Dog.bg Форуми : Стани приемен стопанин - спаси един живот!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Стани приемен стопанин - спаси един живот! Шанс за кучета от изолаторите

#401 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2010 - 05:08 PM

:wub: :wub: :wub:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#402 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 06:01 PM

Поздрави от Енцо!
Той си е все така весел и послушен.
Отношенията му с Капи стават все по-братски. Вече спят гушнати и хапват от една и съща паница, което в началото беше невъзможно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#403 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 December 2010 - 06:07 PM

Отличник е Енцо :wub: !
А за Капи специални поздрави- много съквартиранти му минаха през главата и с всички е добър,милия :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2010 - 01:46 PM

Да, Капи е нашето куче-социализатор. С него е много по-лесно да научиш страхливите да не се страхуват, тези които не могат да ходят на повод - да го правят и др.
Благодаря ти Чери от негово име за хубавите думи.

Според паспорта на Енцо той утре има рожден ден. :vb_024:
По този повод днес получи подарък. За съжаление за сега го приема по-скоро като подарък-играчка, но надявам се скоро да свикне с него и да го третира като живо същество.
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#405 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2011 - 04:27 PM

Честит Рожден Ден, Лоренцо!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#406 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 05:08 PM

Лоренцо има невероятна симпатия към деца! Днес много плака, когато покрай нашия двор минаваха няколко деца, а когато сме навън и приближим дете нещо почва силно да го влече към него. Ако и детето му се зарадва направо замръзва от удоволствие и престане ли да го гали се бута да продължава.
Към големи хора също е дружелюбен, но по съвсем различен начин.
Навярно някога в миналото е видял много добрина от някое малко човече!
User's Signature

ВИПАССАНА

#407 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 08:14 PM

Енцо е вече много по-смел - минава спокойно покрай лаещи кучета, не го е страх от бебешка количка и други непознати му по-рано предмети.
С Капи препускат като обезумели през последните няколко пролетни дни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#408 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 January 2011 - 03:13 PM

Много е хубав този Енцо:wub::dog:
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#409 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 06:37 PM

Все по-хубав и по-чаровен... :wub:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#410 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2011 - 06:10 PM

Лоренцо хубавее и леееко дебелее! :ab_041:
Радва се на компанията на Капи, а от скоро и на Дикън.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

#411 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2011 - 01:26 PM

Някой може ли да ми помогне с текст на договор за приемна грижа на куче ?
Или ако във форума вече има публикуван такъв, да ме насочи ?
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#412 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 February 2011 - 03:42 PM

Това е примерна декларация от германобългарският кастрационен център в Русе. Не знам дали ви върши работа, но поне е някаква основа над която да работите.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2011 - 03:55 PM

Показване на мнениетоlizka, в 21 February 2011 - 02:47 PM, написа:

Това е примерна декларация от германобългарският кастрационен център в Русе. Не знам дали ви върши работа, но поне е някаква основа над която да работите.

Много благодаря Lizka :rc_036: Това може да послужи за основа на договор.
Имам спомен, че съм виждала някъде във форума и договор за приемна грижа на куче. Ако някой се сеща или има такъв, моля да публикува тук.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#414 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2011 - 09:26 PM

Енцо е вече втори ден на едноседмично интензивно обучение-социализация. А то включва:

1.) Пътуване с влак
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Момчето се държа идеално. Доста беше стресиран отначало, но постепенно се успокои и се простря на пода. През повечето време си лежа и спа. Само с качването и слизането имахме проблем. Запъва се и не мърда.

2.) Живот в апартамент
Прикачена снимка

И тук се справя чудесно с изключение на качването и слизането по стълбите. Кротува си и не прави бели. Вече се разхожда от стая в стая. Всички нужди върши на разходките. Изключително бях изненадан, че има страх от стъклени витрини. Не знам какво го провокира, но ще се опитам да минаваме покрай такива, за да свикне.

3.) Общуване с други животни
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Не закача котката и костенурките, само ги души. Не знам дали защото още не е напълно свикнал с обстановката, или защото е принципно миролюбив.

4.) Общуване с непознати хора и деца

Радва се на всички хора, но има подчертана симпатия към малките деца.
User's Signature

ВИПАССАНА

#415 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2011 - 10:14 PM

Ха ха ха ха
Страаашни сте! Страхотни снимки! Едно купе с 2 кучета, бебе и 2-ма човеци... 5-6 часа...
Точно си мислех кой ли ще наглежда Капи и Енцо... а те - с вас!!! Във влака!!! Направо ме хваща срам, че аз ще пътувам с лек автомобил и си мисля, че с 2 кучета е трудно...

#416 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 10:33 AM

Енцо постепенно се отпуска. Вече си играят с Капи вътре, даже Лоренцо се закача, ходи навсякъде като у дома си. Все още не иска сам да слезе по стъпалата, но вече се качва. Не иска да влиза във входа и да минава близо до витрини. Пробвах с лакомства, но той така се препарира, че и тях не ги иска. Но като го почакам малко или тръгнем в друга посока се отпуска и тръгва. Понякога спира и се "магари" без видима за мен причина, всякаш просто нещо му щуква. По познатите за него места си ходи перфектно, не усещаш, че с теб има куче. Мисля, че "магариите" му няма да са чак голям проблем за бъдещите му осиновители, но ще трябва да имат търпение хората. Прекрасно кученце е Лоренцо, но все пак си е особен и специален :), като всички нас де....
User's Signature

ВИПАССАНА

#417 Потребителят е офлайн   Ellie_A Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 02:57 AM

Здравейте!

Взех куче от изолатора в Пловдив (който вече не функционира като изолатор), защото бяха подали оплакване срещу него за агресивност и сигурно щяха да го приспят.

Проблемът е че оградите на двора ни не са добре укрепени и има постройки и неща, по който може да се изкатери и прескочи (и при всяка възможност се опитва да го направи), а ако избяга и се върне на мястото, където преди беше (което е много близо до нас), пак ще го приберат и този път сигурно ще го приспят. Той е безкрайно любвеобилен и разлигавен от хората, които преди го хранеха, предполагам, че оплакването е подадено от някои хора, които искаха да го разкарат, защото влизаше във входовете на блока, пред който живееше, да спи, когато е студено, и те постоянно мрънкаха, че им цапал. Кученцето е много социално и друужелюбно, но е много енергичен и е свикнал на свобода и ме е жал да го гледам непрекъснато на каишка, а и цял ден няма никой вкъщи и стои сам. Иска ми се да го вземе някой, който има двор, където може да се разхожда и има и други кучета или поне има време да се занимава с него, за да не е самотен. Дори и да го вземе някой от по-малък град или село, където не е опасно да обикаля свободно (и разбира се хората наоколо нямат нищо против) и да му направи къщичка пред дома си, пак ще е добре. Дори така ще бъде най-доволен според мен, защото нямаше по-щастливо куче от него, когато обикаляше квартала и с високо вирната опашка водеше останали кучета на разни "мисии" :)

Нашият герой се казва Пончо, на 2,5-3 годинки е, кастриран и обезпаразитен вътрешно и външно. Тук можете да разгледате снимки и да се присъеднитите:

http://www.facebook.com/poncho.dog

Къде ще ме посъветвате да пусна обяви?
В тази секция ли - http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/

Благодаря предварително!

#418 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 09 March 2011 - 06:47 AM

Показване на мнениетоMa-ti, в 06 March 2011 - 07:26 PM, написа:

Изключително бях изненадан, че има страх от стъклени витрини. Не знам какво го провокира, но ще се опитам да минаваме покрай такива, за да свикне.

Страхува се от отражението глупчото :wub: ,защото мисли,че там има друго куче. :smile:
Можеш да го запознаеш с голямо огледалото в къщи,за да разбере,че красивото чудо насреща е самия той. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 01:42 PM

Показване на мнениетоEllie_A, в 09 March 2011 - 02:57 AM, написа:

Здравейте!

Взех куче от изолатора в Пловдив (който вече не функционира като изолатор), защото бяха подали оплакване срещу него за агресивност и сигурно щяха да го приспят.

Проблемът е че оградите на двора ни не са добре укрепени и има постройки и неща, по който може да се изкатери и прескочи (и при всяка възможност се опитва да го направи), а ако избяга и се върне на мястото, където преди беше (което е много близо до нас), пак ще го приберат и този път сигурно ще го приспят. Той е безкрайно любвеобилен и разлигавен от хората, които преди го хранеха, предполагам, че оплакването е подадено от някои хора, които искаха да го разкарат, защото влизаше във входовете на блока, пред който живееше, да спи, когато е студено, и те постоянно мрънкаха, че им цапал. Кученцето е много социално и друужелюбно, но е много енергичен и е свикнал на свобода и ме е жал да го гледам непрекъснато на каишка, а и цял ден няма никой вкъщи и стои сам. Иска ми се да го вземе някой, който има двор, където може да се разхожда и има и други кучета или поне има време да се занимава с него, за да не е самотен. Дори и да го вземе някой от по-малък град или село, където не е опасно да обикаля свободно (и разбира се хората наоколо нямат нищо против) и да му направи къщичка пред дома си, пак ще е добре. Дори така ще бъде най-доволен според мен, защото нямаше по-щастливо куче от него, когато обикаляше квартала и с високо вирната опашка водеше останали кучета на разни "мисии" :)

Нашият герой се казва Пончо, на 2,5-3 годинки е, кастриран и обезпаразитен вътрешно и външно. Тук можете да разгледате снимки и да се присъеднитите:

http://www.facebook.com/poncho.dog

Къде ще ме посъветвате да пусна обяви?
В тази секция ли - http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/

Благодаря предварително!

Здравейте!

Постъпили сте страхотно като сте го прибрали :rc_036: !

Не знам какви са условията при вас, но трябва да опитате да обезопасите двора и да си ходи свободен в него. В началото естествено той ще търси начин да избяга, защото това за него е непознато място. Но като разбере, че там е хубаво въобще няма да иска да бяга. Има и още един прекрасен начин да не му е скучно щом вие не можете да му обръщате внимание. Просто му вземете компания. Сигурно и другите хора от форума ще се съгласят, че най-трудно се гледа само животно. Когато са две те сами си играят и си правят компания в лудориите. А когато са свободни да ходят по двора и да бягат е чудесно.
Колкото и добре да звучи, че той си обича да скита и да си е на свобода пред блока, за съжаление това няма как да продължи дълго. Освен, че в скоро време общините ще бъдат глобявани за всяко бездомно куче, винаги се намират хора на които бездомниците пречат. Затова погледнете темата "Без дом" и ще се нагледате на осакатени животни, волно или неволно от човека и неговата дейност. Връщането на улицата е крайно опасно за самия него. Не може и просто така да го пуснете в някой малко градче, навсякъде кучетата си имат територии и си ги пазят. Той също си е имал, но явно там е опасно за него. Затова опитайте да направите вашия двор неговата територия. Направете му играчки, измислете му забавления!

Човекът е разумно същество, нека използваме това си качество за доброто и на братята животни :)!

Успех!
User's Signature

ВИПАССАНА

#420 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 01:56 PM

Благодаря, за съвета, Галя! :ab_041:

Глупчо, не е толкова глупчо, защото му поставих огледало зад купата с храна, само го подуши и се зае с по-важните дела, по пресушаване на купата. Въобще не го е страх от огледалото.
Покрай витрините също вече минава малко по-добре. (Според някой се страхува не от образа си, а от цените на стоките :ab_041: )!
Днес почти не се "магари", а когато го направи само му отпусках ролетния повод и продължавах напред. Така в повечето случай тръгва. Вече по стълбите също слиза. Остана ни проблема с влизането във входа. Само като го види и от пет метра запъва като магаренце. Лакомства не иска в тази ситуация и за сега не съм измислил друго освен да го нося :(

"Вей си ветре, нека е студено, аз съм си на топло!" Лоренцо

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни