Dog.bg Форуми : Още една несретница

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Още една несретница Бита котка

#1 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 01 December 2009 - 11:49 PM

Понеже съм в УС на блока, на мен се пада да решавам разни ситуации. Наскоро отнесоха към мен въпроса, че съседите от последния етаж отглеждали котка на стълбището. Устроили са я в кашон, сложили й вода в кутийка от нескафе и пластмасова паничка с евтини гранули. Няма къде да ходи по нужда, пишка и ака където намери. В коридора доста осезаемо мирише на котешка урина.

Отговорника по етажа отдавна се дразнел на котето и се опитвал да "реши" проблема с постоянни скандали и ритане на животното пред отглеждащата го. Като чух това реших, че намесата трябва да е спешна. Качих се горе да се разбера като човек, да видя защо не заведат котето на вет и да си го приберат като бели хора.

Жената ме прие и покани вътре. Котката се опита да се шмугне, тя й препречи пътя с крак. Котката я била прибрала дъщеря й, но сега тя била бременна, мъжа й също не искал котката вкъщи, понеже щели да си купуват кожен диван. Преди това имали коте, но паднало през терасата и не искали да си взимат друго. Котката е имала котенца, даже е отгледала 2 чужди. Три от тях са раздали, другото е паднало от стълбите и е умряло. Водили я на някаква вила да я оставят, но котката се била върнала самичка. 4 годишна е.

Няма да ви казвам нищо за криворазбраната обич към животните, за която става въпрос, според мен.

Наскоро някой е пребил котката жестоко, до кръв, видях петната.

Оставих мои координати, прибрах се да дезинфекцирам още веднъж вкъщи след смъртта на Алвин и я прибрах, с уговорката да държа жената в течние.

Да ви кажа за котето:

Наплашена е, съвсем нормално. Обаче се оставя да я галиш, мърка и дори тъпче на място. Много обич има в това същество. Няма открити рани, но докато я галиш внезапно просъсква понякога. Мисля, че я боли. Отвреме-навреме посяга внезапно с лапа, веднъж скочи с нокти на крака ми, вероятно защото помни, че е била ритана.

Утре взимам заплата и при първа възможност ще я заведа на вет.

Никога не съм имала бременна котка, но на тази коремчето е доста закръглено. Дали е от евтината храна, бременна ли е или има някакво вътрешно образувание - не знам, надявам се на вета да разбера.

Ужасно е красива - прилича на абисинска котка, едно такова нежно ръждиво, цялата очи и едни големи щръкнали уши. Гласовита е, мърмори си нещо и помряква като ме види да идвам.

Добро коте, с ужасна съдба.

Знаете ли кое е най-тъпото?

Котето се казва Злобара.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 December 2009 - 12:04 AM

Браво на теб, че си я прибрала! Ужасна история, повече от ужасна! Милото коте. Заведи я възможно най-скоро на вет, защото това лято 2 дни след ритник почина коте. От вътрешни наранявания. Направиха аутопсия и казаха, че бъбреците са били силно наранени и е имало голям кръвоизлив. Дано при вас няма такива вътрешни наранявания. Не мога да си представя как някой би ритал котка до степен, в която да има кръв, която да чистиш...Стискам ви силно палци!!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 02 December 2009 - 10:34 AM

Егати изродите има честно.То ще им се върне един ден,сигурна съм.А на Вас-браво че сте реагирали.Дано котето има късмет!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#4 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 11:17 AM

Установих, че котето има хигиенни навици, когато има легенче с тоалетна.

Свършила си е и двете нужди където трябва. ae_085.gif

Няма кръв в "отпадните материали", което е добре, мисля.

Хапнала е умерено консервичка, пила е водичка, ориентирала се е да легне на постеленото.

По-скоро е любопитна, отколкото стресирана от смяната на обстановката.

Паричките като гледам може и чак утре да получа, а трябва да я заведа по-скоро на вет, надутото коремче ме тревожи доста. Опитах се да огледам по-добре, но изядох трънлив шамар.

Търпeние трябва ...
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2009 - 01:50 AM

Какво стана с Писанка "Злобанка"? Ходихте ли на лекар ? Какво й е на котинката ?

#6 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 11:12 PM

Писанка прекара няколко дни вкъщи, където имаше възможност да се храни добре, да ползва тоалетна и да се успокои. Вече не скача с нокти на крака, не посяга да дере, не съска, а само мърка и се лигави. Днес застана на вратата и не искаше да ме пусне да ходя на работа.

Обезпаразитена е вътрешно и външно. Тази вечер я оставихме във вет клиниката, където утре ще бъде оперирана и кастрирана.

В интерес на истината по пътя малко недоволстваше. Смятах, че ще окрещи кабинета и ще издере доктора, а тя съвсем търпеливо изтърпя прегледа на зъбите, а като я обтриваха с Фронтлайн даже започна да мърка като трактор.

Страхотна душичка ще вземе да излезе af_089.gif

Доктора има съмнения за възпаление на матката, ще видим утре какво ще излезе ...

Стискайте палци да е добре смелото момиче!

Понеже досега е имала доста труден живот, реших да започна смяната на кармата със смяна на името. Пък и с име като Злобара, как да очакваме някой да я осинови ... dry.gif

В нея има нещо извънредно елегантно, царствено и египетско-екзотично, кръстих я Нефи, от Нефертити.

Опитвам се да я снимам, но не мога да уловя с телефона и 1/10 от красотата й ... ще чакате хубави снимки другия път ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 09:34 AM

Ето, това е Нефи. Снимката е с телефон и не много добра, но поне да видите геройчето на разказа! smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 05:20 PM

Операцията е минала успешно и момичето е излязло от упойката.

Не е била бременна, а с тежко възпалена матка, затова е била така подута и вероятно оттам са били изтичанията на кръв. Отчасти отворена пиометра, по думите на доктора. Сега въобще не изглежда толкова кръгличка, напротив - корема й е залепнал за гърба и кокалите й се броят.

Ако не я бях завела, вероятно е щяла да умре.

След работа ходих да я видя, замаяна е, но добре се грижат за нея. Имала и котешки тении, които се хващат от бълхи. Планирах следващите фази на обезпаразитяването, че работата е сериозна и там.

Сега е на антибиотици и си почива, разбрахме се да остане поне още ден в клиниката да е под наблюдение, че доста се притеснявам за нея ...

Пуснах 2 смс на жената, която я "гледаше", да знае за операцията ... ни вест, ни кост. Интерес нулев dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 December 2009 - 02:03 PM

Цитат(ironic_ @ Dec 10 2009, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пуснах 2 смс на жената, която я "гледаше", да знае за операцията ... ни вест, ни кост. Интерес нулев dry.gif

Сигурно я е страх да не и поискаш пари ab_041.gif. Пък и от това, което описваш и преди не е била от най-заинтересованите за здравето на котето. То и името дето са и лепнали издава едно отношение ... мани.
Важното обаче е, че операцията е минала успешно и котето се възстановява. А още по-важно е, че най-сетне е попаднала на свестен човек, който го е грижа за нея. rc_036.gif за това, което правиш.

#10 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 04:35 PM

Жената ми писа смс днес, да пита кога ще могат да я видят и дали има нужда от нещо. Иска ми се да я накарам поне антибиотика да плати, но ме е страх, че ще си поиска Нефи обратно, а аз там няма да я върна
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 10:11 AM

Доктора ни даде допълнителния антибиотик безплатно. Много беше внимателен, обяснява добре, вдъхна ми голямо доверие и увереност, че всичко ще бъде наред.

Нефи си почива, храни се с варено пилешко и консервички и се възстановява добре.

Раничката е чиста, мажем я с мехлемче, а момичето кротува - вече няма съскане и нокти.

Много й се радвам, отпусна се видимо. Гали се, мърка. Снощи за малко я взех на коленете си, за първи път. Позавъртя се, легна настрана и даде гушка да я чеша, в онази супер-сладка и лигава котешка позиция wub.gif

Снимки правих, но нещо не стават добре, все не ми харесват.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 December 2009 - 11:48 AM

Надявам се, че не ти досаждам. Но не съм сигурна дали си ми получила личното съобщение.
Мисля, че мога да се наема да отгледам това коте. Как да се свържа с теб?

#13 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 12:08 PM

Благодаря за интереса!

Отговорих ви на личното съобщение.

Оставих ви координати, с удоволствие ще се срещна да поговорим.

Моля ви само за търпение, тъй като има още известно време докато приключим със схемата по обезпаразитяването, ваксинирането, махането на конците (последните две ще станат на 21.12) и пиенето на антибиотика. Искам, където и да отива Нефи, при вас или някой друг, да знам, че е напълно здрава. ae_085.gif

Много се надявам да намерим за нея добронамерен и отговорен стопанин, който да прояви търпение. Не е бил лесен досега живота на тази писанка, а тя заслужава много повече ... md_064.gif

П.П. Искам да я похваля, много е чистичка и внимателна, като си рови в тоалетната почти не пада навън ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 December 2009 - 12:11 PM

Е супер!
Ще следя темата за развитието й, дори и да не я взема аз.
Ще се радвам да знам, че е добре. :) Стискам палци!

#15 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2009 - 01:18 AM

Какво става с котанка Нефи? Оздравя ли? Поиска ли я някой?

#16 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 01:25 AM

Нефи е добре, махнаха й конците от операцията, вече е много по-жизнена.

Имаше стомашно разстройство и понеже не беше съвсем здравичка, доктора отложи ваксинацията, обаче след една диетка и захранване с лечебната храна на Royal Canin Intestinal Dry, вече е добре.

Социализираме се, самичка се качва на коляно да я гушкам, глези се, позволява ми разни волности. Има много любов в нея, но както казах, и търпение ще трябва още. smile.gif

П.П. Още не съм пускала обяви за нея, исках да е съвсем здрава, ваксинирана и минала последния курс на обезпаразитяването.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2009 - 01:41 AM

Браво че се оправя мачицата! Струва ми се че една дама от форума искаше Нефи. Или се разминаха двете?

#18 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 December 2009 - 10:03 AM

Супер! И аз много се радвам, че се възстановява.

Аз исках да се срещам с Нефи, но с времето се отказах, защото няма да имам възможност за бавна социализация. Не че нямам търпението да го направя, но живея в малка гарсониера и няма да мога да оставям писаната навън, а ще трябва да си спим заедно. За нея това ще е твърде много наведнъж, след още едно местене в нов дом.

Стискам палци и се надявам съвсем скоро да е готова за приемно семейство!

#19 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 03:21 PM

Ето и обещаните актуални снимки:

Нефи в един студен следобед

Вижда се, че вече не прилича на скелет, а на кюфтенце, спокойничка е, бърбори, гали се и дори търси да си играе.

Търси търпеливи и отговорни стопани, които да се грижат добре за нея, а те ще им се отплати с много ласки!

User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 January 2010 - 04:19 PM

Много е хубава wub.gif! С тези изумрудени очи е просто прекрасна.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни