме разстройството с 12 часа без храна, само на глюкоза. После захранване с варено месце с пилешко постепенно.

Дано се оправи бързо мъничето.
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 04:13 PM

dry.gif При нас сагата няма край dry.gif Днеска бяхме на инжекции и между другото споделих на ветеринаря ,че нямаме апетит и че скоро е била разгонена. На ултрасон си видяхме камъче в пикочния мехур ud_009.gif и не само това и съмнения за ендометриоза ud_009.gif След месец утрасона ще се повтори и ако няма промяна.....операцийка.Вета каза също ,че е много млада за да има ендометриоза ,но се случвало ...оффф какво ли още може да се случи на Наварка ... dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 04:31 PM

Ох, имам чувството, че в един момент, като се разболеят, няма спиране - все нови и нови неща. А забелязвам кучетата на хора, които не им обръщат (според мен) много внимание, са в цветущо здраве. Кучетата ядат човешка храна, никакви глезотии не им се купуват, но са си живи и здрави и поне видни проблеми нямат.

Дано се оправи милата Навара по най-бързия начин. Стискам палци.
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 07:04 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Feb 21 2010, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което знам от нашия вет е, че когато има разстройство кучето по-дълго (ден-два) му се разранява забравих точно кое и прокървява. Важното е да му се спре разстройството. Ако кръвта е светла значи е следствие от това, ако е тъмна - може би е по-сериозно. Това ми казаха, когато Чарли имаше такъв проблем. Разбира се, най-добре е да се посъветвате отново с вет. Иначе ние преодоляхме разстройството с 12 часа без храна, само на глюкоза. После захранване с варено месце с пилешко постепенно.

Дано се оправи бързо мъничето.

И нашия ветеринар така ми каза като му се обадих днес. Дадохме му бусколизин и сега го храним с варен ориз и пил.месо (пак по негово предписание). Дано се оправи по-барзо миличкият, че ми е жал за него dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2010 - 10:23 AM

Цитат(minkmink @ Feb 18 2010, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички smile.gif Днеска бяхме при друг лекар,направиха ни две кожни проби-НИЩО не излезна,а пък се чешим до кръв dry.gif Сложиха ни 2 инжекции и преполагаема диагноза - демодекоза dry.gif

Нашият Чърчил имаше доказана демодекоза. Болестта се доказа чрез кожни проби. Важното е, че при демодекозата не би трябвало да има сърбежи!
Лечението започna да дава видими резултати, чак след първия месец.

#179 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2010 - 11:58 AM

Нашият Чърчил имаше доказана демодекоза. Болестта се доказа чрез кожни проби. Важното е, че при демодекозата не би трябвало да има сърбежи!
Лечението започna да дава видими резултати, чак след първия месец.
[/quote]

zz_218.gif Не знам ,просто съм се превърна в луда калинка z_125.gif То болест след болест....Ние отидохме точно поради чешенето,взеха проба от около очите и под мишницата -нищо не излезна ,вета каза ,че са чисти пробите нищо не се виждало-но трябва да се повтори пак .След поредната инжекция не се чеши вече с такъв интензитет,както преди( не можеше да се спи нощно време).

Charlie,благодаря smile.gif има нещо вярно в това ,което казваш ab_041.gif имам чуството ,че бездомните кучета со по-здрави от Наварка... dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 12:09 PM

Опитахте ли да смените храната, легълцето и т. н. Да не би да е алергия, явно е често явление?!?
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема