Dog.bg Форуми : Рatch и Chicco

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рatch и Chicco сеславски бебета

#41 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2009 - 03:45 PM

Да,сеславска е момата.Рада и казваме.В събота я водихме на първа разходка.Голяма мъка беше.Тя не иска и да чуе за повод.Виде ли го и веднага се свива и крие и даже пиква от старх.Ама ще не ще я взех под мишница и в колата до парка.Там вече като видя заланинка и пространство и се поотпусна.Ама пак казвам добре че е моят куч,че иначе направо незнам.Много по бавно щеше да се случи всичко.
Надявам се че всичките сеславски бебета се чувстват така добре като нашето.И най- вече се надявам като ги осиновят да отидат на по-добро място с по-добри хора smile.gif
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#42 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2009 - 03:52 PM

Пач и Чико със сигурност не са братчета, но Шай и Пач са братче и сестриче. А както казах мисля, че Чико и Пилоу са братчета, с различни разцветки са, но иначе са с абсолютно еднакви муцунки и козинката им е същата по телцето и над ушичките wub.gif
Аз да ви кажа нямах почти никакви проблеми с Шай и ми трябваше един ден и половина докато се отпусне Пилоу. Толкова са умни. Ходят си на повод без проблеми. ab_041.gif
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#43 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 03:52 PM

Цитат(S.Petrov @ Dec 14 2009, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да,сеславска е момата.Рада и казваме.В събота я водихме на първа разходка.Голяма мъка беше.Тя не иска и да чуе за повод.Виде ли го и веднага се свива и крие и даже пиква от старх.Ама ще не ще я взех под мишница и в колата до парка.Там вече като видя заланинка и пространство и се поотпусна.Ама пак казвам добре че е моят куч,че иначе направо незнам.Много по бавно щеше да се случи всичко.
Надявам се че всичките сеславски бебета се чувстват така добре като нашето.И най- вече се надявам като ги осиновят да отидат на по-добро място с по-добри хора smile.gif

А кога я взехте?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#44 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 03:59 PM

Цитат(S.Petrov @ Dec 14 2009, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>

А откога е при вас Рада?
Може би и трябва повече време да свикне с повод просто.
Иначе да, собствените кучета помагат много. Това използвах при предишните 2 бебета у нас. Само че сега второто ми куче също доста порасна и моите са доста едри в сравнение с бебоците. А играта им е груба - бутане, събаряне и т.н.
Затова опознаването им протича в контролирани условия. Единственият опит да ги оставя 4те заедно, и то за 2 часа, приключи с драскотина при ухото на Чико, която вече излекувахме. И то моите бяха с намордници за всеки случай. Явно по-грубо са го настъпили или бутали с лапа.
Иначе, като почнем да излизаме, моите кучета ще са безценна помощ.

Завиждам ви за разходките, нямам търпение да започнат и при нас.

П.С. Jani4ka, по-скоро Шай е сестричка на Чико, той е кафевичкия с къс косъм. Пач е с пухкавия, по-тъмен кожух.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#45 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 04:14 PM

Цитат(my_kaya @ Dec 14 2009, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
П.С. Jani4ka, по-скоро Шай е сестричка на Чико, той е кафевичкия с къс косъм. Пач е с пухкавия, по-тъмен кожух.

Да, точно така...грешката е моя. Обърках кой е Пач и кой Чико wb_052.gif
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 05:38 PM

Цитат(jani4ka @ Dec 14 2009, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А кога я взехте?

2-3 дни, след като вие взехте кученцата. Толкова много съм щастлива, че тогава 3+2+1=6 бебенца излязоха от изолатора! Хем ще са напълно социализирани и здрави, хем изобщо ще са живи, за да могат да заминат при постоянните си стопани.
Защото Сеславци е опасно място, особено за бебета. А някога може да си е направо като във филм на ужасите.
Защо казвам това. Тази сутрин брат ми отиде да закара храна за днес и сряда, днес храни докторката. Добре, че не отидох с него. Едно кученце от бебешката клетка, тази същата, от която са взети тези 6 кученца, е намерило начин да премине в съседната клетка, и там е било разкъсано и изядено от голямото куче със свитите задни крака. По средата на клетката е имало само черва, малко козина и нокти.
Не мислех да споделям тази страхотия, но в крайна сметка я описвам, за да видите от какви страхотии сте измъкнали "подопечните" си. А убитото кученце със сигурност е било братче или сестриче на някое от вашите кученца. Но е нямало техния късмет, някой временно да се смили над него. Така че - rc_036.gif за всички вас, приемните родители!

#47 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 05:48 PM

Ох, точно Надя ми каза тази ужасия. Корема ме боли от мъка. ud_009.gif А кое ли е клетото същество, не, че има значение, но все пак ми се иска да знам...
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 05:50 PM

Цитат(nort2005 @ Dec 14 2009, 05:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не мислех да споделям тази страхотия, но в крайна сметка я описвам, за да видите от какви страхотии сте измъкнали "подопечните" си.

ud_009.gif
Това е...кошмар е меко казано. И като знам, че там уж през цялото време има пазач, като знам какво се е чувало, как може да стоят безучастни eg_033.gif
Бясна съм, искам да мога всичките да ги махна оттам. Всичките до едно.
Трябва ли още мрежа да се сложи? Как може да мине през тази ситната? Направо съм без думи.
Кога ли ще се промени това място.
Единствената утеха в случая е, че приемните семейства стават повече, че хората изглежда се трогват все повече.

Норт, много е гадно, но има ли снимки? Да се пратят до властимащите, до медиите? За огромно съжаление у нас май само отвратителните картини действат на повече хора.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 06:07 PM

eg_033.gif
седяли са и са си пушели невъзмутимо

щом са минали през тази мрежа, не знам какво трябва да се направи eg_033.gif

#50 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 06:09 PM

Брат ми не е снимал, а и на снимките не би се виждало кой знае какво, казах ви какво е останало от кученцето.
Мрежата е била разбутана в края, към стената. Знаете какви са любопитни и игриви малките кученца, това е платило с живота си.

#51 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 06:19 PM

Цитат(nort2005 @ Dec 14 2009, 06:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Знаете какви са любопитни и игриви малките кученца, това е платило с живота си.

Поредната жертва на това място. Само се моля с общи усилия да успеем малко по малко да обърнем резултата в полза на щастливите случаи. Дано поне останалите в клетката не са толкова любопитни. rf_011.gif

User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 December 2009 - 06:27 PM

Цитат(my_kaya @ Dec 14 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Бясна съм, искам да мога всичките да ги махна оттам. Всичките до едно.

Ама те ще докарат следващите - прибират бебета нон-стоп. В неподходящи клетки, в неподходящи условия, при неподходящ персонал. То големите не оцеляват, какво остава за малките. dry.gif

п.п. Анук, невъзможно е да минат през рабиоцата, огледай - някъде има скъсано или са я повдигнали отнякъде.

п.п.п. Сега видях дописаното от Норт за края на мрежата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#53 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 06:34 PM

Цитат(bushkata @ Dec 14 2009, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ама те ще докарат следващите - прибират бебета нон-стоп. В неподходящи клетки, в неподходящи условия, при неподходящ персонал. То големите не оцеляват, какво остава за малките. dry.gif

Bushka, знам, че е така. И знам, че докато хората не осъзнаят, че трябва да си кастрират кучетата, няма да се промени нищо. И знам, че докато някой поне малко обичащ животните не поеме това място нищо няма да се промени.
Просто това е от тези случаи, които ме карат да действам, въпреки безнадеждността на ситуацията.
Иска ми се да съм богата, само заради това, искам да мога да променям нещата.
Затова правя, каквото зависи от мен.
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 06:34 PM

Това не искам и да си го представям.
Хора (в това число и родители) подминават по улиците премазани кучета, които още мърдат и чакат следващата кола да мине върху тях, вие говорите за "емоционално имунизираните" все пак пазачи в изолатора. Нищо не е това, да се радваме, че още не организират бой на кучета вътре.

Но все пак, да запазим тази тема на Пач и Чико за по-светли и радостни мисли! :)

#55 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 December 2009 - 06:36 PM

Цитат(my_kaya @ Dec 14 2009, 06:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Затова правя, каквото зависи от мен.

Всички сме така, искаше ми се и управлението на изолатора да зависи от нас.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#56 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 06:45 PM

Добре, да върна малко темата във веселата й част, а именно - дребовците стават все по-активни. Като ме чуят да се движа из другите помещения се започва хорово мрънкане, джавкане и т.н. Пълна програма, доста са гласовити.

Досега си мислех, че мрънкат за храна. Да, ама не. Сипвам им храна, обаче вместо да се втурнат да ядат, те започват да си играят с мен, хапят ми панталона, закачат се.
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 07:08 PM

eх :) това да се чува! af_089.gif

#58 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 08:21 PM

Цитат(my_kaya @ Dec 14 2009, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, да върна малко темата във веселата й част, а именно - дребовците стават все по-активни. Като ме чуят да се движа из другите помещения се започва хорово мрънкане, джавкане и т.н. Пълна програма, доста са гласовити.

Досега си мислех, че мрънкат за храна. Да, ама не. Сипвам им храна, обаче вместо да се втурнат да ядат, те започват да си играят с мен, хапят ми панталона, закачат се.

Ох, аз пак ще направя паралел с моите, но значи се оказва, че съм взела по-смелите братоци. Като торпеда са. ab_041.gif Толкова сладко си играят, тичат из целия апартамент. А сутрин като ме чуят, че ставам то не са радостни звуци, не са подскоци...Сигурна съм, че още малко им остава и на Пач и Чико и ще са и те напълно отпуснати.
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 08:23 PM

Цитат(S.Petrov @ Dec 14 2009, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>

А Рада не беше ли едно много изплашено кученце, което само си стоеше в къщичката?

Отново да помоля, да ползвате бутона "редактор", за да допълвате мненията си, а не да пускате поредни.
мод

User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 09:05 PM

Цитат(jani4ka @ Dec 14 2009, 06:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А Рада не беше ли едно много изплашено кученце, което само си стоеше в къщичката?

Не, Рада не беше от страхливите, още в Сеславци си беше общително кученцето. Страхливи бяха само бебетата на my_kaya. Подчертавам "бяха", защото вече не са, нали smile.gif ?

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни