Представяне Кой какъв е и от къде е дошъл...
Публикувано: 16 January 2011 - 10:27 AM
Аз изписках от щастие, грабнах малката топчица и я прегърнах. Никога няма да забравя това! Кученцето го беше взел от работата си, където кучката родила малки. Като порасна стана малко по-висока от булонка, черна, с дълга права лъскава козина, кафяви ботушки и полуклепнали - полуизправени уши, казваше се Кети. Много прилича на кучето Рошко , показано малко по-напред в тази тема. Невероятно умно, добро и красиво куче! Беше част от семейството ни 13 години! Умря от рак на кожата и старост може би. Преживяхме го тежко.
Сега вече след като си имам собствено семейство и детето ми порасна (почти на 4) желанието ми да имам второ куче стана неудържимо. Отскоро се преместихме в Ямбол и започнах да мисля все повече за кученце. Като излизах по улиците, си мечтаех да намеря малка сладка топчица, която да спася от улицата, но това така и не се случи. Гледах обяви "подарявам", харесах си кученца от Казанлък и помолих жената да ми прати едничко по автобуса, защото нямаше как да отида до там.Тя каза, че не може да стане и аз бях крайно разочарована. После прочетох, че в Ямбол има приют и писах дали имат малки кученца за осиновяване. И точно когато бях силно разочарована от отказа на жената да прати кученцето, получих мейл, че имат бебенца в приюта. И така отидохме до приюта, влязох само аз (Влади каза: "Мамо и да избереш най-сладкото!" ) и видях една майка с 5 малки черно-бели щъкалки Майката сякаш беше смеска от Пойнтер и нещо друго. Е, не бяха най-красивите кученца, които съм виждала, но си казах "какво пък, може мойте хора да ги харесат". Избрах две женски и ги изнесох да ги покажа. За мое учудване детето и мъжа ми се влюбиха в тях! Едното се скри под колата ми, другото избяга обратно в приюта. И тогава си казах ето това е нашето кученце под колата. Мойто момченце искаше да вземем и другото, но за съжаление две са ни малко множко :) Това беше моят подарък за Рождество Христово - взехме я на 29-ти - нашата Съни.
Мъжът ми е влюбен в нея, много я харесва и много обича да я гушка, а тя заспива в него. Много е мила и добра, макар, че е в периода "всичко е чесалка за зъби и ръцете също", но като се наиграе и начеше става сладко агънце, което заспива в ръцете ти :)
Нас никой не ни е карал да я кастрираме, само същия ден я ваксинираха, направиха паспорт и ми подариха 3 кг храна.
Много съм благодарна на приюта и клиниката за възможността, която ми предоставиха и често си мисля за другите кучовци там. Дано по-скоро бъдат осиновени миличките!

Публикувано: 22 January 2011 - 02:11 PM
Моята сладурка се казва Белла и е почти на 2 месеца. Взехме я от една много мила жена в Симеово предо 5 дни.
Тя е кръстоска между майка НОК и баща Хъски.
Слагам и нейни снимки от вчера. Извинявам се че се дублират и в друга тема.

Публикувано: 05 February 2011 - 05:25 PM
Публикувано: 06 February 2011 - 07:47 PM
Аз лично ти предлагам да му намериш пекинезка, защото има много повече черти на пекинез, отколкото на хин.

Публикувано: 07 February 2011 - 04:33 PM
Публикувано: 08 February 2011 - 04:13 PM
blueocean, в 07 February 2011 - 03:38 PM, написа:
Това ми звучи като секта! Породоподобното ми куче ,по паспорт пише че е японски хин,има и потекло,винаги можеш като бутнеш някой лев на ветеринаря да ти го изкара и с кралска кръв !Това са глупости,що да няма кученца,които аз ще си ги гледам,и за какви генетични болсети говорите ,като са му правени всички изследвания . Предлагам да се кастрират всички "нечистокръвни " кучета,че да се решат проблемите ,божеее ???????!!!!!!!!!!!!!???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 08 February 2011 - 04:44 PM
rodegunda, в 08 February 2011 - 03:24 PM, написа:
Ама вие правите ли разлика между бездомни кучета и домашни кучета,искарахте кучето ми помияр
Публикувано: 08 February 2011 - 04:51 PM
Аз имам три такива - и какво? Бивши бездомни, сега са домашни - с чипове, международни паспорти, редовни ваксини и т.н. С какво моите помияри са по-лоши от вашето като са бивши улични?
Просто тук е забранено да се търсят партньори за неродословни кучета. Точка по въпроса.
Публикувано: 08 February 2011 - 04:52 PM
Ако ти е породисто кучето бягайте във форума на пекинезите. Или хиновете, простете. Или не сте за нито един от двата форума. Ако е така, кучето ви е помияр, колкото всяко предствено тук куче, а вие за какво се засягате и какви представи имате за него - един господ знае.
И спрете да бълвате нови кучета, никой няма нужда от такива, още повече че вашето куче е уникално само във вашите очи, такива като него - под път и над път.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 09 February 2011 - 11:01 AM
Извинявам се за обърквацията в стария ми пост, но в никакъв случай не го толерирам, защото съм била и свидетел на точно такова развъждане, а дечицата остават на улицата, защото не са това, което собствениците им искат.
Публикувано: 12 February 2011 - 07:00 PM
http://forum.dog.bg/.../12413-7249jpg/
Публикувано: 12 February 2011 - 08:56 PM
Породата на кученцето може да бъде казана и доказана само от собственика му (или тези на родителите му) и единствено чрез оригинални документи за родословие. Ако няма такива, то е или породоподобно (плод на нерегламентирано и неправилно развъждане) или безпороднои уникално, каквито са всички в този подфорум (Смесени породи). Можем само да гадаем, на какви породи прилича, но какъвто и да е видът му е много красиво :)