Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 01 September 2008 - 08:49 PM
Съветвам всички, които имат кучета за подстригване: Поддържайте ги ЦЕЛОГОДИШНО! Без съображения за сезона!
Публикувано: 01 September 2008 - 08:51 PM
Цитат
Съветвам всички, които имат кучета за подстригване: Поддържайте ги ЦЕЛОГОДИШНО! Без съображения за сезона!
Е благодаря,затова и попитох .. И аз така мислех към края на септември да си го пострижа мъничко :)
Публикувано: 01 September 2008 - 10:28 PM
И така, изчетох и изгредах всичко по темата и ... реших, че ще ми достави огромно удоволствие да се погрижа сама за външния вид на Бенджи.
Закупих почти всичко необходимо - триминг гребен, ножица за подстригване, филажна ножица и днес започнах ... да играя на гоненица, лакомства и т. н.
Най-ужасното нещо, което чух беше "Е, тя пак ще порасне."
Всъщност още не сме приключили с процедурата. Но за днес толкова. Може би ще направя един ден почивка и после пак.
Ще кача снимки с резултата, поне да ни познаете, ако ни видите.

Публикувано: 02 September 2008 - 08:00 AM
Публикувано: 02 September 2008 - 08:32 AM
Публикувано: 02 September 2008 - 08:44 AM
Цитат
Струва ми се, че и аз започвам да свиквам. Но вчера ...
Чудя се дали да не му подстрижа и тила още по-надолу или да го оставя засега така. Сякаш трябва да обера целия врат.
Имаш в пред вид " жабото" ли?
От главата към опашката- ниско, жабото- до към гръдната кост..и т.н.
Публикувано: 02 September 2008 - 12:07 PM
За жабото разбрах, а от тила към опашката се чудих дали да не е до холката, постепенно, с филажната ножица.
И краката, по-горе, да взимам ли с филажната ножица или да ги оставя така. Притеснява ме лошото есенно време и как ще поддържам хигиената, когато е кално. А козината му там е доста гъста и не е добре по цял ден да е мокър, ако го разхождам 4 пъти на ден.

Публикувано: 02 September 2008 - 02:10 PM
Цитат
За жабото разбрах, а от тила към опашката се чудих дали да не е до холката, постепенно, с филажната ножица.
И краката, по-горе, да взимам ли с филажната ножица или да ги оставя така. Притеснява ме лошото есенно време и как ще поддържам хигиената, когато е кално. А козината му там е доста гъста и не е добре по цял ден да е мокър, ако го разхождам 4 пъти на ден.
Можеш да му обръснеш лапичките от долу- между прпъстчетата и петичката, но така, че да не се очертават самите пръсти от горе( грозничко стои).От тила към опашката можеш да го вземеш и по- ниско! Все пак до студеното време има няколко месеца. Растежът на козината естествено е индивидуален, но го дават около 1.5- 2см на месец. При младо куче- със сигурност ще дръпне бързо! Филажната я използвай най- вече, за да не правиш " резки" преходи.
Успех!
п.п. Справяш се супер :palec:
Публикувано: 02 September 2008 - 02:48 PM
Имам чувството, че Бенджи започва да свиква "да го тормозя". Но определено ми е приятно да се занимавам с фризурата му.
Гащеризоните съм ги виждала само на снимка, но се чудих дали няма да стане с цилиндричната част от 3/4 чорапки с лента през гърба. Ако измисля нещо функционално ще пиша.

Публикувано: 04 September 2008 - 01:09 PM
Публикувано: 04 September 2008 - 01:14 PM
Публикувано: 04 September 2008 - 01:22 PM
Значи остава главата, между пръстите и от вътрешната страна на ушите, макар че там и сама ги обирам... ии какво друго ? Питам, защото предния път майка ми беше отишла сама (бях на училище, нямаше как) и казала както преценят те ии го обръснали целия.. беше ужасен.