Кучешките дрехи - за или против
Публикувано: 23 August 2012 - 08:58 PM
Публикувано: 12 September 2012 - 07:59 PM
Мерси предварително:)
Публикувано: 30 October 2012 - 11:48 AM
Furia_S, в 28 December 2009 - 01:55 PM, написа:
Наслушала съм се на сума ти глупости от минувачите как съм била мъчила кучето, щото ще му е горещо. Тъй-тъй, нито един от тези "познавачи" никога не е гледал чау, разбира се. Същите тези хора са ми съветвали да го обръсна лятото да не му е жега. Така че престанах да обръщам внимание на тези коментари - когато е влажно си слагаме шушляка и напред. Има ги няколко такива, някои от тях са още от 2004-та, когато приятелите ми са ги пращали от Москва. Перат се в пералнята и ни спасяват в калта и дъждовно време.
Така че за нас си е чиста необходимост. Дори да оставим на страна удобствотвото за мен като сушене на козината и чистене на коридора.
:-)))
Може ли да ми кажете от къде мога да се сдобия с подобен гащеризон? Аз също имам чао чао ( мъжко и усилено търся, но за сега не намирам нищо подходящо!
може да ми пишете и на ivan.gertsov@mondigroup.com
Публикувано: 30 October 2012 - 12:39 PM
Здравей, тези шушляци съм ги купувала в чужбина, но доколкото разбрах можеш да ги поръчаш от СФ по поръчка от дама, която шие такива.
Furia_S, в 07 January 2012 - 08:23 AM, написа:
Свържи се с жената и проучи дали може да ушие подобна дреха за твоя чаУ-чаУ. Ако ли пък не - мога да ти пратя някой от по-старите шушлеци на Лео: сега по влажното време много добре разбирам колко е полезно това - вместо да си играеш със сешоара два часа и да търсиш екземите после просто махаш шушляка и бършиш лапите на кучето, ае вътре без проблеми, без мръсотии по лапите и корема или отъркалян целия в пясък и кал - като играе с другите кучета или се търкаля по мократа земя поне да не го мисля колко боклуци ще чистя след него, махам шушляка и го слагам в пералнята.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 30 October 2012 - 03:25 PM
2 часа ??
Няма ли да се мумифицира ?
Себе си никога не съм сушил със сушоар , как ли не пък кучето .
Мия го със слушалката на душа , при което хапе , и понякога успява да избяга в хола където се самоизтрива / попива в килима . След това го гоня да го бия при което от боят и гонитбата се загрява и почти изсъхва .
Нали го вкарваш все пак в топъл апартамент , то има 38градуса, като почне да трепери - вдига над 39гр. и вътре изсъхва за 15 мин , иначе не го ли изнежваш ?
Шушляче ще му купувам - ай сиктир бее, как ли не .
Ако нямаш нещо полезно, което да кажеш по темата, моля, задръж си подобните на този коментари за някой подфорум без модератор. Тук няма да те изтърпим дълго.
Мод
Публикувано: 30 October 2012 - 05:25 PM
Бате, подкосъма на чау-чау е богат и като поеме дълго време влагата почва да се запарва, което предразполага за появата на сплъстявания, фъндъци и подсичане на кожата под иначе привидно суха космена покривка. След като изкъпя основно кучето си - да, суша го със сешоар и то не колкото да отбия номера. Нарича се груминг. Груминг - изкуството да къпеш кучето и да го подсушиш така, че ум да ти зайде. Има цели състезания на грумьори, които са бетер като фризьори - подстригват, къпят и оформят космената покривка на различни породи така, че на човек му се иска да аплодира прав за работата им.
Обаче сега, когато е есенен мокър сезон навън, аз не мога да го суша след разходката в дъжда два пъти дневно. Ми ако този дъждовен сезон продължи два месеца? Айде стига глупости. По-лесно е да се сдобия с няколко дъждобрана и при самото влизане в апартамента мятам нацапания в легена и бърша със суха хавлия лапите (ако са много нацапани и има в дъждовна топла зима потекли репиленти - измивам с топла вода).
Пич, нашите кучета живеят в различни условия. И това, което за теб е неприемливо, за мен е всекидневие. Зависи от породата, особеностите около космената покривка, ръст, режима на разходките, и околната местност: когато го водя в гората, то винаги се оглеждам за осили, примерно.

Публикувано: 30 October 2012 - 05:56 PM
не се ли изнежва кучето и после лесно да изтива / разболява ?
Все пак Чау-бау
Още повече 2 часа ссс сушоар... как ще му подейства на лигавици , носа , после след нагряването то трябва да се терморегулира , нова неестесвена за него функция ( може би)
Не мога да го обясня с такъв литературен език , а иначе - Ше ме изгонАт
Моето го мия нарочно с хладка вода , и после то само се темперира като за апартамен ,
уличните и дворните като стоят при - 15 и не им пука ?
И живеят 15 г ??
" печели този - който остане последен " така казваше дядо ми , и живя 87г и умря здрав, с 1 пломба .
Публикувано: 30 October 2012 - 06:04 PM
Ако други тук не ти разбират специфичния хумор, то аз разбирам, и още как:-)))
Разбира се че "2 часа сушене със сешоар" е само израз, както и "Сто дена път с камили". Не го разбирай буквално.
Разбирам шока ти - някфи софиянци там се лигавят с дрехи и кожуси, бетер са изперкали.
Ще защитя тезата си по друг начин - твоето куче живеело ли вголЕм град, където разхвърлят репиленти, прежулащи лапите на животното, което после вие от болка и си ближе възглавничките на лапите, та от облизването на тези силни химикали получава натравяне?
Емо, баце, ние живеем в различни градове и при различни условия. За това ти не можеш да ни разбереш. Не защото ти си лош или ние сме разглезени. Просто живеем в различни реалности, човек.
Без да се подигравам ти го казвам бре човек - като разхвърлят сол и химии зимата да се стопи снега аз просто се страхувам да изляза навън с кучето.

Публикувано: 30 October 2012 - 06:53 PM
Аз разбирам хумора, но това не значи, че ми харесва.
Този хумор според мен е за кръчмата, не за между хора, които не се познават и водят по-далечни разговори във форум.
Затова, ако има какво да кажете за дрехите на кокерите - моля. Ако не - говорете си където е мястото за разговора.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 October 2012 - 09:51 PM
Нямам нищо против да си говорим в нашия чау-подфорум, просто отвърнах на нападката на Емо, като се опитах да не съм груба.
Но той не може да си покаже носа в нашия подфорум - там никой няма да го търпи.
Ако още някой се оцъкли относно сушенето със сешоар то ще повторя - и ще потретя ако трябва - да, суша го кучето след валеж и в периода на влажно време, и за това шушляка ми спестява много време и мъки.
Той Емо ако смята че кучето няма нужда от подобни грижи - значи просто говорим на различни езици с него.
Хайде, без да се караме, наистина, предложението ми за подарък на по-стария шушляк или поръчка при Сияна Витска си остава в сила.
Мир:-))))

Публикувано: 30 October 2012 - 10:14 PM
От година ползвам палто за дядо корги(на размери и и дължина на косъм горе-долу като кокер) и съм много доволна.Палтото е водонепромокаемо и не му се мокри козината.Прибираме се махам палтото,мия лапите и корема с хладка/топла вода и чиста работа.Тази зима съм купила по едно такова палто за овчарките и рота,може да е смешно,но определено върши работа.
Когато ги къпя ги суша със сешоар,въпрос на навик отначало се дърпаха,но сега като ме видят да си суша косата и пристигат веднага
Не мисля,че от едно подсушаване се изнежват или нещо от сорта.
И все пак не одобрявам чисто модерното използване на дрешките за кучета.Кучето не е кукла да му се сменя всеки ден тоалета.Мое виждане.
Ще си позволя да постна 1-2 снимки на нашето момченце с палтенце,дано не е против правилата тук все пак е за кокери темата,ако МОД прецени може да ги махне.
Публикувано: 31 October 2012 - 07:19 AM
Furia_S, в 30 October 2012 - 12:39 PM, написа:
Здравей, тези шушляци съм ги купувала в чужбина, но доколкото разбрах можеш да ги поръчаш от СФ по поръчка от дама, която шие такива.
Furia_S, в 07 January 2012 - 08:23 AM, написа:
Свържи се с жената и проучи дали може да ушие подобна дреха за твоя чаУ-чаУ. Ако ли пък не - мога да ти пратя някой от по-старите шушлеци на Лео: сега по влажното време много добре разбирам колко е полезно това - вместо да си играеш със сешоара два часа и да търсиш екземите после просто махаш шушляка и бършиш лапите на кучето, ае вътре без проблеми, без мръсотии по лапите и корема или отъркалян целия в пясък и кал - като играе с другите кучета или се търкаля по мократа земя поне да не го мисля колко боклуци ще чистя след него, махам шушляка и го слагам в пералнята.
Здравей Furia_S, още вчера се свързах с жената и тя ми обясни , че шие само за малки кучета и не може за Чао Чао!
Позвънях на поне 15 шивача в Пловдив, но никой не шие за кучета. Един от шивачите ми каза , че ако имам дреха която да му дам, ще може да ушие нова по него!
Аз съм от Пловдив, ще съм ти много благодарен ако може да ми изпратиш някои стар шушляк на Лео!
Може да ми се обадиш на 0887549230 , казвам се Иван!
Публикувано: 02 November 2012 - 08:06 PM
Гащеризона и кроийката е супер, просто точно за Чао Чао!
Много се радвам, че се запознахме лично! Още веднъж, много , много благодаря! :) :)
Публикувано: 03 November 2012 - 10:55 AM
повече инфо тук

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 17 November 2012 - 09:49 AM
Публикувано: 02 December 2012 - 09:53 AM
Rinusha, в 03 November 2012 - 11:55 AM, написа:
Нов модел - този път облечен на манекен и се вижда по-добре.Цена 25-30 лв в зависимост от материята.
Повече инфо тук

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

Вход

Горе
Цитиране +