Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#201 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2010 - 10:58 PM

Ох направо съм бясна. Лекувахме си Демодекозичката всичко както ни кажат. Направихме две отрицателни изследвания и ни казаха да спрем лекарството - Цевамек, и да го къпем само с шампоана - Пиодерм два пъти седмично. Не бях много съгласна, защото първоначално срокът трябваше да е по дълъг, но казаха, че е добре и се съгласих. Хубаво, но току що забелязах ново/старо петно. Това петно беше единственото, което не се окосми и единственото от което не са взимали проби, защото е на тестиса и там било много чувствително място. Ядосвам се, защото всеки път мрънкам за това петно конкретно. Сега няма изобщо косми там и е страшно възпалено. eg_033.gif
И това се случва за втори път. Преди нова година го заведох, защото под муцуната и по врата беше започнало да порозовява. Казаха, че е заради слюнкоотделянето и храната, било нормално. ОК, но стана доста розово/оранжево и след празниците пак го заведох. Скараха ми се, че съм чакала толкова да се разпространи инфекцията eg_033.gif Обясних, че съм го водила ТОЧНО заради това, нооо както и да е. Викам си, на всеки се случва да сгреши и да пропусне.
Но ето за втори път се случва.
И за което съм най-ядосана е, че и аз си лепнах Спарчовата болест. На ръката ми излезна едно петно, което не минаваше. Отидох на дерматолог, изследване и се оказа нещо, което немога да разчета на бележката. Било от животно. Обясних си одата на лекарката и тя каза, че е същото.И защото съм болна от две седмици вече, намален имунитет и ЧЕСТИТО Спарчова болест. А ние изрично питахме няколко пъти ветеринаря дали е опасно за хора. И наблегнахме, че вкъщи има малко дете. Сестрата на приятеля ми живеят в съседния апартамент и малкия (3г.) е в постоянен контакт с кучето. Всеки ден сме заедно. Добре, че е на мен, а не на някой друг.
Ужас, в Петък ще го водим и съм се потготвила за скандал. Че са добри специалисти съм съгласна, ама да не си претупват работата. eg_033.gif
И за друго им се дразня всеки път като ходим. Винаги са поне трима в една малка стаичка наблъскани. Аз си качвам кучето, аз го държа, аз това, аз онова. Еми да взема и аз да си направя всичко. Разбирам да е само един, или да е лошо куче. Последния път се ядосах и направих забележка. То като си добър и на главата ти се качват. eg_033.gif
И още нещо се сетих. Оказа се, че не ни е паднал един млечен зъб. Незнам дали съм се заблудила, но досега винаги като сме ходили на вет ( аз от както се помня сме имали кучета, така че има някакъв опит) винаги първата работа на вета е да прегледат очите и зъбите. Ама винаги. Ми сега веднъж не са му отворили устата. И то кучешкия зъб, а не някой заден. И за това ще питам.
Малко дълъг ми стана поста, съжалявам ако досаждам, но ми се е насъбрало. Дано не ми мине до Петък.

#202 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2010 - 10:08 AM

Спарки, демодекозата не е заразна за хората.

#203 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 10:12 AM

Цитат(Sparky_TabY @ Feb 24 2010, 10:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И за което съм най-ядосана е, че и аз си лепнах Спарчовата болест. На ръката ми излезна едно петно, което не минаваше. Отидох на дерматолог, изследване и се оказа нещо, което немога да разчета на бележката. Било от животно. Обясних си одата на лекарката и тя каза, че е същото.И защото съм болна от две седмици вече, намален имунитет и ЧЕСТИТО Спарчова болест.

Нещо не сте се разбрали с лекарката.Най-вероятно това което са открили при теб е микроспория(гъбично заболяване),а Спарки се лекува от демодекоза(поне до сега)Ако той няма микоспория ,може да си ги хванала от всякъде (котка или някакви замьрсени повърхности),може в последствие кучето да се зарази от човек и обратното.
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 10:50 AM

Спарки, съчувствам ви. Много е гадно да не изпитваш доверие към лекар без значение дали човешки или ветеринар. А веднъж загубено, аз не мога да си го възвърна и предпочитам да търся нов. Просто постоянно изпадам в съмнения за всичко, което ме съветва и не се чувствам спокойна. Разбира се, във вашия случай може би е недоразумение, не знам.
Дано скоро да се оправите и вие и Спарки!
User's Signature

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 11:06 AM

Цитат(Chiita @ Feb 25 2010, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Sparky_TabY @ Feb 24 2010, 10:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И за което съм най-ядосана е, че и аз си лепнах Спарчовата болест. На ръката ми излезна едно петно, което не минаваше. Отидох на дерматолог, изследване и се оказа нещо, което немога да разчета на бележката. Било от животно. Обясних си одата на лекарката и тя каза, че е същото.И защото съм болна от две седмици вече, намален имунитет и ЧЕСТИТО Спарчова болест.

Нещо не сте се разбрали с лекарката.Най-вероятно това което са открили при теб е микроспория(гъбично заболяване),а Спарки се лекува от демодекоза(поне до сега)Ако той няма микоспория ,може да си ги хванала от всякъде (котка или някакви замьрсени повърхности),може в последствие кучето да се зарази от човек и обратното.

Да възможно е да не сме се разбрали. Мисля, че доста добре обясних на дерматоложката точно от какво е болно кучето, как се казва болестта и тя потвърди че е същото. dry.gif Но тя все пак не е ветеринар и предполагам не е запозната или поне до такава степен с ветеринарните заболявания. Все пак ме предупреди, че може да си се презаразяваме и се пазим сега един от друг. Ще видим утре пак неговото изследване какво ще покаже.
Цитирам каквото са ми казали, защото аз не съм компетентна и слушам каквото ми кажат.
Поне се успокоих малко, че демодекозата найстина не е заразна, че ако вземат всички около мен да пламнат и...

#206 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 01:18 PM

Утре като отидете със Спарки на лекар , вземи си и своето изследване и кажи какво са открили при теб.Не вярвам да не ти обяснят подробно за какво става въпрос (дано сега Спарки не си е лепнал гъбички)
Относно хуманните дерматолози , надявам се че са запознати с демодексите ,но при хората се открива Demodex folliculorum от който кучетата не боледуват , а при кучетата Demodex canis(и още 2-по рядко срещащи се вида ) от които пък хората не се заразяват.
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 03:25 PM

Преди доста години от една котка бях получила такова нещо,кръгли,червени петна
по кожата,който много ме сърбяха,оказаха се някъкви лишеи.Със сигурност не е
демодекоза.

#208 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 25 February 2010 - 06:36 PM

аз също,беше микроспория ,петна колкото 5ст .стари,бели в средата с червен кант по края....доста е заразно и прилепчиво ,но се лекува.
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 01:54 AM

И при нас го е имало този проблем...много са капризни от към кожата,особено английските dry.gif

#210 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 12:06 PM

Цитат(elia123 @ Feb 25 2010, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
аз също,беше микроспория ,петна колкото 5ст .стари,бели в средата с червен кант по края....доста е заразно и прилепчиво ,но се лекува.

Да оказа се, че моето е същото. А Спарки няма такова за щастие. Преди около месец отивах на гости в нашите и пред входната врата видях едно персииче. Уникално сладко. Слагам снимка. Толкова галйовно и мило. Прибрах го вкъщи. Майка ми пощуря, тя хич не обича котки. Мислех да го взема аз, но Спарки веднага искаше да го яде. И той хич не обича котки. А и съвсем натясно щяхме да сме вкъщи. Изкъпах го с шампоан, с балсам. Нослето му беше толкова мръсно и запушено, че едва дишаше и чак хъркаше. Като го почистих се пооправи и успя да хапне. Стана толкова пухкаво. Една приятелка има котки и и звъннах да дойде. Много го хареса и го взе тя. Милото е на около две години и има някакво хронично заболяване, разстройство и на последното изследване в петък се оказа и микотично заболяване. Та сигурно от него съм прихванала. Но поне душичката вече си има дом. Бащата на пиятелката ми е влюбен в това коте. И ще си го гледат хората.
А за Спарки, Демодекозата я няма вече. Това на тестиса не се знае какво е. Пак неискаха да вземат проба, защото било много чувствително. Предположиха, че е ухапване от някакво насекомо. В този студ насекоми аз скоро не съм срещала, нооо. ..Дадоха един мехлем да мажем.
И от известно време куцаше нещо. Уж поспря, но му измъкнаха осил в Петък. Със същия мехлем мажем и крачето. Обаче хич не ми харесва и ако днес успея да излезна по рано от работа пак ще го водя. Очевидно няма подобрение.

Благодаря на всички за съветите и мненията. vb_024.gif Ако беше някой друг, който не може да разчита на форуми и се доверява само на лекарите ( както по принцип е редно да бъде) като нищо биха махнали кучето. Ей така заради едната некомпетентност и прибързани мнения и заключения.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#211 Потребителят е офлайн   kurtagen Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 09:58 PM

Здравейте.Имаме проблем с бръчките под очите.Забелязах,че в самата згънка е оплешивяло.Миналия ден беше леко оплешивяло и не го сметнахме за нищо сериозно.Днес е и под двете очи и май се разпространява на доло.Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и знаете ли нещо повече по въпроса.Кучето е на 9 месеца мъжко.

#212 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 11:08 AM

Вероятна причина може да е спарването между гьнките и някаква вторична инфекция.Има и други варианти , но е добре доктор да го види.
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   kurtagen Икона

Публикувано: 22 March 2010 - 12:51 PM

Докторът каза,че е започнала да се развива възпаление.Често се срещало при кучетата с бръчки и се получава от секрета кайто отделят очите.Даде ми един препарат за почистване.До сега сме го почиствали с бебешки мокри кърпички,но не било правилно.Като има някакъв резолтат пак ще пиша.

#214 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2010 - 01:07 PM

Трябва да се отнасяте с особено внимание към бръчките,редовно почистване е едно от основните неща.
Ако кучето има възпалени очи и сълзички,също ще причини възпаление на бръчките.Наблюдавайте ги
да са чисти и сухи smile.gif
Друга евентуална причина може да е алергия,която причинява сърбеж на очите и кучето започва да ги търка в мебели,
килими и други повърхности (с Кара е така и си имаме големи ядове dry.gif разранява клепачите и цялата си физионмия )

#215 Потребителят е офлайн   mi6lence Икона

Публикувано: 26 March 2010 - 07:48 AM

Цитат(kara and cveti @ Mar 22 2010, 12:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да се отнасяте с особено внимание към бръчките,редовно почистване е едно от основните неща.
Ако кучето има възпалени очи и сълзички,също ще причини възпаление на бръчките.Наблюдавайте ги
да са чисти и сухи smile.gif
Друга евентуална причина може да е алергия,която причинява сърбеж на очите и кучето започва да ги търка в мебели,
килими и други повърхности (с Кара е така и си имаме големи ядове dry.gif разранява клепачите и цялата си физионмия )

здравейте!!аз съм нова туку що се регистрирах защото цяла нощ чета по форуми за френските булдоци а и защото цяла нощ седя над моя малък булдог,който е на 3 месеца и вчера му определиха диагноза-паравироза,знам че е много страшна болест и съм много отчаяна,незнам как да ви го опиша ,но съм сигурнна че ме разбирате,сега е при мен,беше цял ден на системи,вечерта я взех и след 1 час пак отиваме на системи,почти цяла нощ повръща и заспива за по 15 мин.дадоха ми добри шансове за оцеляване,защото е откриха много на време,дано оцелее.купихме я с паспорт на който е отбелязано че е ваксинирана но се оказва че или паспорта е фалшив или е ваксинирата наистина но по време на ваксината е имала глисти и ваксината не хващала,поне така ми обесни ветеринарния,сега ще се борим,много ми е гадно защото ме гледа с тея големи очи а аз нищо не мога да направя...просто исках да напиша как се чуствам!

#216 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 11:14 AM

Неприятно ,но френчитата са борбени и жилави кученца и ви пожелавам бързо да се поправи!
От къде я купихте и само една ваксина ли има сложена?
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   mi6lence Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 02:49 AM

[quote name='Chiita' date='Mar 26 2010, 10:19 AM' post='789131']
Неприятно ,но френчитата са борбени и жилави кученца и ви пожелавам бързо да се поправи!
От къде я купихте и само една ваксина ли има сложена?
[/quo купихме я от човек,не е от развадници и тн. и по паспорт има 2 ваксини,днес и утре ще е на системи,дано оздравее сланцето ми zd_120.gif

#218 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 08:26 AM

mi6lence, не се отказвайте !!! Аз вярвам ще всичко ще е наред,казва го човек с френчи оцеляло след паравирозата ae_085.gif Стискам ви много палци и лапички smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   mi6lence Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 09:13 PM

Цитат(minkmink @ Mar 27 2010, 07:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mi6lence, не се отказвайте !!! Аз вярвам ще всичко ще е наред,казва го човек с френчи оцеляло след паравирозата ae_085.gif Стискам ви много палци и лапички smile.gif

благодаря много,втори ден сме на системи но аз не виждам промяна,но поне сега повръща само по 1-2 пъти на ден,много е тажна и унила...дано се оправи!!!мерси за подкрепата ВИ!!

#220 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 09:55 AM

mis6lence, моя Айк изкара корона вирус преди 3 месеца, също беше на системи и повръщаше. Знам как са чувстваш като гледаш жвотинката така измъчена. Стискам палци всичко да се оправи.
ДА ПОПИТАМ ДРУГО СПЕШНО - Айк ака кръв, и повърна. Сега отиваме на лекар, но ми кажете на вас случвало ли ви се е?На какво може да се дължи?
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема