Куцане ?
Публикувано: 04 December 2009 - 03:50 PM
#2 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 04 December 2009 - 05:23 PM
С кой крак куца, на каква възраст е кучето, каква степен е куцотата
Публикувано: 04 December 2009 - 05:41 PM
(ако беше заден се сещам за доста причини които са просто временно неразположение ама за преден не ми идва нищо на ум)
#4 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 04 December 2009 - 05:47 PM
Публикувано: 04 December 2009 - 05:48 PM
Публикувано: 05 December 2009 - 08:07 AM
Това което се сещам като жокер може да е - многото калций . Не съм спирал да й давам от 2 месеца а последната седмица и давам с 1/3 повече доза защото според вета ни имала малко проблем с калция (уголемени стави нещо за което питах в този раздел и се оказа че наистина е симптом но почти винаги се оправял с растежа) . Кучката ми наистина расте доста бързо защото храната й е на 6 заедно с витамини и т.н. (расте обаче само на височина :) , на ширина никаква я няма)
Та след "новите жокери" има ли нови идеи ?
Публикувано: 05 December 2009 - 09:33 AM

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 05 December 2009 - 10:57 AM
Не забравяй да кажеш,че това се доказа/лека травма/след лекарски преглед и от там назначиха почивката и лечението.
Публикувано: 05 December 2009 - 11:03 AM
Така е , аз само исках да поясня породата на кучето (НОМАД има малинка до колкото си спомням).....аз толкова откачено животно не бях виждала ....дано е нещо като нашия проблем и бързо да мине

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 05 December 2009 - 02:55 PM
(едва ли болестта й идва от храната защото храната й е много добра в големи количества - През 4,5 часа към 100 гр кайма/месо сурово умешано с гранула среден клас смляна на прах + малко хляб/картофи/ориз . Това го права на кюспе и й го давам (често има диария и за това и давам храната в по-суха форма) . Слагам вътре СА-37 и калций . И за да не й липсват и минерали и витамини от естествени източници й давам поне един път в денят бебешки бурканчета храни от детска кухня за деца . Естествено без подправки или сладки неща или нещо което да е в минус на кучето .)
Публикувано: 05 December 2009 - 05:44 PM
Публикувано: 05 December 2009 - 07:38 PM
(едва ли болестта й идва от храната защото храната й е много добра в големи количества - През 4,5 часа към 100 гр кайма/месо сурово умешано с гранула среден клас смляна на прах + малко хляб/картофи/ориз . Това го права на кюспе и й го давам (често има диария и за това и давам храната в по-суха форма) . Слагам вътре СА-37 и калций . И за да не й липсват и минерали и витамини от естествени източници й давам поне един път в денят бебешки бурканчета храни от детска кухня за деца . Естествено без подправки или сладки неща или нещо което да е в минус на кучето .)
Пълна конкуренция на Ути Бачваров, защо не публикувате рецептите???
Публикувано: 05 December 2009 - 07:55 PM
Публикувано: 05 December 2009 - 08:05 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
#17 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 05 December 2009 - 11:37 PM
Всичко което се пише тук е в сферата на предположенията АКО, АМИ, МОЖЕ, НЕМОЖЕ, ОТИДИ ТАМ, НЕДЕЙ ДА ПРАВИШ ТОВА НАПРАВИ ОНОВА...........
Заведи го на лекар, както казах може да е елементарна травма може да е много сериозен проблем, преди всичко ако не си сигурен не вреди, това е една латинска сентенция която се ползва в нашата професия " Ако не можеш да помогнеш по добре не вреди"
За твоят вет- това с опипването на ставите, ребрените броеници И рахита при кучето- е още от зората когато медицината при кучето и котката едва прохождаше, когато колегите основавайки се натова което са учили за кравата и овцата се опитваха да лекуват кучето! Да ама НЕ -> да дерзае в друга посока
УСПЕХ!
Публикувано: 06 December 2009 - 02:45 PM
Спрях калция да почине и кучето се оправи на следващият ден . Заведено е на ветеринар . Изтискаха жлеза въпреки че симптомите минаха предният ден . Не знаех че кучето може да куца и с предните крака заради жлеза , мислих че е само за задните . Ако пак почне да куца тогава пак на вет за изследвания .
#19 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 06 December 2009 - 07:29 PM
моето скромно мнение е че колегата не си върши съвестно работата, обръщам се към всички колеги, писна ми да чета глупости и смятам всеки път когато преценя че даден колега не си върши работата да го казвам на хората право в очите.. стига после са ни плюли стопаните и слагали под еднакви знаменатели! ще се радвам и вие ако го правите.
Който си позволи да плюе по колега ще бъде наказан.
мод
Публикувано: 06 December 2009 - 08:44 PM

Вход

Горе
Цитиране +