Още една несретница Бита котка
Публикувано: 01 December 2009 - 11:49 PM
Отговорника по етажа отдавна се дразнел на котето и се опитвал да "реши" проблема с постоянни скандали и ритане на животното пред отглеждащата го. Като чух това реших, че намесата трябва да е спешна. Качих се горе да се разбера като човек, да видя защо не заведат котето на вет и да си го приберат като бели хора.
Жената ме прие и покани вътре. Котката се опита да се шмугне, тя й препречи пътя с крак. Котката я била прибрала дъщеря й, но сега тя била бременна, мъжа й също не искал котката вкъщи, понеже щели да си купуват кожен диван. Преди това имали коте, но паднало през терасата и не искали да си взимат друго. Котката е имала котенца, даже е отгледала 2 чужди. Три от тях са раздали, другото е паднало от стълбите и е умряло. Водили я на някаква вила да я оставят, но котката се била върнала самичка. 4 годишна е.
Няма да ви казвам нищо за криворазбраната обич към животните, за която става въпрос, според мен.
Наскоро някой е пребил котката жестоко, до кръв, видях петната.
Оставих мои координати, прибрах се да дезинфекцирам още веднъж вкъщи след смъртта на Алвин и я прибрах, с уговорката да държа жената в течние.
Да ви кажа за котето:
Наплашена е, съвсем нормално. Обаче се оставя да я галиш, мърка и дори тъпче на място. Много обич има в това същество. Няма открити рани, но докато я галиш внезапно просъсква понякога. Мисля, че я боли. Отвреме-навреме посяга внезапно с лапа, веднъж скочи с нокти на крака ми, вероятно защото помни, че е била ритана.
Утре взимам заплата и при първа възможност ще я заведа на вет.
Никога не съм имала бременна котка, но на тази коремчето е доста закръглено. Дали е от евтината храна, бременна ли е или има някакво вътрешно образувание - не знам, надявам се на вета да разбера.
Ужасно е красива - прилича на абисинска котка, едно такова нежно ръждиво, цялата очи и едни големи щръкнали уши. Гласовита е, мърмори си нещо и помряква като ме види да идвам.
Добро коте, с ужасна съдба.
Знаете ли кое е най-тъпото?
Котето се казва Злобара.

Публикувано: 02 December 2009 - 12:04 AM

Публикувано: 02 December 2009 - 11:17 AM
Свършила си е и двете нужди където трябва.

Няма кръв в "отпадните материали", което е добре, мисля.
Хапнала е умерено консервичка, пила е водичка, ориентирала се е да легне на постеленото.
По-скоро е любопитна, отколкото стресирана от смяната на обстановката.
Паричките като гледам може и чак утре да получа, а трябва да я заведа по-скоро на вет, надутото коремче ме тревожи доста. Опитах се да огледам по-добре, но изядох трънлив шамар.
Търпeние трябва ...

Публикувано: 09 December 2009 - 11:12 PM
Обезпаразитена е вътрешно и външно. Тази вечер я оставихме във вет клиниката, където утре ще бъде оперирана и кастрирана.
В интерес на истината по пътя малко недоволстваше. Смятах, че ще окрещи кабинета и ще издере доктора, а тя съвсем търпеливо изтърпя прегледа на зъбите, а като я обтриваха с Фронтлайн даже започна да мърка като трактор.
Страхотна душичка ще вземе да излезе

Доктора има съмнения за възпаление на матката, ще видим утре какво ще излезе ...
Стискайте палци да е добре смелото момиче!
Понеже досега е имала доста труден живот, реших да започна смяната на кармата със смяна на името. Пък и с име като Злобара, как да очакваме някой да я осинови ...

В нея има нещо извънредно елегантно, царствено и египетско-екзотично, кръстих я Нефи, от Нефертити.
Опитвам се да я снимам, но не мога да уловя с телефона и 1/10 от красотата й ... ще чакате хубави снимки другия път

Публикувано: 10 December 2009 - 05:20 PM
Не е била бременна, а с тежко възпалена матка, затова е била така подута и вероятно оттам са били изтичанията на кръв. Отчасти отворена пиометра, по думите на доктора. Сега въобще не изглежда толкова кръгличка, напротив - корема й е залепнал за гърба и кокалите й се броят.
Ако не я бях завела, вероятно е щяла да умре.
След работа ходих да я видя, замаяна е, но добре се грижат за нея. Имала и котешки тении, които се хващат от бълхи. Планирах следващите фази на обезпаразитяването, че работата е сериозна и там.
Сега е на антибиотици и си почива, разбрахме се да остане поне още ден в клиниката да е под наблюдение, че доста се притеснявам за нея ...
Пуснах 2 смс на жената, която я "гледаше", да знае за операцията ... ни вест, ни кост. Интерес нулев

Публикувано: 11 December 2009 - 02:03 PM

Сигурно я е страх да не и поискаш пари

Важното обаче е, че операцията е минала успешно и котето се възстановява. А още по-важно е, че най-сетне е попаднала на свестен човек, който го е грижа за нея.

Публикувано: 15 December 2009 - 10:11 AM
Нефи си почива, храни се с варено пилешко и консервички и се възстановява добре.
Раничката е чиста, мажем я с мехлемче, а момичето кротува - вече няма съскане и нокти.
Много й се радвам, отпусна се видимо. Гали се, мърка. Снощи за малко я взех на коленете си, за първи път. Позавъртя се, легна настрана и даде гушка да я чеша, в онази супер-сладка и лигава котешка позиция

Снимки правих, но нещо не стават добре, все не ми харесват.

Публикувано: 15 December 2009 - 12:08 PM
Отговорих ви на личното съобщение.
Оставих ви координати, с удоволствие ще се срещна да поговорим.
Моля ви само за търпение, тъй като има още известно време докато приключим със схемата по обезпаразитяването, ваксинирането, махането на конците (последните две ще станат на 21.12) и пиенето на антибиотика. Искам, където и да отива Нефи, при вас или някой друг, да знам, че е напълно здрава.

Много се надявам да намерим за нея добронамерен и отговорен стопанин, който да прояви търпение. Не е бил лесен досега живота на тази писанка, а тя заслужава много повече ...

П.П. Искам да я похваля, много е чистичка и внимателна, като си рови в тоалетната почти не пада навън

Публикувано: 29 December 2009 - 01:25 AM
Имаше стомашно разстройство и понеже не беше съвсем здравичка, доктора отложи ваксинацията, обаче след една диетка и захранване с лечебната храна на Royal Canin Intestinal Dry, вече е добре.
Социализираме се, самичка се качва на коляно да я гушкам, глези се, позволява ми разни волности. Има много любов в нея, но както казах, и търпение ще трябва още.

П.П. Още не съм пускала обяви за нея, исках да е съвсем здрава, ваксинирана и минала последния курс на обезпаразитяването.

Публикувано: 29 December 2009 - 10:03 AM
Аз исках да се срещам с Нефи, но с времето се отказах, защото няма да имам възможност за бавна социализация. Не че нямам търпението да го направя, но живея в малка гарсониера и няма да мога да оставям писаната навън, а ще трябва да си спим заедно. За нея това ще е твърде много наведнъж, след още едно местене в нов дом.
Стискам палци и се надявам съвсем скоро да е готова за приемно семейство!
Публикувано: 24 January 2010 - 03:21 PM
Нефи в един студен следобед
Вижда се, че вече не прилича на скелет, а на кюфтенце, спокойничка е, бърбори, гали се и дори търси да си играе.
Търси търпеливи и отговорни стопани, които да се грижат добре за нея, а те ще им се отплати с много ласки!

Публикувано: 24 January 2010 - 04:19 PM