2-ро На ден се излиза по 4-ри пъти за тоалет, седи се достатъчно между 10-15 мин.,в този студ неможе да стои повече навън нито той нито аз-аз замръзвам той също.Доктора ни каза,че това е предостатъчно за него в този период.
3-то тези лакомства ги е докопал,защото се е качил на шкафа аз живея в боксониера и няма ,къде да ги дяна.
4-то като се има предвид колко са луди и доверчиви кокерите, това че го разхождам в Морската градина без повод и ме слуша и върви до мен, ако не говори за контрол незнам какво друго може да е.
5-то естествено че когато съм си вкъщи го контролирам, май не сте прочели добре,той не пита и невърши нищо непозволено когато сме заедно естествено, че никога не взима от земята когато му кажа не.
Единственото е оставането сам-само с това предстой да се справим!
Мда. Знам за лакомията на кокерите. Но и ти не беше дала никаква подробна информация за Каспър. Сега вече може да се отхвърлят хипотезите една по една, след като си дал/а отговори, т.е. има мегдан за знаещите да разсъждават по твоя случай. Няма място за обиди, нещо ми се струва, че се опитваш да захапеш тези, които се опитват да ти помогнат... Поднасям извиненията си, ако съм звучала нападателно в първия постинг, не съм имала такова намерение.
Сега по твоите точки.
1/ Ако Каспър не е недохранен, значи трябва да се работи по това да не яде това, което не му е разрешено. Виж тази тема, постинг номер 7
2. Чудесно е, че се излиза по 4 пъти за тоалет. Въпросът беше - дали се изморява при тези излизания. На едното място казваш "седи се по 10-15 минути", от което остава впечатлението, че кучето кротко обикаля наоколо, а човекът стои на едно място. На друго място казваш "слуша и върви до мен", което отново говори за кротки разходки. МОже би кокерът ти е с по-висока енергия и му трябва повече движение, за да се измори? отново казвам, само гадая, защото не е дадена достатъчно информация. Казвам го от опит - имам куче, което ако няма голямо тичане в началото на деня, после е доста нервно, обикаля из къщи и трудно седи на едно място. Може би и вашият случай е такъв?
3/ Това, че кучето вади неща от шкафовете, може да значи няколко работи - първо, не е ли възможно сладките да се поставят на недостъпно за кучето място? Второ, трябва да се работи по това, да му се "обясни", кое може да пипа и кое - не. В смисъл - пипането на шкафа винаги е "не". И трето, да се отработи да спазва тези правила и в отсъствието на човека.
4/Това е прекрасно. Обаче означава едно - кучето е научено да ходи редом до теб. Не означава, че не трябва да се работи по другите моменти, с които ТИ имаш проблем.
5/ Когато си вкъщи, не само го контролираш, вероятно и се занимаваш с него. Когато те няма, вероятно му е скучно. Има ли какво да прави, когато е сам? Играчки? Занимавки? Изглед навън? и т.н.