топ 10 необучаеми породи кучета до всички стопани на инати и необучаеми
Публикувано: 04 December 2009 - 01:39 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 20 December 2009 - 03:12 PM

Имам страшно умен БОК, но докато научи команди..и най-вече да се научи да не скача по мен и по други хора ми беше нужно доста търпение !

Публикувано: 20 December 2009 - 04:59 PM

Моето куче върви редом, с повод, не е обегнат, но веднага като го махам команда "редом" не се изпълнява олкова идеално.

Публикувано: 06 January 2010 - 05:14 PM
ето няколко филмчета на първите е пекенеса Пиги на 7 месеца от един див и неподчиняващ се звяр ска4ащ по всеки човек стана ангелче

Публикувано: 16 January 2010 - 01:20 PM
Публикувано: 16 January 2010 - 06:53 PM
Касае готовност на кучето да се подчини на човека и да вярва на неговите преценки повече, отколкото на своите.
Някои породи трябва да са по-независими от човека, за да вършат своята работа. Давала съм този пример, ще го дам отново: Ако застанеш с куче и шейна на ръба на пропаст и кажеш напред! немската овчарка ще скочи директно, хъскито няма да се подчини и ще заобиколи пропастта. Това прави ли хъскито тъпо? Май в дадената ситуация точно обратното? Ето ви нагледно защо хъскито е по-назад в класацията. Не приемайте това като класация кой е по-по-най умен, съвсем друго е.
Забелязала съм,че кучо често се помайва,когато му издам команда.Сякаш обмисля смисъла и и с какво той ще спечели,ако я изпълни.С времето ние двамата се опознаваме все-повече,той знае привичките ми,аз знам предпочитанията му и осъзнах,че за да поискам нещо да направи,изказвам гласно защо го искам и в пороя от думите ми той схваща поне една-две,асимилира за какво иде реч,след което се съгласява.Но не е ли съгласен с мен-това е негово право и аз го зачитам.Сякаш не го третирам като куче,което безпрекословно ми се подчинява,а като приятел,с който взаимно стигаме до консенсуси.Почне ли обаче с магариите си,аз се разлютявам,почвам да го гълча,той разбира,че е надвишил правомощията си и става смайващо покорен и изпълнителен.Не ми харесва куче,което сякаш не преценява командите,а изпълнява само и само да угоди на господаря си,както и не ми харесват дресирани на безсмислени команди кучета от рода на култовата команда при граничарските кучета:"умри за родината!"и хайванът се прави на умрял,с вирнати нагоре крайници.Айде,холан,нема нужда-аз имам куче,а не циркаджийска маймуна.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 16 January 2010 - 08:51 PM
всички тези неща може да се постигнат с почти всеки мъник от "неубочаемите породи" , пък и не само мъник важен е подхода , правилната стимулация и спазване на определенте етапи за изгражданена навика. А за пекенезите определено са доста подценявани по отношение на работа
Публикувано: 22 February 2010 - 03:13 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 03 March 2010 - 01:44 PM

Моето куче върви редом, с повод, не е обегнат, но веднага като го махам команда "редом" не се изпълнява олкова идеално.

То се знае,че нашето гардже е найхубаво,но трябва да признаем,че има кучета,на които трябва да повтаряш в несвяст,че да изпълнят команда...(моята е от тях..)А тези на баща ми само като го видят и знаят какво да правят и изпълняват...Според мен не се отнася за интелект,а за послушание...
Публикувано: 04 March 2010 - 04:44 PM

Не знам, може би трябва да се сложи и параметър "способност на стопанинът да обучи кучето"

Публикувано: 05 March 2010 - 04:18 PM

То се знае,че нашето гардже е найхубаво,но трябва да признаем,че има кучета,на които трябва да повтаряш в несвяст,че да изпълнят команда...(моята е от тях..)А тези на баща ми само като го видят и знаят какво да правят и изпълняват...Според мен не се отнася за интелект,а за послушание...
Грешка

А не "седни

ако не изпълни след първата команда, трябва да следва корекция. За Булдоците също се отнася

Публикувано: 05 March 2010 - 04:38 PM

Грешка

А не "седни

ако не изпълни след първата команда, трябва да следва корекция. За Булдоците също се отнася

Благодаря,'Persona Grata'

Публикувано: 16 May 2010 - 11:38 AM
Не съм съгласна с тази статистика или каквото и да е...
Не съм съгласна относно за сибирското хъски. Чак в четвърта група между 25 и 40 повторения... Ако на нас ни трябваха толкова много досега или да съм влязла в психиатрична клиника или отдавна да съм се отказала да уча Райа на каквото и да било. Трябват ни най- много 5 пъти за да разбере закакво става въпрос и след това отново още 5 долу- горе да се дозатвърди. И изобщо... не само моята е така, а и другите хъскита, които съм срещала и съм си правила "усилието" да ги уча на нещо.
Според мен си е строго индивидуално- не според породата, а според самото куче, а и според обучаващия и подхода му. Породата е минималния фактор за обучението на едно куче
Много съм съгласна с Tali аз имам златен ретривър който е но 4-то място но като не мога да го науча (той е много умен обаче просто аз не мога да го уча)Наистина зависи и от кучето и от стопанина

Публикувано: 02 June 2010 - 04:23 PM

Публикувано: 07 June 2010 - 07:20 PM