Бобтейл
Публикувано: 10 September 2008 - 11:16 AM
Публикувано: 10 September 2008 - 12:40 PM
Публикувано: 10 November 2008 - 10:04 PM
Публикувано: 21 November 2008 - 10:40 AM
Цитат
Цитат
Цитат
страхотни кучета са бобтейлите :->)
ами има малък процент вероятност нашите да се навият ,но ми казаха,че първо трябва да проуча цените и ако не са прекалено скъпи..ще го обсъдим ;)

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 21 November 2008 - 10:46 AM
Цитат
Цитат
Цитат
страхотни кучета са бобтейлите :->)
ами има малък процент вероятност нашите да се навият ,но ми казаха,че първо трябва да проуча цените и ако не са прекалено скъпи..ще го обсъдим ;)

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 21 November 2008 - 06:01 PM
Публикувано: 22 November 2008 - 03:08 PM
Публикувано: 10 December 2008 - 01:53 PM
влизала съм няколко пъти в темичката, но все не ми остава време да пиша.
Аз съм горд собственик на бобтейл от 15 години вече. Детската ми мечта беше да имам бобтейл и родителите ми я осъществиха навремето с много молби и ревове от моя страна. Първото ми бобтейлче беше женска, прекрсно същество, много умна и добричка. Тя почина 2000 г. Нейната козина навремето поддържах в изряден вид до 5 годишната и възраст, после започнахме да я подстригваме. Сега имаме момче Меджик, на 8 г. e вече (на аватара ми е той :) ), него никога не сме водили по изложби, отглеждаме си го като домашен любимец и го стрижеме два пъти годишно. Той е един огрооомен, рошав и много обичан от всички ни глезан.
Ето и малко снимки, с лошо качество са, защото са стари и са сканирани.
Това ми беше Астричка, още една нейна снимка, още една и още една, последна, на нея е подстригвана.
А това е Меджик като бебе (тук е на 2 месеца и това е първата му разходка), на 8 месеца, на 1 годинка, годинка и половина, мърльо на 2 годинки, една весела, като горд батко.
А това са най-скорошните му снимки, с по-добро качество вече: снимката от аватара ми, цял ръст :) в игра и последно, че много станаха :) И пак повтарям, че Меджик никога не сме му поддържали козината.
Поздрави и чакам снимки и от вас :)

Меджик на 40 дена, на 2 месеца, на 1 годинка ....................... и на 8 годинки
Публикувано: 11 December 2008 - 12:51 PM
До колкото разбирам, ти си дете, нали не бъркам? На мен първото ми куче наще ми го купиха когато бях на 13 г. Много дълго време им се молих и плаках докато се навият. Тогава (93 г.) беше много сложно, поради липсата на интернет, скайп, мобилни комуникации, всичко ставаше много по-трудно от сега. Но успях да ги навия за първото куче да отидеме да го вземеме от бивша Югославия и сега вече без бобтейл не можеме да живееме :) Да е жив и здрав Меджик, но след него пак ще си взема бобтейл. Влюбила съм се в тях за винаги :)

Меджик на 40 дена, на 2 месеца, на 1 годинка ....................... и на 8 годинки
Публикувано: 11 December 2008 - 08:36 PM
От снимките разбирам, че Астра е водена на изложби, което означава, че има родословие /документ/. Меджик нейн син ли е ?
Публикувано: 11 December 2008 - 09:58 PM
Лиска, а твоите кучета са прекрасни!!! Разтопиха ме! Двечки са, нали? Сподели повече, за тях, на каква възраст са, от къде са... ако ти се разказва, разбира се :)

Публикувано: 12 December 2008 - 03:00 PM
Различни са като характери . Той е доста по-послушен и търпелив, Лиса -твърде емоционална - не може да стои кротко до човек , иска непрекъснато да я галят или тя да целува. При това го прави по един много непохватен и грубоват начин, който буди усмивки. Ако й се скарам за нещо, нейната реакция безусловно е да иска да се гали и с целувки всичко решава. Затова успява и да стане любимка. Но и Абел си има своите фенове - тези, които предпочитат по-изисканото поведение. :blink: Разбира ме от половин дума, а понякога и тя не е нужна.
Козината на Лиса почти винаги е в добър вид, с него по-трудно се справям, но и двамата не са постригвани.
Тя /като глезла / иска да командва, той често й отстъпва . :stop: :kuchence:
Публикувано: 08 February 2009 - 03:47 PM
П.П.А вашите кучета, Lisa и lo80, са прекрасни, и знайте че сте най-щастливите хора в света.
Публикувано: 21 July 2009 - 03:32 PM
От почти половин година живея с прекрасна бобтейлка в мир, разбирателство и пълна хармония и не можах да устоя на изкушението да не ви се похваля. А като видях и датата на последнто съобщение в темата, настроението ми се изпари...
Това, което мога да кажа за староанглийската овчарка, е, че наистина е прекрасно куче, много умно и любвеобвилно, което дава мило и драго за стопанина си и за компанията на малки деца. Те пък (голяма част от тях, за да бъдем точни), благодарение най-вече на възпитателните методи на бабите си, са успели да развият непреодолим страх от големи кучета и нямат нищо против да си пиграят с някое по-малко питбулче, но от грамадната мечка, която тича срещу тях с цялата си обич, бягат като... Моят 6-годишен син и кучето ми Имура са най-комичният дует, чиито изпълнения някога съм гледала. Двамата правят такива танци, че просто няма как да не ги извикаш на бис, ако намериш сили да събереш ръце в поза "Аплодисменти". Много се обичат, но решат ли, че е станало време за хапане, нищо не може да ги спре и пак става голмо шоу. Разбира се, Имура никога не скача първа да си покаже зъбите, но не може да устои когато е провокирана. Да ухапе чуждо дете обаче е едно от нещата, в които бих се заклела, определяки го като невъзмоно.
Въпреки че купуваме само скъпа и качествена суха храна, Имура предпочита готвените храни - пилешки и свински сърца, шийки, фенери, пържоли... Не проявява никакъв интерес към кучешките играчки, но същите аксесоари на сина ми са й много любими, в резултат на което домашният мир често бива нарушен.
Дневно й се събират 3-4 часа разходки, а най-щастлива е Имура, когато има компания за игра, като не предявява претенции към "категорията" на компаньона.
Публикувано: 22 July 2009 - 09:13 AM
Хубаво е, че има нови попълнения в малката групичка на бобтейл-любителите и съответно раздвижване на темата ни :)
Прекрасна ти е госпожицата. Няма нищо по-сладко от бебе бобтейл, а твоята си е все още бебче :) Явно у вас ситуацията е подобна - малчуган+бобтейл е най-добрата комбинация :)
А ето и две снимки на моя мърльо с любимата си стопанка:

Публикувано: 23 July 2009 - 11:11 AM
На първата киноложка изложба, от която си тръгна като победител, я поздравиха специално. Рядко успяваме да минем от някъде, без да отговорим на въпроси от рода на "Каква порода е кучето?", "Как се казва?", "Може ли да го погаля?", но не това е причината всички вкъщи да сме лудо влюбени в нея.