Dog.bg Форуми : топ 10 необучаеми породи кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

топ 10 необучаеми породи кучета до всички стопани на инати и необучаеми Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 04 December 2009 - 01:39 PM

79! АфганObedience

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#42 Потребителят е офлайн   Ins0mnia Икона

• Interests:Танци, Музика.. :))
Икона за мнението  Публикувано: 20 December 2009 - 03:12 PM

Според мен зависи от самото куче...няма значение породата.. smile.gif
Имам страшно умен БОК, но докато научи команди..и най-вече да се научи да не скача по мен и по други хора ми беше нужно доста търпение ! smile.gif ..Всичко на всичко мога да го опиша като умен, инатлив, лакомник и страхотен приятел ! wub.gif af_089.gif
User's Signature

Когато човек иска да убие тигър - нарича това "Спорт", когато тигърът иска да го убие - наричат това "Жестокост".. !!!

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Xrisi.dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Много .. но не чак толкова ... хD
Публикувано: 20 December 2009 - 04:04 PM

Ние сме на 9-то място ab_041.gif Само дето не съм съгласна .. трябват н ии доста повече от 5 повторения, но това е по-скоро от незаинтересованост, ако има нещо любимо за ядене - бързичко става ab_041.gif

#44 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 04:59 PM

На последние клипчеа, пуснати от Апсо - с Афганските хрътки - и на двата клипа кучетете вървят редом на повод . Ако не ме лъже зрението. Макар и да не е обтегнат, все пак имат повод. Не смятам това за голямо постижение, със цялата ми симпатия към тях ea_103.gif wb_052.gif Първото клипче догледах до 3.30 мин, после ми се бъгна нета, така че какво ставаше нататък не видях ab_041.gif

Моето куче върви редом, с повод, не е обегнат, но веднага като го махам команда "редом" не се изпълнява олкова идеално. dry.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Икона за мнението  Публикувано: 06 January 2010 - 05:14 PM

до скоро нямах отношение към дребосъците , смятах че за нищо не стават ,но опита ми с пинчери, кокери и пекенезите показва ,че са могат доста и са подценявани .

ето няколко филмчета на първите е пекенеса Пиги на 7 месеца от един див и неподчиняващ се звяр ска4ащ по всеки човек стана ангелче wb_052.gif - 3то занятие филм1 пекенез натини тук ,film 2 pekenese

#46 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 16 January 2010 - 12:30 PM

http://www.youtube.c...h?v=pnMaNP6WfLM Това клипче ме изуми ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2010 - 01:20 PM

Цитат(Katt @ Jan 16 2010, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.youtube.c...h?v=pnMaNP6WfLM Това клипче ме изуми ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

Мнооого впечатляващо! ae_085.gif
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2010 - 06:53 PM

Цитат(mil_ @ Dec 1 2009, 11:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте, класацията изобщо не касае умнота и тъпота.
Касае готовност на кучето да се подчини на човека и да вярва на неговите преценки повече, отколкото на своите.
Някои породи трябва да са по-независими от човека, за да вършат своята работа. Давала съм този пример, ще го дам отново: Ако застанеш с куче и шейна на ръба на пропаст и кажеш напред! немската овчарка ще скочи директно, хъскито няма да се подчини и ще заобиколи пропастта. Това прави ли хъскито тъпо? Май в дадената ситуация точно обратното? Ето ви нагледно защо хъскито е по-назад в класацията. Не приемайте това като класация кой е по-по-най умен, съвсем друго е.

Забелязала съм,че кучо често се помайва,когато му издам команда.Сякаш обмисля смисъла и и с какво той ще спечели,ако я изпълни.С времето ние двамата се опознаваме все-повече,той знае привичките ми,аз знам предпочитанията му и осъзнах,че за да поискам нещо да направи,изказвам гласно защо го искам и в пороя от думите ми той схваща поне една-две,асимилира за какво иде реч,след което се съгласява.Но не е ли съгласен с мен-това е негово право и аз го зачитам.Сякаш не го третирам като куче,което безпрекословно ми се подчинява,а като приятел,с който взаимно стигаме до консенсуси.Почне ли обаче с магариите си,аз се разлютявам,почвам да го гълча,той разбира,че е надвишил правомощията си и става смайващо покорен и изпълнителен.Не ми харесва куче,което сякаш не преценява командите,а изпълнява само и само да угоди на господаря си,както и не ми харесват дресирани на безсмислени команди кучета от рода на култовата команда при граничарските кучета:"умри за родината!"и хайванът се прави на умрял,с вирнати нагоре крайници.Айде,холан,нема нужда-аз имам куче,а не циркаджийска маймуна.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#49 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 16 January 2010 - 08:51 PM

Цитат(Мил@ @ Jan 16 2010, 11:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Katt @ Jan 16 2010, 10:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Мнооого впечатляващо! ae_085.gif

всички тези неща може да се постигнат с почти всеки мъник от "неубочаемите породи" , пък и не само мъник важен е подхода , правилната стимулация и спазване на определенте етапи за изгражданена навика. А за пекенезите определено са доста подценявани по отношение на работа

#50 Потребителят е офлайн   Maren Ivanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 08:43 PM

Не успах да видя как стоят нещата с Нюфаунлендите :d нз дали е изключение, ама по моя преценка нашето бебче ландзерче би се вписало най-добре в 80 повторения

#51 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 22 February 2010 - 03:13 PM

Dogdancing with Newfoundland dog
http://www.youtube.c...feature=channel
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#52 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 01:44 PM

Цитат(Persona Grata @ Dec 20 2009, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На последние клипчеа, пуснати от Апсо - с Афганските хрътки - и на двата клипа кучетете вървят редом на повод . Ако не ме лъже зрението. Макар и да не е обтегнат, все пак имат повод. Не смятам това за голямо постижение, със цялата ми симпатия към тях ea_103.gif wb_052.gif Първото клипче догледах до 3.30 мин, после ми се бъгна нета, така че какво ставаше нататък не видях ab_041.gif

Моето куче върви редом, с повод, не е обегнат, но веднага като го махам команда "редом" не се изпълнява олкова идеално. dry.gif

То се знае,че нашето гардже е найхубаво,но трябва да признаем,че има кучета,на които трябва да повтаряш в несвяст,че да изпълнят команда...(моята е от тях..)А тези на баща ми само като го видят и знаят какво да правят и изпълняват...Според мен не се отнася за интелект,а за послушание...
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   geri123453 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 05:19 PM

не е така поне за нас с чау чау 2 да кажа нещо и е готов да го напрай
User's Signature

Качена снимка

[url=http://line.romanticcollection.ru]Качена снимка[/url

#54 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2010 - 04:44 PM

Аз се чудя ние къде се класираме - с кръстоските. Малтизерът е по-нагоре, а ши-цу-то на опашката smile.gif Надявам се да е взела повечко от първата порода, но започвам сериозно да се съмнявам. Тъй като наградите не работят особено, кученце или схваща, но невинаги й се занимава да изпълнява, или седи и гледа с напрежение в погледа и след минутка й омръзва и изчезва по свои дела...Ако е за някоя беля, обаче, много бързо се изкатерва до първите места на класацията.
Не знам, може би трябва да се сложи и параметър "способност на стопанинът да обучи кучето" ab_041.gif

#55 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 04:18 PM

Цитат(Мира741001 @ Mar 3 2010, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

То се знае,че нашето гардже е найхубаво,но трябва да признаем,че има кучета,на които трябва да повтаряш в несвяст,че да изпълнят команда...(моята е от тях..)А тези на баща ми само като го видят и знаят какво да правят и изпълняват...Според мен не се отнася за интелект,а за послушание...

Грешка wb_052.gif затова не изпълнява, командата се подава вежднъж и кучето трябва да я изпълни от първи път.
А не "седни wb_052.gif седни wb_052.gif сеедни dry.gif седни ea_103.gif седни СЕДНИ eg_033.gif eg_033.gif "
ако не изпълни след първата команда, трябва да следва корекция. За Булдоците също се отнася ae_085.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2010 - 04:38 PM

Цитат(Persona Grata @ Mar 5 2010, 05:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Мира741001 @ Mar 3 2010, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Грешка wb_052.gif затова не изпълнява, командата се подава вежднъж и кучето трябва да я изпълни от първи път.
А не "седни wb_052.gif седни wb_052.gif сеедни dry.gif седни ea_103.gif седни СЕДНИ eg_033.gif eg_033.gif "
ако не изпълни след първата команда, трябва да следва корекция. За Булдоците също се отнася ae_085.gif

Благодаря,'Persona Grata' ea_103.gif ще поправя грешката... smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   sisity_bs1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 11:30 AM

Бигъл на 72 място :ud_009: не че имам бигъл но мислех че са мн умни

#58 Потребителят е офлайн   sisity_bs1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 11:38 AM

Persona Grata ще напиша мнение, но не за Булдога...
Не съм съгласна с тази статистика или каквото и да е...
Не съм съгласна относно за сибирското хъски. Чак в четвърта група между 25 и 40 повторения... Ако на нас ни трябваха толкова много досега или да съм влязла в психиатрична клиника или отдавна да съм се отказала да уча Райа на каквото и да било. Трябват ни най- много 5 пъти за да разбере закакво става въпрос и след това отново още 5 долу- горе да се дозатвърди. И изобщо... не само моята е така, а и другите хъскита, които съм срещала и съм си правила "усилието" да ги уча на нещо.
Според мен си е строго индивидуално- не според породата, а според самото куче, а и според обучаващия и подхода му. Породата е минималния фактор за обучението на едно куче

Много съм съгласна с Tali аз имам златен ретривър който е но 4-то място но като не мога да го науча (той е много умен обаче просто аз не мога да го уча)Наистина зависи и от кучето и от стопанина :smile:

#59 Потребителят е офлайн   Pustinen Eskimos Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 04:23 PM

Добре де аз че съм с очила с очила съм , ама защо не видях пинчер?Моя бих го вместил някъде напред защото се учи страшно бързо - 3-5 повторения.Знам че звучи малко откачено понеже съм чувал че не са от най-лесно дресиращите кучета ама моя си ме слуша и помни много бързо :dog:

#60 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 June 2010 - 07:20 PM

пинчерите са от най - бързо обучаващите се кучета имам щастието да имам такива кученца :smile: - не напразно доберманът е произлезнал от тях Джулия урок 3

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни