Dog.bg Форуми : Бобтейл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бобтейл

#141 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2008 - 11:16 AM

Защо си мисля че ще са много скъпички, може би защото ги няма толкова в БГ?Натали11 ти откъде си ако беше от варна можеше да си разхождаме заедно бобтейлчетата? :yahoo: :yahoo: Ехх мечти мечти.

#142 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 12:30 PM

Цитат

Защо си мисля че ще са много скъпички, може би защото ги няма толкова в БГ?Натали11 ти откъде си ако беше от варна можеше да си разхождаме заедно бобтейлчетата? :yahoo: :yahoo: Ехх мечти мечти.

от софия съм,ти бобтейл ли имаш?  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 12:40 PM

Скоро, Скоро ще имам. ;)

#144 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 10:04 PM

Ехоо любителите на бобтейли, къде се загубихте, дайте малко снимки на вашите бобтейлчета...

#145 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2008 - 10:40 AM

Цитат

Цитат

Цитат

здравейте,някой може ли да ми каже от какви до какви цени горе-долу варират бобтейлите  :wub:
страхотни кучета са бобтейлите   :->)
Ще си взимаш бобтейлче? :yahoo:

ами има малък процент вероятност нашите да се навият ,но ми казаха,че първо трябва да проуча цените и ако не са прекалено скъпи..ще го обсъдим  ;)

User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#146 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2008 - 10:46 AM

Цитат

Цитат

Цитат

здравейте,някой може ли да ми каже от какви до какви цени горе-долу варират бобтейлите  :wub:
страхотни кучета са бобтейлите   :->)
Ще си взимаш бобтейлче? :yahoo:

ами има малък процент вероятност нашите да се навият ,но ми казаха,че първо трябва да проуча цените и ако не са прекалено скъпи..ще го обсъдим  ;)
  Подаряа се бобтейл на1,6г.Ако се интересуваш питай в фризйорския салон до п.Ручей или пиши на лични.
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#147 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2008 - 06:01 PM

в бургас си имаме един много готин бобтеил !хората са си го купили от развъдник от чужбина (нз точно кой)казвасе амиго (както си мъ било по родословие) и е някаде на 6 месеца горе долу голям пухчо е и има много готина опашка точно като на том от "том и джери" като го снимам ще му пусна снимки :blink:

#148 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2008 - 03:08 PM

В темата за флуд лизата беше пуснала снимки на Амиго. ;)

#149 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2008 - 07:44 PM

Да, има снимки.

#150 Потребителят е офлайн   lo80 Икона

• Interests:Бобтейл форевър!

Публикувано: 10 December 2008 - 01:53 PM

Здравейте,
влизала съм няколко пъти в темичката, но все не ми остава време да пиша.
Аз съм горд собственик на бобтейл от 15 години вече. Детската ми мечта беше да имам бобтейл и родителите ми я осъществиха навремето с много молби и ревове от моя страна. Първото ми бобтейлче беше женска, прекрсно същество, много умна и добричка. Тя почина 2000 г. Нейната козина навремето поддържах в изряден вид до 5 годишната и възраст, после започнахме да я подстригваме. Сега имаме момче Меджик, на 8 г. e вече (на аватара ми е той :) ), него никога не сме водили по изложби, отглеждаме си го като домашен любимец и го стрижеме два пъти годишно. Той е един огрооомен, рошав и много обичан от всички ни глезан.
Ето и малко снимки, с лошо качество са, защото са стари и са сканирани.

Това ми беше Астричка, още една нейна снимка, още една и още една, последна, на нея е подстригвана.

А това е Меджик като бебе (тук е на 2 месеца и това е първата му разходка), на 8 месеца, на 1 годинка, годинка и половина, мърльо на 2 годинки, една весела, като горд батко.

А това са най-скорошните му снимки, с по-добро качество вече: снимката от аватара ми, цял ръст :) в игра и последно, че много станаха :) И пак повтарям, че Меджик никога не сме му поддържали козината.

Поздрави и чакам снимки и от вас :)
User's Signature

Качена снимка
Меджик на 40 дена, на 2 месеца, на 1 годинка ....................... и на 8 годинки

#151 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 03:03 PM

lo80,имаш страхотни кучета  !  :->)
много бих искала и аз да имам такива сладури,ама поне да живеех в къща с двор  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   lo80 Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 12:51 PM

natali11, благодаря ти мила!!! Пожелавам ти и ти да се сдобиеш с едно такова пухче, невероятни същества са, толкова умни и добродушни!!! Аз смело мога да заявя, че едни от най-хубавите мигове в живота ми са свързани с тези две кучета.
До колкото разбирам, ти си дете, нали не бъркам? На мен първото ми куче наще ми го купиха когато бях на 13 г. Много дълго време им се молих и плаках докато се навият. Тогава (93 г.) беше много сложно, поради липсата на интернет, скайп, мобилни комуникации, всичко ставаше много по-трудно от сега. Но успях да ги навия за първото куче да отидеме да го вземеме от бивша Югославия и сега вече без бобтейл не можеме да живееме :) Да е жив и здрав Меджик, но след него пак ще си взема бобтейл. Влюбила съм се в тях за винаги :)
User's Signature

Качена снимка
Меджик на 40 дена, на 2 месеца, на 1 годинка ....................... и на 8 годинки

#153 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 08:36 PM

lo80 , напълно си права - който веднъж е довел в дома си бобтейл, остава в плен на породата . Имам усещането, че всичко разбират и по един особено забавен начин успяват да изразят емоциите си.

От снимките разбирам, че Астра е водена на изложби, което означава, че има родословие /документ/. Меджик нейн син ли е ?

#154 Потребителят е офлайн   lo80 Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 09:58 PM

Здравей, Лиска, да и двете кучета са родословни, но нямат нищо общо едно с друго, от различни места сме ги купували. И двете не са купувани от България. И Астра не е имала кученца и Меджик не е ставал татко, не сме ги развъждали. Меджик за жалост никога не му оставихме козинката да израсте, нямаше две годинки когато го офъкахме целия, а преди това го бяхме стригали частично (муцунка и лапки) и от тогава го подстригваме два пъти годишно... и това е голямата ми болка. Така и не го видяхме красив и сресан, но важното е, че е жизнено и здраво куче. Той ми е и доста едър, много по-едър, от колкото беше Астра.
Лиска, а твоите кучета са прекрасни!!! Разтопиха ме! Двечки са, нали? Сподели повече, за тях, на каква възраст са, от къде са... ако ти се разказва, разбира се :)
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2008 - 03:00 PM

Благодаря, lo80 ! Да, две са и , разбира се - много обичани и много глезени.
Различни са като характери . Той е доста по-послушен и търпелив, Лиса -твърде емоционална - не може да стои кротко до човек , иска непрекъснато да я галят или тя да целува. При това го прави по един много непохватен и грубоват начин, който буди усмивки. Ако й се скарам за нещо, нейната реакция безусловно е да иска да се гали и с целувки всичко решава. Затова успява и да стане любимка. Но и Абел си има своите фенове - тези, които предпочитат по-изисканото поведение.  :blink: Разбира ме от половин дума, а понякога и тя не е нужна.
Козината на Лиса почти винаги е в добър вид,  с него по-трудно се справям, но и двамата не са постригвани.
Тя /като глезла / иска да командва, той често й отстъпва .  :stop:   :kuchence:

#156 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 03:47 PM

Хей, любителите на бобтейли, къде сте?Май аз скоро няма да се сдобия с бобтейлче.Тези дни разглеждам галерии със снимки на тези кучовци и ми е много кофти :(, но обещавам че някога когато порастна и имам собствен дом ще си взема 1 та даже и 2 бобтейла.Да е жив и здрав форума да ви се хваля със мечоците си.Обещавам, няма да се отметна! :blink:

П.П.А вашите кучета, Lisa и lo80, са прекрасни, и знайте че сте най-щастливите хора в света.

#157 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 06:34 PM

Цитат

...обещавам че някога когато порастна и имам собствен дом ще си взема 1 та даже и 2 бобтейла.:blink:.

tedinceto_96 , важното е, че имаш добро сърце ! :blink: Пожелавам ти много сбъднати мечти ! :blink:

#158 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 03:32 PM

Здравейте всички, лудо влюбени в представителите на породата бобтейл!

От почти половин година живея с прекрасна бобтейлка в мир, разбирателство и пълна хармония и не можах да устоя на изкушението да не ви се похваля. А като видях и датата на последнто съобщение в темата, настроението ми се изпари...
Това, което мога да кажа за староанглийската овчарка, е, че наистина е прекрасно куче, много умно и любвеобвилно, което дава мило и драго за стопанина си и за компанията на малки деца. Те пък (голяма част от тях, за да бъдем точни), благодарение най-вече на възпитателните методи на бабите си, са успели да развият непреодолим страх от големи кучета и нямат нищо против да си пиграят с някое по-малко питбулче, но от грамадната мечка, която тича срещу тях с цялата си обич, бягат като... Моят 6-годишен син и кучето ми Имура са най-комичният дует, чиито изпълнения някога съм гледала. Двамата правят такива танци, че просто няма как да не ги извикаш на бис, ако намериш сили да събереш ръце в поза "Аплодисменти". Много се обичат, но решат ли, че е станало време за хапане, нищо не може да ги спре и пак става голмо шоу. Разбира се, Имура никога не скача първа да си покаже зъбите, но не може да устои когато е провокирана. Да ухапе чуждо дете обаче е едно от нещата, в които бих се заклела, определяки го като невъзмоно.
Въпреки че купуваме само скъпа и качествена суха храна, Имура предпочита готвените храни - пилешки и свински сърца, шийки, фенери, пържоли... Не проявява никакъв интерес към кучешките играчки, но същите аксесоари на сина ми са й много любими, в резултат на което домашният мир често бива нарушен.
Дневно й се събират 3-4 часа разходки, а най-щастлива е Имура, когато има компания за игра, като не предявява претенции към "категорията" на компаньона.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#159 Потребителят е офлайн   lo80 Икона

Публикувано: 22 July 2009 - 09:13 AM

Здравей, Imura,

Хубаво е, че има нови попълнения в малката групичка на бобтейл-любителите и съответно раздвижване на темата ни :)
Прекрасна ти е госпожицата. Няма нищо по-сладко от бебе бобтейл, а твоята си е все още бебче :) Явно у вас ситуацията е подобна - малчуган+бобтейл е най-добрата комбинация :)

А ето и две снимки на моя мърльо с любимата си стопанка:

User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2009 - 11:11 AM

Комбинацията малко човече+малко куче наистина е много очаерователна! Няма нищо по-хубаво и полезно за детето да расте в компанията на куче. Затова много се чудя жените, които преди да родят започват да търсят нов стопанин на любимеца си, но не ги виня - всеки си има виждане по въпроса. Най-весело е, когато сме всички заедно на разходка и тръгнем в различни посоки - тогава Имура изпада в ужас и не знае след кого да тръгне. Не използвам хипербола, като казвам, че кучето промени живота ми и макар че заедно само от 6 месецае, вече никой от семейството ни не може да си представи битието без нея.
На първата киноложка изложба, от която си тръгна като победител, я поздравиха специално. Рядко успяваме да минем от някъде, без да отговорим на въпроси от рода на "Каква порода е кучето?", "Как се казва?", "Може ли да го погаля?", но не това е причината всички вкъщи да сме лудо влюбени в нея.

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни