Dog.bg Форуми : Бобтейл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бобтейл

#161 Потребителят е офлайн   Vector Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2009 - 03:12 PM

Прочетох цялата тема и имам въпросчета. По стечение на обстоятелствата /дъщеря, която иска куче и майка, която няма нищо против :)/ след доста ровене се спрях на Староаглийската овчарка като порода. Събражения: дружелюбно и спокойно като поведение куче спрямо деца, относително голямо/едро, а съм по-скоро привърженик на по-едрите породи и много други положителни качества на породата. На ясно съм и с това че това е едро куче с дълъг косъм , както и че 90% от разходките ще са от мен :), в което няма лошо. Това което ме притеснява е, че май няма много такива в София град,а не ми се занимава с Зоомагазини, че да не се налага после да издирваме и собствениците на такива. Та въпросите са ми : от къде мога да си намеря такова куче, ориентировъчна цена и има ли някакви суперспецифични особенности?

пп: след ново прочитане на темата стигнах до извода, че май трябва да се обърна към Lisa за повече инфо за бобтейли в София или бъркам?

#162 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2009 - 03:18 PM

В зодията ми пише че ми прилягат кучета с бритони и сега разбирам защо го пише това във Враца съм виждал само един Бобтейл и то транзит го видях.

#163 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2009 - 09:43 AM

Цитат(Vector @ Aug 5 2009, 02:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Прочетох цялата тема и имам въпросчета. По стечение на обстоятелствата /дъщеря, която иска куче и майка, която няма нищо против :)/ след доста ровене се спрях на Староаглийската овчарка като порода. Събражения: дружелюбно и спокойно като поведение куче спрямо деца, относително голямо/едро, а съм по-скоро привърженик на по-едрите породи и много други положителни качества на породата. На ясно съм и с това че това е едро куче с дълъг косъм , както и че 90% от разходките ще са от мен :), в което няма лошо. Това което ме притеснява е, че май няма много такива в София град,а не ми се занимава с Зоомагазини, че да не се налага после да издирваме и собствениците на такива. Та въпросите са ми : от къде мога да си намеря такова куче, ориентировъчна цена и има ли някакви суперспецифични особенности?

пп: след ново прочитане на темата стигнах до извода, че май трябва да се обърна към Lisa за повече инфо за бобтейли в София или бъркам?

Според мен много трудно ще си намериш бобтейл в България - аз моята си я намерих чрез интернет от Москва` оттам ми я доведоха във Варна - просто имах късмет че попаднах на човек а не на мошеник защото първо я платих и после чаках да си я получа Тогава и приятелите ми ме обявиха за луда Цялата работа отне около 2 месеца а на мен ми струваше около $ 2000 Извинявам се за липсата на пунктуация компютърът нещо откачи

#164 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 August 2009 - 10:52 AM

Цитат(Vector @ Aug 5 2009, 02:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ние не сме планирали тази година малки / поради други емоции, свързани с честото ми пътуване и ангажименти/.
В никакъв случай не поръчвайте чрез зоомагазин, нищо че често те /зоомагазините/ се представят като "развъдници". Елементарна проверка чрез Google показва, че те "развъждат" всички възможни и невъзможни породи. По този въпрос многократно се е писало във форума...
Решете си какво бобтейлче искате - което да водите по изложби или домашен любимец - и тогава се обърнете към някой развъдник от не съвсем съседните ни страни. md_064.gif
Моите бобтейли също не са оттук и всеки от тях беше дълго избиран и "издирван", до степен, че цената нямаше значение, защото желанието да ги имам беше по-силно от всичко.
Успех ! smile.gif

#165 Потребителят е офлайн   Vector Икона

Публикувано: 06 August 2009 - 05:28 PM

даааа, за така наречениете зоомагазин /тип имаме всичко - от Тарантула до Гепард / ясно. А за бобтейла имах подобни подозрения, но доколкото гледах из нета имa поне 3 или 4 качествени двойки в България, но пък ще проверим и съседни и не до там съседни нам страни.

#166 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 02:11 PM

От развъдник в Русия ми пишат имейли - предлагат новородени и 3-месечни бобтейли. Ще се радвам, ако успея да помогна на някой влюбен в породата!

#167 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 08:28 PM

Здравейте!Много,наистина много харесвам бобтейлите-според мен са най-страхотната порода, след бернерите разбира се ab_041.gif Аз имам дечица(2 броя) и бернер зененхунд,когато решихме да си вземем куче колебанията ми бяха само между тези две породи-и двете са сташно дружелюбни,грамадни и страхотни за мачкане!Е взехме си бернер и съм влюбена в породата,но винаги когато видя бобтейл тайничко се надявам,че един ден ще имаме и такова куче.Мои приятели,които заминаха за Германия имаха бебе бобче и ми го бяха оставили за една седмица докато бяха извън Бг - никога няма да забравя дните прекарани с този майтапчия!Казваше се Айнщаин-сега вече е станал дядо на 8г. е, и съвсем е заприличал на гений!Казвам всичко това в кръга на шегата,защото бобтейлите разбират от майтап,със сигурност и всеки,който живее с такова куче се смее по-честичко!Много радост ви пожелавам,а на човека,който търси такова кученце искам да кажа,че е перфектно за деца и семейство-дано да си намерите най-прекрасното топче на света(задължително от развъдник и след проучване на същия)!Успех!

#168 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 01:07 PM

Аз съм точно в такова завидно (без кавички) положение - 6-годишен син и 11-месечна бобтейлска дъщеричка! Първата работа на сина ми като се събуди, е да прегърне Имура, да я доведе да леглото, за да легне той отново, а тя да стартира серия от страстни целувки по лицето и главата. Така денят започва прекрасно за всички. Е, случва се понякога в продължението му Руми да охапе Имура, но обратното е голяма рядкост, при това задължително - предизвикано! Тримата се водим сутрин и вечер на детска градина, човечетата от групата дават мило и драго да я погалят. Вчера как накацаха по оградата, като я видяха, а синът ми колко горд беше (като истински лъв), че точно неговото куче предизвиква такъв интерес. Накрая и госпожата дойде да му се порадва.
Комбинацията куче-дете е изключително сполучлива и аз я препоръчвам на всеки, който може да си го позволи. Бобтейлът пък е уникална порода, която в Англия използват за възпитанието на децата в домове за дечица с проблеми в умственото развитие. Няма друго такова куче!

#169 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 01:29 PM

Цитат(Imura @ Oct 7 2009, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм точно в такова завидно (без кавички) положение - 6-годишен син и 11-месечна бобтейлска дъщеричка! Първата работа на сина ми като се събуди, е да прегърне Имура, да я доведе да леглото, за да легне той отново, а тя да стартира серия от страстни целувки по лицето и главата. Така денят започва прекрасно за всички. Е, случва се понякога в продължението му Руми да охапе Имура, но обратното е голяма рядкост, при това задължително - предизвикано! Тримата се водим сутрин и вечер на детска градина, човечетата от групата дават мило и драго да я погалят. Вчера как накацаха по оградата, като я видяха, а синът ми колко горд беше (като истински лъв), че точно неговото куче предизвиква такъв интерес. Накрая и госпожата дойде да му се порадва.
Комбинацията куче-дете е изключително сполучлива и аз я препоръчвам на всеки, който може да си го позволи. Бобтейлът пък е уникална порода, която в Англия използват за възпитанието на децата в домове за дечица с проблеми в умственото развитие. Няма друго такова куче!

И ние бяхме така с ходенето на градина-особено следобед всички деца скачаха на оградата да и се радват!А по-голямата ми дъщеря гордо я води на каишка(моята е страшно кротка,когато я водят децата)-кучето е с 30кг.по-тежко ab_041.gif
Сега около градината се насъбраха доста бездомни и Галка се страхува и за това не ходим заедно.
Комбинацията куче-дете(деца в моя случай smile.gif )е не само сполучлива,тя е нещо,от което днешните деца имат голяма нужда-тя носи безкрайно много емоционална храна на детенцето и му помага в характеровото развитие.Бернерите също много масово се използват за "dog-therapy",но както казах двете породи имат много общо!
Поздрави!

#170 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 01:53 PM

Цитат(deneva @ Oct 5 2009, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
.....защото бобтейлите разбират от майтап,със сигурност и всеки,който живее с такова куче се смее по-честичко!

Наистина, доброто настроение и усмивките са най-естественото състояние в компанията на бобтейл. Странно и хубаво е, когато намръщеният израз на човека срещу теб на улицата изчезне и отстъпи място на широка усмивка, предизвикана от вида на кучета ми. На ден отговарям поне на 10-15 човека на въпроси за породата и т.н.
Що се отнася до целувките - те са някакъв постоянен изблик на радост. Понякога си мисля, че дори прекаляват с тях, но пък положителните емоции са "полезни за здравето"... wb_052.gif

Но и Бернаската овчарка е много красиво куче ! Да ви е жива и здрава !

#171 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 11:18 AM

Стандартът на Староанглийска овчарка /Бобтейл/:
http://www.fci.be/up...016A2003_en.doc

Съдиите , експерти на породата, обръщат особено внимание на този пасаж от стандарта :
"GENERAL APPEARANCE : Strong, square-looking dog of great symmetry and overall soundness. Absolutely free from legginess...
BODY : Rather short and compact. "

Удължените крака се считат за недостатък /както и отсъствието на дълбоки гърди/.
Акцентът върху тази "квадратност" на кучето е определящ спрямо анализа на останалите качества. Ако има плоски гърди или удължени крака, независимо от захапка, цвят на очи, ъгли, ...хендлинг , оценката не е отлична. Развъдчиците определят тези кученца като Pet клас.

#172 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2010 - 12:10 PM

Доколкото знам в България има развъдник за бобтейли, а дали ще имат кучило скоро ??

#173 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 01:47 PM

Ако имате предвид развъдник Abelicity's доколкото съм запозната няма планирано кучило в скоро време.
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2010 - 11:23 AM

Здравейте любители на бобтейлите! Мисля че ще е добре да съживим малко темата, хората ще решат че няма бобтейли в България :md_064:
Досега не съм писала тук и се чувствам виновна, затова сега ще наваксам и ще ви представя Амиго - нашата любов на 2г. и 5 месеца.
Амиго е третото куче, което имаме и първия бобтейл. Прави са всички, които казват - "веднъж бобтейл - завинаги бобтейл" :wub:
Той е най-най-най доброто, спокойно, уравновесено същество, което познавам. Най-милия и любвеобилен домашен любимец (всъщност за нас е третото ни дете, но някои казват, че не е добре кучетата да се оприличават и третират като хора).
НО, Амиго има нужда да бъде третиран като човек - по-скоро като дете. Той обожава да бъде гушкан, целуван, гален и глезен! А ние нямаме нищо против! :md_064:
Амиго е сърбин по рождение, но Бургазлия по душа. :ab_041:
спирам да пиша и оставям снимките да говорят - те го правят по-добре от мен :-)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Човешките същества, които не оставят след себе си велики постижения, а само низ от малки добрини, не са пропилели живота си.

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2010 - 01:58 PM

Показване на мнениетоAmigo's, в 29 September 2010 - 09:28 AM, написа:

Здравейте любители на бобтейлите! Мисля че ще е добре да съживим малко темата, хората ще решат че няма бобтейли в България :md_064:

Как да няма бобтейли !!! :mg_062: Дори за разлика от някои други породи имаме и Интернационален шампион -
CH Romania, CH BG, JCH Romania, JCH BG, JCH Serbia & Montenegro BOPS FELICITY DREAM - Lisa.
За нея и за мулти СН Абел - JCH RO, CH RO, CH MD, CH BG съм писала назад в темата.
Съгласна съм с казаното от Amigo's за Амиго :ae_085: !!! Това са доста от характерните за породата черти. За тях и за някои
други бобтейлски качества има в предишните страници. Затова и много си ги обичаме. :wb_052: Радвам се, че и Амиго се появи в темата !
Ето една снимка от последната ЦАЦИБ изложба в Букурещ на най-новата и естествено най-разглезена моя слабост -
Софи, / на 12,5 месеца - JCH Montenegro, JCH Makedonia, JCH Moldova, JCH Bulgaria, JCH Georgia, JCH Romania /

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#176 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 01:15 PM

На 9.10.2010 на САС изложба в Svrljig, Сърбия, Софи получи Best Junior, BOB и Best of Group, с което завърши седмата си шампионска титла - Junior Champion на Сърбия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 10:10 AM

Дойде времето и ние с Амиго да се похвалим. На изложбите в Банско от 15 до17 октомври 2010г.
AMIGO (Silver whirlwind bops kid rock x Ester) получи 3xCAC, 3xCACIB, 2xBOB, BOG-2 и стана Шампион на България, Гранд Шампион на България и Балкански шампион.

Качена снимка

Още снимки от участието ни в Банско може да видите тук
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 12:48 PM

И ние участвахме на 15 и 16 октомври. С получените 2 x BJC , BOB, rBOG, малката ми Софи / на възраст 14 месеца/ добави към шампионските си титли

Млад Гранд шампион на България
Балкански шампион.

Качена снимка Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   Amigo's Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 03:42 PM

Да, направихме една малка бобтейлска среща в Банско, поиграха си децата :ab_041: , за съжаление на снимките от играта не се вижда едно куче ли е, две ли са, въобще куче ли е или една огромна рошава топка :wub:
Затова ще покажа снимка на двамата от изложбения ринг - когато се вършеше сериозната работа :-)

Качена снимка

И след това една обща снимка с "родителите"

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 10:03 AM

Понеже Imura е скромна, ще я похваля аз:

след отлично представяне на ЦАЦИБ изложбите в София на 13 и 14 ноември,

BG Junior CH BAILAIN CHELESTA IMURA стана и
Шампион на България !!!Качена снимка ЧЕСТИТО!

Пожелавам й още много титли!

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема