Dog.bg Форуми : топ 10 необучаеми породи кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

топ 10 необучаеми породи кучета до всички стопани на инати и необучаеми Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 November 2009 - 05:44 PM

Цитат(Nomad @ Nov 30 2009, 02:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От де се измъдри тази класация и кой я е направил ?

проф. д-р Станли Корен,преподавател по психология в университета на Британска Колумбия.

Само,че трябва да се уточни едно нещо,а именно,че тази класация е съставена от наблюдения върху даден брой представители на всяка порода.

Всъщност,според д-р Корен има 3 типа интелигентност при кучетата:
адаптивна интелигентност - индивидуална характеристика и се определя посредством специално тестове
инстинктивна интелигентност - също индивидуална характеристика и също се определя чрез специални тестове
работна интелигентност - породна характеристика

Така че,по - правилно е да се каже,че това е скала изградена по работната интелигентност,а не по способността на породата да учи команди smile.gif
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#22 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени
Публикувано: 30 November 2009 - 10:09 PM

за чау чау породата не съм много съгласна за класацията заащото аз моя много бързо го научих на много неща дори се разхождаме безникаква каижка и върви плътно до мене дори сам се разхожда и сам се прибира адски много е умен

#23 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 01 December 2009 - 12:03 AM

77 булдог
http://www.youtube.c...h?v=5f0pxHdGY68
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 December 2009 - 12:46 AM

Каква е идеята на тази тема?
Обсъждаме класацията?
Всеки стопанин се изрежда, за да каже, че неговото е много умно и тази класация не важи?
Слагаме клипове на фрийстайл - такива теми има май доста, а и просто тема с клипове е за видеотека?
Не разбирам.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 09:32 AM

Абе незнам каква е темата, ама според мен подобна класация е безмислена - нещо като кой е най-добрия футболисът на века. Всяка порода си има предназначение и щом кучетата от тази порода си изпълняват задачите значи са достатъчо умни.
Неможе да се сравнява служебно куче, с куче пазач на стада, с птичар и гонче. Виж ако ми направят класация - кое служебно куче изпълнаванай-добре задачите си или кое гонче гони най-добре ще се съглася донякъде ab_041.gif

И не е ли доста важно кой ги е обучавал тези кучета?

Айде един клип - тези от каква порода са, и къде ли са в класацията?

http://www.youtube.c...h?v=lmi_qFsiHBM
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#26 Потребителят е офлайн   flamewitch Икона

Публикувано: 01 December 2009 - 10:03 AM

а само да попитам, питбулите подлежат ли на обучение на команди и възпитание, тъй като се "дзверих" яко ама никъде не го видях в класацията dry.gif извинявам се ако звуча тъпо, но съм нова във форума и може аз да съм изпуснала нещо, както и от скоро съм горда стопанка на един немирник, за който се надявам да науча полезни неща от тук!

#27 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 December 2009 - 10:44 AM

Цитат(flamewitch @ Dec 1 2009, 08:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
а само да попитам, питбулите подлежат ли на обучение на команди и възпитание, тъй като се "дзверих" яко ама никъде не го видях в класацията dry.gif извинявам се ако звуча тъпо, но съм нова във форума и може аз да съм изпуснала нещо, както и от скоро съм горда стопанка на един немирник, за който се надявам да науча полезни неща от тук!

Темата е :НЯМА кучета кои не могат да бъдат обучени поне на основни неща :Ела, Седни, Редом. ae_085.gif
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 December 2009 - 11:08 AM

Вижте, класацията изобщо не касае умнота и тъпота.
Касае готовност на кучето да се подчини на човека и да вярва на неговите преценки повече, отколкото на своите.
Някои породи трябва да са по-независими от човека, за да вършат своята работа. Давала съм този пример, ще го дам отново: Ако застанеш с куче и шейна на ръба на пропаст и кажеш напред! немската овчарка ще скочи директно, хъскито няма да се подчини и ще заобиколи пропастта. Това прави ли хъскито тъпо? Май в дадената ситуация точно обратното? Ето ви нагледно защо хъскито е по-назад в класацията. Не приемайте това като класация кой е по-по-най умен, съвсем друго е.

#29 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 12:05 PM

има нещо вярно в цялата работа. просто има кучета, които С УДОВОЛСТВИЕ се учат и направо им иде отвътре изпълнението на команди - показваш веднъж и готово, и дори няма нужда от бисквитки, една похвала върши чудесна работа. Такава беше старата ми овчарка, милата лека й пръст, просто нямах никакви грижи с нея какво и да съм тръгнала да я уча. Майка ми така я беше забязала на една спирка. Решила да отиде на пазара, но с тролея, казала й да чака на спирката с намерението да се върне и да я вземе след половин час. Но тотално я забравила... Е, прибрах си я аз след 4 часа - тя си седеше на същото място на спирката и чакаше както е наредено...

Е сегашния маймун не е толкова изпълнителен, но взема ли бисквитката в ръка веднага сяда, ляга без дума да съм обелила и ме гледа с едни такиииива очи, само и само да е сигурен, че ще му я дам. Брей тия бисквитки чудеса вършат. ab_041.gif
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 02:58 PM

Наистина беше добре да се каже за какъв вид интелигентсност става въпрос защото да ми сложат бултериера толкова на задни класации е направо смешно . И пак такива изследвания с толкова породи кучета да се каже с точност кое куче на точно кое място е ми се струва несериозно или трябва да са взели по 100 кучета от всяка порода и пак няма да е точна статистиката . Има много невярни изследвания като това че ми бяха представили по телевизията че немската овчарка имала по-силна захапка от питбула и такива глупости . . .

#31 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 03:24 PM

Цитат(mil_ @ Dec 1 2009, 11:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте, класацията изобщо не касае умнота и тъпота.
Касае готовност на кучето да се подчини на човека и да вярва на неговите преценки повече, отколкото на своите.
Някои породи трябва да са по-независими от човека, за да вършат своята работа. Давала съм този пример, ще го дам отново: Ако застанеш с куче и шейна на ръба на пропаст и кажеш напред! немската овчарка ще скочи директно, хъскито няма да се подчини и ще заобиколи пропастта. Това прави ли хъскито тъпо? Май в дадената ситуация точно обратното? Ето ви нагледно защо хъскито е по-назад в класацията. Не приемайте това като класация кой е по-по-най умен, съвсем друго е.

rc_036.gif af_089.gif
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#32 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 05:05 PM

Цитат(tanito @ Nov 30 2009, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...дори сам се разхожда и сам се прибира адски много е умен

Браво бе!Вие пък намерихте с какво да се похвалите! eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#33 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 December 2009 - 08:40 PM

77 Булдог
http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 12:13 PM

тази "класация' е необоснована и невярна.
Как е възможно служебни породи, като малиноа и боксер, да са толкова назад?!

И никой не говори за интелигентността на кучетата ни... всички са умни, само някой дето са по-инати.Или стопаните им по-нямат опит с обучението ( често срещано ) .

За пример ще дам боксер научил нещо в първта си година ( като команда) ..и дълго време не тренирана, не напомняна ...след години командата се изпълнява безприкословно ...

#35 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 12:51 PM

Цитат(diadra @ Dec 2 2009, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>

И никой не говори за интелигентността на кучетата ни... всички са умни, само някой дето са по-инати.Или стопаните им по-нямат опит с обучението ( често срещано ) .

За пример ще дам боксер научил нещо в първта си година ( като команда) ..и дълго време не тренирана, не напомняна ...след години командата се изпълнява безприкословно ...

Боксера нз от колко години вече не го използват за служебно куче (бях чел че е заради лош брийдинг относно външният вид който му пречел ама какво точно му пречело не пишеше) . Ама за малинката и аз се чудя . . .

#36 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 02:28 PM

Цитат(diadra @ Dec 2 2009, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Никой не говори,ама д-р Корен е направил тази класация,за да покаже точно това,за което ''не се говори''. И това е доста,повтарям ДОСТА голям пропуск на Apso,че не сподели въз основа на какво и за какво е направено изследването.

Ще помоля,пръво да се поразровите малко и да прочетете повече неща за класацията,тогава обсъдете с другите защо е така...цялата тема е изпълнена с празни приказки и не мисля,че е полезна на някого. smile.gif

ПП който го мързи да търси... има и още много други материали,който се интересува,определено ще му е много интересно :)
User's Signature

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

#37 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 03:28 PM

Цитат(LilTed @ Dec 2 2009, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не говори,ама д-р Корен е направил тази класация,за да покаже точно това,за което ''не се говори''.

Ти сам спомена, че тази именно класация касае само един аспект на интелигентността. По-скоро са важни критериите, по които е направена. Доколкото помня: 1. Необходим брой повторения, за да се заучи команда. 2. Процент на изпълнение на команда от раз.
Общо взето съм съгласна с това:
Цитат
The drawback of this rating scale is that it is heavily weighted towards obedience (e.g. working or guard dogs) rather than understanding or creativity (e.g. hunting dogs), so some breeds may appear lower on the list due to their stubborn or independent nature, but this nature does not make them unintelligent or impossible to train.

Това е по-скоро класация по готовност за подчинение, а не по интелигентност.

#38 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 05:27 PM

Да.Сама споменах,че касае интелигентноста на породата,но ако се върнеш и прочетеш,сам/а ще разбереш,че се отнася по-точно към работната интелигентнст,а тя е съвкупност от доста неща,а не само разума и способността на кучето да изпълнява команди smile.gif

ПП Надявам се да не приемеш думите ми като опит за заяждане :)
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 05:32 PM

Ни най-малко. Надявам се и ти не приемаш моите така.
Ти се позоваваш на трактовката на Корен за интелигентност. Аз пък обръщам внимание, че трудът на Корен има критици. Критиката се състои в това, че критериите му за интелигентност всъщност не са за интелигентност, а за послушание. Т.е, твърде частни са. Разбира се, всеки може да избира дали да приеме труда му безрезервно или да се вслуша в критиката.

#40 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2009 - 05:37 PM

Цитат(Apso @ Nov 29 2009, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кога питам някой собственик, защо негово куче е необучено, обикновено ми отговарят- Моят е голям инат, тази порода е необучаема.
И така скъпи собственици топ класация с видео-примери на най необучаеми породи!

Нивото на работната интелигентност се определя от броя на повторенията, необходими за научаване на нова команда. В зависимост от това породите са разпределени условно в шест групи:

Моят пропуск че не всопоменавам тази класация е направлена на база за обучение на обиденс.Ок, обиденс- това е послушание. Обучено куче е много приятен член на човеско общество.Бягащи след коли, нападащи на деца,ровящи в боклука...- не харесвам такива кучета!
Признавам- аз ви провокирам af_089.gif
И не ми пука къде в тази класация апсо или НОК! Важно е само едно- всеко едно куче може да бъде обучено на основни неща! А отговор -Моето куче от необучаема порода- е абсурд, дори в тази класация! И точно това доказвам слагайки клипи!
Нама необучаеми кучета, има само мързели и безотговорни стопани!

Всички не съласни с тази класация могат да докажат колко са обучаеми и интелегентни техни кучета на състезания!
Има по ИПО,шутсхунд и фристайл.
User's Signature

Качена снимка
училище

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни