Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 10 September 2008 - 10:22 PM
Цитат
А ще порасне ли дълга козинката по гърба, при положение, че е бръснат? Сега е около 5-10см (различно на места) по гръбчето отгоре. Подстрижката беше на 11 Юни предната и беше нацяло ... т.е. обръснаха и гърба.
Ами ето това : "предната и беше нацяло ... т.е. обръснаха и гърба." смятам че трябваше да е ето така : предната МУ беше нацяло ... т.е. обръснаха МУ гърба."Но както и да е, къде пък и аз го видях ;D
А триминг ножчетата махат хубаво подкосъма и така стои много по-добре козината, и подстригват де, но стои много естествено, изобщо супер става само да намериш идеалния размер за вас ;)
Публикувано: 10 September 2008 - 10:43 PM
Обърквацията стана голяма ;D ама ми се изясни.Иначе за изложбата то бая снимки се сложиха къде ли не а и аз нямам никакво време да смалявам, пък да качвам :( Но изложбата си беше страхотна, прекрасно преживяване да се видиш с толкова уважавани съдий и да чуеш тяхното мнение...Както и да се съберем от клуба, само дето мама Iosha я нямаше :'( Първата реакция на Амба беше да започне да се кара на татко си Ike и бате Zorro ;D и ми бяха толкова смешни... какво ли деляха толкова ;D И не мога да не спомена най-чаровната маймунка Mortisha... е това не е кокер, то си е диваче... не съм спряла да се смея с нея.Охх ама ме върнахте назад с тези спомени... искам пак :yahoo:
А след тази среща, мога да заявя че Амба е най-глезения и лигав член от клуба :->) Първо място в категория "домашен любимец"
А след тази среща, мога да заявя че Амба е най-глезения и лигав член от клуба :->) Първо място в категория "домашен любимец"
Публикувано: 13 September 2008 - 06:54 PM
Не знам дали съм свикнала или не, но тялото му изглежда огромно, в сравнение с главата, която е малка като на мишле, да не говорим, че прилича в муцуната на пудел и т.н. и т.н. Иде ми да го заведа да го острижат до дъно, не мога да го гледам направо...
Публикувано: 13 September 2008 - 08:02 PM
Цитат
Не знам дали съм свикнала или не, но тялото му изглежда огромно, в сравнение с главата, която е малка като на мишле, да не говорим, че прилича в муцуната на пудел и т.н. и т.н. Иде ми да го заведа да го острижат до дъно, не мога да го гледам направо...
Публикувано: 13 September 2008 - 08:14 PM
JujitYy , все пак снимай Бъкчо, за да мога да коментирам подстрижката,за да знаеш по нататък какво може да се коригира. А може и сега не е късно. Примерно за тялото ми е ясно, без тримминг козинката ви няма как да се заглади. Нали ти бях казала да го вземеш и сама да го направиш, не е трудно, ще ти обясня пак, ако трябва. Давай снимки и споко, козината расте мнооого бързо. ;)
Публикувано: 13 September 2008 - 08:48 PM
Ами ето снимки:

Гърбът му изглежда огромен, заради тая козина, а главата изглежда малка и стана като анимационен герой направо.
Тримингче ми казаха да си взема от обединената ветеринарна и ще отида там да потърся и ще почвам сама да го минавам. Само че ми казаха, че сега нямало смисъл - най-добре на пролет, когато почнел да си сменя козинката. А и сега щяло да бъде болезнено за него. Какво да правя, да го триминговам ли?
Подстригаха му муцунката, главата малко, ушите отвътре, мишничките, опашката, под опашката, около пишката и лапките (тях ги правиха 1 час ;D )...

Гърбът му изглежда огромен, заради тая козина, а главата изглежда малка и стана като анимационен герой направо.
Тримингче ми казаха да си взема от обединената ветеринарна и ще отида там да потърся и ще почвам сама да го минавам. Само че ми казаха, че сега нямало смисъл - най-добре на пролет, когато почнел да си сменя козинката. А и сега щяло да бъде болезнено за него. Какво да правя, да го триминговам ли?
Подстригаха му муцунката, главата малко, ушите отвътре, мишничките, опашката, под опашката, около пишката и лапките (тях ги правиха 1 час ;D )...