Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 28 April 2008 - 11:09 PM
Gesi, браво!!! Този път дори дистанционно нямаше как да помогна, просто не бях в България, но ти се справи отлично! А трябва да подчертая, че го правиш за втори път, което прави успеха ти още по-голям! ;) Цункай ми синчето, а и честитки и тук за Млад Шампион!!! :wub: :->)
Публикувано: 26 June 2008 - 03:03 PM
Божеее, как издържат тези кучовци с толкова много козина на летните жеги? Сара избръсната плези език до земята и само се поливаме с вода, а навънка умира от жега..... Не му завиждам на Томито.... Иначе е страшен.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 26 June 2008 - 03:08 PM
Ние сме на последния етаж и тук е истински ад.Рея само лежи в коридора и не мърда.Иначе и аз я подстригах с машинката,но не се личи много,понеже тя не беше много космата. :blink:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 27 June 2008 - 09:45 AM
Нашата порода добре се справя с жегите , за разлика от брахицефалните породи, които заради учестенето дишане, имат най големи затруднения за понасяне на високи температури, затова кокера независимо колко козина има, понася еднакво високите температури , стига да не се излага продължително на пряко слънце и да не се храни с калорична храна, когато е толкова топло.
Браво за груминг на Томи, правилно подстриган и много добра подържана козина, поздравления за стопани, които се грижат винаги перфектно за неговия външен вид.
Браво за груминг на Томи, правилно подстриган и много добра подържана козина, поздравления за стопани, които се грижат винаги перфектно за неговия външен вид.
Публикувано: 27 June 2008 - 10:29 AM
И аз бих искала да кажа по въпроса на козината. Когато тя с правилна структура, предназначението и да пази от топлината и от студа разбира се. За това, кучето с неправилна структура, бива наказвано с по-ниска оценка на изложби. Съдия, когато докосва косъма на кучето, той трябва да усеща студенина, все едно пипа с ръка коприна, неправилна структура пък излъчва топлина. И за космена покривка се води селекция, тя трябва да предпазва, а не да вреди. Имала съм и подстригано куче, да ви кажа, не съм усетила драстична разлика, не мога да кажа, че му беше по-малко топло, единствено е по-лесно за поддръжка. ;)
А на Томката какви сладки пуделски лапички са му направили, така поне ще ви се улесни поддръжка, а и осили ще се намират по-лесно. :blink:
А на Томката какви сладки пуделски лапички са му направили, така поне ще ви се улесни поддръжка, а и осили ще се намират по-лесно. :blink: