Dog.bg Форуми : Малко котенце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малко котенце Варна

#21 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 October 2011 - 01:44 PM

Имам много сериозен въпрос. Вече става напечено.

Аз заминах преди година за Лондон. В момента Кити е все още във Варна, където една моя приятелка й осигури страхотен дом. Първоначално идеята беше да е за 6 месеца, докато направим ваксината, но после се оказаха малко повече от 12 месеца, защото няма пари за теста и незнайно защо трябваше да чакаме 6 месеца след теста, а не ваксината.

Както и да е. Сега имам няколко месеца (до Декември), докато най-после се съберем с Китинцето. Лошото е, че единственията директен полет е през София до Лондон с Бритиш Еъруейз, а цената е минимум £700.

Чудя се дали някой от вас е изпращал коте с полет до Париж или Амстердам. Мисля си да направя смяна, за да излезне малко по-ефтинко, ако е възможно. А и никак не ми харесва идеята да пътува в каргото. Искам да е с мен в самолета.

Имате ли идея и опит с изпращане до Париж? Там би ми било най-удобно и после с кола до Лондон. Някакви идеи и пледложения, плсссссс....!

#22 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2011 - 02:06 PM

Аз съм чувала, че е разрешен преноса на животни до УК само с Бритиш. Но доколко е истина незнам.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 03:03 PM

Виж тук http://www.defra.gov...ets/pet-owners/

Изискването до края на тази година е за минали 6мес. след теста, никога не е било за след ваксината.

До УК директно можеш само с Бритиш или при определени условия с някакви Thomson, но и аз съм мислила по въпроса и ми звучи по-лесно (и ефтино) да е със самолет до Франция и после с кола или направо целия път с кола, ако имаш с кого.

Ако все още не си направила теста, просто изчакай и си я вземи от 1 януари 2012 натам.
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2011 - 07:34 PM

Thomson изпълняват чартърни полети (един вид ниско бюджетни се явяват) не знам дали пътуват целогодишно,но това може да се провери.
Цък
Преди имаше и предписания за пътуване с кола,но сега нещо не ги намирам.Можеш да получиш повече инфо на: Defra Helpline Mon-Fri: 8am-6pm 08459 33 55 77
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#25 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 October 2011 - 10:49 AM

Знам знам за теста. След като изплаках една кофа сълзи, че не мога да си я взема през май, направихме теста. И сега тъкмо през декември изтичат тъпите му 6 месеца.

Така че моля ви се не ми казвайте, че отпада това правило. ;)

Не стига, че имат един милион изисквания, дето струват много пари и време, ами за разлика от нормалните европейски държави, където можеш да си я качиш с ръчния багаж и да ти струва 50 евро; тези имат непосилни летищни такси и животното лети в пъти по-скъпо от човека, задължително в гадното карго.

Ето какво ми казаха от летище София:

Цитат

Ceni I taxi: platimi v Sofia:
1. Vazdushno navlo Sofia - London - Euro 7.40 p/k kato zadaljitelnia minimum e Eur 350.00. Za da Vi stane yasno kakvi kilogrami shte vliazat v Minimum, poglednete po-nadolu "izchisliavane na avionavloto"
2. Letishtni i terminalni taksi - 95.00 EUR
3. PTS ( Pet Travel Scheme ) taksa - 300.00 GBP ( ili ravnostoinostta im v EUR ).
4. Taksi gorivo i sigurnost - 1.10 EUR na kilogram.

Navloto i vsichki taksi podlejat na 20 % DDS.
Izchislivane na avionavloto.
Mnogo vajno e da znaete razmerite na kletkite za da kalkulirate tsenata.
Tova stava kato umnojite ( visochina x duljina x shirochina ) na vsjaka edna kletka i sumata razdelite na 6000. Taka se poluchavat obemnite kilogrami.
Primer:
Kletka s razmeri 89x70x83 cms - Obemnite kilogrami shte budat 89x70x83 = 517 090 / 6000 = 86 kg. V tozi sluchai kalkulatsiata shte bude :
- 7.40 EUR na kilogram umnojeni po brutno ili obemno teglo, v zavisimost ot tova koe e po-goliamo. Minimalnata suma e 350.00 EUR.
( Za da vidite dali kilogramite vlizat v minimuma triabva da razdelite 350.00 / 7.40 ili e ravno na 47 kilograma. Tova oznachava,
che ako obemnite ili brutnite kilogrami sa po-golemi ot 47 kilograma, tsenata shte e 7.40 EUR na kilogram, ako sa po-malki ot 47 kilograma,
vlizate v minimuma, koito e 350.00 EUR. )

Направих запитване до фирма за превоз на животни със специално оборудван ван, която има всичките му европейски сертификати. Казаха, че ще струва £2-3000, защото е необичайна дестинация и няма как да го съчетаят с друго транспортиране. Само горивото им щяло да излезне £6-700.

Мисля, че сега остава само да избера подходяща компания да летя за Франция и от там с влакчето EuroStar до Лондон. Най-кофтито е, че изобщо не мога да предвидя колко пари ще ми трябват и как да планувам нещата.

Затова ако някой се сети някога да е пращал животинки до Франция, би ми било полезно да чуя каквото и да било. Мерси много!

#26 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2011 - 11:00 PM

Измислих го! Полет с България Еър до Париж. Ще се опитам да намеря подходяща клетка, за да е с ръчния багаж. Струва €50 допълнително над билета.

А от Париж до Лондон ще е или с Euro Star влак или с автомобил. Повече клоня, разбира се, към колата на приятеля ми. ;) Остава да го убедя.

После ще ви споделя опит как е бил полетът с България Ейр. Може да ви потрябва по-нататък.

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 October 2011 - 12:27 AM

Показване на мнениетоLubka Christova, в 23 October 2011 - 12:00 AM, написа:

Ще се опитам да намеря подходяща клетка, за да е с ръчния багаж.

Имаше ограничение в кг за ръчния багаж -4 ли, 6 ли кг беше. Провери, ако не си го направила. Мерете се и ако трябва - на диета. :db_046:
Успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#28 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 October 2011 - 10:07 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 22 October 2011 - 10:27 PM, написа:

Имаше ограничение в кг за ръчния багаж -4 ли, 6 ли кг беше.

За животинка в салона ограничението е 8 кг. заедно с клетката.

#29 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 October 2011 - 05:50 PM

Те за това казвам - подходяща клетка. 8 кг е лимита.
А сладуранката е станала пухкавелка и е задминала 5 кг вече.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни