Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел Мистър Раста на улицата

#81 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 December 2009 - 11:24 AM

А какво става с бялото кученце, момиченцето ?

#82 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2009 - 11:39 AM

Цитат(zahoo @ Dec 20 2009, 12:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А какво става с бялото кученце, момиченцето ?

Ами почвам го и него.И то търси дом.Гарантирам че е безспроблемно и социализирано .
След малко тръгвам на събрание с хора от нашето дружество,че има сериозни проблеми,някаква жена в съседно село събрала по думите на хората 20 кучета(слава богу оказаха се само 7 ),но не смогвала да ги храни и те започнали да се самоизхранват като нападали кокошките ,сега искат да ги избият,а кучетата не са агресивни и са кастрирани,ще видим ако помагаме за храната как ще се развият нещата,ще умуваме какво да правим,после ще обиколим "контингента",ще отскоча и до площада да я видя малката и довечера ще направя отделна тема.Който може да помага за обяви по другите сайтове.

User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   zahoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 11:41 AM

Пада студ, хубаво ще е малката да се приюти поне в някакво мазе в кашон с одеяло ако не в дом. Пък след нова година ще и се търси дом в чужбина или в София предлагам !

#84 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 12:40 PM

Здравейте, току що се връщаме от доктора. Значи, Марли според док, който не можа супер добре да му види зъбите, е на около 2-3 години, младо куче е. Рахитичен е, има конюктивит, прекарал е пневмония хриптят му дробчетата. Ваксиниран е, паспорт има вече, пие хапчета за много лош дъх. Има възпаление на пишлето, ще се мажем с един мехлем. Сега обядва и си почива на дивана. Като цяло, както споменах е много уплашен, но започва да се осъзнава. Има хигиенни навици определено, стискал е през ноща и сутринта, като излезнахме веднага се изпишка, много дълго. На каишка няма проблем, в асансьора също. Палтенцето го облякохме без проблем. Снощи спа спокойно, чез никакви проблеми. Иначе е много мил, толкова е страдал, и доктора потвърди, че е бил бит, нападан, милия. Сега мисля, че е щастлив на топло. Както вече пак споменах, обезпаразитен е и външно и вътрешно. Какво друго да кажа, не се сещам.

Искам изключително много да благодаря на Рени Димитрова, която се вдигна от много далече, по нощите, за да дойде да го пострижем и на чери, която е просто прекрасна.

Поздрави от нас

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 20 December 2009 - 12:52 PM

Готин Зъбчо wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 December 2009 - 12:57 PM

А вие веднага дядо го изкарахте. Просто с тези си качества е готов веднага за нов дом, само подбирайте осиновителите добре!
Ланд, поклон за доброто ти дело, да ти се върне стократно!
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 01:17 PM

Кой е лекарят, който е решил да сложи ваксина на болно и стресирано куче???? Това е просто недопустимо - има инфекция, а пък се слага ваксина eg_033.gif Такива лекари трябва да ги съдят!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:21 PM

Миличкия мислехме да го водим с транспортната кутия на доктор, но тоя само като я зърна, неистово заплака. Решихме, че няма да го мъчим и си отидохме до там без нея. Забравих да кажа, че захапката му е обратна, но му е голям чар

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:24 PM

Много е чаровно това момче wub.gif
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#90 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 December 2009 - 01:26 PM

Цитат(blueocean @ Dec 20 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кой е лекарят, който е решил да сложи ваксина на болно и стресирано куче???? Това е просто недопустимо - има инфекция, а пък се слага ваксина eg_033.gif Такива лекари трябва да ги съдят!

Съжалявам, че и аз развалям хубавата тема - но докога ще обезпаразитяват и ваксинират в един ден куче, което от един ден е под наблюдение. След като лекарите нямат етиката да правят нещата както трябва, то нека ние си знаем и да го изискваме.
Първо се обезпаразитява - ако е нужно няколко пъти, кучето се наблюдава - и чак тогава ако е здраво и няма паразити - се ваксинира. Голям зор да се вземат всичките пари на куп eg_033.gif Само дето жлезите не са му изстискали, да вземат още 5 лв отгоре....!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#91 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:30 PM

Цитат(bushkata @ Dec 20 2009, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(blueocean @ Dec 20 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Съжалявам, че и аз развалям хубавата тема - но докога ще обезпаразитяват и ваксинират в един ден куче, което от един ден е под наблюдение. След като лекарите нямат етиката да правят нещата както трябва, то нека ние си знаем и да го изискваме.
Първо се обезпаразитява - ако е нужно няколко пъти, кучето се наблюдава - и чак тогава ако е здраво и няма паразити - се ваксинира. Голям зор да се вземат всичките пари на куп eg_033.gif Само дето жлезите не са му изстискали, да вземат още 5 лв отгоре....!

Съжалявам, не знаех. Снощи му дадохме хапчето за вътрешно обезпаразитяване. Нямах представа. Дано всичко е наред.

User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 01:34 PM

Мразя да казвам това, но смени лекаря. На този не бих имала доверие за нищо.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#93 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 06:11 PM

Марли на последната снимка ми прилича на италиански мафиот- с черен фрак и бяла риза и обратната захапка докарва,само пурата му липсва.Типична мъжкарска физиономийка,като стане по-пухкав ще смегчи чертите wub.gif Сладурчо.Колко килограма е.Има ли апетит,навън не ядеше много.Изглежда ли слабичък и недохранен,за рахита трябва ли да пие нещо.
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 20 December 2009 - 07:14 PM

Съмнявам се,че има рахит.По-скоро лекаря е имал предвид,че кучето е слабичко.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#95 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 08:25 PM

доктора каза - рахитичен. Вижда се като изкривяване на лапичките и задницата една такава като приклекнал е на моменти. Слабичък е да, определено, но хапва с огромен апетит, мисля, че бързо ще добие приличен вид. И като види, че му слагам храна и веднага идва и чака да сваля купичката. Сега отиде на разходка.

П.П. Изключително възпитано куче е Марли. Една беля в къщи не е направил. Стиска всичко за навън. На вън е много възпитан, ходи си чинно и мирно с каишката. Акото му е разгледано добре, няма паразиит. Ще продължавам да наблюдавам.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:45 AM

Сега влизам в нета и чета за Марли smile.gif
Чери1, Land, страхотни сте! Голямо добро направихте за момчето за Коледа!
Много се радвам, че съм кръстница на малкия грозник ab_041.gif
Това е майтап, макар, че с голямата коса си беше супер екзотичен!
Дано всичко е наред с момчето, права е Бушката за коментара си за ваксината.
И Дикари също, че трябваше да се изчака, за да се види момчето дали е здраво и тогава да се ваксинира.
Но вие нямате вина за това и ви поздравявам, че спасихте момчето от улицата. smile.gif

#97 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 10:47 AM

Цитат(PURSY @ Dec 21 2009, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Много се радвам, че съм кръстница на малкия грозник ab_041.gif
Това е майтап, макар, че с голямата коса си беше супер екзотичен!

Да ,да и супер миризлив zz_020.gif Да не говорим колко му пречеше -като инвалид беше милия,едва успяваше да лапне нещо.Да не говорим със всичката тази кал вплетена в козината, колко е тежало кожухчето му.
Обаче като му порастне новата козинка и стане пак екзотичен какъв пич ще е ,а ab_041.gif Не че сега не е сладък малкия зъбчо zz_207.gif ,и той като повечето кучета на живо е много-много по хубав.
И всички поздравления заслужава Land rc_036.gif ,без нея малкия щеше още да мръзне на улицата.
Дано има късмет скоро да намери постоянен топъл дом.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#98 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 10:50 AM

Цитат(PURSY @ Dec 21 2009, 08:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Дано всичко е наред с момчето, права е Бушката за коментара си за ваксината.
И Дикари също, че трябваше да се изчака, за да се види момчето дали е здраво и тогава да се ваксинира.
Но вие нямате вина за това и ви поздравявам, че спасихте момчето от улицата. smile.gif

Чувствам се виновна, защото много съм чела и пак пропуснах такава съществена подробност. Марли е прекрасен младеж и мисля, че всичко с него ще е наред. Мишлето тая сутрин беше много сладък сънен, като ставах за работа. Душата е много спокоен, че е на топло на дивана и че му се обръща внимание, още прикплаква от време на време, но мисля, че скоро ще се успокои. Ще пусна снимки, когато мога.

Целувки на всички.
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 10:57 AM

Много е сладък този Марли. Каква муцунка, какви уши! И фигурката му е неотразима. Добре, че го прибрахте, нямаше да го бъде навън дребосъка.
Пожелавам му най-обичливите и нежни стопани!

#100 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 11:04 AM

Цитат(land @ Dec 21 2009, 10:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чувствам се виновна, защото много съм чела и пак пропуснах такава съществена подробност.

То не ти е работа на теб да го знаеш, а на лекарите, ама...

Жив и здрав да е косматия. Имах същия - намерен зимата да се вози в рейс. Дали е отивал някъде или само се е топлил - не знам. Козината му беше в още по-трагично състояние - беше едно цяло, а не расти, като коруба на костенурка. Беше прибран в развъдник за голяма порода кучета, които го млатеха редовно. Взех го само да го подстрижа и си остана у нас. Беше голям циркаджия, те пуделите умеят да забавляват хората.
Пожелавам и на Марли да си намери бързо дом.
User's Signature

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема