Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел Мистър Раста на улицата

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 December 2009 - 09:15 PM

Това дребосъче се появи наскоро насред центъра.Досега е живяло в дом,но вече е непотребно.Как им е дало сърце да го изхвърлят не знам....Милото,не вярвам да успее да преживее зимата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2009 - 11:07 PM

Чери, мисля, че е по-добре за всяко ново куче да пускаш нова тема.
Местя твоя пост и моя в нова тема. Ти кажи как да я кръстя.

п.п. А конкретно за този нещастник, трябва да бъде остриган. Не до кожа (от което има нужда), защото ще умре от студ, но поне грамадните сплъстеняци, защото в момента кожата се спарва и ще си лепне някоя кожна гадост. Ако дава да го пипат, може да се опита с ножица да се режат част по част, но трябва да е хубава и остра ножица, защото трудно се режат. И над очите също, едва ли вижда нещо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2009 - 11:46 PM

По принцип пускам нова тема за кучета които са ми по-близо и мога всекидневно да обгрижвам.Това дребосъче е в другия край на града,случайно в събота минавайки през градинката пред банята (още търся дали Чебурашка няма да се появи) го видях и снимах.Доста е дребно за пудел,даже е по-дребно от булонка.Не знам дали е момче или момиче....Даже не бях сигурна до днес че е бездомно,мярна ми се да е с кожен черен нагръдник.Днес поразпитах за него,от десетина дни било там.Дали пък не е загубено...Ама никой не го търси....В събота мога да го заведа на доктор и на пострижка.Утре ще опитам да отида дотам и да се опознаем,да видя дали позволява да се пипа .Не искам да рискувам да го подстригвам аз,защото от вида му след прическата в голяма степен ще зависи и шанса му да намери дом.
Моля пак за помощ с обявите в други сайтове.
Аз ще разлепя книжни обяви .Ако някой може да предложи временен дом,хич няма да откажа, и двор става,аз имам дрешки,няма да умре от студ,стига да не е на улицата.Чудя се какво да измисля,утре ще звъня на няколко места(за кой ли път) но нямам много надежда .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2009 - 12:50 AM

За София ли става въпрос? wb_052.gif
Ако да, кажи ми горе-долу къде точно по центъра се мярка, ако го срещна да го нахраня поне dh_188.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2009 - 01:02 AM

В Благоевград е.В градинката при банята( площада пред операта).Обикаля милото около дюнерите ,аз го заварих да разбутва листата от една локва за да пие вода.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2009 - 12:45 PM

Милото dh_188.gif аз съм в София, за съжаление, иначе поне храна и вода щях да му нося. Не е голяма помощ - но поне нещо. dh_188.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 02:01 PM

Днес отидох да издирвам мистър Раста,с цел да го тествам дали мога да го хвана и доколко ще позволи разните манипулации,но не го намерих.Доста обикалях,поразпитах по околните РЕП-ове,не са го виждали нито днес ,нито вчера.За последно е забелязан да тича по площада и да лае безпричинно.Задействах личния си разузнавателен отряд,ако го намеря ще пиша.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#8 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 02:15 PM

Цитат(чери @ Dec 8 2009, 01:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес отидох да издирвам мистър Раста,с цел да го тествам дали мога да го хвана и доколко ще позволи разните манипулации,но не го намерих.Доста обикалях,поразпитах по околните РЕП-ове,не са го виждали нито днес ,нито вчера.За последно е забелязан да тича по площада и да лае безпричинно.Задействах личния си разузнавателен отряд,ако го намеря ще пиша.

ae_085.gif Браво !!! Супер си!!!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#9 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 03:01 PM

Туко-що получих информация,че преди малко рошкото е забелязан да си играе с друго бездомно булонче около сладкарница Плаза.Утре ще ходя пак през обедната почивка да установявам контакт ,а ловенето,фризьора и евентуалния временен дом са насрочени за събота.Стискайте ни палци.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 December 2009 - 03:20 PM

Този си е точно Боб Марли ab_041.gif Горкия,сигурно много му тежи козинката.Ще бъде като нов като го подстрижете ище се почувства по-добре.Дано има късмет!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#11 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 03:26 PM

Стискаме и още как !!!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#12 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 03:29 PM

Успех, Чери, стискам ти палци!
Нали знаеш, И САМ ВОИНЪТ Е ВОИН! smile.gif

#13 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 05:30 PM

Търсенето ми днес отново се увенча с неуспех.Тук цял ден вали неспирно и съответно всички кучета са се изпокрили.Пребродих надлъж и шир,по 3 пъти минах по всяка улица в околността и нищо.Напразно профуках втора обедна почивка .От мистър Раста няма никаква следа.(не знам защо всички решихме че е момче dry.gif )
Мероприятието по издирването и залавянето му остава за събота.
Другата лоша новина е че за да го подстрижат трябвало да се направи пълна упойка ud_009.gif Струва ми се рисковано за кученце с неизвестно здравословно състояние и възраст.
И мога да намеря временен дом само ако не лае и не вдига шум,тъй като ще бъде приютен тайно.Ако се окаже от шумните нямам алтернатива.
Ще пиша като имам новини.

User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 December 2009 - 05:37 PM

Интересно как лекаря реши, че ще стриже само с пълна упойка, без никой да знае какъв е характера на кучето. Аман от тия пълни упойки, раздавани за щяло и нещяло.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#15 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 03:09 PM

Днес кучо се появи с гръм и трясък ,стои пред ГУМ и лае....
Проблемен е, не дава да го доближиш,наплашен, а от косата е като сляп и нищо не вижда eg_033.gif
Засега само е нахранен,омете 2 кремвирша,на третия взе да се назлъндисва,ама той си е дребосък,толкова са му възможностите....Утре ще го ловим организирано ,защото днес няма кой да го прибере.Дано да се справим.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 11:23 AM

За организираното ловене чакам да ми се обадят...Междувренюменно не се стърпях и отскочих"по работа" до площада.
Малкия и днес обикаля центъра като луд и лае...Вече изглежда още по-трагично,целият е омазан с кал,има съчки и листа по козината.Не дава да го доближиш и не спира на едно място.Единственото което успях да направя е да си дам ръката да я подуши,подуши я но не позволи погалване.Не съм му интересна,не пожела и гранулите...търси си "неговия"човек и е паникьосан.Сама няма да успея явно но ще продължавам да "го заговарям" докато се намери кой да помогне,може пък да ми се довери.Със сигурност е момче,дига крачето и маркира често-често.Не е по-голям от котка.
Успях да щракна 2-3 снимки преди да падне батерията,ще ги кача от къщи.
Давайте идеи как да го заловя,да слагам ли ръкавици,ще хапе ли...с добро ли да опитвам или да го приклещя някакси.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2009 - 12:22 PM

Така изглежда днес мистър Раста,трудно се различава главата от дупето....понякога от едната страна на къделята се показва едно черно носле.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 12:22 PM

Ужас милото, колко ли е изплашен. Пробвай всякакви варианти, според мен първо с добро, щото ако се изплаши ще забегне и съвсем ще стане трудно, после, ако не стане приклещвай, с малко сила ако трябва, според мен задължително с ръкавици, не се знае знае ли се. Пробвай, ако има от къде да вземеш каишка, която се закопчава бързо и лесно с клик копче (не съм сигурна дали така се казва) да го хванеш с нея, все ще тръгне, като вече има повод. С някаква друга храна също пробвай, както озни ден с кремвиршите. Съжалявам, че не мога да помогна лично.

Поздрави и успех!

П.П. Извинявам се, че минах на "ти"
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2009 - 02:03 PM

Щом на гранули не се впечатлява, пробвай със салам или кремвирш. Да му спечелиш доверието, пък после вече ще трябва да го ловиш. Но наистина, щом е наплашен, ще трябва да се приготвиш добре и да го хванеш от първия път, после може и да няма втори шанс. Просто се приготви психически, че и да се мята, и да лае, може и да се опита да хапе, няма да шускаш. Важното е да си подготвена психически, защото ако се стреснеш и го пуснеш, после забрави. Няма да те разкъса, най-много дупка да направи, но решила ли си да не го пуснеш, ще се укроти. Наистина ще ти трябва помощ, поне като го хванеш, другия да го завие с хавлия, да го обездвижи. Аз така хванах последната котка - бях решила и не обърнах внимание на опитите й да ме изяде.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 02:17 PM

Да сега умувам каква "работа "да измисля в тая посока,приготвила съм 2 кюфтета(от обяда) и ще ходя да се подмазвам на рошкото.Мислех си и за друг вариант-ако утре отида там с мойта хубостница ,която скоро беше разгонена дали няма да поиска да тръгне с нас господина.Поне да го заведа до някъде където няма токова хора да зяпат.Сега само ще му печеля доверието,защото няма къде да го заведа ако го хвана,жената дето щеше да го вземе се отказа защото е много шумен и няма как да го скрие.Има вариант за временен дом в София,но първо трябва да организирам превоза до там и тогава ще викам на помош тежката артилерия за хващането.Ако някои има планирано пътуване през уикенда и може да превози кучлето нека се обади,ще го опаковам в кашонче за пътуването.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни