Още една несретница Бита котка
Публикувано: 24 February 2010 - 02:05 PM
Опитвам се от доста време да кача обява в Бездом.инфо, но не ми се получава. Отдавна не съм ползвала този сайт и явно не помня как става или нещо с моя компютър не е наред. Като изпратя формата с текста и снимките, нямам потвърждение, нито се показва като чакаща обява, чакам да се появи одобрената обява и ... нищо ...

А от днес даже не мога да си влизам в регистрирания акаунт.
Може ли някой, който има работещ акаунт в Бездом.инфо да ми пише бележка, за да му пратя данните за обявата?
П.П. Нефи е много добре, гушкаме се, търка нос в моя, мърка, мряка си, точи си ноктетата в хубавите ми дънки и похапва доволно. Мисля, че вече е толкова отпусната и добронамерена, колкото може да бъде - обича човешка компания и й се наслаждава, но няма да допусне мачкане и грубо отношение.

Публикувано: 26 February 2010 - 12:10 PM

Публикувано: 27 February 2010 - 10:06 AM
При посещението Нефи веднага им се навря в ръцете, лягаше им на коленете, гушкаше се и мъркаше. Те веднага я харесаха. Мислех, че и тя тях. Взехме я и отидохме в квартирата. Тя се разходи, обдуши, помърка, хапна си и легна, а аз си тръгнах с малко поуспокоена, че може да не е сред най-големия лукс, но поне ще има собствен дом, в който да й обръщат внимание повече отколкото аз мога.
В 11 часа ми се обадиха да отида да си я взема. Била полудяла, съскала и мяукала непрекъснато, хвърляла се без причина към врата на едното момиче, хъскала изпод леглото и се хвърляла на краката им. Понеже и в двете стаи на жилището се спи, никоя не смееше да легне да спи в присъствието й и се страхуваха.
Отидох.
Двете ме чакаха пред вратата, не смееха да влязат вътре, наистина краката им бяха изподрани и нахапани по прасеца до кръв.
Влязох сама и очаквах, че Нефи ще се хвърли и мен да дере. А тя ме погледна от леглото с големите си очите и измяука. Седнах до нея, помилвах я по врата, тя ми легна, гушнах си я ... прибрах си я в кутията и ... към къщи.
Опита за задомяване беше изключително неуспешен. Виня се, че прибързах, но просто не очаквах тази бясна реакция към ново място. Момичетата се отказаха твърде бързо, а и за лош късмет се оказа, че освен на стълбището няма къде да може нова котка да постои сама. Просто не знам как ще й търся човек, ако тя толкова тежко приема местенето на ново място. Ще има нужда от някой наистина специален, който да я разбира и да е много търпелив към нея.
Ох, толкова ми е криво, снощи пуснах 1-2 сълзички като я прибирах.

Публикувано: 27 February 2010 - 11:24 AM
Следих темата от самото начало и се молих за нея ,но чвно не са те нейните хора.
Трябва и уравновесен човек,който има опит.
ще го намери ,сигурна съм

Успех!

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика
Публикувано: 24 March 2010 - 08:01 AM
Нефи още търси своите хора, а времето вече е проблем, защото скоро няма да може да остане там, където е в момента. На улицата няма да отиде, имам вариант за нея - място, където ще я гледат, ще я хранят редовно и ще има топло място край печката, но има и ходене навън, на открито, а това е свързано с различни рискове.
Искаше ми се тя да си намери истински дом, но не знам дали ще се случи.
Времето минава, но за съжаление явно побоите са дали много трайно отражение. Понякога, без видима причина, както си мърка, тя внезапно става агресивна и посяга. Страх ме е, че ако я дам някъде, ще го направи и ще я изхвърлят, без дори да ми се обадят.
Някой ми беше писал за опцията за чужбина, но нямам идея как става. Какви са условията, каква е процедурата?
Моля някой да ми пише на лични, за да видим дали това е възможно изобщо.

Публикувано: 08 April 2010 - 01:57 PM

Публикувано: 08 April 2010 - 02:40 PM

От българска страна интерес почти нулев. Имаше 1-2 запитвания, но едното беше майка с малко дете, а другото само питаха дали още е при мен котето и повече не се обадиха.
Иначе Нефи е добре, гушка се, дава коремче, бута нос в мен, но пък и аз съм й свикнала и знам кога да я оставя на мира вече, за да не ям шамари

Публикувано: 08 April 2010 - 02:43 PM

В такъв случай много много здраво стискам палци по-скоро Нефи да заплени нечие сърце

Публикувано: 18 February 2011 - 10:38 PM
Публикувано: 27 February 2011 - 10:53 PM
Няма подробности, но по-важен е разделът :)