Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 31 July 2008 - 03:38 PM
Брани, браво!!! Резултата е страхотен-отличничка си ти!!! ;) И ушите и лапите се получиха много добре! Не се шашкай за ушите, нормално като за първи път да не му е приятно, но и с това се свиква, споко! Макс голям красавец вече! ;)
Публикувано: 01 August 2008 - 05:47 PM
Ами то и на мене така, чак яд ме хваща, ама не се спирам от работа и задачи, пък и фотоапарата го взимаха брат ми за почивките.Ама обещавам до няколко дена да пусна.Тъкмо ще се е оформил след прическата, ама лапите не ги барах че там ти си спец, та да не оплескам нещата преди Крагуевац :o
Публикувано: 24 August 2008 - 03:34 PM
Здравейте,
Искам да попитам за следното:
Трябва ли да подстрижа Бенджи сега /7м./, преди зимата или да изчакам да си смени козината, пък и да му е по-топло след месец примерно.
В руски сайт прочетох да не се подстригва на тази възраст, а само старателно да се разресва и после няма да му бъде такава стърчаща козината.
Искам да попитам за следното:
Трябва ли да подстрижа Бенджи сега /7м./, преди зимата или да изчакам да си смени козината, пък и да му е по-топло след месец примерно.
В руски сайт прочетох да не се подстригва на тази възраст, а само старателно да се разресва и после няма да му бъде такава стърчаща козината.

Публикувано: 24 August 2008 - 05:38 PM
nat8 , здравейте и добре дошла! Не вярвам точно в руски сайт да са дали такова инфо по повод подстригването, мисля, че не сте разбрали правилно, може да се е говорило нещо относно триминга по гърба, но и това на тази възраст се прави. Вашето куче би трябвало да е подстригвано до сега поне два пъти, защо трябва да се чака да заприлича на болонка? Заведете го да му се оформи главата, лапите, стърчащата козина няма как да падне само от ресане, без триминг ще я сваля цяла година и то предимно при вас в къщи на килима. ;)
Давала съм тук линкове за подстригване, от кой град сте? Да ви упътим поне къде може да го подстрижат, а не да го обръснат. ;)
Давала съм тук линкове за подстригване, от кой град сте? Да ви упътим поне къде може да го подстрижат, а не да го обръснат. ;)
Публикувано: 24 August 2008 - 05:51 PM
Благодаря за отговорите.
От Варна съм.
Още тази седмица ще го заведа.
А не е подстригван, защото го взехме преди месец и още не бяхме стигнали до това. Всъщност основно се възпитавахме /7 пъти на разходка/, свиквахме и се опознавахме. В останалото време - ремонт/вкъщи/ и четене на всичко възможно, събиране на информация.
Още веднъж благодаря.
От Варна съм.
Още тази седмица ще го заведа.
А не е подстригван, защото го взехме преди месец и още не бяхме стигнали до това. Всъщност основно се възпитавахме /7 пъти на разходка/, свиквахме и се опознавахме. В останалото време - ремонт/вкъщи/ и четене на всичко възможно, събиране на информация.
Още веднъж благодаря.

Публикувано: 24 August 2008 - 06:10 PM
nat8,от варненската група мисля че всички водят кучетата си на едно място за подстригване.Това място е салон РИЦ на ул.Македония,но за съжаление не зная точно номера.Хубаво е ако решиш именно там да го заведеш да се обадиш да си запишеш час,че са доста натоварени.Ако се интересуваш мога да ти дам номера на ЛС.